Τα Limit Up και τα Limit Down του Παναθηναϊκού (photos)

Τα Limit Up και τα Limit Down του Παναθηναϊκού (photos)

Ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις και το Onsports καταγράφει την πορεία βασικών ποδοσφαιριστών του «τριφυλλιού» - Ποιοι έκαναν Limit Up, ποιοι απογοήτευσαν και ποιοι παραμένουν «βαριά χαρτιά»

Τη δεύτερη χρονιά της νέας εποχής ολοκλήρωσε ο Παναθηναϊκός, με τον Γιάννη Αναστασίου στο τιμόνι και το πλάνο της διοίκησης να προχωρά στα ίδια βήματα με πέρσι. Μπορεί φέτος να μην ήρθε ένας τίτλος όπως πέρσι για το «τριφύλλι», ωστόσο ως ένα σημείο – ειδικότερα ως το ντέρμπι της Λεωφόρου με τον Ολυμπιακό και τη νίκη (2-1) – η ομάδα έμεινε «μέσα» στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος κι έδειξε πως της λείπουν ακόμα λίγα χαρακτηριστικά για να φτάσει τον επόμενο ή τα επόμενα χρόνια στην κατάκτησή του.

Ο Παναθηναϊκός έκανε μια «κοιλιά» επηρεασμένος και από την τιμωρία που δέχθηκε, με αποτέλεσμα να μείνει πίσω και να χάσει επί της ουσίας τον τίτλο. Ωστόσο, στο φινάλε του πρωταθλήματος και στα πλέι-οφ, έδειξε το πραγματικό του πρόσωπο και «καθάρισε» γρήγορα τη… μπουγάδα. Έτσι, θα είναι και πάλι στα προκριματικά του Champions League φιλοδοξώντας να φτάσει στην υπέρβαση και στους ομίλους. Ήδη έχουν γίνει μεταγραφές ποδοσφαιριστών (Λουντ, Καλτσάς, Εσιέν) που θα δώσουν πράγματα στην ομάδα. Όμως οι πρωταγωνιστές της φετινής πορείας ήταν άλλοι και το Onsports καταγράφει την πορεία των… μετοχών των «πράσινων».

Limit UP

Νίκος Καρέλης

karelisup1

Την καλύτερη χρονιά της καριέρας του έκανε ο Νίκος Καρέλης, όχι μόνο με τον Παναθηναϊκό αλλά συνολικά. Δίνοντας συνέχεια στην περσινή καλή του παρουσία, ο Κρητικός φορ φέτος… εκτόξευσε τη μετοχή του στα ύψη. Σε πενήντα ματς φέτος ο Καρέλης έβαλε 19 γκολ και μοίρασε τέσσερις ασίστ, αριθμοί που δεν έχουν καμία σχέση με το τι έκανε όχι μόνο πέρσι αλλά κυρίως τα προηγούμενα χρόνια. Αρκεί να δει κανείς την περσινή χρονιά του, που μέχρι τώρα ήταν η πιο παραγωγική. Σε 41 ματς ο Καρέλης είχε πέρσι 8 γκολ, αλλά και 8 ασίστ αφού φέτος σήκωσε μεγάλο βάρος στην επίθεση με την απουσία του Μπεργκ, κάτι που δεν είχε χρειαστεί να κάνει πέρσι.

Τάσος Λαγός

lagosup

Μια ακόμα γεμάτη χρονιά με τον Παναθηναϊκό έκανε ο νεαρός αμυντικός μέσος, πολύ πιο ποιοτική όμως από την περσινή όπου δεν θεωρούταν πρώτη λύση για τα χαφ της ομάδας. Ο Λαγός σε 47 ματς φέτος σκόραρε δυο φορές, έδωσε μια ασίστ αλλά κυρίως έδειξε πως μπορεί να σταθεί επάξια στο κέντρο του γηπέδου και να αποτελέσει τον βασικό κόφτη του τριφυλλιού. Ενδεικτική είναι κι η εκτίμηση για την αξία του, αφού από τις 900.000 ευρώ με 1.000.000, θεωρείται πως πλέον κοστίζει περισσότερο από 1.500.000 ευρώ με 1.700.000 ευρώ.

Μλάντεν Πέτριτς

petricup

Δεν είναι σε ηλικία που εύκολα μπορεί να πει κανείς ότι θα... ανεβάσει κασέ και θα κάνει επανεκκίνηση στην καριέρα του. Ωστόσο, αγωνιστικά δεν είχε καμία σχέση η παρουσία του στον φετινό Παναθηναϊκό με την περσινή χρονιά. Βέβαια, πέρσι ήρθε στη μέση της χρονιάς και δεν είχε προλάβει να μπει στο κλίμα της ομάδας. Η προετοιμασία με τους υπόλοιπους τον βοήθησε πάρα πολύ έτσι ώστε να γίνει ένα από τα βασικά... εργαλεία του Αναστασίου και να προσφέρει στην ομάδα 8 γκολ κι 6 ασίστ, όλα έδωσαν βαθμούς, στα 41 ματς που αγωνίστηκε.

Τα «Blue Chips»

Μάρκους Μπεργκ

bergstatheros

Ο Σουηδός επιθετικός θα μπορούσε να είναι και στο limit up δεδομένων των συνθηκών! Ο Μπεργκ έχασε σχεδόν τη μισή χρονιά λόγω του σοβαρού τραυματισμού του στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, αλλά κατάφερε και πάλι να φορτώσει με γκολ τα αντίπαλα δίχτυα και να δείξει πως είναι πραγματικός «killer». Σε 33 ματς ο Μπεργκ έστειλε τη μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα 22 φορές, ενώ μοίρασε και 5 ασίστ στους συμπαίκτες του! Πέρσι, σε 40 ματς σκόραρε 23 φορές κι έδωσε 10 ασίστ. Προφανώς και οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους, έτσι ώστε να καταλάβει κι ο πιο αδαής ότι Ο Μπεργκ είναι η πιο βαριά... μετοχή του Παναθηναϊκού.

Κάρλος Ζέκα

zecastatheros

Μπορεί να μην φαίνεται τόσο πολύ η συνεισφορά του στο σκοράρισμα όπως στον Μπεργκ, αλλά ο Πορτογάλος αρχηγός του Παναθηναϊκού είναι πραγματικός στυλοβάτης στο γήπεδο για την ομάδα και τους συμπαίκτες του! Ο Ζέκα καταπίνει τα χιλιόμετρα... αμάσητα, βγάζει καρδιά και πάθος και παρακινεί τους υπόλοιπους όταν όλα δείχνουν χαμένα! Στα 44 ματς που αγωνίστηκε φέτος έστειλε τη μπάλα δυο φορές στα αντίπαλα δίχτυα ενώ μοίρασε έξι ασίστ, βάζοντας πάντα το καλό της ομάδας πάνω από τον εαυτό του, όντας σταθερότατη αξία για τον Παναθηναϊκό!

Λουκ Στιλ

stilstatheros

Μετά την αποχώρηση του Στέφανου Καπίνο ο Παναθηναϊκός έψαχνε τον άνθρωπο που θα... γεμίσει τα γάντια που άφησε κενά ο Έλληνας πορτιέρο. Αποκτήθηκε ο Στιλ αλλά στην αρχή της σεζόν δεν είχε συμμετοχές. Όταν ο Αναστασίου άρχισε να τον εμπιστεύεται, απέδειξε πως άξιζε να το κάνει και πως ο Παναθηναϊκός βρήκε τερματοφύλακα και για τα επόμενα χρόνια. Ο Άγγλος πορτιέρο αποδείχθηκε μια πολύ ισχυρή σταθερά για τον Παναθηναϊκό, καθώς σε αρκετά ματς ήταν καθοριστικός έτσι ώστε η ομάδα του να πάρει θετικό αποτέλεσμα παρά το γεγονός ότι δεν είχε πάντα εξαιρετική απόδοση.

Limit DOWN

Νταβίντ Μέντες

mendesdown

Πέρσι, ο Ολλανδός άσος ήταν το «Α» και το «Ω» του Παναθηναϊκού από ένα σημείο κι έπειτα. Η παρουσία του έδινε σιγουριά στη μεσαία γραμμή, γέμιζε το γήπεδο και βοηθούσε πάρα πολύ την ομάδα. Φέτος, κυρίως λόγω των τραυματισμών, δεν μπόρεσε σε κανένα σημείο της σεζόν να δείξει τον καλό εαυτό του. Χαμένος ανάμεσα σε θεραπείες και ατομικά προγράμματα, έπαιξε 26 παιχνίδια - τα περισσότερα ως αλλαγή - και έδωσε μόλις μια ασίστ. Καμία σχέση με τις περσινές 34 «γεμάτες» συμμετοχές του που είχαν βοηθήσει τον Παναθηναϊκό. Η κάθετη πτώση του, φέρνει και τη λύση του συμβολαίου με την ομάδα όπως όλα δείχνουν...

Εμίρ Μπαϊράμι

bajramydown

Αν κι αποχώρησε στη μέση της χρονιάς και συνεχίζει πια την καριέρα του στη Σουηδία και την Έλφσμποργκ, ο Μπαϊράμι απογοήτευσε και μάλιστα πολύ. Βέβαια, ο άνθρωπος είχε πολύ σοβαρό πρόβλημα τραυματισμού που δεν τον άφησε να δείξει όσα θα μπορούσε. Κι η ποιότητα που έχει σαν ποδοσφαιριστής ήταν αυτή που έκανε ακόμα μεγαλύτερη την απογοήτευση για την εικόνα του. Ο Σουηδός πέρσι είχε 10 ματς με 1 γκολ ενώ φέτος έκανε 9 συμμετοχές με 2 ασίστ και δεν μπόρεσε να βοηθήσει ουσιαστικά τον Παναθηναϊκό.

Ουασίμ Μπούι

buydown

Ήρθε με περγαμηνές ως δανεικός από τη Γιουβέντους και με καλές συστάσεις να τον συνοδεύουν. Ο Ολλανδός κλήθηκε επί της ουσίας να αναπληρώσει το κενό του Αμπέντ, αλλά δεν τα κατάφερε σε καμία περίπτωση. Βαρύς, χωρίς να έχει καταφέρει να εγκλιματιστεί και να κατανοήσει τη φιλοσοφία που υπάρχει στον Παναθηναϊκό, δεν έδωσε αυτά που θα περίμενε ο Αναστασίου. Σε 21 ματς είχε ένα γκολ και μια ασίστ, χωρίς να πείσει πως μπορεί να δώσει το κάτι παραπάνω στον Παναθηναϊκό και να κάνει τόσο τον κόσμο να τον αποδεχθεί όσο και τους ανθρώπους της ομάδας να κυνηγήσουν περαιτέρω παραμονή του. Φυσιολογική κατάληξη το να επιστρέψει στη Γιουβέντους με τη λήξη της σεζόν.



Ολυμπιακός – Προμηθέας 80-69: Επιστροφή στις νίκες στη Basket League πριν την Μπαρτσελόνα
Ολυμπιακός – Προμηθέας 80-69: Επιστροφή στις νίκες στη Basket League πριν την Μπαρτσελόνα
Euroleague: Παναθηναϊκός AKTOR κι Ολυμπιακός θα δώσουν τις ίδιες ημέρες τα Game 3 και 4
Euroleague: Παναθηναϊκός AKTOR κι Ολυμπιακός θα δώσουν τις ίδιες ημέρες τα Game 3 και 4
Αναστατωμένος ο Φώτης Ιωαννίδης - Το σχόλιο της Ελένης Βουλγαράκη
Αναστατωμένος ο Φώτης Ιωαννίδης - Το σχόλιο της Ελένης Βουλγαράκη
ΟΠΑΠ Forward: Ψήφος εμπιστοσύνης στη γυναικεία επιχειρηματικότητα
ΟΠΑΠ Forward: Ψήφος εμπιστοσύνης στη γυναικεία επιχειρηματικότητα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved