ΠΑΣ Γιάννινα: Απαντήσεις από Χριστοβασίλη, «γιούχα» οπαδών! (photos)

ΠΑΣ Γιάννινα: Απαντήσεις από Χριστοβασίλη, «γιούχα» οπαδών! (photos)

Ο Γιώργος Χριστοβασίλης έδωσε συνέντευξη Τύπου και ζήτησε τη στήριξη του κόσμου για να κάνει ακόμα μεγαλύτερο τον ΠΑΣ Γιάννινα, με τους οπαδούς της ομάδας έξω από την αίθουσα να τον αποδοκιμάζουν έντονα!

Απαντήσεις κλήθηκε να δώσει ο Γιώργος Χριστοβασίλης για τη μη αδειοδότηση του ΠΑΣ Γιάννινα και για όλα τα ζητήματα που αφορούν τους Ηπειρώτες. Ο ισχυρός άνδρας του «Άγιαξ της Ηπείρου» μίλησε για όλους και για όλα, υποσχέθηκε να κάνει το παν για να μεγαλώσει ακόμα περισσότερο η ομάδα, πλην όμως αποδοκιμάστηκε για ακόμα μια φορά από τους οπαδούς του ΠΑΣ. Μάλιστα, ο κ. Χριστοβασίλης δήλωσε πως δεν είναι σε κανένα άρμα, ενώ τόνισε πως έπρεπε να πάρει άδεια ο ΠΑΣ, την ώρα που ο κόσμος έξω από την αίθουσα φώναζε  «άνοιξε τον φάκελο και φύγε από εδώ»…

Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο πρόεδρος της ΠΑΕ, έδωσαν το «παρών» όλα τα στελέχη του ΠΑΣ. Ο προπονητής Γιάννης Πετράκης, οι συνεργάτες του Γεωργουλόπουλος, Αλεξίου, Τσελιόπουλος, το μέλος του Δ.Σ. Γιώργος Ιωάννου και ο διευθυντής ποδοσφαιρικού τμήματος, Δημήτρης Νιαρχάκος, μαζί με κάποιους από τους ποδοσφαιριστές των Ηπειρωτών.

Η αρχική τοποθέτηση του κ. Χριστοβασίλη, ήταν:

«Θα κάνω μια αναδρομή στη θητεία μου στον ΠΑΣ και θα καταλήξω στο θέμα της αδειοδότησης. Φέτος συμπληρώνω επτά χρόνια στην ομάδα που αγαπώ από μικρό παιδί και είχα στην καρδιά μου ακόμα και στα χρόνια της ξενιτιάς.

Τη σεζόν 08-09 η ομάδα κατάφερε να επιστρέψει εκεί που ανήκε χάρη σε ποδοσφαιριστές και την καθολική στήριξη της πόλης. Το γήπεδο ήταν γεμάτο κάθε αγωνιστική και η ομάδα πρόσφερε θέαμα και ευχαρίστηση.

Τη σεζόν 09-10 ήταν κάτι το απερίγραπτο. Ένα γεμάτο γήπεδο που θύμιζε δεκαετίες του '80. Εκείνη τη χρονιά η διοίκηση έκανε πιο πολλές μεταγραφές κι αυτό για να ευχαριστήσει τον κόσμο που ήταν πάντα δίπλα της. Δυστυχώς το τέλος ήταν καταστροφικό. Δεν θα ξεχάσω την τελευταία αγωνιστική ένα γεμάτο γήπεδο να χειροκροτεί την ομάδα στο ματς με τον Παναθηναϊκό παρόλο που υποβιβαζόταν.

Αυτό έκανε τη διοίκηση να κρατήσει όλους τους παίκτες την επόμενη χρονιά προκειμένου η ομάδα να επανέλθει και να παραμείνει στη μεγάλη κατηγορία. Ήταν η αρχή των προβλημάτων που θα βρίσκαμε μπροστά μας.

Η επόμενη χρονιά ξεκίνησε, ενώ η χώρα μπαίνει σε περίοδο κρίσης. Και σαν να μην έφτανε αυτό μέσα σε έξι μήνες είχαμε 6 φορολογικούς ελέγχους, έναν για τα χρόνια που δεν ήταν στη δική μου αρμοδιότητα και χρειάστηκε να πληρώσουμε 250.000 ευρώ. Γίνεται επανέλεγχος και βγήκε πρόστιμο 1,5 εκατομμύριο ευρώ. Παρόλα αυτά μείναμε κατηγορία χωρίς αδειοδότηση.

Τη σεζόν 12-13 ξεκινήσαμε με έναν νέο προπονητή που πίστευα πολύ έμελλε να είναι μια από τις καλύτερες στην ιστορία του ΠΑΣ μέχρι εκείνη τη στιγμή. Είχαμε σταθερό κορμό και νέα παιδιά και στο τέλος όλη η Ελλάδα μιλούσε γι΄αυτή την ομάδα. Καταφέραμε και καταλήξαμε στην 5η θέση αλλά για εξωτερικούς λόγους που κανείς δε γνωρίζει μέχρι σήμερα μας αφαίρεσαν το δικαίωμα συμμετοχής στην Ευρώπη γιατί κάποιοι έστειλαν το φάκελό μας στην ΟΥΕΦΑ. Προσφύγαμε στο CAS αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Γιγαντιαίες ομάδες με μεγάλα χρέη δεν τις αγγίζει κανείς, ενώ τον ΠΑΣ Γιάννινα τον τιμώρησαν. Τότε ο κόσμος τα έβαλε με το πρόσωπό μου λες και δεν ήθελα να παίξουμε στην Ευρώπη.

Αυτό με έκανε πιο δυνατό. Κρατήσαμε τους ποδοσφαιριστές, ο προπονητής μας εγκατέλειψε για άλλη ομάδα και η τρίτη διαδοχική χρονιά στη Σούπερ Λιγκ ξεκίνησε με δύο αλλαγές προπονητών και στη συνέχεια φέραμε τον κ. Πετράκη που μπορεί για τους πολλούς να ήταν άγνωστος αλλά εγώ ήξερα ποιος ήταν και τον εμπιστεύτηκα. Εκεί που ήμασταν έτοιμοι να υποβιβαστούμε τερματίσαμε στην πρώτη οκτάδα.

Πάλι δεν πήραμε αδειοδότηση κυρίως λόγω μη βιωσιμότητας όπως έκριναν οι αρμόδιοι. Αυτό μας στενοχώρησε πιο πολύ όλους και πιο πολύ τον ιδιοκτήτη που είναι οπαδός και φίλαθλος μαζί γιατί μια τέτοια κατάσταση φέρνει δυσκολίες. Σαν διοίκηση και τεχνικό τιμ γνωρίζαμε τις ικανότητες που είχαμε. Υποβιβάζονταν τέσσερις ομάδες και μας είχαν πρώτο φαβορί. Είναι οι ίδιοι που φωνάζουν και σήμερα.

Πολύς κόσμος απομακρύνθηκε από το γήπεδο και η χρονιά ξεκίνησε με άδειο γήπεδο. Τη σεζόν 14-15 η ομάδα έπρεπε να κερδίσει και τον κόσμο της και τελικά βδομάδα με βδομάδα δείξαμε σε όλη την ποδοσφαιρική Ελλάδα ότι μπορούμε να κερδίσουμε κάθε αντίπαλο. Σωθήκαμε 10 αγωνιστικές πριν το τέλος και βάλαμε τον πήχη ψηλότερα. Η διοίκηση έδινε συνέχεια κίνητρα και πριμ στους παίκτες. Παράλληλα έπρεπε να βελτιώσουμε τα οικονομικά μας. Μέχρι τις 31 Μαρτίου εξοφλήσαμε όλα μας τα χρέη και πέρα από τη ρύθμιση των 100 δόσεων δεν χρωστάμε σε κανέναν.

Τα επόμενα χρόνια η ομάδα θα κάνει τον κόσμο της υπερήφανο αρκεί ο κόσμος της να είναι δίπλα της και όχι απέναντί της. Η ομάδα έχει πλέον υποδομές. Είναι η πρώτη φορά που αυτή η ομάδα έχει διεθνείς ποδοσφαιριστές και ποδοσφαιριστές σε ξένες ομάδες. Είναι η πρώτη φορά στα 40 χρόνια που παίζουμε 5η συνεχόμενη χρονιά στη Σούπερ Λίγκα.

Αυτό που μας ξάφνιασε όλους ήταν η απόφαση της Δευτεροβάθμιας. Πίστευα ότι δεν υπήρχε πρόβλημα και όλα είχαν τακτοποιηθεί εκτός από τη ρύθμιση στην Εφορία που ήταν εκπρόθεσμη. Εάν αυτός ο κόσμος πιστεύει ότι τα πριμ νικών και τα δικαιώματα από τα play off δίνονται στους παίκτες μόνο και μόνο για να με βρίζουν στο τέλος, τότε έχετε απέναντί σας έναν τρελό άνθρωπο.

Η διοίκηση τους τελευταίους τέσσερις μήνες τακτοποίησε χρέη ενός εκατομμυρίου ευρώ, ποσό απίστευτο για την εποχή. Δυστυχώς ταρακουνήσαμε τα νερά και ενοχλήσαμε πολλούς. Δεν χαριστήκαμε σε κανέναν. Όσα χρόνια βρίσκομαι στην ομάδα αυτήν την τακτική θα ακολουθήσω. Ο ΠΑΣ Γιάννινα ήταν ,είναι και θα είναι πιο δυνατός στο μέλλον με τον κόσμο κοντά του. Η φετινή πορεία έχει δώσει μεγάλες χαρές με την άνοδο των υποδομών και την ανάδειξη καινούριων παικτών από την περιφέρεια, όσο για το όνειρο της εξόδου της Ευρώπης εάν δεν το καταφέρουμε στις μάχες που θα δώσουμε στις αίθουσες εκτός γηπέδων, τότε πρέπει να μαζέψουμε τα κομμάτια μας και στα 50 χρόνια της αγαπημένης μας ομάδας θα το καταφέρουμε. Πιστεύω ότι ο ΠΑΣ Γιάννινα επί των ημερών μου ανέβηκε σκαλοπάτι.

Έρχομαι στο θέμα της αδειοδότησης και θα διαβάσω τα τέσσερα σημεία για τα οποία μας απέρριψαν. Απορρίφθηκε ο φάκελος για τα οικονομικά στοιχεία.

Η ΠΑΕ κάθε τέλος του χρόνου πρέπει να ενημερώνει την Επιτροπή Αδειοδότησης τι χρωστάει. Εκεί 2-3 ποδοσφαιριστές μας έκαναν γνήσιο υπογραφής χωρίς να υπογράψει στο σημείο που έπρεπε κι όλα αυτά για 600 ευρώ. Η Επιτροπή είπε ναι μεν είναι πληρωμένοι οι παίκτες, αλλά ήταν παράλειψή μας.

Στη Δευτεροβάθμια δεχτήκαν τις βεβαιώσεις μας εκ παραδρομής αλλά μας είπαν ότι δεν ήμασταν σωστοί.

Υπήρχαν κάποιες προσφυγές από τη διετία 2010-12 και με τους τόκους το ποσό έφτανε τις 135.000 ευρώ. Πληρώσαμε το ποσό πριν πάμε στη Δευτεροβάθμια αλλά πάλι δεν έγινε δεκτό.

Το τρίτο θέμα ήταν η ρύθμιση στην Εφορία που ήταν εκπρόθεσμη αλλά εκεί δεν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι άλλο. Θα μπορούσαν να μας βάλουν πρόστιμο.

Το τελευταίο θέμα ήταν τα χρηματοοικονομικά. Θα πρέπει να αποδεικνύεις ότι έχεις εγγυημένη την επόμενη χρονιά. Εμείς δώσαμε το μίνιμουμ των εσόδων και το μάξιμουμ των εξόδων και με αυτά τα στοιχεία η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα τον Ιούνιο του 2015 δείχνει κέρδος 500.000 ευρώ. Σε αυτό το σημείο δε δεχτήκαν τις μεταγραφές δύο παικτών μας στον ΠΑΟΚ παρόλο που προσκομίσαμε τα απαραίτητα στοιχεία. Δεν βάλαμε καν να φανταστείτε στα έσοδα την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου.

Αυτό σημαίνει ότι η απόφαση είχε παρθεί πριν μπούμε στην αίθουσα.

Πρέπει η ομάδα να πάρει τέσσερις βαθμούς στις τελευταίες δύο αγωνιστικές για να μπορούμε να διεκδικήσουμε το δίκιο μας στις δικαστικές αίθουσες. Όσο καιρό θα βρίσκομαι σε αυτήν την ομάδα δε θα είμαι σε κανένα άρμα και παρακαλώ τον κόσμο να στηρίξει την ομάδα».

Στη συνέχεια, απάντησε σε ερωτήσεις…

Για την ετερόρρυθμη εταιρία που φαίνεται στον ισολογισμό και εάν αποτελεί πρόβλημα: «Στήσαμε την εταιρεία για λογιστικούς λόγους. Ήταν ένα τέχνασμα για να γλιτώσουμε τους φόρους. Δεν υπήρχε πρόβλημα με αυτό και στο νέο ισολογισμό δεν θα φαίνεται κάτι πλέον».

Για το πόσο είναι το συνολικό ποσό που χρωστάει η ομάδα: «Σήμερα που μιλάμε, χρέη προς τρίτους είναι μηδέν. Το μοναδικό χρέος είναι η εφορία που ρυθμίστηκε σε 100 δόσεις. Το χρέος όλο μαζί είναι γύρω στα 4,5 εκατομμύρια ευρώ με τις προσαυξήσεις».

Για την επόμενη μέρα στον ΠΑΣ: «Όποιος θέλει ας έρθει να πάρει την ομάδα. Δεν είναι ο κόσμος του ΠΑΣ οι 30 που φωνάζουν. Ένας εμφανίστηκε και ξέρετε ποιος είναι. Στη μέση της χρονιάς έφυγε από άλλη ομάδα. Το πορτοφόλι μου ξέρει μόνο να πληρώνει. Βγήκε κάποιος να πει ότι για την περαίωση φταίει ο Κούγιας; Την κληρονόμησα και θα την πληρώσω».

Για το πόσο αγόρασε την ομάδα από τον Κούγια: «Δεν μπορώ να το πω αυτό. Υπάρχει λόγος. Ο Κούγιας χρωστάει την εφορία».

Για την ιστορία του συμπαίκτη: «Αν υπήρχε, δε θα ήταν σήμερα δίπλα μου να τον βλέπατε;»



Παναθηναϊκός AKTOR, Αταμάν: «Να υπερασπιστούμε τη δεύτερη θέση με ομαδικότητα και επιθετική άμυνα»
Παναθηναϊκός AKTOR, Αταμάν: «Να υπερασπιστούμε τη δεύτερη θέση με ομαδικότητα και επιθετική άμυνα»
Δεν θα υπολόγιζε τίποτα ο Φελίπε Μέλο!
Δεν θα υπολόγιζε τίποτα ο Φελίπε Μέλο!
Τσιτσιπάς και Μπαντόσα συναντήθηκαν και κουβέντιασαν με τον Νεϊμάρ
Τσιτσιπάς και Μπαντόσα συναντήθηκαν και κουβέντιασαν με τον Νεϊμάρ
Συγκλονιστικός Γιακουμάκης: «Δέχτηκα άπειρες... ευχές από ανθρώπους που δεν πήραν αγκαλιές κι αγάπη»
Συγκλονιστικός Γιακουμάκης: «Δέχτηκα άπειρες... ευχές από ανθρώπους που δεν πήραν αγκαλιές κι αγάπη»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved