Σαββίδης: «Ο ΠΑΟΚ είναι πάνω από συμφέροντα» (videο)
SHARE

Σαββίδης: «Ο ΠΑΟΚ είναι πάνω από συμφέροντα» (videο)

Αποφασισμένος να μην επιτρέψει σε εσωτερική καταστροφική δύναμη να προκαλέσουν πλήγμα στον ΠΑΟΚ εμφανίστηκε ο Ιβάν Σαββίδης.

Ο μεγαλομέτοχος του «Δικέφαλου», με αφορμή την παρουσία του στη Νέα Υόρκη, μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Cosmos FM» της ομογένειας και στάθηκε στις αποδοκιμασίες προς το πρόσωπό του μετά την ήττα στο ντέρμπι με τον Ηρακλή, ξεκαθαρίζοντας πως αν αναγκαστεί να ξεκαθαρίσει μία ομάδα φιλάθλων που δεν θέλουν το καλό της ομάδας, θα το κάνει. Παράλληλα, μίλησε για τον στόχο του Κυπέλλου Ελλάδας και την έξοδο στο Champions League, αλλά και στις μεθοδολογίες άλλων ομάδων με τη διαιτησία, εννοώντας τον Ολυμπιακό.

Αναλυτικά, η συνέντευξή του:

– Καλώς ήρθατε στην Αμερική κύριε Σαββίδη.

«Ευχαριστώ πολύ».

– Θέλετε να στείλετε ένα μήνυμα στους Πόντιους της Νέας Υόρκης και σε όλη την Αμερική…

«Στην συνάντηση που είχα με τους προέδρους των Ποντίων και του Ποντιακού ελληνισμού είπα ότι είχα εξαιρετικά συναισθήματα, γιατί έχω δει έναν πραγματικό ποντιακό ελληνισμό στην Αμερική. Με τις παραδόσεις, τις πραγματικές που έχετε διατηρήσει».

– Τι είναι ο Πόντος για εσάς;

«Μπορώ να απαντήσω με μία λέξη, ο Πόντος είναι τα πάντα. Δεν ξέρω αν είναι καλό ή κακό αλλά για εμένα είναι τα πάντα. Καμαρώνω γιατί είμαι Πόντιος, είμαι πολύ ευτυχισμένος που έχω αυτή την ανατροφή. Και από τα παιδικά μου χρόνια έχω συνηθίσει να ακούω τα ίδια πράγματα».

– Ο ΠΑΟΚ γιορτάζει τα 90 χρόνια, εσείς είστε στα ηνία του συλλόγου από το καλοκαίρι του 2012, ποιος ο μεγάλος στόχος, ποια η μεγάλη σας επιθυμία;

«Φέτος συμπληρώνουμε 90 χρόνια τεράστιας ιστορίας, πάντα ήθελα να είμαι αντάξιος αυτής της ιστορίας, αλλά εκείνο το τμήμα που θα γραφεί με την δική μου συμμετοχή θα είναι η ιστορία των πιο λαμπρών επιτυχιών και νικών. Θέλω σε αυτή την ιστορία, ο ΠΑΟΚ να γίνει μεγάλη ομάδα με μεγάλα ευρωπαϊκά στάνταρ. Στην ζωή μου έχω δύο αξίες. Τον Πόντο και τον ΠΑΟΚ. Δεν ξέρω αν υπάρχουν άλλοι ιδιοκτήτες ομάδων που επί επτά χρόνια έκαναν διαπραγματεύσεις για να πάρουν μία ομάδα. Υπάρχουν λύπες, όμως αυτό είναι το νόημα της ζωής. Το πιο σημαντικό είναι αυτές οι λύπες να μην με απομακρύνουν από τον στόχο μας. Ο ΠΑΟΚ θα είναι δυνατός, ο ΠΑΟΚ θα είναι ισχυρός, επειδή ο ΠΑΟΚ είναι νοσταλγία εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων».

– Πεισμώσατε περισσότερο μετά από όσα έγιναν το τελευταίο χρονικό διάστημα; Ακόμη και μετά από όσα σας είπαν εκατοντάδες φίλαθλοι της ομάδας μετά την ήττα από τον Ηρακλή;

«Εγώ νομίζω ότι οι φίλαθλοι με δοκιμάζουν. Εγώ θα ήθελα να μοιράσω τους φιλάθλους σε δύο κατηγορίες. Οι φίλαθλοι οι πραγματικοί, οι οποίοι κοιμούνται και ονειρεύονται το μεγαλείο του ΠΑΟΚ. Αυτοί οι άνθρωποι δεν θα κάνουν ποτέ ενέργειες που θα καταστρέψουν τον ΠΑΟΚ. Και υπάρχει ένα άλλο τμήμα που αποτελούν μία εσωτερική καταστροφική δύναμη. Κανένας δεν μπορεί να είναι πάνω από τα συμφέροντα του ΠΑΟΚ. Ούτε εγώ, αλλά ούτε καμία ξεχωριστή ομάδα των φιλάθλων. Αν θα αναγκασθώ να ξεκαθαρίσω, θα αναγκαστώ να το κάνω. Αν αυτή η ομάδα ανθρώπων θέλουν να δουν την δύναμη μου, θα την δουν. Ο ΠΑΟΚ έχει ανάγκη τους φιλάθλους του. Όλη η περιουσία, όλα όσα έχει ο ΠΑΟΚ είναι η δύναμη και η αγάπη των φιλάθλων. Και δεν πρέπει να είναι εναντίον του ΠΑΟΚ. Δεν έχω αλλάξει την κατεύθυνση, Είχα όμως στεναχωρηθεί, όχι επειδή κάποιος φώναξε στην κατεύθυνση μου πως έκανα λίγα, ή δεν έκανα αυτά που έπρεπε να κάνω. Εάν αισθανθούμε ότι στην Τούμπα δεν αισθανόμαστε καλά, αυτό σημαίνει ότι θα αλλάξουμε την διεύθυνση. Αλλά από την ομάδα με απαράδεκτες συμπεριφορές θα περάσουμε στη ομάδα με μεγαλοπρέπεια και μεγαλείο. Όσα χρόνια κι αν κάνω λάθη, θα τα διορθώνω και θα προχωράω μπροστά».

– Είναι βασικός στόχος το Κύπελλο για τον ΠΑΟΚ και το ρωτάμε επειδή ακολουθεί ο πρώτος ημιτελικός με τον Ολυμπιακό. Επιπλέον είχατε πει μετά από το ματς πρωταθλήματος στο Καραϊσκάκη πως θα αλλάζατε τους Έλληνες. Τι εννοούσατε με αυτή την φράση;

«Θα ξεκινήσω από το παράπονο για τους Έλληνες. Είναι τεράστιο θέμα. Εγώ το είπα σκεφτόμενος και συνειδητοποιώντας πως με καταλαβαίνουν. Η ερώτηση που μου είχαν θέσει τότε, τι πρέπει να αλλάξουμε στο ελληνικό ποδόσφαιρο, εγώ είπα πως πρέπει να αλλάξουμε τους Έλληνες. Και σήμερα το λέω, ότι μέχρι την στιγμή που ο Έλληνας θα αλλάξει την στάση του απέναντι στον εαυτό του αλλά και απέναντι στο πρόβλημα, δεν θα έρθει κανείς από έξω για να λύσει αυτά τα προβλήματα. Για αυτό είπα ακριβώς πως πρέπει να αλλάξουμε τους Έλληνες. Τώρα όσον αφορά τους στόχους, από τρεις στόχοι μας έμειναν δύο υλοποιήσιμοι. Είναι να παλέψουμε, να αγωνιστούμε για το Κύπελλο. Βεβαίως για όλους τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ το μεγαλύτερο δώρο θα είναι να κερδίσουμε το Κύπελλο. Και εγώ θα το επιδιώξω αυτό. Ο δεύτερος στόχος είναι η πρόκριση στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ο χαρακτήρας μου είναι τέτοιος, εγώ δεν αλλάζω ποτέ τους στόχους, μέχρις ότου υπάρχει θεωρητική δυνατότητα επίτευξης τους. Εγώ νομίζω πως έχουμε κάθε δυνατότητα και κάθε λόγο να μάθουμε από τα λάθη του παρελθόντος και να προσπαθήσουμε να κερδίσουμε το Κύπελλο. Δεν θα ήθελα με τίποτα να χρησιμοποιήσω τους ίδιους κανόνες και μεθοδολογίες που χρησιμοποιούν άλλες ομάδες με την διαιτησία. Σήμερα είμαι πολύ ευτυχισμένος όχι επειδή κερδίσαμε τον Αστέρα που το είχαμε ανάγκη. Πολύ περισσότερο πριν το ματς του κυπέλλου. Πολύ περισσότερα γιατί θα είχαμε κάνει δύσκολο τον επόμενο στόχο μας αν δεν κερδίζαμε».

Ο Ιβάν Σαββίδης είπε ακόμη για την συναναστροφή του με τους φίλους του ΠΑΟΚ από την Νέα Υόρκη: «Όταν ήρθα στην Νέα Υόρκη την Παρασκευή είχα πει ότι θα ήθελα πάρα πολύ να δω το παιχνίδι με τους φιλάθλους. Είχα μία τόσο ζεστή υποδοχή από τους φιλάθλους και σε μία φάση αισθάνθηκα σαν το σπίτι μου στην Τούμπα. Και αυτό το τονίζω, επειδή δεν μπορώ να πω με βεβαιότητα και απόλυτα πως η Τούμπα είναι το σπίτι μου. Και βεβαίως πιστεύω ότι η αγάπη που τρέφουν οι φίλαθλοι για την ομάδα δεν υπάρχει σε κανέναν άλλο σύλλογο. Και όταν βλέπαμε το ματς μαζί και ο διαιτητής σταματούσε το παιχνίδι με οφ σάιντ, οι φίλαθλοι μου έλεγαν πως δεν ήμαστε άλλη ομάδα και σωστά έκανε ο διαιτητής και σταμάτησε. Και μου άρεσε πολύ η έκφραση ενός φιλάθλου στην Νέα Υόρκη που είπε πως ένας δικός μας ήταν ένα στρέμμα… οφσάιντ. Καταλαβαίνω πως ο ΠΑΟΚ έχει ανάγκη από ποιοτικό ποδόσφαιρο και θα προχωράμε σε αυτή την κατεύθυνση. Θέλω να αντιστοιχώ σε όλους τους ποιοτικούς φιλάθλους του ΠΑΟΚ. Για αυτούς που δημιουργούν προβλήματα θα διεξάγουμε την διαδικασία κάθαρσης».

Σαββίδης: «Ο ΠΑΟΚ είναι πάνω από συμφέροντα» (videο)


Αναδρομικά 2020: Ποιοι συνταξιούχοι και πότε θα τα πληρωθούν - Αναλυτικά τα ποσά
Αναδρομικά 2020: Ποιοι συνταξιούχοι και πότε θα τα πληρωθούν - Αναλυτικά τα ποσά
Παναχαϊκή: Προχωράει για Αποστολόπουλο
Παναχαϊκή: Προχωράει για Αποστολόπουλο
Συμβουλευτική Γραμμή 115 25 «Μαζί για το Παιδί»
Συμβουλευτική Γραμμή 115 25 «Μαζί για το Παιδί»
Άλλαξε ημερομηνία το Ρόδος-Διαγόρας
Άλλαξε ημερομηνία το Ρόδος-Διαγόρας

Κύπρος - Μητροπολίτης Μόρφου: Είμαι προφητολόγος - Έρχεται μεγάλος σεισμός

Κύπρος - Μητροπολίτης Μόρφου: Είμαι προφητολόγος - Έρχεται μεγάλος σεισμός

GNTM 3: Tο Twitter τρελάθηκε με τη γυμνή φωτογράφιση του Ηρακλή

GNTM 3: Tο Twitter τρελάθηκε με τη γυμνή φωτογράφιση του Ηρακλή

Καιρός: «Συνθήκες προχωρημένου καλοκαιριού». Η ενημέρωση του Αρναούτογλου...

Καιρός: «Συνθήκες προχωρημένου καλοκαιριού». Η ενημέρωση του Αρναούτογλου...

Δεν υπάρχει αυτό το κέικ λεμονιού από τον Πετρετζίκη

Δεν υπάρχει αυτό το κέικ λεμονιού από τον Πετρετζίκη

Αυτά είναι τα 4 ζώδια που κάνουν συνεχώς τα ίδια λάθη

Αυτά είναι τα 4 ζώδια που κάνουν συνεχώς τα ίδια λάθη

Αυτοί είναι οι συνδυασμοί των ζωδίων που είναι τοξικοί

Αυτοί είναι οι συνδυασμοί των ζωδίων που είναι τοξικοί

Κάτια Ζυγούλη: Οι γιοι της κοιμούνται όπου βρουν και είναι λεμούριοι

Κάτια Ζυγούλη: Οι γιοι της κοιμούνται όπου βρουν και είναι λεμούριοι