Παναθηναϊκός: Τρεις «βράχοι» για την άμυνα (videos+photos)

Παναθηναϊκός: Τρεις «βράχοι» για την άμυνα (videos+photos)

Το Onsports σας παρουσιάζει τους τρεις κεντρικούς αμυντικούς που φέρονται ως μεταγραφικοί στόχοι του Παναθηναϊκού.

Μετά την αποχώρηση του Γκόρντον Σίλντενφελντ, ο Παναθηναϊκός είναι σε αναζήτηση κεντρικού αμυντικού. Αφού οι «πράσινοι» κατάφεραν σε χρόνο dt να τελειώσουν θετικά την τεράστια μεταγραφή του Μίκαελ Εσιέν, η... όρεξη ανοίγει και σειρά θα πάρει ο στόπερ που θα κληθεί να ηγηθεί της άμυνας μαζί με τον Στάθη Ταυλαρίδη.

Ο Παναθηναϊκός έχει ενδιαφερθεί για ποδοσφαιριστές που μπορούν να δώσουν ποσότητα στο ρόστερ, στην εν λόγω θέση (Ελάντερ, Στράντμπεργκ, Μπούμπνιτς), αλλά αναζητά και παίκτη που θα κάνει τη διαφορά. Δεν είναι υπερβολή να πει κανείς πως θα αναζητήσει κι έναν... Εσιέν για την άμυνα. Έτσι, ήδη τα πρώτα ονόματα –σε επίπεδο σεναρίων και δημοσιευμάτων για την ώρα – είναι αρκετά ηχηρά και το Onsports σας παρουσιάζει τις τρεις περιπτώσεις που φέρονται να απασχολούν τους «πράσινους».

Ο λόγος για τους Ντιέγκο Λουγκάνο, Ντάνιελ Άγκερ και Μπόστιαν Σέζαρ. Οι δυο πρώτοι είναι σαφώς πιο γνωστοί, ωστόσο κι ο τρίτος έχει μια αξιοπρόσεκτη καριέρα με «γεμάτες» χρονιές σε μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και μπορεί κάλλιστα να σταθεί επάξια στον Παναθηναϊκό της νέας σεζόν που θέλει να πρωταγωνιστήσει στην Ελλάδα και να επιστρέψει στις ευρωπαϊκές διακρίσεις.

Ντιέγκο Λουγκάνο

lugano

Είναι το πιο «βαρύ» όνομα από τους τρεις. Αρχηγός της Εθνικής Ουρουγουάης σε πολλά παιχνίδια των τελευταίων δυο Παγκοσμίων Κυπέλλων, με μεγάλη καριέρα τόσο στην πατρίδα του όσο και στην Ευρώπη. Παρά τα 35 χρόνια του, ο πολύπειρος αμυντικός από το Κανελόνες της Ουρουγουάης μπορεί να δώσει πολλά πράγματα στον Παναθηναϊκό. Πρώτα από όλα, πρόκειται για μια πολύ ισχυρή προσωπικότητα, μπορεί να ηγηθεί όχι απλά της άμυνας αλλά και όλης της ομάδας και θεωρείται όντως επιπέδου Εσιέν.

Ο Λουγκάνο έκανε μεγάλη καριέρα τόσο στην πατρίδα του με τη Νασιονάλ, όσο κυρίως στη Βραζιλία με τη Σάο Πάουλο με την οποία πήρε και τίτλους. Στην Ευρώπη ήρθε το 2006 για λογαριασμό της Φενέρμπαχτσε, στην οποία έμεινε μια πενταετία πριν τον πάρει η Παρί Σεν Ζερμέν το 2011! Στους Γάλλους πέρασε μια σεζόν και το 2013 δόθηκε δανεικός στη Μάλαγα και στη Γουέστ Μπρομ. Μετά το Μουντιάλ ωστόσο, δεν βρήκε κάποια ομάδα για να εκπληρώσει τις φιλοδοξίες του και κατέληξε εν τέλει στη Χάκεν της Σουηδίας! Στην Εθνική Ουρουγουάης πάντως, έχει 95 παρουσίες, 9 γκολ και είναι σταθερά στο πλευρό των Σουάρεζ και Καβάνι στις μεγάλες διοργανώσεις. Όπως θα είναι και στο επερχόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Ντάνιελ Άγκερ

agger

Ο Δανός κεντρικός αμυντικός είναι εξίσου μεγάλο όνομα. Αν κάτι του... λείπει σε σχέση με τον Λουγκάνο, είναι το ηγετικό προφίλ. Βέβαια, σε ομάδα όπως η Λίβρπουλ στην οποία αγωνίστηκε για 8 χρόνια έχοντας 175 παρουσίες και 9 τέρματα, δύσκολο να μπορέσει κάποιος να ξεχωρίσει και να γίνει ο Νο1 ηγέτης! Ειδικότερα στους Άγγλους και στο πιο απαιτητικό πρωτάθλημα του πλανήτη, το οποίο και διαθέτουν!

Ο 30χρονος Ντάνιελ Άγκερ είναι βασικό στέλεχος της Εθνικής Δανίας, ωστόσο, τον έχει αντιμετωπίσει και η Ελλάδα σε φιλικό προ διετίας. Ταχύς ποδοσφαιριστής, με καλή τεχνική κατάρτιση για το ύψος και τη θέση του, θα δώσει αναμφίβολα το κάτι παραπάνω σε περίπτωση που είναι αυτός ο εκλεκτός του Παναθηναϊκού. Ο Άγκερ, από το 2014 έχει επιστρέψει στη Μπρόντμπι, την ομάδα που τον ανέδειξε.

Μπόστιαν Σέζαρ

cesar

Μπορεί να μην έχει το ειδικό βάρος και το όνομα των δυο προαναφερόμενων, όμως, ο Σέζαρ είναι ένας ποδοσφαιριστής με εξαιρετικά μεγάλη εμπειρία και σε διεθνές επίπεδο. Ο 32χρονος Σλοβέρνος από τη Λιουμπλιάνα, έχει διαγράψει μια αρκετά σοβαρή και σταθερή πορεία σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα όπως το Γαλλικό, το Αγγλικό και το Ιταλικό και δεδομένα έχει την εμπειρία και την ικανότητα να δώσει αυτά που θέλει ο Παναθηναϊκός στη θέση του κεντρικού αμυντικού.

Έχοντας κάνει «γεμάτες» χρονιές σε Ντιναμό Ζάγκρεμπ, Μαρσέιγ, Γουέστ Μπρομ, Γκρενόμπλ και Κιέβο, ο Σέζαρ είναι πλέον αρχηγός στην Εθνική Σλοβενίας, με την οποία μετράει 82 παρουσίες και έξι τέρματα, όντας πάντα σταθερός στα αμυντικά του καθήκοντα.

Παναθηναϊκός: Τρεις «βράχοι» για την άμυνα (videos+photos)



Ολυμπιακή Φλόγα: Περήφανος ο Ντούσκος - «Ήταν κάτι ξεχωριστό, κουβάλησα όλους τους Έλληνες»
Ολυμπιακή Φλόγα: Περήφανος ο Ντούσκος - «Ήταν κάτι ξεχωριστό, κουβάλησα όλους τους Έλληνες»
Ολυμπιακοί Αγώνες: Με «Βασιλιά» Λεμπρόν, Κάρι και Ντουράντ η νέα Dream Team των ΗΠΑ - Προκαλεί τρόμο
Ολυμπιακοί Αγώνες: Με «Βασιλιά» Λεμπρόν, Κάρι και Ντουράντ η νέα Dream Team των ΗΠΑ - Προκαλεί τρόμο
Η Ολυμπιακή Φλόγα άναψε στην Αρχαία Ολυμπία για το Παρίσι - Πρώτος Λαμπαδηδρόμος ο Ντούσκος
Η Ολυμπιακή Φλόγα άναψε στην Αρχαία Ολυμπία για το Παρίσι - Πρώτος Λαμπαδηδρόμος ο Ντούσκος
Champions League: Κρίσιμες ρεβάνς σε Βεστφαλία και Βαρκελώνη - Το πρώτο ζευγάρι των ημιτελικών
Champions League: Κρίσιμες ρεβάνς σε Βεστφαλία και Βαρκελώνη - Το πρώτο ζευγάρι των ημιτελικών
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved