Κοντονής: «Συνεχής και η σκληρή η μάχη κατά της διαπλοκής»
SHARE

Κοντονής: «Συνεχής και η σκληρή η μάχη κατά της διαπλοκής»

Αποφασισμένος να συνεχίσει τον πόλεμο κατά της διαφθοράς και της διαπλοκής στο ελληνικό ποδόσφαιρο εμφανίστηκε ο Σταύρος Κοντονής.

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Sport 24 Radio» αναφέρθηκε στις… κωλοτούμπες από την συμφωνία με την FIFA και την ΕΠΟ, την αποφυγή του Grexit, αλλά και την επόμενη… μέρα στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Συγκεκριμένα, ο Υφυπουργός Αθλητισμού μίλησε για:

Το αν πίστευε στο παρελθόν ότι θα του συνέβαινε όλο αυτό: «Δεν μπορούσα ούτε να το διανοηθώ (σ.σ. γελώντας). Δεν μπορούσα να διανοηθώ ούτε αυτό που έχω περάσει εδώ και ενάμιση χρόνο, απ' όταν μου εμπιστεύτηκε την θέση ο πρωθυπουργός. Πιστεύω ότι και πέρυσι με τον νόμο, αλλά και φέτος πετύχαμε την διεθνοποίηση ενός πάρα πολύ σοβαρού προβλήματος και νομίζω ότι αν όλα πάνε καλά μέχρι την Παρασκευή, μπορούμε να ονειρευόμαστε μία καλύτερη μέρα για το ελληνικό ποδόσφαιρο από την Δευτέρα».

Τον λόγο που υπάρχουν τα πρώτα χαμόγελα μετά τις διαπραγματεύσεις: «Τα χαμόγελα υπήρχαν γιατί καταλαβαίνετε όλοι ότι οι διεθνείς ομοσπονδίες συνειδητοποίησαν το ελληνικό πρόβλημα. Όχι μόνο το συνειδητοποίησαν, αλλά έβαλαν το δάχτυλο επί τον τύπον των ήλων και διαπίστωσαν ότι τα πράγματα στην Ελλάδα δεν είναι καθόλου καλά και τουλάχιστον δεν είναι όπως τους τα περιέγραφαν κάποιοι παράγοντες της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας επί χρόνια. Συνειδητοποίησαν ότι ήταν ανάγκη να κάνουν αυτό που τους είχα ζητήσει από πέρυσι κα δυστυχώς δεν το είχαν κάνει. Να παρέμβουν και να ασκήσουν όλα τα δικαιώματα που τους παρέχονται από το καταστατικό της FIFA, στην κατεύθυνση της εξυγίανσης, του εκδημοκρατισμού και της διαφάνειας. Νομίζω αυτό είναι το πλαίσιο που σήμερα λέμε ότι μπορεί η επόμενη χρονιά μπορεί να είναι μία χρονιά τομή».

Το αν υπήρχε… κωλοτούμπα των εμπλεκόμενων φορέων: «Αυτοί που λένε σήμερα για κωλοτούμπα είναι αυτοί που λένε ότι ο Κοντονής και η κυβέρνηση τους οδηγεί στα βράχια του Grexit. Θέλω να πω ας αναλογιστούν οι πάντες και πρώτα και εσάς επικαλούμαι εσάς, επειδή είστε δημοσιογράφοι, τι είχα πει κατά την πρώτη συνάντηση με την FIFA και την UEFA, όταν είχα δηλώσει ότι δεν υπάρχει συμφωνία και τι πλαίσιο είχα θέσει. Αυτά που συμφωνήσαμε χθες είναι πολύ περισσότερα από αυτά που είχαν τεθεί από εμένα εκείνη την μέρα. Διότι οι διεθνείς ομοσπονδίες διαπίστωσαν αυτά που τους έλεγα και διαπίστωσαν κι άλλα. Θα έχουμε ένα συνολικό κοίταγμα όλων των προβλημάτων και μία συνολική επίλυση όλων των προβλημάτων. Όλοι αυτοί που μιλάνε για υποχωρήσεις μάλλον δεν καταλαβαίνουν πως έφευγε η FIFA και η UEFA, όταν δεν ήταν κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ. Με μία παραίτηση υπουργού. Όταν είχαν περάσει τροπολογίες που άλλαζαν νόμους στην Βουλή. Ας σοβαρευτούν αυτοί που τα λένε. Δεν είναι πολλοί, είναι ελάχιστοι απ' ότι είδα στον Τύπο και εμείς είμαστε εδώ για να δούμε πως εφαρμοστούν όλα αυτά που συμφωνήσαμε. Εκτός κι αν όλα αυτά που συμφωνήθηκαν τα έχουν ξαναδεί από πριν, κατά το παρελθόν».

Το αν εξασφαλίζει ότι ένα σύστημα που υπήρχε δεν θα συνεχίσει να υφίσταται: «Θέλω να πω το εξής. Όποιοι νομίζουν ότι η μάχη της διαφθοράς και της διαπλοκής είναι πρόσκληση σε πάρτι ή εξαντλούνται σε ένα δεκαήμερο πλανώνται πλάνην οικτρά. Η μάχη θα είναι συνεχής και σκληρή. Βλέπετε πως πολεμάνε τα συμφέροντα και τις θέσεις τους που έχουν κατοχυρώσει επί δεκαετίες. Δεν θα καταθέσουν εύκολα τα όπλα. Κάτι το οποίο πετύχαμε πέρυσι με την ψήφιση του νόμου και φέτος με την συμφωνία, μας κάνει να πιστεύουμε ότι πετύχει περισσότερα πράγματα».

Το πόσα σημεία θέλουν να ξαναδούν για το αυτοδιοίκητο των Ομοσπονδιών και αν αυτό είναι πληροφορίες των δημοσιογράφων: «Δεν μου ανέφεραν κανένα σημείο. Μου ζήτησαν όμως να συζητήσουμε κάποιες διατάξεις που προφανώς από την ΕΠΟ τους λένε ότι υπάρχει πρόβλημα με το αυτοδιοίκητο. Τους είπα ότι ο νόμος δεν αλλάζει, αλλά είμαι στην διάθεση τους να συζητήσουμε και να δοθούν όσες διευκρινίσεις είναι σκόπιμο να δοθούν. Δεν έχω αρνηθεί ποτέ την συζήτηση σε κανέναν και δεν θα το κάνω».

Την Επιτροπή Δεοντολογίας και την παραπομπή των "7": «Είναι βασικό αυτό το θέμα και θέλω να διευκρινίσω γιατί άκουγα αναλύσεις στο ραδιόφωνο, ότι θα περάσουν από την Επιτροπή Δεοντολογίας, μόνο οι εμπλεκόμενοι σε αυτό το κακουργηματικό αδίκημα. Είναι λάθος. Από την Επιτροπή Δεοντολογίας θα περάσουν και θα εξεταστούν όλοι! Μετά την εναρμόνιση θα περάσουν όσοι εμπλέκονται. Εναρμόνιση σημαίνει ότι όποιος έχει τον προβληματισμό του θα προσφεύγει και θα θέτει τον προβληματισμό του και τα ζητήματα και να αναλαμβάνουν οι τακτικοί δικαστές. Μέχρι “χθες” ξέρετε ότι προβλεπόταν ότι μέχρι το 2014 δεν είχε παραπεμφθεί κανείς. Επομένως αυτοί που παραπέμπονται για τα συγκεκριμένα αδικήματα και οι υπόλοιποι θα ελεγχθούν από την Επιτροπή Δεοντολογίας. Δεν υπάρχει χρονικό περιθώριο. Γιατί ορισμένοι συνάδελφοί σας το ερμήνευσαν ότι η Επιτροπή Δεοντολογίας θα επιληφθεί μόνο για τις περιπτώσεις που αναφέρατε. Και ο πρόεδρος της ΕΠΟ θα ελεγχθεί. Απλώς οι εμπλεκόμενοι για την εμπλοκή και σύσταση στην εγκληματική οργάνωση όπως επιγράφεται θα γίνει άμεσα και θα εξεταστεί ο τρόπος παραπομπής αμέσως την επόμενη εβδομάδα. Αυτοί που λένε για κωλοτούμπες που τα έχουν δει αυτά τα πράγματα;».

Τις καταγγελίες για τις εκλογές στην ποδοσφαιρική ένωση της Ζακύνθου και το αν αυτά συμβαδίζουν με δικό του πνεύμα: «Να σας πω πρώτον, όσον αφορά τα επεισόδια και τις βιαιοπραγίες, μίλησα με τον αστυνομικό διευθυντή και μου είπε ότι δεν έγινε απολύτως τίποτα. Κάτι που συνέβη δεν είχε καμία σχέση με το ποδόσφαιρο. Παρατηρώ ότι και σε αυτές τις εκλογές βλέπω πράγματα που προσβάλουν την εκλογική διαδικασία. Όλες οι εκλογές πρέπει να γίνονται με την δημοκρατική τάξη που αντιστοιχεί στο σύνταγμα μας και σε μία ευνομούμενη δημοκρατία. Ενοχλούμαι πάρα πολύ με την ιστορία με τα πληρεξούσια. Θα είναι από τα θέματα που θα πρέπει να εξεταστούν Όποιος εκλέγεται θα πηγαίνει να ψηφίζει. Αυτό το αλισβερίσι με τα πληρεξούσια θα σταματήσει, που υποκρύπτει κι άλλα πράγματα θα πρέπει να σταματήσει. Πρέπει να το καταλάβουν όλοι οι παράγοντες. Κάτι τέτοιο προσβάλει την αθλητική ιδέα που λένε ότι υπηρετούν. Όσον αφορά το νησί μου σας είπα ότι οι πληροφορίες προέρχονται από τον αστυνομικό διευθυντή. Υπάρχουν θέματα σε αυτή την εκλογική διαδικασία, τα οποία πρέπει να τα δούμε και πως η διαφάνεια και ο εκδημοκρατισμός θα κυριαρχήσουν. Το κακό είναι ότι οι καταγγελίες γίνονται κάθε φορά εκ των υστέρων. Θα ήθελα να πω ότι καθήκον δικό μας είναι να θέσουμε αυτά τα ζητήματα και να βρούμε τις καλύτερες λύσεις. Ελπίζω οι διοικήσεις των ομοσπονδιών να αντιληφθούν ότι η προσπάθεια της κυβέρνησης είναι υπέρ της διαφάνειας και όχι κατά του αθλητισμού».

Το ότι το αθλητικό κίνημα δεν προσελκύει ανθρώπους που φαίνεται πως θέλουν να προσφέρουν: «Με αυτό το πλαίσιο λειτουργίας πως να προσελκύει; Λογικό είναι αυτό που μου λέτε. Αν και υπάρχουν, έχω δει δεκάδες ανθρώπους σε ομοσπονδίες, οι οποίοι κάνουν τεράστια δουλειά. Προσφέρουν από τον ελεύθερο χρόνο τους και η δουλειά τους έχει αποτέλεσμα. Και βλέπετε ότι έχει αποτέλεσμα η δουλειά, λόγω των επιτυχιών. Από τους ξένους εκλαμβάνεται ως θαύμα λόγω των συνθηκών. Αν έχουμε σοβαρή προσπάθεια αυτές οι δουλειές αποδίδουν».

Την συνάντηση των "4" και το αν ηρέμησε από το "φιάσκο": «Δεν το χαρακτηρίζω φιάσκο και είναι άδικο να το χαρακτηρίζεται έτσι. Καταβάλαμε μία προσπάθεια συναίνεσης και συνεννόησης, σε μία προσπάθεια που προσκληθήκαμε. Μας έγινε ιδιαίτερη παρέμβαση να πάρουμε πρωτοβουλία ως υπουργείο. Δυστυχώς θα μπορούσε να είχε γίνει μία συνάντηση που δεν έγινε και όσοι δεν την ήθελαν θα κατάλαβαν ότι είναι λάθος».

Μήτρου-Λονγκ: «Να κάνω κάτι σπουδαίο για την Ελλάδα»
Μήτρου-Λονγκ: «Να κάνω κάτι σπουδαίο για την Ελλάδα»
Eurocup: «Διπλό»… ζωής στο Βιλερμπάν για την Παρτιζάν, ιστορική πρόκριση η Ανδόρα!
Eurocup: «Διπλό»… ζωής στο Βιλερμπάν για την Παρτιζάν, ιστορική πρόκριση η Ανδόρα!
Champions League: Όλα τα γκολ της αγωνιστικής (videos)
Champions League: Όλα τα γκολ της αγωνιστικής (videos)
Champions League: Η μεγάλη απόκρουση του Άλισον που έστειλε στους «16» τη Λίβερπουλ (video)
Champions League: Η μεγάλη απόκρουση του Άλισον που έστειλε στους «16» τη Λίβερπουλ (video)

 • Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου 2018
 • Χάντμπολ: Ράιν Νέκαρ - Βέσπρεμ
  04:15VELUX EHF Champions League 2018-19. Φάση ομίλων. 9η αγωνιστική. Περιγραφή: Παύλος Παλαιστής.
 • Ποδόσφαιρο: Σπόρτινγκ Λισαβόνας - Άβες
  04:20Πρωτάθλημα Πορτογαλίας 2018-19. 12η αγωνιστική. Περιγραφή: Γιώργος Μπιτσικώκος.
 • Red Bull Air Race World Championship 2018
  04:30Wr. Neustadt, Αυστρία. Δοκιμαστικά. Περιγραφή: Χρήστος Βασιλείου.
 • Μπάσκετ: Γαλατάσαραϊ - Μπάνβιτ
  05:00Τουρκικό Πρωτάθλημα 2018-19. 10η αγωνιστική. Περιγραφή: Γιάννης Μέγας.
 • COSMOTE SPORT 9HD
  06:00Απολαύστε συναρπαστικούς LIVE αγώνες από τις κορυφαίες αθλητικές διοργανώσεις που έχει εξασφαλίσει αποκλειστικά για εσάς η COSMOTE TV, και πάντα σε ποιότητα High Definition.
 • Red Bull Air Race World Championship 2018
  06:20Wr. Neustadt, Αυστρία. Αγώνας. Περιγραφή: Χρήστος Βασιλείου.
 • Ποδόσφαιρο: Λεγανές - Χετάφε
  06:30Ισπανικό Πρωτάθλημα 2018 - 2019. 15η αγωνιστική. Περιγραφή: Γιώργος Μπιτσικώκος.
 • Ποδόσφαιρο: Γκλάντμπαχ - Στουτγκάρδη
  06:40Γερμανικό Πρωτάθλημα 2018 - 2019. 14η αγωνιστική. Περιγραφή: Άλκης Τσαβδαράς.
 • Ποδόσφαιρο: Μπριζ - Ατλέτικο Μαδρίτης
  06:45UEFA Champions League 2018-2019. Φάση ομίλων. 6η αγωνιστική. 1ος όμιλος. Περιγραφή: Δημήτρης Ξαρλής.
 • Pick n' Roll
  07:15Πλούσια θεματολογία, ενδιαφέρουσες συνεντεύξεις και σούπερ θέαμα κάθε εβδομάδα στην μπασκετική εκπομπή Pick n' Roll.
 • Τένις: Fed Cup 2018 by BNP Paribas
  08:00Τα καλύτερα στιγμιότυπα του 2018.
 • WRC 2018
  08:45SS14 Dyfnant 1, Μεγάλη Βρετανία. Περιγραφή: Βιδιάνος Ρούσσος.
 • Ποδόσφαιρο: Αμβούργο - Πάντερμπορν
  08:55Γερμανικό Πρωτάθλημα 2η Κατηγορία 2018 - 2019. 16η αγωνιστική. Περιγραφή: Πάρης Τσελεπίδης.
 • Μπάσκετ: Χιούστον Ρόκετς - Π. Τρέιλ Μπλέιζερς
  09:00NBA 2018 - 2019. Κανονική περίοδος. Περιγραφή: Δημήτρης Ζαφειρόπουλος.
 • Beach Volley: FIVB 2018
  09:15Βιέννη, Αυστρία. Στιγμιότυπα.
 • WRC 2018
  10:05SS23 Great Orme Llandudno 2, Μεγάλη Βρετανία. Περιγραφή: Βιδιάνος Ρούσσος.
 • Βόλεϊ: Λαρντίνι Φιλοτράνο - Σαν Μπερνάρντο Κούνεο
  10:30Ιταλικό Πρωτάθλημα Γυναικών 2018-19. 9η αγωνιστική. Περιγραφή: Βιδιάνος Ρούσσος.
 • Ποδόσφαιρο: Ουέσκα - Ρεάλ Μαδρίτης
  11:00Ισπανικό Πρωτάθλημα 2018 - 2019. 15η αγωνιστική. Περιγραφή: Στέφανος Αβραμίδης.
 • Ποδόσφαιρο: Βέρντερ Βρέμης - Φορτούνα Ντίσελντορφ
  11:10Γερμανικό Πρωτάθλημα 2018 - 2019. 14η αγωνιστική. Περιγραφή: Άλκης Τσαβδαράς.
 • Ποδόσφαιρο: Ίντερ - Αϊντχόφεν
  11:15UEFA Champions League 2018-2019. Φάση ομίλων. 6η αγωνιστική. 2ος όμιλος. Περιγραφή: Μάνος Σπανόπουλος.
 • NBA Daily
  11:45Η καθημερινή σας ενημέρωση με όλα τα τελευταία νέα από το μαγικό κόσμο του ΝΒΑ.
 • WRC 2018
  11:55Μεγάλη Βρετανία. Τα καλύτερα στιγμιότυπα.
 • Pick n' Roll
  12:30Πλούσια θεματολογία, ενδιαφέρουσες συνεντεύξεις και σούπερ θέαμα κάθε εβδομάδα στην μπασκετική εκπομπή Pick n' Roll.
 • Χάντμπολ: VELUX EHF Champions League 2018-19
  12:4510η αγωνιστική. Στιγμιότυπα.
 • Μηχανοκίνητα: Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας 2018
  13:10Μέγαρα. 4ος αγώνας. Στιγμιότυπα.
 • Ποδόσφαιρο: Βαλένθια - Σεβίλη
  13:15Ισπανικό Πρωτάθλημα 2018 - 2019. 15η αγωνιστική. Περιγραφή: Τόλης Χριστοφοράκης.
 • Ποδόσφαιρο: Βόλφσμπουργκ - Χόφενχαϊμ
  13:25Γερμανικό Πρωτάθλημα 2018 - 2019. 14η αγωνιστική. Περιγραφή: Γιώργος Θαναηλάκης.
 • Sports Classics: The Outdoor Sports Show 2018 E11
  13:30Αθλητική εκπομπή.
 • COSMOTE SPORT 9HD
  14:00Απολαύστε συναρπαστικούς LIVE αγώνες από τις κορυφαίες αθλητικές διοργανώσεις που έχει εξασφαλίσει αποκλειστικά για εσάς η COSMOTE TV, και πάντα σε ποιότητα High Definition.
 • NBA Daily
  14:15Η καθημερινή σας ενημέρωση με όλα τα τελευταία νέα από το μαγικό κόσμο του ΝΒΑ.
 • Μπάσκετ: Γκόλντεν Στ. Γουόριορς - Μινεσότα Τίμπεργουλβς
  15:00NBA 2018 - 2019. Κανονική περίοδος. Περιγραφή: Άρης Μπάρκας.
 • WRC 2018
  15:25Αυστραλία. Τα καλύτερα στιγμιότυπα.
 • UEFA Champions League 2018-19 - Στιγμιότυπα
  15:30Φάση ομίλων. 6η αγωνιστική. Τα καλύτερα στιγμιότυπα της αγωνιστικής του UEFA Champions League. Στιγμές γεμάτες πάθος, δυνατές μάχες και τα καλύτερα γκολ που ξεχώρισαν ανά αγωνιστική ημέρα αφιερωμένα στην κορυφαία διοργάνωση.
 • Ποδόσφαιρο: Μπάγερν Μονάχου - Νυρεμβέργη
  15:40Γερμανικό Πρωτάθλημα 2018 - 2019. 14η αγωνιστική. Περιγραφή: Δημήτρης Σπηλιόπουλος.
 • Ποδόσφαιρο: Λίβερπουλ - Νάπολι
  15:45UEFA Champions League 2018-2019. Φάση ομίλων. 6η αγωνιστική. 3ος όμιλος. Περιγραφή: Χρήστος Σωτηρακόπουλος.
 • Sports Classics: 2018 Outdoor Specials
  16:15Resolute Cup 2018.
 • UEFA Champions League Show 2018-19 (Ζ)
  16:30Δείτε όλη τη δράση των αγώνων του UEFA Champions League.
 • Μηχανοκίνητα: NASCAR Cup Series 2018
  16:40Ανασκόπηση της σεζόν. Στιγμιότυπα.
 • COSMOTE SPORT 7HD
  17:00Απολαύστε συναρπαστικούς LIVE αγώνες από τις κορυφαίες αθλητικές διοργανώσεις που έχει εξασφαλίσει αποκλειστικά για εσάς η COSMOTE TV, και πάντα σε ποιότητα High Definition.
 • Ισπανικό Πρωτάθλημα 2018-19 - 5η Περίοδος E10
  17:45Στιγμιότυπα.
 • Ποδόσφαιρο: Βικτόρια Πλζεν - Ρόμα (Ζ)
  17:55UEFA Champions League 2018-2019. Φάση ομίλων. 6η αγωνιστική. 7ος όμιλος. Περιγραφή: Αποστόλης Πάνος.
 • FIBA: Ο Κόσμος του Μπάσκετ E674
  18:15Στιγμιότυπα.
 • NBA Daily
  18:45Η καθημερινή σας ενημέρωση με όλα τα τελευταία νέα από το μαγικό κόσμο του ΝΒΑ.
 • Sports Classics: ABC of Mountain Biking
  19:15Ο Ρομπ Γουάρνερ δίνει μαθήματα στο mountain biking και παρουσιάζει την ορολογία, τους κανόνες, την ιστορία και τους ήρωες του αθλήματος.
 • Μπάσκετ: Χιούστον Ρόκετς - Π. Τρέιλ Μπλέιζερς
  19:20NBA 2018 - 2019. Κανονική περίοδος. Περιγραφή: Δημήτρης Ζαφειρόπουλος.
 • MotoGP 2018
  20:00Ανασκόπηση της σεζόν. Στιγμιότυπα.
 • Moto 2 και 3
  21:15Ανασκόπηση της σεζόν 2018. Στιγμιότυπα.
 • Ισπανικό Πρωτάθλημα 2018-19 - 5η Περίοδος E10
  21:45Στιγμιότυπα.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies