Η ΕΠΟ απειλεί μέσω... Μποροβήλου με αποβολή από το πρωτάθλημα τον Παναθηναϊκό!

Η ΕΠΟ απειλεί μέσω... Μποροβήλου με αποβολή από το πρωτάθλημα τον Παναθηναϊκό!

Η κόντρα Παναθηναϊκού-ΕΠΟ περνά πλέον σε άλλο επίπεδο μετά την απίστευτη επιστολή της Ομοσπονδίας στην Super League και τον Γιώργο Μποροβήλο

Θορυβήθηκαν στην ΕΠΟ με το αίτημα της ΠΑΕ Παναθηναϊκός για αντικατάσταση του Αρετόπουλου και κινητοποιήθηκαν άμεσα, σε αντίθεση με άλλες περιπτώσεις που ενώ «καίνε» και ουδείς τοποθετείται από το Πάρκο Γουδή (σ.σ. δικαστικές υποθέσεις διαφθοράς, σκάνδαλα, πυραμίδα).

Η Ομοσπονδία έστειλε επιστολή-απάντηση στον Παναθηναϊκό μέσω Super League(!), με την οποία καλεί τη διοργανώτρια αρχή να κάνει παρατήρηση στην «πράσινη» ΠΑΕ και να την απειλήσει ευθέως με αποβολή από το πρωτάθλημα, επικαλούμενη μάλιστα και την αξιοπιστία του ελληνικού ποδόσφαιρου!

Εντός της επιστολής η ΕΠΟ κάνει λόγο για ανήθικες συμπεριφορές εκ μέρους του Παναθηναϊκού και πετάει το μπαλάκι στην Super League. Δεδομένα λόγω και της παρουσίας Μποροβήλου στο θώκο το θέμα θα πάρει διαστάσεις και φαίνεται ξεσπά «πόλεμος». Διότι είναι αντιφατικό και τουλάχιστον προκλητικό να ζητάς από τον πρόεδρο της Λίγκας που έχει ανοιχτά θέματα με τη δικαιοσύνη (σ.σ. υπόθεση στημένων, παραπομπή σε δίκη) να ζητήσει από τον Παναθηναϊκό να συμμορφωθεί ή να τον απειλήσει, την ίδια στιγμή που θεσμικά πρόσωπα του ποδοσφαίρου -εντός ΕΠΟ και Λίγκας- βρίσκονται ακόμα στις θέσεις τους, βασιζόμενοι σε τρικ και διατάξεις εκ μέρους της Ομοσπονδίας που εμποδίζουν ακόμα και την Επιτροπή Δεοντολογίας να προβεί στις απαραίτητες πειθαρχικές διαδικασίες!

Όπως πληροφορηθήκαμε στην Ομοσπονδία σχολίασαν και το δικαστικό σκέλος της ανακοίνωσης του Παναθηναϊκού με το οποίο θα κινείται νομικά κατά προσώπων «που συνεχίζουν να προασπίζουν μέσω των πράξεων και των αξιωμάτων τους το διεφθαρμένο σύστημα». Στην ΕΠΟ επικαλούνται τον ΚΑΠ βάσει του οποίου απαγορεύεται η προσφυγή στα πολιτικά δικαστήρια (σ.σ. κίνδυνος αποβολής), ενώ για τους διαιτητές παρέπεμπαν στον κανόνα 5 της FIFA που αναφέρει ότι ο ρέφερι δεν έχει ευθύνη «για οποιαδήποτε ζημία ενδεχόμενα να οφείλεται σε οποιαδήποτε απόφαση που ενδεχόμενα λάβει σύμφωνα με τους όρους των κανόνων του παιχνιδιού».

Το θέμα είναι σύνθετο και αυτό διότι η ΕΠΟ μπορεί να επικαλείται τον ΚΑΠ και τους κανονισμούς διαιτησίας, αλλά αποφεύγει να δώσει στη δημοσιότητα ή στους άμεσα εμπλεκόμενους (Λίγκα, ΠΑΕ) τις εκθέσεις των παρατηρητών για τις βαθμολογίες των διαιτητών της περασμένης σεζόν από τις οποίες και προέκυψε ο πίνακας των διεθνών και οι κατηγορίες τους για το πρωτάθλημα.

Το ίδιο προφανώς ισχύει και για τις βαθμολογίες των αγώνων του τρέχοντος πρωταθλήματος, ώστε να ξέρουμε και τι μας γίνεται στο κομμάτι της διαιτησίας το οποίο αποτελεί πεδίο μάχης και θα εξακολουθήσει να είναι, καθώς έρχεται και το νέο αθλητικό νομοσχέδιο που ακουμπά την ΚΕΔ και τον τρόπο εκλογικής διαδικασίας της ΕΠΟ! 

Ιδού και η επιστολή Γιώργου Γκιρτζίκη προς τον Γιώργο Μποροβήλο:

«Σας κοινοποιούμε επιστολή της ΠΑΕ Παναθηναϊκός και σας δηλώνουμε την αγανάκτηση και τη μηδενική ανοχή μας σε τέτοιου είδους ανήθικες και απαράδεκτες ενέργειες.

Αξιώνουμε να δράσετε άμεσα ως υπεύθυνη διοργανώτρια αρχή, προβαίνοντας σε όλες τις νόμιμες ενέργειες, έναντι της ΠΑΕ - μέλους σας.? ?Η συγκεκριμένη ΠΑΕ, παραβιάζοντας και καταστρατηγώντας τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει βάσει των ισχυόντων κανονισμών, υπηρετεί πιστά μια στρατηγική εκφοβισμού, απειλών και κατασυκοφάντησης της διοίκησης της ΕΠΟ.

Είναι πλέον βέβαιο ότι επιδιώκει την προνομιακή μεταχείρισή της από τα θεσμικά όργανα, έναντι των υπολοίπων μελών του Συνεταιρισμού σας, στρεφόμενη κατ’ ουσίαν εναντίον του. Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία δεν εκβιάζεται, δεν ανέχεται απειλές, παρεμβάσεις και υποδείξεις που με την επίφαση της «κάθαρσης» εξυπηρετούν ιδιοτελείς στοχεύσεις.

Αυτές οι πρακτικές που έχουν επικοινωνιακούς σκοπούς πλήττουν την αξιοπιστία του Ελληνικού Ποδοσφαίρου και δημιουργούν κλίμα εκφοβισμού εντός και εκτός γηπέδων.Τέλος και με αφορμή αυτή την επιστολή, σας καλούμε να καταστήσετε σαφές στο σύνολο των μελών σας, ότι από πλευράς Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, δεν υπάρχει καμία απολύτως ανοχή σε τέτοιου είδους ενέργειες».

Δεν αλλάζει ο Αρετόπουλος

Κανένα θέμα αντικατάστασης του ρέφερι Αρετόπουλου δεν υπάρχει, οπως διαρρέει η ΚΕΔ έπειτα από το σχετικό αίτημα της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Είναι κάτι που δεν συνηθίζεται -όπως λένε- και εμμένουν στον ορισμό του ρέφερι από την Ένωση Τρικάλων για το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

Το κακό, πάντως, έγινε εξαρχής με τον ορισμό. Θα μπορούσαν στην ΕΠΟ/ΚΕΔ να αποφύγουν να ορίσουν διαιτητή με τον οποίο ο Παναθηναϊκός βρίσκεται σε δικαστική διαμάχη.

Η τακτική στο Πάρκο Γουδή να ορίζουν τους νέους διεθνείς σε ματς υψηλών απαιτήσεων φάνηκε και την περασμένη αγωνιστική όταν το ντέρμπι Ολυμπιακός-ΑΕΚ σφύριξε ο Κύζας, όπου μαζί με τους βοηθούς τα έκαναν μαντάρα.



Γυναικεία βογγητά «πάγωσαν» τον Λούκα Ντόνσιτς (vid)
Γυναικεία βογγητά «πάγωσαν» τον Λούκα Ντόνσιτς (vid)
Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
Άρσεναλ: Ανανέωσε για ένα χρόνο ο Ζορζίνιο
Άρσεναλ: Ανανέωσε για ένα χρόνο ο Ζορζίνιο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved