Για αυτό θέλει πίσω τον Αμπέντ ο Παναθηναϊκός

Για αυτό θέλει πίσω τον Αμπέντ ο Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός θέλει να φέρει πίσω τον Μεντί Αμπέντ και το Onsports αναλύει γιατί οι «πράσινοι» επιμένουν στον Αλγερινό, ο οποίος προσφέρει το σκοράρισμα από τα χαφ που λείπει στους «πράσινους»

Όπως και πέρσι το καλοκαίρι, έτσι και φέτος ο Παναθηναϊκός δίνει «μάχη» για να ντύσει ξανά στα πράσινα τον Μεντί Αμπέντ. Ο 23χρονος Αλγερινός μέσος ήταν από τους παίκτες – κλειδιά της περιόδου 2013-2014, όταν ο Παναθηναϊκός έδειξε ξανά πως μπορεί να πρωταγωνιστήσει, έπαιξε το καλύτερο ποδόσφαιρο στην Ελλάδα κι έκλεισε εντυπωσιακά τη σεζόν στην οποία αναδείχθηκε Κυπελλούχος Ελλάδας. Ο Αμπέντ ήταν βασικός κι αναντικατάστατος από ένα σημείο κι έπειτα, έχοντας 38 παρουσίες και 10 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις. Το τελευταίο… στατιστικό, είναι και το βασικό προσόν του Αλγερινού, για αυτό τον λόγο στο «τριφύλλι» τον έχουν πάντα ψηλά στη λίστα τους όταν πρόκειται για την ενίσχυση της μεσοεπιθετικής γραμμής της ομάδας.

Διότι δεν είναι μόνο τα «τρεξίματα», οι σωστές μεταβιβάσεις, τα καλά «στημένα» και το πάθος που βγάζει στο παιχνίδι του ο Αμπέντ. Ο Αλγερινός είναι χαφ που σκοράρει κι αυτό είναι κάτι που θέλει πολύ ο Γιάννης Αναστασίου στον φετινό Παναθηναϊκό. Παράλληλα, το συγκεκριμένο στοιχείο έλειψε πολύ από τους «πράσινους» και στο περσινό πρωτάθλημα. Όταν, δηλαδή, και πάλι ο Παναθηναϊκός είχε προσπαθήσει να αποκτήσει τον Αμπέντ αλλά εν τέλει δεν τα κατάφερε κι ο παίκτης έμεινε στη Νιούκαστλ. Το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός δεν είχε πέρσι χαφ με τα χαρακτηριστικά του Αλγερινού ήταν κάτι που του κόστισε στην προσπάθεια να πάρει τον τίτλο και φέτος οι «πράσινοι» δεν θέλουν να πληρώσουν ξανά μια τέτοια αδυναμία.

Για αυτό υπάρχει, λοιπόν, επιμονή προς την περίπτωση του Αμπέντ. Η «Π» αναλύει με αριθμούς το τι είχε προσφέρει σε επίπεδο σκοραρίσματος ο Μεντί Αμπέντ στην πρώτη του χρονιά, αλλά και τι έκαναν οι υπόλοιποι χαφ του Παναθηναϊκού την περσινή περίοδο απόντος του Αλγερινού, έτσι ώστε να γίνει σαφές το πόσο σημαντική θα είναι η προσθήκη του 23χρονου άσου στο ρόστερ του «τριφυλλιού», που θέλει όσο τίποτα φέτος να επιστρέψει στην κορυφή στην Ελλάδα και να διαγράψει μια αξιοπρόσεκτη πορεία στην Ευρώπη.

Τα εννέα γκολ του Αμπέντ

Πέρα από το γεγονός ότι όποτε ο Αμπέντ σκόραρε, ο Παναθηναϊκός δεν γνώριζε την ήττα σε κανένα παιχνίδι, τα εννέα τέρματα που πέτυχε ο Αλγερινός στο πρωτάθλημα της περιόδου 2013-2014 ήταν καθοριστικά. Γιατί τα περισσότερα από αυτά ήρθαν σε παιχνίδια «κλειστά», που η ομάδα δυσκολευόταν να ανοίξει τις κλειστές άμυνες και να βρει δίχτυα. Ο Αμπέντ, που «πατάει» περιοχή αλλά έχει και το σουτ από μακρινή απόσταση, έδινε τις λύσεις που ήθελε ο Γιάννης Αναστασίου. Ο Αλγερινός «καθάρισε» παιχνίδια με τα γκολ του, βοήθησε πολύ το «τριφύλλι» ενώ είχε κι ένα γκολ στο Κύπελλο, το οποίο ο Παναθηναϊκός κατέκτησε στο φινάλε της περιόδου.

Μόλις τρία παραπάνω οι υπόλοιποι

Την περσινή περίοδο, ο Αμπέντ δεν ήταν στο ρόστερ του Παναθηναϊκού παρά την προσπάθεια που έγινε. Το «τριφύλλι» έπρεπε να βρει, λοιπόν, τα εννέα γκολ που είχε προσφέρει ο Αλγερινός μια σεζόν πριν. Ωστόσο, δεν τα βρήκε ποτέ διότι οι υπόλοιποι μέσοι της ομάδας κατάφεραν να σκοράρουν μόλις 12 όλοι μαζί. Και μιλάμε για «παραγωγή» τερμάτων από έξι ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν στη Σούπερ Λίγκα, σε σχέση με έναν. Γίνεται, έτσι, εύκολα αντιληπτό πόσο σημαντική ήταν η συνεισφορά του 23χρονου άσου στο σκοράρισμα, αφού οι Ατζαγκούν, Ζέκα, Λαγός, Δώνης, Πράνιτς και Νίνης μπόρεσαν να σκοράρουν μόλις τρια περισσότερα τέρματα από όσα είχε πετύχει αυτός μια χρονιά νωρίτερα ενώ κανείς δεν πέτυχε πάνω από τέσσερα γκολ στο πρωτάθλημα.

Κάνει διαφορά

Αν προσέξει κανείς και τα συνολικά νούμερα του Παναθηναϊκού, καταλαβαίνει ακόμα καλύτερα πόσο χρήσιμος θα ήταν στην ομάδα ο Αμπέντ. Την περίοδο 2013-2014 οι «πράσινοι» πέτυχαν 57 γκολ στο πρωτάθλημα ενώ πέρσι έβαλαν τη μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα 59 φορές. Μόλις δυο περισσότερες. Η ομάδα, όμως, την περίοδο 2013-2014 είχε μείνει αρκετά νωρίς εκτός διεκδίκησης του τίτλου, ενώ πέρσι τον διεκδίκησε σχεδόν ως το τέλος. Παράλληλα, είχε κατακόρυφη αύξηση της παραγωγικότητας του Καρέλη, ενώ οι χαφ ήταν σε πολύ χαμηλότερα επίπεδα από το 2013-2014. Τα 21 γκολ που είχαν πετύχει με τον Αμπέντ στο ρόστερ οι «πράσινοι» μέσοι, ήταν πολύ λιγότερα από τα 12 που έβαλαν πέρσι, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει βελτίωση στην «παραγωγή» τερμάτων από τον Παναθηναϊκό.

Αυτό θέλει να λύσει φέτος ο Αναστασίου, για αυτό και ο Αμπέντ παραμένει «διακαής πόθος» για τον Έλληνα τεχνικό. Παράλληλα, όπως έχουμε ήδη αναφέρει, ο 23χρονος άσος είναι ποδοσφαιριστής έτοιμος, αφού έχει κάνει προετοιμασία με τη Νιούκαστλ, ενώ γνωρίζει τα κατατόπια στο «τριφύλλι» και δεν θα χρειαστεί χρόνο προσαρμογής!



Σλούκας: «Πετυχημένη χρονιά, χαραγμένη στο μυαλό και τη καρδιά»
Σλούκας: «Πετυχημένη χρονιά, χαραγμένη στο μυαλό και τη καρδιά»
Σούπερ προσφορά* από το Pamestoixima.gr για τα τρία σημερινά παιχνίδια του Ευρωπαϊκού
Σούπερ προσφορά* από το Pamestoixima.gr για τα τρία σημερινά παιχνίδια του Ευρωπαϊκού
Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (17/06) - Πού θα δείτε πρεμιέρα Γαλλίας και τα ματς του Euro
Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (17/06) - Πού θα δείτε πρεμιέρα Γαλλίας και τα ματς του Euro
Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων της ημέρας (17/06) - «Το παλεύει δυνατά» η ΑΕΚ
Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων της ημέρας (17/06) - «Το παλεύει δυνατά» η ΑΕΚ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved