Αυτοί είναι οι τρεις μελλοντικοί τρόποι διεξαγωγής της Super League!
SHARE

Αυτοί είναι οι τρεις μελλοντικοί τρόποι διεξαγωγής της Super League!

Κοινός παρανομαστής η ανάδειξη του πρωταθλητή μέσω μίνι πρωταθλήματος για να αυξηθεί το ενδιαφέρον

Οι εταιρίες στις οποίες ανέθεσε η διοργανώτρια αρχή να παρουσιάσουν στοιχεία βάση έρευνας για το μέλλον της Super League, παρουσίασαν τρία πιθανά σενάρια διεξαγωγής του πρωταθλήματος.

Οι Deloitte και PwC έχουν ως κοινό παρανομαστή την ανάδειξη πρωταθλητή μέσω μίνι πρωταθλήματος, ενώ στα δύο από τα τρία πρότζεκτ κυριαρχεί η μείωση των ομάδων και πρωτάθλημα με 14 ΠΑΕ.

Ιδού τα τρία πρότζεκτ:

α) Πρωτάθλημα με 16 ομάδες με έναν γύρο κανονικής διάρκειας και εν συνεχεία ένα μίνι πρωτάθλημα δύο γύρων το όποιο θα είναι «σπασμένο» σε δύο γκρουπ. Το ένα θα περιλαμβάνει τις ομάδες από τις θέσεις 1-8 και το άλλο 9-16. Είναι ένα σενάριο που θα έχει 29 αγωνιστικές συνολικά και η πρόβλεψη των εταιριών κάνει λόγο για αύξηση 50% σε ότι αφορά τα παιχνίδια υψηλού ενδιαφέροντος.

β) Πρωτάθλημα με 14 ομάδες και δύο γύρους κανονικής διάρκειας. Ακολούθως ένα μίνι πρωτάθλημα δύο γύρων χωρισμένο σε δύο γκρουπ. Το ένα από τις θέσεις 1-7 και το άλλο από τις θέσεις 8-14. Συνολικά αυτό το σενάριο θα έχει 40 αγωνιστικές άρα δύο ρεπό ανά ομάδα και προβλέπεται διπλασιασμός των αγώνων υψηλού ενδιαφέροντος.

γ) Πρωτάθλημα με 14 ομάδες. Με δύο γύρους κανονικής διάρκειας και στη συνέχεια ένα μίνι πρωτάθλημα δύο γκρουπ. Το πρώτο θα περιλαμβάνει τις θέσεις 1-6 και το δεύτερο 8-13. Εν ολίγοις ο 14ος υποβιβάζεται απευθείας, ενώ ο 7ος δεν θα πάρει μέρος στο μίνι πρωτάθλημα. Το πρότζεκτ αυτό έχει 36 αγωνιστικές και πρόβλεψη διπλασιασμού των αγώνων υψηλού ενδιαφέροντος.

Από την έρευνα προκύπτει πως η ανάδειξη πρωταθλητή μέσω μίνι πρωταθλήματος το οποίο δε θα περιλαμβάνει βαθμολογικό μπόνους όπως συμβαίνει με τα γνωστά μας play offs, θεωρείται ενδεδειγμένη.

Ελεύθερη πτώση

Εντός της έρευνας των δύο διεθνών οίκων παρουσιάζονται και στοιχεία-φωτιά που αποδεικνύουν την ελεύθερη πτώση του ελληνικού πρωταθλημάτων.
Αναλυτικά εντοπιστηκε:

-Mείωση έως και 84% στα έσοδα της Super League στο διάστημα 2010-2016.
-Μείωση περίπου 48% των εισιτηρίων από το 2006 έως το 2016.
-Μείωση κατά 13% από τα τηλεοπτικά έσοδα στο ίδιο διάστημα.

Παρατηρήθηκε επίσης πως από το 2006 έως το 2016 υπάρχει πτωτική τάση στην ανάδειξη του πρωταθλητή. Κι αυτό διότι ο τίτλος κρινόταν συνεχώς όλο και νωρίτερα.

Παίζουμε μπαλίτσα και στο Instagram. Ακολούθησέ μας!

Παναθηναϊκός: Στην τελική ευθεία για την αδειοδότηση
Παναθηναϊκός: Στην τελική ευθεία για την αδειοδότηση
ΣΟΚ! Πέθανε την ώρα της προπόνησης...
ΣΟΚ! Πέθανε την ώρα της προπόνησης...
Γιουβέντους: «Έδεσε» Μάντζουκιτς ως το 2021
Γιουβέντους: «Έδεσε» Μάντζουκιτς ως το 2021
FIBA: «Το μπάσκετ πενθεί την απώλεια του Θανάση Γιαννακόπουλου»
FIBA: «Το μπάσκετ πενθεί την απώλεια του Θανάση Γιαννακόπουλου»

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies