Το μεξικάνικο σίριαλ του Πουλίδο (photos+videos)

Το μεξικάνικο σίριαλ του Πουλίδο (photos+videos)

Είναι σίγουρα από τις πιο χρονοβόρες μεταγραφικές ιστορίες στο ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς διήρκησε 15 ολόκληρους μήνες. Όμως ο Άλαν Πουλίδο είναι και επίσημα παίκτης του Ολυμπιακού.

Το όνομά του είχε γραφτεί για πρώτη φορά στο «ερυθρόλευκο» ρεπορτάζ τον Απρίλιο του 2015 και μετά τις αρχικές διαψεύσεις της διοίκησης, άρχισε να απασχολεί συνεχώς την επικαιρότητα για 15 μήνες και το Onsports σας παρουσιάζει όλα τα επεισόδια μιας… μεξικάνικης σαπουνόπερας. Όπως όμως και τα περισσότερα σίριαλ, είχε τελικά αίσιο τέλος.

Το ενδιαφέρον και οι επαφές

Ο Μεξικανός άσος άρεσε στους ανθρώπους του Ολυμπιακού που τον τσέκαραν και άρχισαν να ψάχνουν την περίπτωσή του. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία και τον μάνατζέρ του, ο Πουλίδο έμενε ελεύθερος από την Τίγκρες τον Ιούνιο του 2015. Οι εμφανίσεις του στο πρωτάθλημα ήταν εξαιρετικές και γι’ αυτό ήταν στην 23άδα του Μεξικού στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Οι επαφές της ελληνικής ομάδας με τον παίκτη είχαν ξεκινήσει αρκετές εβδομάδες πριν το Μουντιάλ και συμφώνησε σε όλα μαζί του. Μάλιστα τα ρεπορτάζ ανέφεραν πως ο 24χρονος φορ είχε υπογράψει συμβόλαιο τετραετούς διάρκειας με τον Ολυμπιακό, με τις ετήσιες αποδοχές του να αγγίζουν το ένα εκατ. ευρώ.

Οι οπαδοί του Ολυμπιακού μάλιστα είχαν… καλωσορίζει τον Πουλίδο στην ομάδα τους τον περασμένο Μάιο.

Η ρήτρα της Τίγκρες και το Μουντιάλ

Από την πρώτη στιγμή, η Τίγκρες υποστήριζε πως ο παίκτης δεν είναι ελεύθερος, αλλά έχει συμβόλαιο ως το 2016 και πως αν η ελληνική ομάδα ήθελε να τον αποκτήσει, θα έπρεπε να πληρώσει την ρήτρα, ύψους 7,5 εκατ. δολαρίων. Από την πλευρά του ο Πουλίδο υποστήριζε ότι ήταν ελεύθερος.

Ο Μεξικανός επιθετικός έπρεπε να ενσωματωθεί στην προετοιμασία της χώρας του για το Μουντιάλ και στη συνέχεια να ταξιδέψει στη Βραζιλία, όπου δεν πήρε χρόνο συμμετοχής, αν και ήταν από τα πιο χοτ ονόματα νεαρών που βρέθηκαν στην χώρα της σάμπας.

Ετσι οι όποιες εξελίξεις μετατέθηκαν μετά το τέλος της διοργάνωσης. Ο Πουλίδο φρόντισε να προσφύγει στην Μεξικανική Ομοσπονδία για να αποδείξει ότι το συμβόλαιό του ολοκληρώθηκε, την ώρα που η Τίγκρες παρουσίαζε ένα άλλο που είχε διάρκεια ως το 2016. Η Ομοσπονδία δικαίωσε τον σύλλογο τον Αύγουστο και ο παίκτης αναγκάστηκε να καταφύγει στη FIFA για να βρει το δίκιο του. Οι όποιες επαφές με τον μεξικανικό σύλλογο για συναινετικό διαζύγιο δεν είχαν τύχη.

Προσφυγή σε FIFA και CAS από την Ιταλία

Ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να υπολογίζει στον παίκτη, καθώς δεν είχε ξεκαθαρίσει ακόμα το αν είναι ή όχι ελεύθερος. Ο Πουλίδο προσέφυγε στη FIFA και μετακόμισε στην Ιταλία για να κάνει ατομικές προπονήσεις, μέχρι να εκδοθεί απόφαση. Σε καμία περίπτωση δεν ήθελε να επιστρέψει στην Τίγκρες, καθώς δεν αναγνώριζε το συμβόλαιο με διάρκεια ως το 2016. Τον Δεκέμβριο του 2014 ο επιθετικός προσέφυγε στο CAS για να αποδείξει ότι είναι ελεύθερος.

Και ξαφνικά... Λεβαδειακός!

Ο Πουλίδο παρέμενε στο Μιλάνο κάνοντας ατομικές προπονήσεις, περιμένοντας τη FIFA και το CAS να αποφανθούν για την υπόθεσή του. Και ξαφνικά, στα τέλη του Ιανουαρίου, ο Μεξικανός ήρθε στην Ελλάδα, όχι όμως για τον Ολυμπιακό, αλλά για λογαριασμό του Λεβαδειακού! Ο παίκτης υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας 1,5 έτους με τους Βοιωτούς, εκμεταλλευόμενος ένα… παραθυράκι στον κανονισμό της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας.

Σε τέτοιες περιπτώσεις όπως του Πουλίδο που βρίσκονται σε διαμάχη με μια ομάδα, η FIFA δίνει προσωρινή μπλε κάρτα σε παίκτες έτσι ώστε να μην μείνουν πολύ καιρό σε απραξία. Η απόκτησή του από τον Λεβαδειακό προκάλεσε αίσθηση, με τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ, Γιάννη Κομπότη, να τονίζει πως τον έπεισε να έρθει στη Λιβαδειά με τα… εξαιρετικά του ιταλικά!

Ο Μεξικανός ξεκίνησε τις προπονήσεις με τον Λεβαδειακό και στα τέλη Φεβρουαρίου έφτασε η μπλε κάρτα του και απέκτησε δικαίωμα να αγωνιστεί. Το ντεμπούτο του Πουλίδο στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο έγινε στο παιχνίδι των «πρασίνων» με τον Πλατανιά, όπου μάλιστα πέτυχε και γκολ.

Αγωνίστηκε και στα επόμενα ματς των Βοιωτών στη Super League, ενώ έπαιξε και στο «Γ. Καραϊσκάκης» ως αντίπαλος του Ολυμπιακού. Βέβαια, ο Λεβαδειακός δεν κατάφερε να μείνει στην κατηγορία, αλλά αυτό δεν επηρέασε τον παίκτη.

Η εκδίκαση στο CAS και η «ερυθρόλευκη» δικαίωση

Η υπόθεση του Άλαν Πουλίδο εναντίον της Τίγκρες εκδικάστηκε στο Ανώτατο Αθλητικό Δικαστήριο της Λοζάνης στις αρχές Ιουνίου. Εκεί ο Μεξικανός παρουσίασε τα σχετικά έγγραφα που αποδεικνύουν ότι έχει μείνει ελεύθερος, ενώ σύμφωνα με τα όσα διέρρευσαν, ο σύλλογος του Μοντερέι δεν παρουσίασε το συμβόλαιο με την υπογραφή του παίκτη. Ακόμα δεν έχει εκδοθεί επίσημα η απόφαση του CAS, αλλά όλα δείχνουν ότι ο Πουλίδο θα δικαιωθεί. Στο μεταξύ κυκλοφόρησαν σενάρια περί συμφωνίας της Τίγκρες με την Τσίβας Γουαδαλαχάρα για το 50% του παίκτη, ωστόσο ο ίδιος δεν μπήκε στη διαδικασία να τα συζητήσει, επιμένοντας πως είναι ελεύθερος. Και ήρθε στην Ελλάδα για να ξεκαθαρίσει το μέλλον του που τελικά ήταν «ερυθρόλευκο».

Με καθυστέρηση ενός χρόνου, ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε τη συμφωνία με τον 24χρονο φορ, με ένα απίστευτο μεταγραφικό σίριαλ να λαμβάνει τέλος. Πλέον η συνέχεια της ιστορίας του Πουλίδο θα γραφτεί εκεί που πρέπει, μέσα στο γήπεδο…



Ιβάνα Κνολ: Η πιο διάσημη οπαδός του Μουντιάλ «ζεσταίνεται» για το Euro 2024 (pics)
Ιβάνα Κνολ: Η πιο διάσημη οπαδός του Μουντιάλ «ζεσταίνεται» για το Euro 2024 (pics)
Ντάνι Άλβες: «Πάρταρε» μέχρι τα ξημερώματα μετά την αποφυλάκισή του
Ντάνι Άλβες: «Πάρταρε» μέχρι τα ξημερώματα μετά την αποφυλάκισή του
Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved