«Προσγειωμένοι στην πραγματικότητα»

«Προσγειωμένοι στην πραγματικότητα»

Η Καλλονή πρέπει να παλέψει σκληρά για να μείνει στη Super League και το 5-1 επί του Παναιτωλικού δεν πρέπει να υπερενθουσιάσει τους παίκτες της όπως τόνισε ο Σάββας Τσαμπούρης

Μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM ο έμπειρος αμυντικός της ομάδας της Λέσβου εξήγησε πως η ομάδα πρέπει να μείνει προσγειωμένη στην πραγματικότητα παρά την εμφατική νίκη επί των Αγρινιωτών.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για την επόμενη μέρα μετά την μεγάλη νίκη επί του Παναιτωλικού: «Είναι μια Κυριακή χαράς. Η πρώτη νίκη μας στη φετινή σούπερ Λίγκα, που ήρθε, μάλιστα, με εμφατικό τρόπο. Πρέπει να συνεχίσουμε γιατί σε μια ομάδα σαν την Καλλονή είναι πρόβλημα το να διαχειριστεί αυτόν τον ενθουσιασμό, επειδή δεν έχει μάθε σε τόσο μεγάλες νίκες. Πρέπει να μείνουμε προσγειωμένοι, γιατί δεν είναι τόσο εύκολα τα πράγματα όσο φάνηκαν χθες».

Για το πώς έχει αντιδράσει ο κόσμος: «Σε μια επαρχιακή πόλη τα πράγματα κινούνται βάσει αποτελέσματος. Σήμερα είναι χαρούμενος ο κόσμος, αλλά σε μια ήττα θα είναι απογοητευμένος. Πρέπει να καταλάβουν πως ο δρόμος είναι δύσκολος. Η Σούπερ Λίγκα είναι μια δύσκολη κατηγορία και πρέπει να παλέψουμε σκληρά για να μείνουμε, ώστε να μπορούμε να διεκδικήσουμε κάτι παραπάνω».

Για την διαφορετική εικόνα που υπάρχει συγκριτικά με την περσινή χρονιά: «Η εικόνα όντως δεν ήταν καλή. Όμως η πρώτη ουσιαστική ήττα ήταν με Ηρακλή, αν εξαιρέσεις τα δύσκολα ματς με Παναθηναϊκό και Αστέρα. Δεν είχε βγει μέχρι τώρα καθόλου η δουλειά που είχαμε κάνει στο μεσοεπιθετικό κομμάτι, βγήκε όλη μαζεμένη χθες. Ο Θαλής Θεοδωρίδης είναι ένας νέος και φιλόδοξος προπονητής, γνωρίζει την ομάδα και χρειάζεται υπομονή και στήριξη. Σιγά-σιγά θα καταφέρουμε πράγματα, χωρίς μεγάλα λόγια».

Για την αλλαγή στην ψυχολογία: «Είχαμε παρουσιάσει κακή αγωνιστική εικόνα, ειδικά στα δύο πρώτα παιχνίδια. Μας έδωσε τεράστια ώθηση η ισοπαλία με τον Αστέρα, δείξαμε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Είναι εύκολο να βρούμε δικαιολογίες, όμως η ρεαλιστική είναι ότι είχαμε πρόβλημα στην προετοιμασία. Δεν δώσαμε πολλά φιλικά –λόγω και του ότι μένουμε σε νησί- και δεν είχαμε ρυθμό στην πορεία. Υπάρχουν δικαιολογίες, αλλά δεν είναι του παρόντος. Η χθεσινή νίκη μας δίνει ώθηση και αυτοπεποίθηση. Είχαμε προβληματιστεί με την μγιατί δεν αρμόζει στην εμπειρία των παικτών αυτή η εικόνα. Απ’ ότι φάνηκε το διορθώσαμε, αλλά σκοπός είναι να συνεχίσουμε έτσι».

Για το πώς εκλαμβάνει ένας ποδοσφαιριστής την αλλαγή του προπονητή σε μια ομάδα: «Μας έχει γίνει συνήθεια η προσαρμογή. Οι μεγάλες διαφορές υπάρχουν όταν υπάρχει τεράστια διαφορά στη φιλοσοφία και πρέπει να αλλάξουν όλα. Εκεί υπάρχουν προβλήματα και χρειάζεται χρόνος. Ιδιαίτερα μέσα στην διάρκεια του πρωταθλήματος είναι δύσκολο. Θα το έχετε παρατηρήσει, η αλλαγή προπονητή αποδίδει τις πρώτες αγωνιστικές που υπάρχει αλλαγή στην ψυχολογία. Μετά οι ομάδες εμφανίζουν την ίδια εικόνα».

Για την καθημερινότητα ενός αθλητή στην επαρχεία: «Νιώθεις πολύ περισσότερο ποδοσφαιριστής. Είναι μικρή κοινωνία και έρχεσαι σε μεγαλύτερη επαφή με τον κόσμο. Υπάρχει διαφορετική ποιότητα ζωής, ειδικά για ανθρώπους με οικογένεια. Η Αθήνα έχει άλλες ανέσεις, όμως ένας ποδοσφαιριστής που δεν αγωνίζεται στις μεγάλες ομάδες περνάει απαρατήρητος. Στην επαρχεία νιώθεις σημαντικός».

Για την ζωή στην Μυτιλήνη, λόγω του προσφυγικού ζητήματος: «Συνεχίζει να είναι διαφορετικό το καλοκαίρι. Δεν νομίζω πως λύνεται εύκολα ένα τέτοιο θέμα. Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να τους βοηθήσουμε. Οι έλληνες έχουμε την προσφυγιά μέσα μας. Στην καθημερινότητα πρέπει να τους βοηθήσουμε, γιατί το μόνο που θέλουν είναι να φύγουν. Είναι δύσκολο να βλέπεις οικογένειες και παιδάκια να ψάχνουν την τύχη τους. Το περίεργο είναι ότι τους βλέπεις και νιώθεις λύπηση, ενώ οι άνθρωποι είναι χαρούμενοι γιατί ζούνε. Είναι ευτυχισμένοι που κατάφεραν να γλιτώσουν. Έριξε έναν κεραυνό και οι μισοί έπεσαν κάτω νομίζοντας πως είναι βόμβα. Είναι πολύ περίεργο και για εμάς. Χρειάζεται αλληλεγγύη».



Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης: «Μας αρέσει ο ανήφορος - Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε»
Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης: «Μας αρέσει ο ανήφορος - Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε»
Europa Conference League: Ο Ολυμπιακός έγραψε ιστορία! – Τα highlights κι οι ημερομηνίες στους «4»
Europa Conference League: Ο Ολυμπιακός έγραψε ιστορία! – Τα highlights κι οι ημερομηνίες στους «4»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved