ΠΑΟΚ: Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου 19,5 εκατ. ευρώ

ΠΑΟΚ: Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου 19,5 εκατ. ευρώ

Αύξηση που μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ αποφασίστηκε στη σημερινή προγραμματισμένη Γενική Συνέλευση και για ποσό 19,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Μέχρι τις 2 Ιουνίου προβλέπεται να μπει το συγκεκριμμένο ποσό στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας και από το ποσό αυτά τα 10.5 θα είναι μέσω της Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου και τα άλλα και άλλα 9 εκ. ευρώ με ομολογιακό δάνειο που θα δώσει η εταιρεία "ΔΙΜΕΡΑ ΕΠΕ" συμφερόντων Ιβάν Σαββίδη με ετήσιο επιτόκιο 0,25%.

Η ΠΑΕ θα καταβάλλει στην εφορία 11,4 εκ. ευρώ, τα 10,4 εκ. ευρώ για οφειλές που έχει προς το Ελληνικό Δημόσιο και το 1 εκ. ευρώ για ρύθμιση ενός χρέους από την εποχή που ήταν μεγαλομέτοχος ο Γιώργος Μπατατούδης. Τα υπόλοιπα χρήματα μέχρι τα 19,5 εκ. ευρώ θα «χρησιμοποιηθούν» για μεταγραφές και για άλλα ζητήματα. Συνολικά,με αυτά τα χρήματα ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Ιβάν Σαββίδης θα έχει βάλει συνολικά 62 εκ. ευρώ στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ από την μέρα της ανάληψης του ιστορικού συλλόγου της Θεσσαλονίκης.

Οπως προβλέπεται και βάσει των διαδικασιών σε ότι αφορά το θέμα των χρεών στο Ελληνικό Δημόσιο, η ΠΑΕ πιθανώς την Τρίτη να κάνει αίτηση της υπαγωγής στον νέο νόμο και να προσκομίσει έγγραφο πως δεν έχει διένεξη με το Ελληνικό Δημόσιο. Στη παρούσα φάση απομένει απλώς το "ΟΚ" από την ΦΑΕ Θεσσαλονίκης για να λυθεί ένα χρονίζον θέμα που απασχόλησε ιδιαιτέρως τον ΠΑΟΚ αλλά και το Ελληνικό Δημόσιο για περισσότερο από δέκα χρόνια.



Πάσχα 2026: Πότε είναι φέτος
Πάσχα 2026: Πότε είναι φέτος
Άμεση αποχώρηση τριών παικτών της Χάποελ Μπερ Σεβά
Άμεση αποχώρηση τριών παικτών της Χάποελ Μπερ Σεβά
ΑΕΚ: Οι οδηγίες προς τον κόσμο για Βόλο
ΑΕΚ: Οι οδηγίες προς τον κόσμο για Βόλο
Η ενημέρωση της ΚΑΕ Άρης για την αποστολή της Κ18 που βρίσκεται στο Άμπου Ντάμπι
Η ενημέρωση της ΚΑΕ Άρης για την αποστολή της Κ18 που βρίσκεται στο Άμπου Ντάμπι
©2011-2026 Onsports.gr - All rights reserved