Κατίδης: Η δόξα, ο χαιρετισμός και… η αυτοκαταστροφή! (photos+videos)

Κατίδης: Η δόξα, ο χαιρετισμός και… η αυτοκαταστροφή! (photos+videos)

Το Onsports σας παρουσιάζει την πορεία του Γιώργου Κατίδη στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Από τον Άρη και τις ελπιδοφόρες εμφανίσεις του στην Εθνική Νέων, στην καταστροφική μεταγραφή στην ΑΕΚ, το ναζιστικό χαιρετισμό και τον «χαμό» που δημιούργησε, στην επιστροφή του στο ελληνικό πρωτάθλημα και το τελευταίο του… τερτίπι που ισούται με ταφόπλακα.

Ο νεαρός ποδοσφαιριστής έχει προλάβει να ζήσει μέσα σε λίγα χρόνια τα πάντα! Δυστυχώς ωστόσο για τον ίδιο ελάχιστες είναι οι φορές που βρέθηκε στο επίκεντρο για καλό σκοπό. Ο «ντόρος» που έγινε με το ναζιστικό χαιρετισμό του κατά τον πανηγυρισμό του στο γκολ κατά της Βέροιας στις 16 Μαρτίου του 2013, θα τον χαρακτήριζε για πάντα ως ποδοσφαιριστή στη χώρα μας, που παρότι έχει ασθενή μνήμη, αυτό θα το θυμάται και με το παραπάνω.

Ωστόσο πλέον η ρετσινιά του αποκτά ακόμα μεγαλύτερο βάρος, μετά το επεισόδιο που είχε με το νεαρό ποδοσφαιριστή σε τοπικό πρωτάθλημα, τον οποίο και έστειλε στο νοσοκομείο.

Η πορεία του 22χρονου ποδοσφαιριστή έχει περάσει πλέον από χίλια κύματα και σας παρουσιάζουμε τα βήματά του από τον Άρη μέχρι το τελευταίο του κατόρθωμα.

-Προωθείται στην πρώτη ομάδα του Άρη (2010) στον οποίο αγωνίζεται από τις Ακαδημίες.

-Στις 4 Ιανουαρίου του 2011 πραγματοποιεί το ντεμπούτο του στο «Κλεάνθης Βικελίδης» (1-0 την Καβάλα). Αγωνίζεται μέχρι και την επόμενη σεζόν στον Άρη όπου έχει συνολικά 15 συμμετοχές χωρίς γκολ.

-Είναι αρχηγός της Εθνικής Ομάδας Νέων στην πορεία της προς τον Τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2012. Πετυχαίνει τρία καθοριστικά γκολ, ενώ είναι μέσα στους κορυφαίους 10 της διοργάνωσης μαζί με τον Σταφυλλίδη.

katidis

-Το καλοκαίρι εκείνο παρά το ότι πάει πολύ καλά στη δοκιμή του στην Έβερτον, δεν μεταγράφεται στον αγγλικό σύλλογο, αλλά στην ΑΕΚ η οποία όμως τότε διανύει τη χειρότερη στιγμή της ιστορίας της. Παρά το ότι παίρνει πολλές ευκαιρίες από τους προπονητές του, ο Κατίδης κινείται στη μετριότητα και κάνει αίσθηση με την πανηγυρισμό του στο ματς με τη Βέροια.

-Ο Κατίδης πετυχαίνει το 2-1 και φεύγει προς την εξέδρα χαιρετώντας ναζιστικά την εξέδρα. Η κίνηση αυτή γίνεται θέμα σε ολόκληρη την Ελλάδα με την ΑΕΚ να προχωρά σε διακοπή συμβολαίου ενώ η Εκτελεστική Γραμματεία της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας αποφάσισε τον ισόβιο αποκλεισμό του από όλες τις εθνικές ομάδες!

-Με την ΑΕΚ να υποβιβάζεται μένει ελεύθερος βρίσκοντας προσωρινά «στέγη» στη SerieB και συγκεκριμένα στη Νοβάρα με την οποία έχει 10 συμμετοχές.

-Το επόμενο καλοκαίρι επιστρέφει στη Super League και τη Βέροια με την οποία έχει 5 συμμετοχές.

ImageHandler 6

-Το 2015 μεταγράφεται στο Λεβαδειακό στον οποίο παραμένει μέχρι το τέλος του 2015.

-Κατηγορείται ότι συμμετείχε παράνομα σε αγώνα περιφερειακού πρωταθλήματος και στέλνει στο νοσοκομείο νεαρό παίκτη της αντίπαλης ομάδας, με τις μαρτυρίες να αναφέρουν πως τον πάτησε στο θώρακα επανελειμμένα με τις τάπες. Λίγο αργότερα τρέχει έξω από το γήπεδο προκειμένου να γλιτώσει από οπαδούς και αστυνομία. Αν υπήρχε μία πιθανότητα να «συγχωρεθεί» για το ναζιστικό χαιρετισμό, με αυτή του την ενέργεια κατέστρεψε για πάντα αυτή την πιθανότητα αλλά και κάθε ελπίδα να σώσει την καριέρα του.

ad028b46e83e7e8e85ec431975edf64d



Παναθηναϊκός AKTOR, Αταμάν: «Να υπερασπιστούμε τη δεύτερη θέση με ομαδικότητα και επιθετική άμυνα»
Παναθηναϊκός AKTOR, Αταμάν: «Να υπερασπιστούμε τη δεύτερη θέση με ομαδικότητα και επιθετική άμυνα»
Δεν θα υπολόγιζε τίποτα ο Φελίπε Μέλο!
Δεν θα υπολόγιζε τίποτα ο Φελίπε Μέλο!
Τσιτσιπάς και Μπαντόσα συναντήθηκαν και κουβέντιασαν με τον Νεϊμάρ
Τσιτσιπάς και Μπαντόσα συναντήθηκαν και κουβέντιασαν με τον Νεϊμάρ
Συγκλονιστικός Γιακουμάκης: «Δέχτηκα άπειρες... ευχές από ανθρώπους που δεν πήραν αγκαλιές κι αγάπη»
Συγκλονιστικός Γιακουμάκης: «Δέχτηκα άπειρες... ευχές από ανθρώπους που δεν πήραν αγκαλιές κι αγάπη»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved