Ολυμπιακός: Κρεσέντο… από πολυβόλα!

Ολυμπιακός: Κρεσέντο… από πολυβόλα!

Το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ των «ερυθρόλευκων» έβαλε ο Μπρούνο Βιάνα και έγινε το νούμερο… 19!

Ο Βραζιλιάνος αμυντικός έφτασε το καλοκαίρι στον Πειραιά από την πατρίδα του, αποτελώντας εισήγηση του Πάουλο Μπέντο. Παρά το γεγονός πως την Κυριακή (5/2) έκλεισε τα 22 του χρόνια, έχει δεχθεί έντονη κριτική για τις εμφανίσεις του στο πρώτο μισό της φετινής σεζόν. Ωστόσο, απολαμβάνει την εμπιστοσύνη του Πορτογάλου τεχνικού και βρίσκεται, συχνά πυκνά, στην αρχική ενδεκάδα του Ολυμπιακού, όταν ένας εκ των Αλμπέρτο Μποτία και Μανουέλ Ντα Κόστα, δεν μπορεί να δώσει το «παρών».

Η… δικαίωση για τον νεαρό αμυντικό ήρθε το απόγευμα της Κυριακής (5/2) όταν σημείωσε το πρώτο του τέρμα με την φανέλα των «ερυθρόλευκων» και έδωσε, ίσως για πρώτη φορά, το έναυσμα για πανηγυρισμούς στην εξέδρα. Ανήμερα των γενεθλίων του, ο Μπρούνο Βιάνα πήρε το καλύτερο… δώρο, ενώ παράλληλα, έβαλε το όνομά του στην μακροσκελή λίστα των Πειραιωτών που έχουν σκοράρει σε όλες τις διοργανώσεις την φετινή σεζόν.

Πριν τον Βραζιλιάνο, τα δίχτυα αντιπάλων του Ολυμπιακού είχαν βρει 18 ποδοσφαιριστές, με… πρώτο και καλύτερο τον Μπράουν Ιντέγε, ο οποίος έχει σκοράρει σε όλες τις διοργανώσεις που έχει πάρει μέρος, ήτοι την Super League, το Europa League και το Κύπελλο Ελλάδας. Στην λίστα δεν… μετριόνται τα δύο ματς με την Χάποελ Μπερ Σεβά, στις αρχές του καλοκαιριού για τον 3ο προκριματικό του Champions League, μια και οι «ερυθρόλευκοι» δεν κατάφεραν να σκοράρουν στις αναμετρήσεις που έδωσαν.

Ο Νιγηριανός επιθετικός έχει σημειώσει 14 τέρματα, εκ των οποίων τα 12 είναι για το πρωτάθλημα, 1 για το Europa League και 1 για το Κύπελλο. Πιο… πίσω του ακολουθεί ο Σεμπά. Ο Βραζιλιάνος έχει καταφέρει να βρίσκεται μέσα στις φάσεις και αυτό έχει μεταφραστεί σε 3 τέρματα στην Super League και 4 στην Ευρώπη, ενώ δεν έχει βρει τον… στόχο στα ματς που έπαιξε στο Κύπελλο. Πιο πίσω του είναι ο Λούκα Μιλιβόγεβιτς, που αποχώρησε για την Κρίσταλ Πάλας. Μέχρι να το κάνει, είχε σημειώσει 6 τέρματα, όλα στο πρωτάθλημα, ενώ 6 γκολ έχει πετύχει και ο Κώστας Φορτούνης, 5 για την Super League και 1 στο Europa League.

Από τους παίκτες που βρίσκονται αυτή την στιγμή στο ρόστερ των Πειραιωτών, υπάρχουν 10 ποδοσφαιριστές που δεν έχουν καταφέρει να σκοράρουν, οι 3 εξ αυτών είναι οι τερματοφύλακες Στέφανο Καπίνο, Νικόλα Λεάλι και Λευτέρης Χουτεσιώτης, αλλά και οι Μανουέλ Ντα Κόστα, Χουάν Κάρλος Παρέδες, Ανδρέας Μπουχαλάκης, Αλμπέρτο Ντε Λα Μπέγια, Αλεξί Ρομαό, Θανάσης Ανδρούτσος και Παναγιώτης Ρέτσος.

Συνοπτικά ο πίνακας των σκόρερ του Ολυμπιακού:

Παίκτης Super League Europa League Κύπελλο Σύνολο
Μπράουν Ιντέγε 12 1 1 14
Σεμπά 3 4 0 7
Λούκα Μιλιβόγεβιτς 6 0 0 6
Κώστας Φορτούνης 5 1 0 6
Ταρίκ Ελιουνούσι 3 1 0 4
Φελίπε Πάρντο 0 0 3 3
Αλμπέρτο Μποτία 2 0 0 2
Όσκαρ Καρντόσο 2 0 0 2
Αλεχάντρο Ντομίνγκεζ 1 1 0 2
Ντιόγο Φιγκέιρας 1 1 0 2
Γιώργος Μανθάτης 1 0 1 2
Εστεμπάν Καμπιάσο 0 1 1 2
Μάρκο Μάριν 1 0 0 1
Αντρέ Μάρτινς 1 0 0 1
Μπρούνο Βιάνα 1 0 0 1
Ομάρ Ελαμπντελαουί 0 0 1 1
Καρίμ Ανσαριφάρντ 0 0 1 1
Αλί Σισοκό 0 0 1 1
Δημήτρης Νικολάου 0 0 1 1


Παναθηναϊκός AKTOR: Στήριξη Ερντογάν σε Αταμάν για τις απειλές από Μακάμπι Τελ Αβίβ (video)
Παναθηναϊκός AKTOR: Στήριξη Ερντογάν σε Αταμάν για τις απειλές από Μακάμπι Τελ Αβίβ (video)
Super League: Δύο αγωνιστικές απαγόρευση στον Αλέξη Κούγια
Super League: Δύο αγωνιστικές απαγόρευση στον Αλέξη Κούγια
Έπιασαν στα πράσα τον Μπολτάουζερ να κλέβει!
Έπιασαν στα πράσα τον Μπολτάουζερ να κλέβει!
Αριστεία Φαρμακευτικής Αγοράς: Στη ΒΙΑΝΕΞ και την καθηγήτρια Ελένη Σκαλτσά τα δύο ειδικά βραβεία
Αριστεία Φαρμακευτικής Αγοράς: Στη ΒΙΑΝΕΞ και την καθηγήτρια Ελένη Σκαλτσά τα δύο ειδικά βραβεία
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved