Ολυμπιακός: Η δεκάδα των ελεύθερων προπονητών για τον πάγκο

Ολυμπιακός: Η δεκάδα των ελεύθερων προπονητών για τον πάγκο

Ο Ολυμπιακός μπορεί επίσημα να μην έχει μπει σε… διαδικασία εύρεσης του νέου προπονητή, ωστόσο, όπως όλα δείχνουν, ο Βίτορ Περέιρα θα αποτελέσει παρελθόν και το Onsports σας παρουσιάζει την… δεκάδα των ελεύθερων για τους «ερυθρόλευκους».

Όπως σας έχουμε ενημερώσει και με προηγούμενο άρθρο, η απόφαση για την απομάκρυνση του Πορτογάλου τεχνικού από τον πάγκο των Πειραιωτών είναι ειλημμένη. Ο 46χρονος προπονητής βρέθηκε στην Γλασκόβη όπου είχε συνάντηση με τη διοίκηση των Ρέιντζερς για την τεχνική ηγεσία του συλλόγου και όπως είναι εύκολα αντιληπτό, οι Νταμπλούχοι Ελλάδας θα κινήσουν άμεσα τις διαδικασίες για την αντικατάστασή του.

Αυτή τη στιγμή, στην Πλατεία Αλεξάνδρας υπάρχουν δύο… τάξεις για τον αντί-Περέιρα. Η μία αναφέρει την επιλογή ενός έμπειρου τεχνικού που θα μπορεί να επιβάλει την πειθαρχία στα «ερυθρόλευκα» αποδυτήρια, ενώ η άλλη θα… κυμαίνεται στην… πεπατημένη με την έλευση ενός νεαρού και ελπιδοφόρου τεχνικού που θα αναζητά την καταξίωση στην Ευρώπη, μέσα από την προσωπική του δουλειά στον Ολυμπιακό.

Το Onsports ξεχώρισε την 10άδα των ελεύθερων προπονητών που ενδεχομένως να απασχολήσουν τους «ερυθρόλευκους» και σας τους παρουσιάζει…

Μαρσέλο Μπιέλσα
Ο Αργεντίνος τεχνικός εμφανίζεται μία… ανάσα από την αποχώρησή του από την Μαρσέιγ και συγκεντρώνει τα… συστατικά της πρώτης… τάσης. Είναι έμπειρος και γνωστός για την πειθαρχία του. Στο παρελθόν, το όνομά του έχει ακουστεί και πάλι για τον Ολυμπιακό, αλλά δεν είχε προχωρήσει, καθώς το πλάνο ήταν… κομμένο και ραμμένο για τη δεύτερη… τάση. Ο Μπιέλσα έχει για ένα ακόμα χρόνο συμβόλαιο με τους Μασσαλούς, αλλά η πορεία που έκαναν στο γαλλικό πρωτάθλημα, τον φέρνει στην έξοδο.

Ρομπέρτο Ντι Ματέο
Μία ακόμα δύσκολη επιλογή για τον πάγκο του Ολυμπιακού. Ο Ιταλός δεν προέρχεται από την λατινική αγορά, αλλά έχει παραστάσεις από την Τσέλσι, με την οποία πανηγύρισε το Champions League, ενώ την φετινή σεζόν ήταν για ένα… φεγγάρι στην Σάλκε, με την οποία έφτασε μέχρι τους «16» της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης όπου αποκλείστηκε από την Ρεάλ Μαδρίτης. Τους τελευταίους μήνες είναι άνεργος, καθώς παραιτήθηκε από την γερμανική ομάδα.

Τζιοβάνι Τραπατόνι
Είναι έμπειρος, καθώς διανύει το 76ο έτος της ηλικίας του και… εισέρχεται στην πρώτη… τάση. Βέβαια, μόνο και μόνο πως βρίσκεται στην 8η δεκαετία, τον… μετατρέπει σε επιλογή που δύσκολα θα εξεταστεί από το «συγκρότημα» του Πειραιά.

Γιούπ Χάινκες
Ο Γερμανός τεχνικός βρίσκεται εκτός πάγκων από το 2013 όταν και αποχώρησε από την Μπάγερν Μονάχου. Το όνομά του είναι «δυνατό», καθώς έχει στο… βιογραφικό του παρουσία στα μεγαλύτερα κλαμπ της Ευρώπης, ενώ την τροπαιοθήκη του κοσμούν και δύο τρόπαια Champions League, ένα με τους Βαυαρούς, πριν αποχωρήσει και ένα με την Ρεάλ Μαδρίτης. Όμως, το κασέ του είναι… βαρβάτο.

Μίκαελ Λάουντρουπ
Ο Δανός ακούστηκε πριν από λίγες μέρες για τον ΠΑΟΚ. Η παρουσία του Φρανκ Άρνεσεν στον «Δικέφαλο» γέννησε άμεσα σενάρια, αλλά η περίπτωσή του δεν… προχωρά, καθώς ο ίδιος δεν θέλει να ασχολείται άλλο με την προπονητική. Άρα, δύσκολα θα είναι μεταξύ των προπονητών που θα εξετάσουν στον Ολυμπιακό.

Ουνάι Έμερι
Χρόνια… κρατά η «κολόνια» με τον Ισπανό τεχνικό. Είναι νέος και εξαιρετικά φιλόδοξος, έχει στην… κατοχή του δύο συνεχόμενα Europa League με την Σεβίλλη και αν και κάποιος θεωρούσε ότι θα συνέχιζε και τη νέα σεζόν στην ομάδα της Ανδαλουσίας, τα δεδομένα δείχνουν ότι θα αποχωρήσει. Έχει προταθεί και στο παρελθόν, αλλά το κασέ του γίνεται… δυσβάσταχτο για την ομάδα του Πειραιά.

Μάρκο Σίλβα
Ο… διάδοχος του Λεονάρντο Ζαρντίμ στην Σπόρτινγκ Λισαβόνας έδειξε θετικό έργο στο «συγκρότημα» της Πορτογαλίας. Η παρουσία του στην ομάδα ολοκληρώθηκε πριν από λίγο διάστημα και θα μπορούσε να είναι μεταξύ των τεχνικών που θα… κοιτάξουν οι «ερυθρόλευκοι» για τον αντί-Περέιρα.

Βίκτορ Σάντσεθ
Ο Ισπανός διαθέτει πολλούς… συμμάχους στον Πειραιά. Η παρουσία του δίπλα στον Μίτσελ, την πρώτη χρονιά του τελευταίου στον Ολυμπιακό, μόνο απαρατήρητη δεν πέρασε, καθώς ο Βίκτορ παρουσίασε μεγάλο έργο. Από τις 8 Απριλίου έχει αναλάβει την τεχνική ηγεσία της Ντεπορτίβο Λα Κορούνια, κάνοντας το ντεμπούτο του ως πρώτος προπονητής. Σίγουρα η περίπτωσή του παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον, καθώς ξέρει τον σύλλογο, αλλά και το ρόστερ, αλλά δύσκολα θα αποχωρήσει τώρα από την ομάδα της Γαλικίας.

Μίρον Μάρκεβιτς
Ο Ουκρανός είναι από άλλο… πλανήτη, όσον αφορά στα στοιχεία που θέλουν οι «ερυθρόλευκοι» για τον νέο προπονητή. Όμως, η παρουσία της Ντνίπρο στο Europa League ενδεχομένως και να βάλουν σε… σκέψεις τους ανθρώπους του Ολυμπιακού. Πάντως, η φιλοσοφία του δεν… συνάδει με το πλάνο που έχουν θέσει στον Πειραιά.

Χαβιέ Αγκίρε
Ο Μεξικάνος τεχνικός έγκειται στην πρώτη… κατηγορία των προπονητών που μπορεί να απασχολήσουν τους Πειραιώτες. Είναι έμπειρος, διαθέτει παραστάσεις από μεγάλα κλαμπ της Ευρώπης, αλλά από τον Μάρτιο του 2015 είναι εκτός πάγκων, καθώς η Ομοσπονδία της Ιαπωνίας έλυσε τη συνεργασία, έπειτα από σενάρια που τον ήθελαν μπλεγμένο με ύποπτα ματς με την Σαραγόσα. Δύσκολη η περίπτωσή του…



Παναθηναϊκός AKTOR: Συγχαρητήρια στο Περιστέρι
Παναθηναϊκός AKTOR: Συγχαρητήρια στο Περιστέρι
Ρεκόρ εισιτηρίων στη φετινή Euroleague - Οι θέσεις Παναθηναϊκού AKTOR και Ολυμπιακού
Ρεκόρ εισιτηρίων στη φετινή Euroleague - Οι θέσεις Παναθηναϊκού AKTOR και Ολυμπιακού
Παναθηναϊκός AKTOR: Χωρίς Αταμάν και χωρίς Γκραντ οι "πράσινοι"
Παναθηναϊκός AKTOR: Χωρίς Αταμάν και χωρίς Γκραντ οι "πράσινοι"
Ρίχνει «βόμβα» με τον Ζιντάν η Μπάγερν Μονάχου
Ρίχνει «βόμβα» με τον Ζιντάν η Μπάγερν Μονάχου
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved