Ολυμπιακός: Τα… ατίθασα νιάτα και η… εντολή σε Μπέντο!

Ολυμπιακός: Τα… ατίθασα νιάτα και η… εντολή σε Μπέντο!

Οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν το… χρέος τους απέναντι στον Άρη, οι «μικροί» δείχνουν το μεγάλο ταλέντο τους και το… στοίχημα του Πορτογάλου για τη συνέχεια.

Το απόγευμα της Πέμπτης (2/2) ο Ολυμπιακός «σφράγισε» το εισιτήριο για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας, μια και επιβλήθηκε 2-0 των «κίτρινων» στο «Γ. Καραϊσκάκης», χωρίς ωστόσο και πιάσει υψηλά στάνταρ απόδοσης. Βέβαια, η είσοδος των νέων μεταγραφικών αποκτημάτων στην ενδεκάδα και οι ευκαιρίες που ήθελε να δώσει ο Πάουλο Μπέντο σε ποδοσφαιριστές, συνέβαλλαν στο «πρόσωπο» που παρουσίασαν οι Πειραιώτες στον αγωνιστικό χώρο του φαληρικού γηπέδου.

Ο Πορτογάλος προτίμησε να ρίξει στην ενδεκάδα τους Καρίμ Ανσαριφάρντ και Αλί Σισοκό, όπως είχε κάνει και στο πρώτο ματς, στο «Κλ. Βικελίδης», ενώ το απόγευμα της Πέμπτης (2/2) το ντεμπούτο του έκανε και ο Χουάν Κάρλος Παρέδες, ο οποίος ανακοινώθηκε μόλις πριν δύο μέρες, την Τρίτη (31/1) και είχε μόλις μία προπόνηση με τους «ερυθρόλευκους». Μάλιστα, η εικόνα των τριών ήταν ιδιαίτερα ενθαρρυντική για τη συνέχεια και τις επόμενες αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας του Λιμανιού. Ο Ιρανός επιθετικός ήταν ιδιαίτερα δραστήριος και προσπάθησε να δημιουργήσει ρήγματα στην άμυνα των Θεσσαλονικέων, ο διεθνής μπακ από το Εκουαδόρ είχε ταχύτητα και κίνηση σ’ όλη την δεξιά πλευρά, ενώ ο Γάλλος άσος δεν αντιμετώπισε προβλήματα από τα αριστερά, ενώ άνοιξε τον… δρόμο για τη νίκη.

RetsoNikolaou

Ωστόσο, το στοιχείο που… ξεχώρισε από τον Ολυμπιακό, το βράδυ της Πέμπτης (2/2) ήταν η νέα παρουσία του νέου… αίματος του συλλόγου στην ομάδα. Ο Πάουλο Μπέντο, έχει δειχθεί μεγάλη κριτική για μερικές από τις επιλογές του, ωστόσο, η πίστη και η εμπιστοσύνη που δείχνει στους «πιτσιρικάδες» πρέπει να του πιστωθεί. Για ένα ακόμα ματς, ο Γιώργος Μανθάτης πήρε την… ευκαιρία του και εμφανίστηκε στο δεξί άκρο, ενώ οι Παναγιώτης Ρέτσος και Δημήτρης Νικολάου ήταν το βασικό αμυντικό δίδυμο. Οι δύο «μικροί» στην άμυνα, με λίγες εξαιρέσεις, δεν αντιμετώπισαν προβλήματα κόντρα στον Άρη, ενώ ο δεύτερος σημείωσε και το πρώτο του τέρμα με τη φανέλα των «ερυθρόλευκων», κάνοντας το 2-0 και «κλειδώνοντας» την πρόκριση.

Δεν θα ήταν υπερβολή να τονίσουμε πως οι δύο «πιτσιρικάδες» στην άμυνα, έχουν βγάλει… ασπροπρόσωπο τον Πάουλο Μπέντο, μια και επί των… ημερών τους στην αρχική ενδεκάδα, ο Ολυμπιακός έχει βγάλει ένα σημαντικό… κομμάτι του δύσκολου προγράμματος στους πρώτους μήνες του 2017, την στιγμή που ο Μάνουελ Ντα Κόστα ήταν με την Εθνική Μαρόκο στο Κόπα Άφρικα και ο Αλμπέρτο Μποτία αντιμετώπισε προβλήματα τραυματισμών. Ουσιαστικά, το πρώτο… μέρος από το «βουνό» που έχουν να διανύσουν οι Πρωταθλητές Ελλάδας, το έβγαλαν χωρίς το κεντρικό αμυντικό δίδυμο.

Το… στοίχημα του Μπέντο

Ο Πορτογάλος τεχνικός έχει καταφέρει να βάλει στην… καθημερινότητα της ομάδας τα ταλέντα από την Ακαδημία του Ολυμπιακού και αυτό είναι κάτι που του το αναγνωρίζουν άπαντες. Μάλιστα, η «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ του έκανε το… χατίρι, καθώς αποχώρησαν από την ομάδα οι ποδοσφαιριστές που δεν ήταν στα πλάνα του και… έπρεπε να «αδειάσει» το προπονητικό κέντρο του Ρέντη, για να μπορέσει να κάνει την δουλειά του όπως θα ήθελε.

Πλέον, το… μπαλάκι έχει πέσει στην μεριά του Πάουλο Μπέντο, ο οποίος θα πρέπει να ανταποκριθεί στο «κάλεσμα» της διοίκησης. Αυτό δεν είναι άλλο από την εικόνα που παρουσιάζουν οι Πειραιώτες στις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις. Ο Ολυμπιακός μπορεί να παίρνει τα αποτελέσματα που θέλει και να βρίσκεται με διαφορά στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, να μετέχει στους «32» του Europa League και στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας, ωστόσο, η μπάλα που παίζει δεν είναι αυτή που θα ήθελαν στο Λιμάνι.

Αυτή είναι και η… εντολή που έχει δοθεί από τα υψηλά κλιμάκια της ΠΑΕ στον Ίβηρα κόουτς. Αυτός είναι πλέον ο μοναδικός αρμόδιος για να αλλάξει τα δεδομένα και οι «ερυθρόλευκοι» να παρουσιαστούν βελτιωμένοι στη συνέχεια. Άλλωστε, οι Πειραιώτες έχουν μπροστά τους μία σειρά από κρίσιμα ματς, τα οποία θα κρίνουν πολλά για τη συνέχεια. Ο Ολυμπιακός, πέραν από τις αναμετρήσεις με την Οσμάνλισπορ, έχει τα τρία εκτός έδρας ντέρμπι στην Super League, αλλά και την υποχρέωση να δώσει το «παρών» στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ολυμπιακός-Άρης 2-0: "Ερυθρόλευκη" πρόκριση στο... ρελαντί

Ολυμπιακός-Άρης 2-0: "Ερυθρόλευκη" πρόκριση στο... ρελαντί

Η ηγετική απάντηση «Τσόρι» μετά τον αποκλεισμό του!

Η ηγετική απάντηση «Τσόρι» μετά τον αποκλεισμό του!

Άρης - ΠΑΟΚ: «Συναγερμός» στη Θεσσαλονίκη - «Αστακός» η πόλη | «Ασπρόμαυρο» πάρτι στην Καμάρα
Άρης - ΠΑΟΚ: «Συναγερμός» στη Θεσσαλονίκη - «Αστακός» η πόλη | «Ασπρόμαυρο» πάρτι στην Καμάρα
NBA: Στους τελικούς της Δύσης οι Μάβερικς με τρομερή ανατροπή
NBA: Στους τελικούς της Δύσης οι Μάβερικς με τρομερή ανατροπή
Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (19/05) - Πού θα δείτε το φινάλε σε Super League, Premier League
Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (19/05) - Πού θα δείτε το φινάλε σε Super League, Premier League
Super League: Η ώρα της στέψης για ΠΑΟΚ ή ΑΕΚ - Κρίνεται ο τίτλος στη Θεσσαλονίκη
Super League: Η ώρα της στέψης για ΠΑΟΚ ή ΑΕΚ - Κρίνεται ο τίτλος στη Θεσσαλονίκη
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved