Βρέντζος: «Δεν είχαμε εικόνα για την εισβολή»

Βρέντζος: «Δεν είχαμε εικόνα για την εισβολή»

Η διοίκηση του Ολυμπιακού δεν είχε γνώση για την είσοδο των οπαδών στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό το 2011 όταν τόνισε ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΠΑΕ.

Ο Γιάννης Βρέντζος έδωσε κατάθεση στην δίκη Σισέ - Μαρινάκη, το πρωί της Δευτέρας (27/3), όπως και ο Διευθύνων Σύμβουλος του «Γ. Καραϊσκάκης», Βασίλης Βασιλειάδης.

Αναλυτικά, η κατάκτηση του Γιάννη Βρέντζου:

«Το κύριο κομμάτι της συμμετοχής της ΠΑΕ είναι η πρόσληψη των σεκιούριτι μέσω της εταιρίας οι οποίοι διατίθενται την αστυνομία. Είναι πιστοποιημένοι σεκιούριτι και δίνεται ονομαστική λίστα και η αστυνομία ελέγχει. Ζητήθηκαν 380 άτομα και η ΠΑΕ διέθεσε άνω των 400. Ακόμα και το θέμα του σωματικού ελέγχου γίνεται από τους σεκιούριτι αλλά πάντα υπό την εποπτεία της αστυνομίας. Εγώ βρισκόμουν στις σουίτες, με την ολοκλήρωση του παιχνιδιού συνάντησα τον κ. Μαρινάκη και κατεβήκαμε στα αποδυτήρια της ομάδας.

Θεωρώ ότι ήταν κρίσιμο ότι επιτεύχθηκε γκολ στις καθυστερήσεις των αγώνων και ένα αποτέλεσμα ισόπαλο έγινε νικηφόρο. Υποθέτω ότι οι αστυνομικές δυνάμεις υποεκτίμησαν το γεγονός ότι μπορεί να έχουμε είσοδο φιλάθλων καθώς το αποτέλεσμα ήταν ισόπαλο.

Είναι κάποια γεγονότα που όταν υπάρχει συγκεκριμένη έκταση δεν είναι εύκολο να τη προβλέψεις. Δεν υπήρχε είσοδος φιλάθλων πριν ή κατά τη διάρκεια, όλα κυλούσαν ομαλά. Αν υπήρξε μεγαλύτερη παρουσία αστυνομικών δυνάμεων ίσως να είχε αποφευχθεί. Θέλω να τονίσω ότι με τη λήξη του αγώνα συνόδευσα τον κ. Μαρινάκη από τον 3ο όροφο μέχρι τα αποδυτήρια. Άρα εκείνη την ώρα δεν είχαμε γνώση της εισόδου των φιλάθλων. Μέχρι να κατέβουμε εμείς αυτό που είδαμε ήταν μια απολύτως ήσυχη κατάσταση. Κατευθυνόμενοι προς τα αποδυτήρια, ο κ. Μαρινάκης είδε τον κ. Σισέ και τον κ. Γόντικα στα αποδυτήρια των διαιτητών και πήγε προς τα εκεί και στη συνέχεια συνεχίσαμε προς τα αποδυτήρια της ομάδας. Έφυγα και επέστρεψα στο χώρο μετά τη δήλωση του κ. Μαρινάκη. Το νόημα της δήλωσης του κ. Μαρινάκη είχε να κάνει με το ότι θέλει να κάνει κάποιος μπορεί να το κάνει χωρίς εντυπωσιασμούς και δεν ήθελε φυσικά να θίξει τον κ. Σισέ με τον οποίο δεν υπήρχε ποτέ καμία διένεξη.

Ο κ. Μαρινάκης δεν έχει λόγο για το πως θα διαχειριστεί η ΠΑΕ Ολυμπιακός το γήπεδο. Στους αγώνες είναι παρών αλλά δεν έχει λόγο στα θέματα ασφαλείας, για τα οποία είμαι εγώ υπεύθυνος. Εμείς έχουμε ζητήσει να παίρνονται από την εταιρία αυξημένα μέτρα λόγω της αντικειμενικής ευθύνης που έχει η ομάδα στα πειθαρχικά όργανα. Από την πλευρά της ΠΑΕ, οι δυνατότητες είναι πολύ περιορισμένες. Λάβαμε όλα τα μέτρα που μας ζητήθηκαν από την αστυνομία. Υπήρχαν ανακοινώσεις κατά τη διάρκεια του αγώνα αλλά δε θυμάμαι αν έγιναν συστάσεις στη λήξη. Είναι υποχρέωση της εταιρίας σεκιούριτι να παρέχει πιστοποιημένα άτομα από την ΕΠΟ.

Υποθέτω ότι υπήρξε κάποια επικοινωνία στα αποδυτήρια των διαιτητών αλλά δεν ήμουν παρών. Μετά τη δήλωση του κ. Μαρινάκη κάποιοι παίκτες του ΠΑΟ επέστρεψαν για να επιτεθούν στον Τοροσίδη ο οποίος ήταν στον έλεγχο ντόπινγκ. Εγώ πληροφορήθηκα την είσοδο των οπαδών περίπου 20 λεπτά μετά. Ο κ. Μαρινάκης τα πληροφορήθηκε εκ των υστέρων. Το συζητήσαμε αρκετά αργότερα όταν ήδη είχαν γίνει δηλώσεις. Ήταν δυσαρεστημένος αλλά η αλήθεια ήταν ότι δεν είχαμε ακόμα πλήρη εικόνα του τι είχε γίνει.

Εγώ συνάντησα το σύνολο των παραγόντων της ΠΑΕ Παναθηναϊκός και δεν εξέφρασαν κάποιο παράπονο για τη φιλοξενία πέρα από τα παράπονα για τη διαιτησία. Σίγουρα ήταν κάτι δυσάρεστο και κάτι που δε συνηθίζεται. Εγώ δεν είδα να χτυπιέται ο κ Σισέ. Κατά τη διαδικασία της αποχώρησης του ενδεχομένως υπήρξε κάποιος προπηλακισμός, πράγμα δυσάρεστο. Υπήρξε καταδίκη των συγκεκριμένων συμβάντων από την ΠΑΕ Ολυμπιακός. Η συζήτηση που είχαν ο κ Σισέ με τον κ Μαρινάκη στα αποδυτήρια των διαιτητών.

Ο κ Σισέ είπε “νιώθω ότι με γ@@σες” και του είπε “αν έτσι νιώθεις, έτσι είναι”. Δεν υπήρχε κανένα περιστατικό ρατσιστικής επίθεσης έναντι οποιουδήποτε. Εγώ τον κ. Κωνσταντίνου δεν τον θυμάμαι στο γήπεδο. Ο συνοδός της ομάδας είναι εγγεγραμμένος στις λίστες. Αν ήταν εκεί που λέει ότι ήταν, βρισκόταν παρανόμως. Ο κ. Μαρινάκης δεν είχε εικόνα, αλλά ακόμα και αν είχε εικόνα δεν θα μπορούσε να κατέβει και να σταματήσει τον κόσμο».

Από την μεριά του, ο Βασίλης Βασιλειάδης, διευθύνων σύμβουλος της «Γ. Καραϊσκάκης Α.Ε», κατέθεσε:

«Τα μέτρα ήταν υπέρ αρκετά από την αστυνομία και από την ΠΑΕ Ολυμπιακός. Εγώ έλαβα γνώση των μέτρων πριν τον αγώνα. Για τα δεδομένα του παιχνιδιού τα μέτρα ήταν αυξημένα. Σε άλλους αγώνες μπαίνουν 150-160 και εδώ υπήρχαν 420 άτομα. Αυτό ορίζεται από την ελληνική αστυνομία. Πάντοτε λαμβάνονται τα ενδεδειγμένα μέτρα.

Δεν μπορεί να αποτρέψεις εκείνη την ώρα την είσοδο των φιλάθλων στον αγωνιστικό χώρο όταν αυτό γίνεται από τόσες θύρες. Το μόνο που μπορούσε να κάνει η εταιρία σεκιούριτι ήταν να προφυλάξει τους παίκτες. Ο αστυνομικός διευθυντής μας έδωσε συγχαρητήρια για τον αγώνα. Στο στάδιο Καραϊσκάκη έρχονται συνέχεια μεικτά κλιμάκια τα οποία ελέγχουν τους σεκιούριτι. Η εταιρία μας είπε ότι τον βρήκε και τον απομάκρυνε τον συγκεκριμένο που λέγεται ότι χτύπησε τον Σισέ. Στην ουσία δεν τον χτύπησε αλλά τον έσπρωξε για να προχωρήσει πιο γρήγορα εντός των αποδυτηρίων. Μόλις τελείωσε ο αγώνας ήρθε ο κ. Μαρινάκης με τον κ Βρέντζο και πήγαμε στα αποδυτήρια. Κατευθυνόμενοι προς τα αποδυτήρια περάσαμε από τα αποδυτήρια των διαιτητών και περνώντας από εκεί κοντοστάθηκε βλέποντας τον Γόντικα με τον Σισέ και ρώτησε “τι θέλετε εδώ”. Εκεί δεν ειπώθηκε τίποτα.

Κανένας παράγοντας του Παναθηναϊκού δεν εξέφρασε κανένα παράπονο για τη φιλοξενία. Ο Σισέ ήθελε να δικαιολογήσει την ήττα του με σόου. Ήταν ο μόνος ο οποίος δεν κατευθύνθηκε προς τη φυσούνα, αλλά προς τα γήπεδο. Δεν χτυπήθηκε και κανένας! Η αστυνομία είχε λάβει όλα τα μέτρα. Ο Κωνσταντίνου δεν ήταν στο γήπεδο. Από την επίσημη λίστα του Παναθηναϊκού αλλά και από τους διαπιστευμένους της Superleague απουσιάζει».

  • Αθλητικά νέα
  • Ειδήσεις
Έπεσαν μπουνιές στην Κροατία
Έπεσαν μπουνιές στην Κροατία
Αγχωτικά αλλά στο -2 η Νάπολι
Αγχωτικά αλλά στο -2 η Νάπολι
Πήρε φόρα ο Κριστιάνο Ρονάλντο (video)
Πήρε φόρα ο Κριστιάνο Ρονάλντο (video)
Παναθηναϊκός: Μένει… Κυψέλη για την παραμονή!
Παναθηναϊκός: Μένει… Κυψέλη για την παραμονή!
Δήλεσι - Ανατριχιαστικές αποκαλύψεις για τις δύο αδερφές: Είχαν κάνει απόπειρα αυτοκτονίας
Δήλεσι - Ανατριχιαστικές αποκαλύψεις για τις δύο αδερφές: Είχαν κάνει απόπειρα αυτοκτονίας
Θρίλερ με την άγρια δολοφονία 19χρονου στο Μαρούσι – Η κατάθεση «φωτιά» της φίλης του
Θρίλερ με την άγρια δολοφονία 19χρονου στο Μαρούσι – Η κατάθεση «φωτιά» της φίλης του
Δήλεσι - Ανατριχιαστικές αποκαλύψεις για τις δύο αδερφές: Είχαν κάνει απόπειρα αυτοκτονίας
Δήλεσι - Ανατριχιαστικές αποκαλύψεις για τις δύο αδερφές: Είχαν κάνει απόπειρα αυτοκτονίας
Ανάσα για εκατομμύρια Έλληνες - Μέσα σε ένα μήνα θα δουν περισσότερα χρήματα στο λογαριασμό τους
Ανάσα για εκατομμύρια Έλληνες - Μέσα σε ένα μήνα θα δουν περισσότερα χρήματα στο λογαριασμό τους

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης