Ρατς: «Δεν ευθύνεται μόνο ένας»

Ρατς: «Δεν ευθύνεται μόνο ένας»

Ο ΠΑΟΚ βρέθηκε νωρίς σε υψηλό επίπεδο φυσικής κατάστασης, έπειτα από λάθος προγραμματισμό, αλλά η ευθύνη δεν… βαραίνει μόνο ένα άτομα, όπως τόνισε ο Ράζβαν Ρατς.

Ο Ρουμάνος άσος του «Δικέφαλου του Βορρά» μίλησε στους εκπροσώπους του Τύπου που «καλύπτουν» το ρεπορτάζ των «ασπρόμαυρων» και μίλησε για την αγωνιστική… κοιλιά των Θεσσαλονικέων, τις ευθύνες για την καθίζηση, αλλά και τον στόχο της πρωτιάς των play offs, όπου θα δώσει το… εισιτήριο για τα προκριματικά του Champions League. Παράλληλα, αναφέρθηκε στο… παράδειγμα της Σαχτάρ, με την οποία κατέκτησε 16 τίτλους σε 10 χρόνια.

Διαβάστε αναλυτικά τη συνέντευξη του έμπειρου αμυντικού:

Τι ακριβώς συνέβη και ενώ το φθινόπωρο χαιρόσασταν το ποδόσφαιρο, πλέον υπάρχει μιζέρια, γκρίνια και κακή διάθεση;

«Εξαρτάται πως το βλέπει ο καθένας. Απ’ έξω φάνηκε πως ξεκινήσαμε πολύ καλά και πως μέχρι τον αγώνα με τον Ολυμπιακό πηγαίναμε όπως έπρεπε. Για εμένα, ήμασταν σε πολύ υψηλό επίπεδο φυσικής κατάστασης με το που επιστρέψαμε από την προετοιμασία της Ολλανδίας. Θεωρώ ότι οι υπόλοιποι δεν ήταν στα δικά μας επίπεδα, λόγω διαφορετικού προγραμματισμού και δεν περίμεναν εμάς να είμαστε τόσο δυνατοί στο κομμάτι της φυσικής κατάστασης. Μετά τον αγώνα με την Ξάνθη, όμως, η ομάδα έπεσε σε αυτό το κομμάτι και αυτός ήταν ο βασικός λόγος που ήρθαν τα πολύ άσχημα αποτελέσματα».

Και ποιος ευθύνεται για αυτό το γεγονός;

«Δεν θα πέσω στην παγίδα να κατηγορήσω κανέναν, γιατί αυτό είναι το εύκολο. Θα πω απλά ότι στο επίπεδο που βρίσκεται ο ΠΑΟΚ, ένα τέτοιο λάθος είναι λάθος όλων. Δεν μπορεί να ευθύνεται ένας».

Είναι εφικτός ο στόχος της πρωτιάς στα πλέι οφ;

«Φυσικά και είναι. Το πιο σημαντικό πράγμα είναι να καταλάβουμε ότι είχαμε διακοπές και ευκαιρίες να προπονηθούμε σε φυσική κατάσταση και τακτικά, για να καταλάβουμε τη φιλοσοφία του προπονητή. Πρέπει να δουλέψουμε αρκετά σε αυτούς τους δύο τομείς, γιατί το έχουμε ανάγκη».

Η χρονιά θα θεωρηθεί επιτυχημένη αν βγείτε πρώτοι στα πλέι οφ;

«Ας μην κοιτάμε πολύ μπροστά. Θα παλέψουμε για την πρώτη θέση και στο τέλος σύμφωνα με τα αποτελέσματα και την εικόνα που θα έχουμε θα βγάλουμε τα συμπεράσματα μας».

Τι πρέπει να γίνει του χρόνου για να μην επαναληφθούν τα ίδια;

«Δεν είναι για κουβέντα που θα άνοιγα αυτήν τη στιγμή με τον Τύπο. Αν μπορώ να βοηθήσω με τις θέσεις και τις απόψεις μου, θα το συζητήσω με τους υπεύθυνους της ομάδας και με κανέναν άλλον».

Ο Νομπόα αναφέρθηκε στην ενίσχυση του ρόστερ...

«Είναι και αυτό ένα κομμάτι που σίγουρα χρειάζεται βελτίωση. Όπως και σε όλες τις ομάδες. Για να είσαι όμως πρωταθλητής δεν αρκεί μόνο. Πρέπει να έχεις πολλά συστατικά που συνθέτουν αυτή την εικόνα. Είναι ένα από αυτά σίγουρα το γεμάτο ρόστερ, αλλά υπάρχουν και πολλά άλλα».

Με τη Σαχτάρ πήρες πολλούς τίτλους. Εκεί ήταν πιο εύκολο; Εδώ ο Ολυμπιακός φαίνεται ανίκητος...

«Ο Ολυμπιακός έχει ρεκόρ εδώ με αυτά που γίνονται. Ο ΠΑΟΚ έχει την ίδια ιστορία με τη Σαχτάρ. Ήταν και αυτή μονίμως μεταξύ δεύτερης και τέταρτης θέσης, με την Ντιναμό Κιέβου να είναι πάντα πρώτη. Όμως εγώ σε δέκα χρόνια με τη Σαχτάρ κέρδισα 16 τίτλους. Η οργάνωση της Σαχτάρ ξεπέρασε όλα τα θέματα που υπήρχαν. Ο ΠΑΟΚ μπορεί να πετύχει ότι και η Σαχτάρ. Δεν πρόκειται για κάτι ακατόρθωτο».

Πόσα χρόνια χρειάστηκαν για να συμβεί αυτό;

«Ο Αχμέτοφ αγόρασε την ομάδα το 1996 και έχτισε όλα όσα ήθελε. Από το 2001 έφερε τον Νέβιο Σκάλα, πήρε το πρωτάθλημα και μετά ανέλαβε ο Μπερντ Σούστερ, πήρε ένα Κύπελλο και έφυγε. Το 2004 ήρθε ο Λουτσέσκου και εκεί η Σαχτάρ ξεκίνησε να κατακτά τους τίτλους με συνέπεια. Τα πάντα ξεκίνησαν από τον μεγάλο κόουτς. Ήρθαν παίκτες υψηλού επιπέδου, αλλά και αλλαγές στην οργάνωση του κλαμπ».

Έχεις αντιληφθεί πως από τους διαιτητές που σφυρίζουν αρκετοί κατηγορούνται για συμμετοχή σε σκάνδαλα;

«Ευκαιρία είναι λοιπόν για την Ελλάδα να γίνει το πρώτο βήμα και να μπούνε τα πάντα στον σωστό δρόμο».

Εκτιμάς πως είναι σκληρό για την ομάδα σου να παίζει σε άδειο γήπεδο;

«Ο κόσμος αντιδρά γιατί είμαστε τρίτοι και κυρίως γιατί δεν παίζουμε όπως στο πρώτο κομμάτι της σεζόν. Ήταν ενθουσιασμένος από αυτά που έβλεπε, όμως όταν άλλαξε η εικόνα και με τα αποτελέσματα που ήρθαν δεν είναι κοντά. Θα ήταν καλό να είμαστε ,αζί και στα καλά και στα στραβά. Εμείς φταίμε για ό,τι συνέβη, αλλά τους χρειαζόμαστε για να είμαστε ένα».

Υπάρχει κάτι που σε ενόχλησε στον Τύπο;

«Δεν έχω κάτι εναντίον του Τύπου. Αλλά δεν μου αρέσει να γράφουν ότι θέλω να παίζω για την Εθνική και όχι για τον ΠΑΟΚ. Είναι ψέμα και χαλάει την εικόνα μου. Ό,τι θέλουν ας γράψουν, ας με ρωτήσουν όμως για να απαντήσω. Δεν θέλω να γράφουν ψέματα για εμένα. Αποφεύγω πάντως να διαβάζω για να είμαι συγκεντρωμένος στη δουλειά μου. Στην Ελλάδα δεν ήρθα για να κάθομαι στον πάγκο και να παίζω με τη μισή δύναμη μου. Μπορεί να λένε κάποιοι πως ήρθα για τα λεφτά και για να κάθομαι. Αν ήταν έτσι θα ήμουν ήδη στην Αραβία. Και θα έπαιρνα τα διπλάσια ή τα τριπλάσια χρήματα. Είμαι εδώ για να κάνω το καλύτερο για τον ΠΑΟΚ. Από εκεί και πέρα φυσικά παίζω για την Εθνική, γιατί έχω καθήκον ως αρχηγός. Έχω κερδίσει πολλά χρήματα από το ποδόσφαιρο και πραγματικά αυτό πλέον δεν αποτελεί προτεραιότητα. Αλλά τα συναισθήματα που είναι αυτά που κυριαρχούν μέσα μου».



Γκάφα ολκής από οπαδούς της Μπαρτσελόνα - Επιτέθηκαν στο πούλμαν της ομάδας τους (vid)
Γκάφα ολκής από οπαδούς της Μπαρτσελόνα - Επιτέθηκαν στο πούλμαν της ομάδας τους (vid)
Σαρωτική η Μακάμπι Τελ Αβίβ κόντρα στην Μπασκόνια - Αντίπαλος του Παναθηναϊκού στα playoffs
Σαρωτική η Μακάμπι Τελ Αβίβ κόντρα στην Μπασκόνια - Αντίπαλος του Παναθηναϊκού στα playoffs
Τσέλσι: Η black list της διοίκησης - Στην έξοδο 11 παίκτες
Τσέλσι: Η black list της διοίκησης - Στην έξοδο 11 παίκτες
Στέφανος Τσιτσιπάς: Ήττα στο διπλό της Βαρκελώνης - Την Τετάρτη αντιμετωπίζει τον Όφνερ
Στέφανος Τσιτσιπάς: Ήττα στο διπλό της Βαρκελώνης - Την Τετάρτη αντιμετωπίζει τον Όφνερ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved