Βίτορ: «Καλύτερη οργάνωση και πλάνο φέτος»

Βίτορ: «Καλύτερη οργάνωση και πλάνο φέτος»

Έτοιμος θα είναι ο ΠΑΟΚ για το πρώτο ευρωπαϊκό του παιχνίδι, καθώς προσαρμόζονται οι παίκτες στο νέο σύστημα του προπονητή, όπως τόνισε ο Βίτορ.

Ο Πορτογάλος αμυντικός μίλησε στους εκπροσώπους του Τύπου για τα λάθη της περσινής σεζόν, αλλά και την φετινή προσπάθεια σε νέα δεδομένα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Βίτορ:

Οι διακοπές είχαν διάρκεια μόνο δυο εβδομάδες. Ήταν αρκετές;

«Θα ήθελα να ήταν λίγο παραπάνω, αλλά σε κάθε περίπτωση απόλαυσα για λίγο τη χώρα μου. Έχουμε ένα σημαντικό ευρωπαϊκό ματς και έπρεπε να ξεκινήσουμε νωρίς».

Πως αντιμετωπίζετε τα ευρωπαϊκά ματς;

«Πρέπει να τα δούμε με μεγάλη σοβαρότητα για να φτάσουμε στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Χρειάζεται πολύ μεγάλη συγκέντρωση. Αν παίξουμε σύμφωνα με τις δυνατότητές μας μπορούμε να προκριθούμε στον επόμενο γύρο».

Πέρυσι είχες μία επώδυνη εμπειρία στην άμυνα...

«Η κατάσταση ήταν δύσκολη. Ξεκινήσαμε καλά, όμως, στη συνέχεια όλα άλλαξαν. Δεχόμασταν πολλά γκολ, δεν ήμασταν οργανωμένοι και ο περισσότερος κόσμος έριχνε την ευθύνη στην άμυνα. Με ενοχλεί το ότι τερματίσαμε στη τελευταία θέση των πλέι οφ».

Ποιες είναι οι διαφορές σε σχέση με άλλες προετοιμασίες;

«Πέρυσι ξεκινήσαμε προετοιμασία δύο μήνες πριν από το πρώτο επίσημο παιχνίδι, ενώ φέτος μόλις 20 μέρες νωρίτερα από τον πρώτο μας αγώνα. Έχουμε νέο προπονητή, πρέπει να εμπεδώσουμε ένα νέο σύστημα και όλα πρέπει να γίνουν πολύ γρήγορα. Δουλεύουμε σκληρά. Πιστεύω ότι θα είμαστε έτοιμοι για το πρώτο ευρωπαϊκό ματς».

Έχεις παίξει με τρεις αμυντικούς στην ευθεία στο παρελθόν αρκετές φορές;

«Ίσως μόνο τρία, τέσσερα παιχνίδια. Δεν έχει σημασία, όμως, το σύστημα αλλά οι τοποθετήσεις και η δυναμική που αναπτύσσουν οι παίκτες κινούμενοι μέσα στο γήπεδο. Θέλουμε χρόνο για να εμπεδώσουμε το νέο σύστημα, αλλά αρχίζουμε και προσαρμοζόμαστε».

Τι σου δίδαξε η περσινή χρονιά;

«Όταν κερδίσαμε τον Ολυμπιακό, πιστέψαμε ότι θα είμαστε πρωταθλητές και χαλαρώσαμε. Ήταν ένα καλό μάθημα για όλους μας. Μετά από κάθε νίκη, πρέπει να είσαι προσγειωμένος και να σκέφτεσαι μόνο το επόμενο παιχνίδι και όχι αυτό που μόλις κέρδισες».

Η συνεργασία με τον Κόστα φέτος θα καλύτερη;

«Η συνεργασία μας βελτιώνεται, πλέον, έχουμε γνωριστεί και ξέρουμε τις κινήσεις ο ένας του άλλου μέσα στο γήπεδο. Πέρυσι ήρθε σε μια στιγμή που η ομάδα είχε προβλήματα και εκείνος προερχόταν από ένα πρωτάθλημα με πιο χαμηλές ταχύτητες. Υπ’ αυτές τις συνθήκες ήταν δύσκολο να δείξει την αξία του. Φέτος θα είναι καλύτερος κι αυτός».

Ποια ήταν η βασική αιτία που η ομάδα απέτυχε πέρυσι;

«Ξεκινήσαμε με μια νεανική ομάδα με στόχο την δημιουργία συνόλου για το μέλλον, μετά από τις επιτυχίες του πρώτου διμήνου, ο κόσμος άρχισε να έχει απαιτήσεις και προσδοκίες για πρωτάθλημα. Για να είμαι ειλικρινής, δεν είχαμε την ομάδα για να πάρει το πρωτάθλημα. Και δεν είναι μόνο το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Ήρθαν κάποιες ήττες οι οποίες κλόνισαν την εμπιστοσύνη στις δυνατότητές μας και τότε άλλαξαν όλα. Στο φινάλε της σεζόν, δεν είχαμε δυνάμεις και υστερούσαμε και στον τομέα της φυσικής κατάστασης. Το καλοκαίρι που ήρθα στον ΠΑΟΚ, ήμασταν περίπου 15 νέοι παίκτες από μεταγραφή. Δεν είναι εύκολο να γίνει ομάδα μέσα σε ένα καλοκαίρι με τόσες πολλές αλλαγές. Καμία χρονιά δεν τελειώσαμε με τον προπονητή με τον οποίο ξεκινήσαμε. Έτσι, δεν μπορεί να αποκτήσει η ομάδα αγωνιστική ταυτότητα. Φέτος βλέπω ότι έχουμε καλύτερη οργάνωση και πίστη σε ένα πλάνο».

Η οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα σας ανησυχεί;

«Ανησυχούμε και οι Έλληνες και οι ξένοι παίκτες, είμαστε μπερδεμένοι διότι δεν ξέρουμε τι θα συμβεί τις επόμενες ημέρες. Ελπίζω, με τον άλλον ή με τον άλλο τρόπο να βρεθεί λύση».

Πέρυσι ακούστηκαν πολλά και ότι είχατε προβλήματα στα αποδυτήρια...

«Όταν χάνεις, οι παίκτες δεν είναι χαρούμενοι και δημιουργούνται προβλήματα στα αποδυτήρια. Αυτό συμβαίνει στο ποδόσφαιρο. Φέτος έχουμε συζητήσει μεταξύ μας, προσπαθούμε να είμαστε ενωμένοι, κι αυτό είναι το πρώτο βήμα της επιτυχίας».

Οι δικές σου φιλοδοξίες ποιες είναι;

«Να πάρω έναν τίτλο με τον ΠΑΟΚ το συντομότερο δυνατό. Η ομάδα μεγαλώνει σταδιακά, το βλέπω».

Τον Λούκας πως τον ψυχολογείς, θέλει να μείνει;

«Είναι φίλος μου, πολύ καλός παίκτης και θέλω να μείνει. Δεν ξέρω τι θα συμβεί, αυτό είναι θέμα που αφορά τον Λούκας και την ομάδα. Θα χαρώ πολύ αν μείνει, θα του ευχηθώ καλή επιτυχία και θα μείνουμε φίλοι, αν φύγει. Δε θέλω να μιλήσω, όμως, εκ μέρους του».

Ο Τούντορ είναι νεαρός προπονητής Πως το εισπράττεις;

«Το σημαντικό δεν είναι η ηλικία, αλλά ο τρόπος δουλειάς και σκέψης. Είναι νέος με πολλές φιλοδοξίες. Μέχρι στιγμής δουλεύουμε σωστά, αρκετά σε ασκήσεις με την μπάλα και απολαμβάνουμε τις προπονήσεις».

Τι σου έχει κάνει μεγαλύτερη εντύπωση από τον νέο σου προπονητή;

«Απαιτεί η μπάλα να πηγαίνει από την άμυνα στην επίθεση με κοντινές και γρήγορες πάσες, απαγορεύει τις μακρινές μπαλιές και φωνάζει συνεχώς για πίεση, όταν χάνουμε την μπάλα για να κερδίσουμε και πάλι την κατοχή της. Είναι τα δυο σημαντικά κομμάτια στα οποία επιμένει πολύ».

Παίζει ρόλο για σένα, που ο νέος τεχνικός ήταν αμυντικός;

«Ναι, μιλάει στους αμυντικούς και θα μας βοηθήσουν πολύ οι εμπειρίες του στην άμυνα, αφού έπαιξε και σε μία μεγάλη ομάδα, όπως είναι η Γιουβέντους».



Το MyREWARDS του opaponline.gr σε περιμένει με σούπερ ανταμοιβές
Το MyREWARDS του opaponline.gr σε περιμένει με σούπερ ανταμοιβές
Μάλλιος: «Έχουμε απαιτήσεις από τους εαυτούς μας και θέλουμε την πρόκριση»
Μάλλιος: «Έχουμε απαιτήσεις από τους εαυτούς μας και θέλουμε την πρόκριση»
Στίβος: Στο Ντουμπάι η Σπανουδάκη για την πρώτη δυνατή κούρσα της χρονιάς
Στίβος: Στο Ντουμπάι η Σπανουδάκη για την πρώτη δυνατή κούρσα της χρονιάς
Βόλος: Στηρίζει Γκαγκάτση για ΕΠΟ - «Μακριά από Μάνταλους και νταλαβεριτζήδες»
Βόλος: Στηρίζει Γκαγκάτση για ΕΠΟ - «Μακριά από Μάνταλους και νταλαβεριτζήδες»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved