Πού πήγε η ελληνική ΑΕΚ;

Πού πήγε η ελληνική ΑΕΚ;

Το σενάριο για ενδεκάδα με δέκα (!) ξένους κόντρα στον Ολυμπιακό, οι σκέψεις του Χιμένεθ και οι δύο ποιοτικές ομάδες των Σπάτων.

Με την επικείμενη επιστροφή του Τσιγκρίνσκι στην άμυνα της ΑΕΚ στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και σε συνδυασμό με τις μεταγραφές του χειμώνα που έγιναν στην Ένωση, είναι πλέον πολύ πιθανό να δούμε τους κιτρινόμαυρους στις 19 Φεβρουαρίου στο ΟΑΚΑ με μόλις έναν Έλληνα ποδοσφαιριστή στην ενδεκάδα τους! Κι αυτός να είναι ο τερματοφύλακάς τους, ο Μπάρκας.

Θέση βασικών βέβαια διεκδικούν και οι Μάνταλος, Χριστοδουλόπουλος, αλλά ως εκεί από Έλληνες. Οι τρεις τους θα είναι το καλύτερο σενάριο, στην περίπτωση πάντα που ο Ισπανός τεχνικός έχει όλο το ρόστερ του διαθέσιμο.

Οι υπόλοιπες θέσεις φαίνονται καπαρωμένες: Τετράδα στην άμυνα οι Γκάλο, Τσιγκρίνσκι, Βράνιες, Ντίντακ, στο κέντρο οι Σιμόες, Γιόχανσον στο ένα άκρο ο Πατίτο και μπροστά ο Αραούχο. Αντί του Χριστοδουλόπουλου στο άλλο άκρο μπορεί κάλλιστα να παίξει ο φορμαρισμένος (και άνθρωπος των ντέρμπι) Βάργκας ενώ εκτός ενδέχεται να μείνει και ο Μάνταλος αν ο Χιμένεθ επιλέξει σχήμα με τον (αγαπημένο του) Πέκχαρτ στην κορυφή της επίθεσης και δεύτερο φορ τον Αραούχο.

Να λοιπόν πώς η ΑΕΚ του ντέρμπι μπορεί να έχει μόλις έναν Έλληνα στη σύνθεση της κι αυτός να είναι ο πορτιέρο της. Πρόωρο σενάριο, αλλά παίζει.

Οι ποιότητα των δύο ενδεκάδων

Είναι ενδεχομένως ολίγον δυσάρεστο να συμβαίνει αυτό για ελληνικό κλαμπ, αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα. Από την άλλη, υπάρχει και η ευχάριστη οπτική του πράγματος. Για την οποία μίλησε στην προπόνηση της Τρίτης ο Χιμένεθ, έστω κι αν την παρουσίασε και ως μια αφορμή για να… λυπάται.

«Είμαι χαρούμενος που είστε όλοι έτοιμοι να παίξετε, αλλά και στεναχωρημένος επειδή πρέπει να αφήνω κάποιους εκτός ομάδας», σχολίασε χαρακτηριστικά στους ποδοσφαιριστές του. Και έτσι είναι. Διότι στο ροτέσιον που έχει των 23 παικτών (σε τόσους υπολογίζει έμπρακτα), επί της ουσίας διαθέτει δύο εξίσου ανταγωνιστικές ενδεκάδες.

Ας δούμε για παράδειγμα πώς μπορεί να είναι ένα οικογενειακό διπλό στ Σπάτα αυτές τις μέρες: Στην ομάδα των βασικών, ας την ονομάσουμε οι «ΚΙΤΡΙΝΟΙ» θα μπορούσαμε να βάλουμε τους παρακάτω: Τερματοφύλακας ο Μπάρκας, δεξιός μπακ ο Γκάλο, αριστερός μπακ ο Ντίντακ και στόπερ οι Τσιγκρίνσκι, Βράνιες. Δύο αμυντικοί χαφ οι Σιμόες και Γιόχανσον, δεκάρι ο Μάνταλος και στα άκρα οι Πατίτο και Λάζαρος. Στην επίθεση ο Αραούχο σε σχήμα 4-2-3-1.

Στους αναπληρωματικούς, τους «ΜΑΥΡΟΥΣ», θα είχαμε: Τέρμα ο Ανέστης, δεξιός οπισθοφύλακας ο Μπακάκης, αριστερός ο Βινίσιους, κεντρικοί αμυντικοί οι Λαμπρόπουλος, Κολοβέτσιος, κεντρικοί μέσοι οι Γαλανόπουλος, Αϊντάρεβιτς και στα πλάγια οι Μπακασέτας, Βάργκας. Μπροστά, σε σχήμα 4-4-2, οι Αλμέιδα και Πέκχαρτ.

Σε αυτούς τους 22 αν προσθέσουμε και τον Ντίας, ολοκληρώνουμε το παζλ του ροτέσιον των 23 του Χιμένεθ. Εκ των οποίων οι 15 είναι ξένοι και μόλις οι 8 Έλληνες.

Ο σωστός δρόμος και το… αλλά

Οι δύο ενδεκάδες που παρουσιάσαμε είναι εξίσου ποιοτικές. Μπορεί η δεύτερη να φαίνεται κάπως υποδεέστερη αλλά σε φόρμα μπορεί εύκολα να κερδίσει την πρώτη. Ιδιαίτερα από το κέντρο και μπροστά η ποιότητά της είναι αδιαμφισβήτητη.

Αυτός είναι πραγματικά ευχάριστος πονοκέφαλος για τον Χιμένεθ. Και ένα κλαμπ που θέλει να πρωταγωνιστεί, τέτοια ρόστερ πρέπει να δημιουργεί-διαθέτει. Δύο ενδεκάδων πάνω-κάτω ισοδύναμων.

Από αυτή την άποψη η ΑΕΚ βρίσκεται στον σωστό δρόμο. Αλλά αν υπήρχε η δυνατότητα να το έκανε με μεγαλύτερο ελληνικό δυναμικό τότε θα ήταν ακόμα ομορφότερο… Όπως δηλαδή το οραματιζόταν ο Μελισσανίδης το 2013. Αλλά τελικά αυτή η ΑΕΚ δεν έγινε πραγματικότητα. Και δύσκολα θα γίνει τουλάχιστον τα επόμενα χρόνια.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΕΚ: Τρέλα… για Ολυμπιακό!

ΑΕΚ: Τρέλα… για Ολυμπιακό!

Το μήνυμα της ΑΕΚ για τη Θύρα 7

Το μήνυμα της ΑΕΚ για τη Θύρα 7

Η καρδιά των Πρωταθλητών Νάγκετς! Ανατροπάρα at the buzzer από το -20 κόντρα στους Λέικερς
Η καρδιά των Πρωταθλητών Νάγκετς! Ανατροπάρα at the buzzer από το -20 κόντρα στους Λέικερς
Τζορτζίνα Ροντρίγκεζ: Με τον Κριστιάνο Ρονάλντο στη σάουνα
Τζορτζίνα Ροντρίγκεζ: Με τον Κριστιάνο Ρονάλντο στη σάουνα
MMA: Iρανός κλώτσησε ring girl και τον «πλάκωσαν» στο ξύλο οι θεατές!
MMA: Iρανός κλώτσησε ring girl και τον «πλάκωσαν» στο ξύλο οι θεατές!
Παναθηναϊκός AKTOR-Μακάμπι Τελ Αβίβ: Στο «ηφαίστειο» του ΟΑΚΑ το Game 1 των playoffs - Το πρόγραμμα
Παναθηναϊκός AKTOR-Μακάμπι Τελ Αβίβ: Στο «ηφαίστειο» του ΟΑΚΑ το Game 1 των playoffs - Το πρόγραμμα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved