Παναθηναϊκός: Ένα σωστό, ένα λάθος κι ένα… ερωτηματικό!

Παναθηναϊκός: Ένα σωστό, ένα λάθος κι ένα… ερωτηματικό!

Ο Παναθηναϊκός έκανε μια σωστή επιλογή, μια λάθος και έχει αφήσει ένα… ερωτηματικό που «βασανίζει» τον κόσμο του στη σκέψη και μόνο. Το Onsports αναλύει…

Όταν το περασμένο καλοκαίρι ο Τζιμπρίλ Σισέ έκανε… σαν τρελός για να γυρίσει στον Παναθηναϊκό, οι «πράσινοι» δεν πήραν το ρίσκο. Ο Γάλλος ναι μεν θα έκανε τεράστιο… γκελ στον κόσμο, όμως, δεν ήταν πια ο ίδιος. Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει με τους τραυματισμούς, τον έχουν αναγκάσει επί της ουσίας να σταματήσει την καριέρα του. Στον Παναθηναϊκό αυτό το είχαν κατά νου, για αυτό και δεν έκαναν καμία κουβέντα περί επιστροφής του σούπερ σταρ που μεσουράνησε από το 2009 ως το 2011! Τουλάχιστον, όχι ως ποδοσφαιριστή καθώς το ενδεχόμενο να του έδινε πόστο στην ομάδα εκτός αγωνιστικού χώρου, είναι μια διαφορετική κουβέντα.

Η απόφαση αποδείχθηκε περίτρανα σωστή, διότι ο Σισέ πήγε στη Γαλλία για να παίξει σε ερασιτεχνική ομάδα… γειτονιάς και στο πρώτο δεκάλεπτο που αγωνίστηκε ζήτησε αλλαγή λόγω ενοχλήσεων. Όσο, όμως, ήταν σωστό αυτό που έπραξε το «τριφύλλι» με τον Γάλλου σούπερ σταρ, άλλο τόσο… λάθος φαίνεται πως έγινε στην εκτίμηση για τον Μάικλ Εσιέν. Ο οποίος ήταν γνωστό όταν ήρθε πως δεν είχε «γεμάτες» χρονιές, πως είχε προβλήματα στα πόδια του και πως δεν είναι ο γνωστός «Βίσονας» του παρελθόντος.

Σε αυτή την περίπτωση, πάρθηκε ένα ρίσκο. Μεγάλο μεν, που θεωρητικά άξιζε όμως λόγω του μεγέθους του ονόματος του ποδοσφαιριστή. Περιμένοντας τον Εσιέν, πέρασαν ήδη τρεις μήνες αγωνιστικής δράσης για τους «πράσινους» χωρίς να έχει ούτε δευτερόλεπτο σε επίσημο ματς ο Γκανέζος. Και πλέον γίνεται κουβέντα ακόμα και για αποχώρησή του από την ομάδα, με λύση συμβολαίου, αν δεν καταφέρει ως τις 21 Νοεμβρίου και το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, να έχει πάρει χρόνο συμμετοχής. Κι εδώ ο Παναθηναϊκός, εκ του αποτελέσματος, φαίνεται πως έκανε τη λάθος επιλογή σε αντίθεση με την περίπτωση του Εσιέν.

Εκεί, όμως, που υπάρχει μεγάλο ερωτηματικό, είναι στην περίπτωση του Σεμπάστιαν Λέτο. Όταν τον Δεκέμβριο του 2014 υπήρξε φημολογία για τον Αργεντινό, εμφανίστηκαν διάφορα ερωτηματικά για την κατάστασή του. Προφανώς κι ο Αργεντινός δεν ήταν ίδιος με τον ποδοσφαιριστή που έκανε… όργια από το καλοκαίρι του 2009 ως τον Φλεβάρη του 2012 με την «πράσινη» φανέλα, αλλά δεν ήταν και στην κατάσταση που βρίσκονται Σισέ και Εσιέν αυτή τη στιγμή.

Ο Λέτο είχε μια χρονιά γεμάτη, το 2013-214, με την Κατάνια, και σταθερές με τους Ιταλούς στη Serie B στο πρώτο μισό της επόμενης περιόδου. Ήταν ένας παίκτης που μπορεί να ερχόταν στο «τριφύλλι» έχοντας 42 συμμετοχές στα πόδια του σε τοπ-κλας πρωτάθλημα. Σε ηλικία 28 ετών, με μοναδικό πρόβλημα αυτό στο γόνατο, που όμως έδειχνε να αρχίζει να το αφήνει πίσω μετά την επέμβαση που έκανε πριν αποχωρήσει οριστικά από τον Παναθηναϊκό. Προτιμήθηκε, τότε, να μην παρθεί το ρίσκο καθώς στους «πράσινους» υπήρχαν... φωνές για το κατά πόσο θα μπορεί να ανταποκριθεί ο «Σέμπα», να βγάλει συνεχόμενα παιχνίδια και να βοηθήσει ουσιαστικά την ομάδα στην προσπάθεια για πρωτάθλημα.

Τελικά, ο Λέτο κατέληξε δανεικός στη Λανούς, έναντι 470.000 ευρώ για έναν χρόνο. Ποσό που για τέτοιον ποδοσφαιριστή άξιζε να δώσει ο Παναθηναϊκός και που δεδομένα είναι πολύ μικρότερο από αυτό που λαμβάνει ο Εσιέν. Ένας Εσιέν που ήρθε στην Ελλάδα στα 32 του, έχοντας 31 συμμετοχές σε δυο σεζόν και με αρκετά προβλήματα στα πόδια του από τα 27 του. Ποσό που δεδομένα δεν έδωσε το «τριφύλλι» για τον 35χρονο Σισέ, με τα τρομερά προβλήματα που αντιμετωπίζει την τελευταία διετία παρά τις συμμετοχές που είχε σε Ρωσία και Γαλλία, πριν πάρει οριστικά την κάτω βόλτα.

Αναρωτιέται, εύλογα, κανείς πως θα μπορούσε να έχει διαφοροποιηθεί η ιστορία αν ο Παναθηναϊκός είχε κάνει τον Γενάρη του 2015 την κίνηση για τον Λέτο. Δεδομένα, ο Λέτο θα απέφευγε τον τραυματισμό στο κεφάλι, που δεν έχει καμία σχέση με το ιατρικό του ιστορικό κι ήταν καθαρά άτυχη στιγμή στο γυμναστήριο της Λανούς όπου κατέληξε. Και πολύ πιθανό να είχε καταφέρει να αναγεννηθεί στη Λεωφόρο που «κόχλαζε» για τη νέα προσπάθεια του Παναθηναϊκού… Με τα αν, όμως, ιστορία δεν γράφεται και η σκέψη αυτή μπορεί να «βασανίζει» αρκετό κόσμο ακόμα…   



Παναθηναϊκός AKTOR: Στο Βελιγράδι για να πάρει και πάλι το πλεονέκτημα
Παναθηναϊκός AKTOR: Στο Βελιγράδι για να πάρει και πάλι το πλεονέκτημα
NBA: Οι Σπερς και οι Πέισερς θα παίξουν δύο αγώνες στο Παρίσι το 2025
NBA: Οι Σπερς και οι Πέισερς θα παίξουν δύο αγώνες στο Παρίσι το 2025
Champions League: Έτσι θα ήταν σήμερα το παζλ της σεζόν 2024/25
Champions League: Έτσι θα ήταν σήμερα το παζλ της σεζόν 2024/25
Νιγηρία: Νέος ομοσπονδιακός προπονητής ο Φίνιντι Τζορτζ
Νιγηρία: Νέος ομοσπονδιακός προπονητής ο Φίνιντι Τζορτζ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved