Ρατς: «Θέλω τίτλους με τον ΠΑΟΚ»

Ρατς: «Θέλω τίτλους με τον ΠΑΟΚ»

Στόχος του Ράζβαν Ρατς είναι να κερδίσει τίτλους με τον ΠΑΟΚ και να έχει επιτυχίες η ομάδα, όπως τόνισε σε συνέντευξή του.

Ο Ρουμάνος αμυντικός έκανε τον… απολογισμό του για την περσινή σεζόν, η οποία ολοκληρώθηκε άσχημα για τον «Δικέφαλο», αλλά και τους στόχους που έχει για τον ίδιο και την ομάδα του τη νέα περίοδο.

Ποιοι είναι οι στόχοι σου για φέτος;

«Οι ίδιοι που ήταν και πέρσι. Να κερδίσω τίτλους με τον ΠΑΟΚ και να έχω επιτυχίες τόσο με την ομάδα όσο προσωπικές και να είμαι καλύτερος από πέρσι».

Για ποιον λόγο η ομάδα πέρσι δεν πέτυχε τους στόχους της;

«Όλοι ρωτάνε γιατί ξεκινήσαμε τόσο καλά και μετά πέσαμε τόσο πολύ. Ο λόγος νομίζω είναι απλούστατος. Παίζαμε όλα τα ματς με 13 ποδοσφαιριστές και δνε ήταν τόσο εύκολο να παίζεις σε τρεις θεσμούς έτσι. Επειδή δεν είχαμε πολλές αλλαγές και κάθε τρεις ημέρες είχαμε αγώνα και παίζαμε οι ίδιοι ήταν λογικό να έρθει η κούραση. Στα πλέι οφ ήμασταν ακόμα κουρασμένοι».

Οι πρώτες σου εντυπώσεις από την φετινή προετοιμασία;

«Όλα πάνα καλά. Όλοι προσπαθούν να προσαρμοστούν. Προσπαθούμε να μάθουμε τι θέλει ο νέος προπονητής και το νέο σύστημα. Όλα πάνε καλά».

Μιλήσατε μεταξύ σας οι παίκτες για το τι έγινε πέρσι ώστε να μπείτε στην νέα σεζόν σε διαφορετικό κλίμα;

«Δεν κάναμε κάποια ειδική κουβέντα και πιστεύω ότι πρέπει να αφήσουμε πίσω την περσινή σεζόν. Να μάθουμε από τα λάθη που κάναμε πέρσι, γιατί δεν είναι ο μόνος λόγος η κούραση όπως σας είπα πιο πριν καθώς κάναμε και λάθη τόσο ατομικά όσο και ως ομάδα. Δεν πρέπει να επαναλάβουμε τα ίδια λάθη. Φυσικά και λάθη θα γίνουν διότι έτσι είναι το ποδόσφαιρο αλλά πρέπει να μειώσουμε τα λάθη και να μην κάνουμε τα ίδια λάθη. Πλέον είναι πολύ αργά για δικαιολογίες. Πήραμε το μάθημα μας ξέρω και εγώ προσωπικά τα λάθη μου. Ξεκινάμε μία νέα αρχή με νέο προπονητή».

Γνωρίζεις του ουκρανικό πρωτάθλημα πολύ καλά. Ήταν ο ΠΑΟΚ τόσο καλός απέναντι στην Ντνίπρο ή Ντνίπρο τόσο κακή;

«Δεν έχει τόσο σημασία αν είσαι εσύ καλός ή ο αντίπαλος κακός, σε μία προετοιμασία είναι λογικό όλοι να παίζουν λίγο πιο χαλαρά. Εμείς κάναμε καλή δουλειά στο συγκεκριμένο ματς. Ο αντίπαλος αν δεν κάνω λάθος ήταν στην αρχή της προετοιμασίας του οπότε είναι λογικό να μην είναι τόσο έτοιμος αλλά εμείς κρατάμε από την μεριά μας τα θετικά και πρέπει να προσπαθήσουμε να τα κάνουμε ξανά στα επόμενα ματς που είναι επίσημα».

H άποψη σου για τον νέο προπονητή ποια είναι;

«Eίναι ένας νεαρός προπονητής που έχει την θέληση για να πετύχει. Θέλει να παίρνουμε νίκες σε κάθε ματς προσπαθεί να μας περάσει αυτή την νοοτροπία και την δική του φιλοσοφία γύρω από το ποδόσφαιρο».

Η ομάδα δεν χρειάζεται μεταγραφές για να πετύχεις τους στόχους της;

«Ότι και να πω μπορεί να παρεξηγηθεί. Αν πω ότι χρειαζόμαστε παίκτες θα σημαίνει ότι δεν εμπιστεύομαι τους συμπαίκτες μου. Αν πω το αντίθετο τότε πάλι μπορεί να παρεξηγηθεί. Σημασία έχει ότι οι παίκτες που είμαστε εδώ πρέπει να δώσουμε περισσότερα από πέρσι. Πιστεύω ότι η ομάδα πρέπει να διαθέτει 18-19 παίκτες ίδιου και υψηλού επιπέδου διότι στην πορεία της σεζόν θα έρθουν τραυματισμοί, θα έρθουν κάρτες και απουσίες Πρέπει όταν κάποιος παίκτης λείπει από την ενδεκάδα να μην νοιώθει ότι δεν είναι ικανός για την ομάδα και οι υπόλοιποι συμπαίκτες του να έχουν εμπιστοσύνη σε αυτόν. Φυσικά δεν είναι μυστικό ότι φέρνοντας παίκτες επιπέδου και ποιότητας είναι πάντα καλό για όλες τις ομάδες του κόσμου. Κάθε ομάδα θέλει καλούς ποδοσφαιριστές ποιότητας».



Χάντμπολ: Η αποστολή της Εθνικής για την Ολλανδία
Χάντμπολ: Η αποστολή της Εθνικής για την Ολλανδία
Γυναικεία βογγητά «πάγωσαν» τον Λούκα Ντόνσιτς (vid)
Γυναικεία βογγητά «πάγωσαν» τον Λούκα Ντόνσιτς (vid)
Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved