Θεοδωρόπουλος στο Onsports: «Δεν είναι άπιαστο όνειρο το Champions League» (photos)

Θεοδωρόπουλος στο Onsports: «Δεν είναι άπιαστο όνειρο το Champions League» (photos)

Στον πρώτο του χρόνο στον Αστέρα Τρίπολης, ο Κώστας Θεοδωρόπουλος έχει δείξει πως είναι αξιόπιστη λύση για το τέρμα, ενώ μιλώντας στο Onsports επισημαίνει πως ο στόχος για τα προκριματικά του Champions League δεν είναι πλέον άπιαστο όνειρο.

Ο 24χρονος τερματοφύλακας έκανε ντεμπούτο με τα γάντια του Αστέρα στα ευρωπαϊκά παιχνίδια με τη Μάιντς και ως τώρα μετρά 10 συμμετοχές στη Super League, καθώς μοιράζεται τη θέση με τον Τόμας Κοσίτσκι. Όπως τόνισε στο Onsports, ο Αστέρας είναι ένα βήμα παραπάνω στην καριέρα του και γι’ αυτό θέλει να τον βοηθήσει να αγωνιστεί στο Champions League.

Κώστα, ήρθες το καλοκαίρι στον Αστέρα και αμέσως έπαιξες βασικός στα ματς με τη Μάιντς. Πως ήταν η εμπειρία;

«Μέσα σε έναν μήνα, έγινε ένα όνειρο πραγματικότητα. Έπαιξα σε ένα ευρωπαϊκό παιχνίδι με τον Αστέρα, σε ένα γήπεδο που μέχρι τότε έβλεπα μόνο στην τηλεόραση. Ηταν τεράστια εμπειρία».

Μετά από μια πολύ καλή χρονιά με τον ΑΟ Χανιά στη Football League ήρθε η πρόταση από τον Αστέρα. Πως αντέδρασες;

«Στόχος μου μετά την καλή σεζόν στα Χανιά ήταν να κάνω το επόμενο βήμα στην καριέρα μου και περίμενα μια καλή πρόταση. Ωστόσο δεν περίμενα να έρθει από τον Αστέρα Τρίπολης, που είναι μια από τις καλύτερες ομάδες στην Ελλάδα. Όταν μου έγινε η πρόταση, δεν το σκέφτηκα πολύ, είπα αμέσως ναι».

Και δικαιώθηκες, μιας και έχεις παίξει αρκετά φέτος, παρόλο που υπάρχει ανταγωνισμός με τον Κοσίτσι…

«Έχω παίξει σε αρκετά παιχνίδια φέτος και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Στόχος μου είναι να είμαι πάντα έτοιμος να βοηθήσω την ομάδα, όποτε μου ζητηθεί. Στις προπονήσεις τα δίνω όλα, ενώ ο Τζέρι Ούγκεν μας βοηθά όλους να βρισκόμαστε σε πλήρη ετοιμότητα κάθε στιγμή».

Το 2015 ο Αστέρας έκανε μια… αγωνιστική κοιλιά. Πως την αντιμετωπίσατε;

«Είναι λογικό για μια ομάδα που ξεκίνησε προετοιμασία στις 16 Ιουνίου να κάνει μια κοιλιά. Ισως κράτησε περισσότερο από όσο υπολογίζαμε. Το καλό είναι πως δεν μας στοίχισε πολύ, καθώς είχαμε κάνει καλό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα και δεν χάσαμε πολύ έδαφος. Παραμείναμε στην πρώτη πεντάδα και είμαστε εντός στόχων».

Εκτός απροόπτου, ο Αστέρας θα μπει και φέτος στα πλέι οφ. Με τι στόχους θα μπει σε αυτό το μίνι πρωτάθλημα;

«Αρχικά στόχος μας είναι να διασφαλίσουμε τη συμμετοχή μας στα πλέι οφ. Από εκεί και πέρα, η ομάδα έχει βρει τη φόρμα της και έχει αποδείξει ότι μπορεί να κοιτάξει πιο ψηλά. Είναι γεγονός ότι στα παιχνίδια με ομάδες που βρίσκονται πιο πάνω από εμάς στη βαθμολογία, παίζουμε καλύτερα. Το δείξαμε και στα πρόσφατα παιχνίδια με ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό. Αυτό που θέλουμε είναι να κυνηγήσουμε το καλύτερο ευρωπαϊκό εισιτήριο και γιατί όχι την έξοδο στο Champions League. Αυτός είναι ο κρυφός πόθος όλων στον Αστέρα και δεν μοιάζει πια με άπιαστο όνειρο».

Για τη νέα σεζόν, ποιοι είναι οι στόχοι του Αστέρα;

«Πρώτα θέλουμε να εξασφαλίσουμε την ευρωπαϊκή μας συμμετοχή, αλλά κάθε χρόνο ο σύλλογος στοχεύει στο βήμα παραπάνω. Πέρυσι κάναμε την υπέρβαση και μπήκαμε στους ομίλους του Europa League. Οι εμπειρίες μας ήταν καταπληκτικές και όλα τα παιδιά θέλουμε να τις ξαναζήσουμε. Αν καταφέρουμε να βγούμε και στο Champions League, τότε θα έχουμε πραγματοποιήσει το όνειρό μας».

Πέρυσι αγωνιζόσουν στη Football League και φέτος είσαι στη Super League. Πόσο μεγάλες είναι οι διαφορές;

«Φυσικά πρόκειται για άλλο επίπεδο. Στη Super League οι παίκτες είναι καλύτεροι και το επίπεδο δυσκολίας πολύ μεγαλύτερο. Αλλά και στη Football League είναι ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα».

Η κλήση του Γιάννη Γιαννιώτα στην Εθνική Ελλάδας ανοίγει τον δρόμο και για άλλους παίκτες του Αστέρα. Είναι αυτό ένα επιπλέον κίνητρο για σας;

«Είναι πολύ θετικό ότι κλήθηκε ένας παίκτης του Αστέρα στην Εθνική. Ο Γιάννης δικαίως έπαιξε στην Ανδρών, αν και θεωρώ ότι υπήρχαν κι άλλοι παίκτες της ομάδας τα τελευταία χρόνια που θα άξιζαν να κληθούν. Το σημαντικό είναι πως όλοι πλέον βλέπουν τον Αστέρα Τρίπολης και τον υπολογίζουν. Η πόρτα έχει ανοίξει και όλοι μπορούμε να διεκδικήσουμε την ευκαιρία να αγωνιστούμε στην Εθνική».



ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 77-69: Έμεινε από ενέργεια και η Μπάρτσα έκανε το 1-1
Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 77-69: Έμεινε από ενέργεια και η Μπάρτσα έκανε το 1-1
Λίβερπουλ: Συμφωνία με Σλοτ, αυτός ο αντικαταστάτης του Κλοπ
Λίβερπουλ: Συμφωνία με Σλοτ, αυτός ο αντικαταστάτης του Κλοπ
Euroleague: Ισοφάρισε η Μονακό τη Φενέρμπαχτσε μετά από ντέρμπι
Euroleague: Ισοφάρισε η Μονακό τη Φενέρμπαχτσε μετά από ντέρμπι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved