Βλάχος: «Θα πάρει μεγάλη μεταγραφή ο Φορτούνης»

Βλάχος: «Θα πάρει μεγάλη μεταγραφή ο Φορτούνης»

Ο Κώστας Φορτούνης αν συνεχίσει να δουλεύει, όπως κάνει στον Ολυμπιακό, θα καταφέρει να πάρει μεγάλη μεταγραφή στο εξωτερικό, όπως τόνισε ο Βαγγέλης Βλάχος.

Ο Έλληνας τεχνικός, είχε ξεχωρίσει το ταλέντο του νεαρού μεσοεπιθετικού στα Τρίκαλα και ήταν αυτός που τον πήγε στον Αστέρα Τρίπολης, μίλησε στον «Σπορ FM» για την εμφάνιση του Κώστα Φορτούνη κόντρα στην Άρσεναλ.

Συγκεκριμένα, μίλησε για:

Το πώς «ανακάλυψε» τον Φορτούνη: «Τον είχα δει πρώτη φορά με τους μικρούς του Ολυμπιακού πριν από πολλά χρόνια. Είδα έναν παίκτη να ξεχωρίζει και ρώτησα το όνομά του, ένα όνομα που δεν σου φεύγει από το μυαλό. Δεν είχα μάθει πολλά πράγματα για εκείνον στη συνέχεια. Μετά έτυχε να δω το συγκεκριμένο μπαράζ με τα Τρίκαλα και τότε πήρα τηλέφωνο τον εκ των ιδιοκτητών του Αστέρα Τρίπολης, τον κ. Μπάκο και του είπα ότι υπάρχει ένα παιδί, που πρέπει να αποκτήσουμε. Στην πρώτη συγκέντρωση ο Κώστας ήταν εκεί. Από την πρώτη μέρα που ξεκινήσαμε να παίζουμε, έκανε τη διαφορά για την ηλικία του. Τότε τον έπιασα και τον ρώτησα γιατί δεν είχε ανάλογη εξέλιξη και δεν ήθελε να σχολιάσει και με ευχαρίστησε. Με την ΑΕΚ είχε πετύχει ένα πολύ ωραίο γκολ και τότε είχα δηλώσει πως αν τον πάρει μία από τις τρεις μεγάλες ομάδες, θα κάνει φοβερή επένδυση. Ο κ. Μαρινάκης είχε εκνευριστεί γιατί δεν είχε καταλήξει ένα τέτοιο ταλέντο στην πρώτη ομάδα.

Την εμφάνιση του Φορτούνη με την Άρσεναλ: «Είναι θρασύτατος ποδοσφαιρικά, πανέξυπνος και παίζει σε όλες τις θέσεις της επίθεσης, κάτι που μπορεί να του δώσει τη δυνατότητα να κάνει μεγάλη καριέρα στο σύλλογό του και στην Εθνική ομάδα. Αν βελτιωθεί και στο μυαλό του, επειδή είναι λίγοι φοβητσιάρης, θα διακριθεί σε πολύ υψηλό επίπεδο. Μπορεί να παίξει σε όλες τις θέσεις σε 4-4-2, εκτός από εκείνη του αμυντικού χαφ. Πίσω από τον σέντερ φορ, στα πλάγια, είναι ένας φανταστικός παίκτης. Αν είναι γερός και βελτιώσει δύο-τρία πραγματάκια, του χρόνου θα πάρει μεγάλη μεταγραφή στο εξωτερικό. Ο Ολυμπιακός θα βάλει πολλά χρήματα στο ταμείο του και εκείνος θα κάνει μία πορεία που κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί. Νομίζω ότι στη Γερμανία φρέναρε η εξέλιξή του, έπρεπε να πάει στην Ιταλία, επειδή εκεί θα μπορούσε να παρουσιάσει καλύτερα το ταλέντο του σε σχέση με την Bundesliga. Σε μία φάση κατά τη διάρκεια του αγώνα με την Άρσεναλ, όταν κοντρόλαρε την μπάλα με το ένα πόδι και την έφερε στο άλλο, φάνηκε η σπουδαιότητά του. Είναι κάτι που μπορεί να κάνει ένας πολύ μεγάλος παίκτης. Δεν θέλω να τον συγκρίνω και να εκτεθώ. Είναι πηγαίο ταλέντο και του βγήκε από ένστικτο. Ήταν ηγέτης, μάρκαρε και αν το βελτιώσει κι άλλο θα είναι εξαιρετικός, βοήθησε στις πάσες, κρατούσε την μπάλα. Έβαλε ένα γκολ εκπληκτικό από το κόρνερ. Δεν είναι τόσο δουλευταράς. Εκείνο που του έχω να του πω εγώ, επειδή τον αγαπάω πολύ, να δουλεύει ακατάπαυστα, επειδή κι εγώ ήμουν κάποτε ταλέντο. Αλλά, εγώ είμαι παράδειγμα προς αποφυγήν, επειδή πίστευα μόνο στο ταλέντο μου. Ο Δομάζος και ο Κούδας έλεγαν πως είχα φοβερό ταλέντο, όμως εγώ πρόδωσα τον εαυτό μου και έπαιξα μόνο στην Ελλάδα, γιατί στο εξωτερικό θα με είχαν πετάξει έξω. Για αυτό τον λόγο τους λέω πως πρέπει να δουλεύουν πάρα πολύ. Στον Ολυμπιακό δεν γίνεται να μη δουλέψει και έτσι όπως πάνε τα πράγματα είναι στο χέρι του να φτάσει εκεί που επιθυμεί».

Την παρουσία του Σίλβα στον πάγκο του Ολυμπιακού: «Εμένα μου αρέσει που είναι πολύ σοβαρός αυτός ο άνθρωπος και δεν κάνει καραγκιοζιλίκια. Ο Ολυμπιακός είναι ομάδα του προπονητή, ο οποίος είναι σοβαρός από την πρώτη μέρα που ήρθε και είναι φοβερά έξυπνος. Ξέρει να διαβάζει πολύ καλά τον αντίπαλο. Στον Ολυμπιακό έχουν βρει έναν φιλόδοξο άνθρωπο με πολλά όνειρα. Θεωρώ ότι ο Ολυμπιακός αποτελεί ένα σκαλοπάτι για τη μετέπειτα καριέρα του».



Ο Ματίας Λεσόρ σε ρόλο οργανωτή κερκίδας στο ΟΠΑΠ Game Time
Ο Ματίας Λεσόρ σε ρόλο οργανωτή κερκίδας στο ΟΠΑΠ Game Time
Οι 10 διάσημοι παίκτες τυχερών παιχνιδιών που κατέληξαν στη φυλακή!
Οι 10 διάσημοι παίκτες τυχερών παιχνιδιών που κατέληξαν στη φυλακή!
Ολυμπιακός: Τρίτη ελληνική ομάδα σε ημιτελικά Ευρώπης μετά τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ
Ολυμπιακός: Τρίτη ελληνική ομάδα σε ημιτελικά Ευρώπης μετά τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παναθηναϊκός AKTOR-Περιστέρι, Ολυμπιακός-Ναντ και Τσιτσιπά
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παναθηναϊκός AKTOR-Περιστέρι, Ολυμπιακός-Ναντ και Τσιτσιπά
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved