Μποροβήλος: «Όλοι μαζί για το επαγγελματικό ποδόσφαιρο»

Μποροβήλος: «Όλοι μαζί για το επαγγελματικό ποδόσφαιρο»

Αν και αρκετές ομάδες διαφώνησαν με την επέκταση της συμφωνίας με τη Nova, ο πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας την ανακοίνωσε και έκανε λόγο για ενότητα του συνεταιρισμού σε δύσκολους καιρούς για το επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

Ο Γιώργος Μποροβήλος επιβεβαίωσε πως οι περισσότερες ομάδες της Σούπερ Λίγκας ψήφισαν υπέρ της επέκτασης της συμφωνίας με τη Nova ως το 2019, ωστόσο έκανε λόγο για ενότητα παρά το γεγονός ότι Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ και Ξάνθη δεν έδωσαν τη συγκατάθεσή τους σε αυτό. Παράλληλα, υποστήριξε πως θα πρέπει όλοι να συμπλέουν σε στρατηγικά ζητήματα, παραβλέποντας πως οι «πράσινοι» απέχουν όσο είναι ο ίδιος πρόεδρος, οι Θεσσαλονικείς ζητούν διευκρινήσεις και κρατούν επιφυλακτική στάση ενώ κι οι Ακρίτες ψήφισαν αρνητικά.

Παράλληλα, ο Γιώργος Μποροβήλος μίλησε για το θέμα της επέκτασης της συμφωνία με τον ΟΠΑΠ κι επιβεβαίωσε πως θα συσταθεί επιτροπή από προέδρους ομάδων έτσι ώστε να συζητήσουν με τον οργανισμό. Τέλος, για την δικαστική νίκη του Παναθηναϊκού απέναντι στη Σούπερ Λίγκα, υποστήριξε πως θα γίνει σεβαστή κάθε απόφαση της δικαιοσύνης.

«Σήμερα ήταν μια πάρα πολύ σημαντική ημέρα για το ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Αποφασίστηκε η επέκταση της συμφωνίας με τον τηλεοπτικό μας χορηγό, για τα επόμενα δυο χρόνια από τη λήξη της σύμβασης», είπε αρχικά ο Γιώργος Μποροβήλος και πρόσθεσε: «Αποφασίστηκε οι πρόεδροι των ομάδων να είναι σε μια επιτροπή που θα συζητήσει με τον ΟΠΑΠ, χωρίς να αποκλείεται η συμμετοχή του κάθε προέδρου, για όλα τα θέματα που υπάρχουν, ενώ αποφασίστηκε να αρχίσει το νέο πρωτάθλημα στις 23 Αυγούστου εκτός συγκλονιστικού απροόπτου».

Για την ψηφοφορία για τη Nova, ανέφερε: «Η Ξάνθη διατήρησε επιφυλάξεις μέχρι να ενημερωθεί περαιτέρω κι ο ΠΑΟΚ στην παρούσα φάση θέλει να ενημερωθεί περισσότερο για το ιντερνετικό στοίχημα και για το τίμημα της επέκτασης της σύμβασης».

Για το αν αυτό τον προβληματίζει, απάντησε: «Και στην προηγούμενη επέκταση, ομάδες που ήταν έξω προσχώρησαν στην πορεία. Μιλάμε για μια σύμβαση που ξεκινάει το 2017 και μετά, και μέχρι τότε πολλά μπορούν να γίνουν. Θα δούμε τότε την πολιτική του συνεταιρισμού. Σε δύσκολους καιρούς, αυτό που είναι θετικό είναι πως μπορεί να συνεννοηθεί η Σούπερ Λίγκα και σε στρατηγικά ζητήματα να είμαστε όλοι μαζί».

Για το θέμα του ΟΠΑΠ κι αν υπάρξει ασυμβίβαστο με την ΑΕΚ, σχολίασε: «Για το συγκεκριμένο θέμα θα γίνει επιτροπή για να δει αναλυτικά τα ζητήματα και να αποφασίσει το συμβούλιο πως θα τα χειριστεί. Θα επιχειρηθεί συνάντηση με τον ΟΠΑΠ για να συζητηθούν όλα τα ζητήματα που αφορούν τη νέα μας σύμβαση».

Για τα ασφαλιστικά μέτρα που κέρδισε ο Παναθηναϊκός, απάντησε: «Ήταν κάτι πρωτόγνωρο αυτό το οποίο έγινε. Το να ζητηθεί CD από τα πρακτικά και μάλιστα μετά από μια επεισοδιακή συνεδρίαση. Ο Παναθηναϊκός έκανε τα ασφαλιστικά μέτρα, τα οποία άλλος δικαστής είχε απορρίψει κι αυτός ο δικαστής τώρα τα δέχθηκε. Εννοείται πως κάθε απόφαση της δικαιοσύνης είναι απόλυτα σεβαστή και θα εκτελεστεί».

Για το γιατί δεν δόθηκαν τα πρακτικά ανέφερε: «Τα πρακτικά δόθηκαν στον Παναθηναϊκό. Η ηχογράφηση δεν είχε ζητηθεί ποτέ και έπρεπε να το φέρω στο συμβούλιο. Επιλέγει η λύση του δικαστηρίου, κάθε ομάδα είναι ελεύθερη να κινηθεί όπως κρίνει».

Για τα προβλήματα εντός του συνεταιρισμού, απάντησε: «Υπάρχουν προβλήματα και δεν θα μπορούσαν να μην υπάρχουν, σε μια κοινωνία που μαστίζεται και κυρίως στα οικονομικά θέματα. Τα θέματα που συζητάμε άπτονται αποκλειστικά στα οικονομικά και σίγουρα θα υπάρχουν διαφορετικές απόψεις. Πιστεύω όμως πως είμαστε, και οφείλουμε να είμαστε όλοι μαζί, και θα το καταλάβουν αυτό άπαντες».

Τέλος, για την πρόταση του Εργοτέλη σχολίασε: «Υπάρχει ήδη προκήρυξη που έχει εκδοθεί και μιλάει για 16 ομάδες του χρόνου. Ο κάθε ένας μπορεί να βάλει ζητήματα. Είμαστε σε ένα δημοκρατικό συμβούλιο και ο καθένας λέει την άποψή του. ΘΑ πρέπει να υπάρξει ομοφωνία για την αλλαγή προκήρυξη και φυσικά η επιβεβαίωση από την ΕΠΟ».

Κρίσιμη συνάντηση για «Athens Alive» και Παναθηναϊκό
Κρίσιμη συνάντηση για «Athens Alive» και Παναθηναϊκό
Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (21/5)
Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (21/5)
Final Four 2018: «Ντου» με μπουκάλια στους διαιτητές οι Τούρκοι!
Final Four 2018: «Ντου» με μπουκάλια στους διαιτητές οι Τούρκοι!
Final Four 2018: Η νίκη της Ρεάλ Μαδρίτης στον τελικό (video)
Final Four 2018: Η νίκη της Ρεάλ Μαδρίτης στον τελικό (video)

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης