Σαββίδης: «Είμαι πατριώτης, δεν φεύγω από την Ελλάδα»

Σαββίδης: «Είμαι πατριώτης, δεν φεύγω από την Ελλάδα»

Δεν έχει πρόθεση να φύγει από την Ελλάδα, παρά τις δυσκολίες, όπως τόνισε ο Ιβάν Σαββίδης.

Ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα «agoor.ru» σχολίασε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, αλλά και τις πιθανές εξελίξεις στην Ελλάδα σε οικονομικό επίπεδο όντας ένας από μεγαλύτερους επενδυτές αυτή την εποχή στην χώρα.

«Το αν είναι καλό ή κακό αποτέλεσμα θα το δείξει η ίδια η ζωή. Οι Έλληνες, προφανώς, με το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος αποφάσισαν να στηρίξουν έναν νέο και εκκολαπτόμενο πρωθυπουργό. Γιατί να μην πάρει μια ευκαιρία με νέα πρόσωπα, νέες ιδέες σε μια χώρα όπου το παλιό κατεστημένο τους οδήγησε στην καταστροφή;», ανέφερε για το δημοψήφισμα.

Η αναφορά του Σαββίδη στον Αλέξη Τσίπρα συνεχίστηκε σε ότι αφορά το πρόσωπο του νεαρού Ελληνα πρωθυπουργού, ενώ στάθηκε και στις συνέπειες του ελληνικού «Όχι»: «Δυστυχώς, σε αυτό το στάδιο κάθε σενάριο για την Ελλάδα θα είναι κακό. Σε κάθε περίπτωση, η χώρα πρέπει να είναι σε θέση να αντέξει το χειρότερο… Αλλά αν βρεθεί σε αυτή την κατάσταση, είναι απαραίτητο να σκεφτούμε πώς θα βγούμε από αυτό, πώς θα δημιουργήσουν μια καλύτερη βάση για το χειρότερο».

Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ μίλησε με ειλικρίνεια και περιέγραψε την κατάσταση στην ελληνική οικονομία: «Πρέπει να αντιμετωπίσουμε με ειλικρίνεια το ελληνικό έθνος. Να περιγράψουμε σωστά την κατάσταση που επικρατούσε στην οικονομία της χώρας. Έχω πει επανειλημμένως, ότι είναι επείγουσα ανάγκη να υιοθετήσει ένα νόμο, ο οποίος αποτελεί τη βάση της οικονομίας. Πρέπει να γίνει ένα σύνολο νόμων, που θα διαμορφώσουν την επιθυμία των επενδυτών να επενδύσουν με τη σιγουριά ότι τα συμφέροντά τους και τα κεφάλαια τους θα προστατεύονται και του κεφαλαίου. Και στην Ελλάδα σήμερα υπάρχει έλλειψη νομοθεσίας που προστατεύει τους ξένους επενδυτές. Γιατί ένας επενδυτής θα πρέπει να θέλει να φέρει τα χρήματα και να τα επενδύσει στην Ελλάδα».

Μάλιστα σύμφωνα με τον Σαββίδη είναι επείγουσες οι μεταρρυθμίσεις στην ελληνική οικονομία. «Με λίγα λόγια, είναι απαραίτητο να δημιουργηθεί μια πραγματική οικονομία με μια εθνική επίβλεψη. Και για μένα δεν είμαι τόσο σημαντικό αν το νόμισμα είναι το ευρώ, η δραχμή, ή οτιδήποτε άλλο»!

Στο τέλος της συνέντευξης αποκάλυψε τους βασικούς λόγους που τον οδηγούν στο να επενδύει στην Ελλάδα και γιατί η όλη κατάσταση δεν τον έχει οδηγήσει στην έξοδο: «Δεν είναι απολύτως φυσιολογικό να επενδύεις στην ελληνική οικονομία. Εγώ είμαι ένας επενδυτής αλλά και Έλληνας πατριώτης, και το τελευταίο, ευτυχώς, είναι το πιο σημαντικό για μένα… Αυτό σημαίνει ότι σήμερα δεν έχω στόχο να κερδίσω χρήματα από την κατακερματισμένη και διαμελισμένη Ελλάδα. Αν και, οφείλω να ομολογήσω, κάποιος άλλος επενδυτής στη θέση μου θα είχε φύγει!»Λαμία-ΠΑΟΚ: Στον «πάγο» ο ημιτελικός - Στα «λευκά» το «Αθ. Διάκος» (photos)
Λαμία-ΠΑΟΚ: Στον «πάγο» ο ημιτελικός - Στα «λευκά» το «Αθ. Διάκος» (photos)
Όταν παίξεις θα το πιστέψεις. Super αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα στα καταστήματα ΟΠΑΠ
Όταν παίξεις θα το πιστέψεις. Super αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα στα καταστήματα ΟΠΑΠ
Φθαλικές ενώσεις: Πόσο αυξάνουν τον κίνδυνο διαβήτη στις γυναίκες
Φθαλικές ενώσεις: Πόσο αυξάνουν τον κίνδυνο διαβήτη στις γυναίκες
NBA: Επικός Ίρβινγκ στο ντεμπούτο του με τους Μαβς - Όλα τα αποτελέσματα (videos)
NBA: Επικός Ίρβινγκ στο ντεμπούτο του με τους Μαβς - Όλα τα αποτελέσματα (videos)