Μπέος: «Χειροπέδες στον Σπανό»

Μπέος: «Χειροπέδες στον Σπανό»

Απίστευτες… ατάκες πέταξε ο πρώην μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού Βόλου κατά την εκδίκαση του «Koriopolis».

Την Πέμπτη (16/2) δόθηκε η συνέχεια στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στη δίκη για το σκάνδαλο με τα φερόμενα ως στημένα παιχνίδι της περιόδου 2008-2011. Μεταξύ των μαρτύρων που κατέθεσαν ήταν και ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ατρόμητος, Γιώργος Σπανός, ο οποίος ρωτήθηκε για τα παιχνίδια Διαγόρας – Ατρόμητος 0-1, Ολυμπιακός Βόλου – Ατρόμητος 1-1 και Ιωνικός – Ατρόμητος 0-1.

«Ο Ατρόμητος εκείνη την περίοδο ήταν στην πρώτη κατηγορία ενώ ο Διαγόρας στη 2η και μάλιστα χαμηλά, ήταν απολύτως φυσιολογικό το αποτέλεσμα να κερδίσει ο Ατρόμητος. Τα αποτελέσματα και στο παιχνίδι με τον Ιωνικό και τον Ολυμπιακό Βόλου ήταν απολύτως φυσιολογικά. Στο παιχνίδι στο Βόλο μάλιστα υπήρχε και αρκετή ένταση και δυστυχώς επεισόδια στις κερκίδες», ήταν μεταξύ άλλων τα λόγια του Γιώργου Σπανού.

Κάπου… εκεί, στην υπόθεση της αναμέτρησης της ομάδας του Περιστερίου με τους Βολιώτες, ο Αχιλλέας Μπέος είχε έναν… επικό διάλογο με τον Γιώργο Σπανό.

Μπέος: «κ. Σπανέ στήσαμε το παιχνίδι;»

Σπανός: «Όχι βέβαια»

Μπέος: «Το κατηγορητήριο λέει όμως ότι ήταν στημένο. Πώς γίνεται λοιπόν να είμαι εγώ κατηγορούμενος και εσείς όχι; Πώς γίνεται να είμαι εγώ κατηγορούμενος κι εσύ μάρτυρας; Είναι άδικο αυτό! Αφού μαζί το στήσαμε! Πώς γίνονται αυτά; Ελάτε καθίστε εδώ, στο εδώλιο κύριε Σπανέ! Φορέστε χειροπέδες στον κύριο! Δεν γίνονται αυτά! Κάποιοι γελάνε αλλά εγώ πάω κάθε μέρα σπίτι μου και παίρνω χάπια και κλαίω με αυτά που βλέπω! Οι παράγοντες μόνοι τους δεν μπορούν να στήσουν ένα παιχνίδι. Οι παίκτες μόνοι τους μπορούν. Όλοι οι μάρτυρες λένε ότι χωρίς ποδοσφαιριστές δεν στήνεται αγώνας».

Πάντως, ο Γιώργος Σπανός μίλησε και για την γνωριμία του με τον Αχιλλέα Μπέο και τον Γιάννη Κομπότη: «Με τον κ. Μπέο πάντα είχα μια σχέση εκτίμησης και σεβασμού, με τον κ. Κομπότη δεν έχω κάποια ιδιαίτερη σχέση ενώ τον Τσακογιάννη δεν τον γνωρίζω καθόλου. Για μένα και επειδή είμαι παθών σε άλλη υπόθεση πρέπει να υπάρχει μεγαλύτερη υπευθυνότητα και να υπάρχουν στοιχεία και αποδείξεις και όχι να σπιλώνονται άνθρωποι».

Ένταση με Πιλάβιο

Ο πρώτος μάρτυρας που εξετάστηκε από την έδρα, ήταν ο Σοφοκλής Πιλάβιος, πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ, καταθέτοντας για το «μικρό Koriopolis», όπου κατηγορήθηκε για ψευδορκία. «Οι διαιτητές δεν μπορούν να έχουν εμπλοκή στο στοιχηματισμό. Με τίποτα!», υποστήριξε αρχικά, ενώ όσον αφορά στις συνομιλίες του με παράγοντες και συγκεκριμένα τον Αχιλλέα Μπέο, υποστήριξε:

«Οι συνομιλίες μου με προέδρους ομάδων ήταν ένα σύνηθες φαινόμενο. Κάποιοι με καλούσαν για να διαμαρτυρηθούν. Ο Μπέος μου παραπονέθηκε μετά από ορισμό διαιτητή. Δεν αισθάνθηκα ποτέ φόβο, ούτε ότι με απειλεί ο κ. Μπέος. Ο Μπέος είναι Μπέος αλλά δεν με έχει απειλήσει. Ένα παράλογο αποτέλεσμα δε σημαίνει ότι είναι και στημένος ο αγώνας».

Ωστόσο, στο τέλος της εξέτασής του, υπήρξε έντονος διάλογος με την Πρόεδρο του δικαστηρίου.

Πρόεδρος: «κ. Πιλάβιε, δεν μας διαφωτίσατε και πολύ. Δεν βοηθήσατε».

Πιλάβιος: «Δεν μου άρεσε αυτό που είπατε. Δηλαδή πρέπει να πω ότι κάποιοι έπαιζαν στοίχημα ή ότι ο Μπέος έκανε το ένα ή το άλλο;»

Πρόεδρος: «Μα πρόεδρος της ΕΠΟ ήσασταν»

Πιλάβιος: «Και τι να κάνω, να μπαίνω στα αποδυτήρια για να δω αν στήνουν το ματς;»

Στην συνέχεια, ο Σοφοκλής Πιλάβιος ρωτήθηκε για την μαρτυρία του Κυριάκου Θωμαΐδη, ότι η ΕΠΟ δεν προχώρησε στην δημοσιοποίηση των φακέλων της UEFA για «ύποπτους» αγώνες, απαντώντας: «Αυτό που είπε ο Θωμαΐδης για τους φακέλους, είναι εντελώς ψευδές. Ποιος τα έφερε αυτά στην Ελλάδα;».

Η δίκη για το «Koriopolis» θα συνεχιστεί την Τετάρτη 1 Μαρτίου, όπου βασικός μάρτυρας της υπόθεσης είναι ο Αλέξης Κούγιας.



Ολυμπιακός: Επική Marca! Έκανε δαφνοστεφανωμένο τον Μεντιλίμπαρ (pic)
Ολυμπιακός: Επική Marca! Έκανε δαφνοστεφανωμένο τον Μεντιλίμπαρ (pic)
Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε τον τελικό» (vid)
Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε τον τελικό» (vid)
Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved