Ισά: «Στόχος του Ολυμπιακού, 3-4 μεταγραφές»

Ισά: «Στόχος του Ολυμπιακού, 3-4 μεταγραφές»

Ο αθλητικός διευθυντής των «ερυθρόλευκων» αναφέρθηκε στις κινήσεις για την μεταγραφική ενίσχυση της ομάδας αλλά και τα λάθη που έγιναν

Με στόχο την απόκτηση 3-4 παικτών το καλοκαίρι θα κινηθεί στο μεταγραφικό «παζάρι» ο Ολυμπιακός, σύμφωνα με τον Πιέρ Ισά. Ο αθλητικός διευθυντής των «ερυθρόλευκων» μιλώντας στους εκπροσώπους του Τύπου αναφέρθηκε τόσο στα μεταγραφικά πλάνα της ομάδας, στα λάθη που έγιναν κατά τη διάρκεια της σεζόν, στην πορεία των Πειραιωτών στην Ευρώπη αλλά και στη δική του παρουσία στην ομάδα.

Ακολουθούν αποσπάσματα των δηλώσεών του:

Για την τρέχουσα σεζόν: «Στόχος είναι το πρωτάθλημα και το νταμπλ με αφορμή τα 90 χρόνια. Δεν έχει τελειώσει τίποτα ακόμα. Πρέπει να δουλέψουμε σκληρά με μεγαλύτερη δύναμη και προσπάθεια. Όχι ότι η σεζόν δεν είναι καλή. Είμαστε πρώτοι στο πρωτάθλημα, κυνηγάμε το Κύπελλο και κάναμε καλά ματς στο Champions League. Πράγματα που θέλουμε να διορθώσουμε για να είμαστε ακόμα καλύτεροι στο μέλλον».

Για το αν θα υπάρξουν αλλαγές το προσεχές καλοκαίρι: «Υπάρχουν πολλοί νεαροί παίκτες, η ομάδα είναι καλή και οικονομικά. Σκεφτόμαστε τις προσθήκες, 3-4 παίκτες υψηλού επιπέδου για να κάνουμε πάλι το καλύτερο και την επόμενη σεζόν, αλλά και να συνεχίσουμε να ονειρευόμαστε στην Ευρώπη. Εγώ και ο Λορένθο δώσαμε λίστα με πολλούς παίκτες στον προπονητή ανάλογα με τη θέση που ψάχναμε και την παραδώσαμε κι εκείνος αποφάσισε. Ο προπονητής έχει την τελευταία επιλογή. Ο Καρεμπέ δεν έχει σχέση με τις μεταγραφές, αλλά εγώ και ο Λορένθο. Εμείς ψάχνουμε παίκτες που να μείνουν καιρό. Ο Ολυμπιακός δίνει δυνατότητα εξέλιξης για τον κάθε παίκτη. Αλλά βοηθούν και οι παλαιοί σε αυτό. Είδαμε με τις ανανεώσεις. Ανάλογη δουλειά γίνεται και στην Ακαδημία. Να περάσουμε στα παιδιά την μαγεία του Ολυμπιακού. Όλοι να κάνουμε τους παίκτες να συνειδητοποιούν τι σημαίνει ο Ολυμπιακός. Εξαρτάται από τον προπονητή πόσους παίκτες θα έχουμε. Ειδικά την απόκτηση καλών νεαρών παικτών που τώρα μπορεί να μην είναι έτοιμοι, αλλά μετά από λίγο καιρό. Δεν θέλουμε να χάνουμε τους καλούς παίκτες. Έχουμε συνεχόμενα ματς και χρειαζόμαστε μεγάλο ρόστερ. Για παράδειγμα ο Κολοβός με ό,τι κάνει στον Πανιώνιο δείχνει ότι γίνεται όλο και καλύτερος».

Για τα λάθη στη φετινή σεζόν: «Όταν κάτι δεν πάει καλά, πρέπει να δοθούν εξηγήσεις και να δούμε τι δεν πάει καλά. Ο πρόεδρος είναι πάντα μπροστά, είτε στα καλά είτε στα άσχημα. Μετά το πρώτο ματς με την ΑΕΚ, όλοι νόμιζαν ότι έχουμε τελειώσει, αλλά δείξαμε τη δύναμη του Ολυμπιακού. Όσο είμαι στην ομάδα, ο πρόεδρος έχει επιβραβεύσει τους παίκτες. Δεν τους πείραξε, ό,τι έγινε, το κατάλαβαν».

Για την πορεία στην Ευρώπη και τα παιχνίδια με την Ντνίπρο: «Κάποια πράγματα δεν μας επιτρέπουν να είμαστε χαρούμενοι, αλλά σημειώσαμε τρεις νίκες εντός στο Champions League και επειδή δεν πήραμε ένα αποτέλεσμα εκτός έδρας δεν προχωρήσαμε. Νικήσαμε τεράστιες ομάδες. Κερδίζουμε σεβασμό από τους αντιπάλους. Κάτι δεν πήγε καλά με την Ντνίπρο, αλλά να μάθουμε από αυτό και τη νέα σεζόν να επανέρθουμε πιο δυνατά και να συνεχίσουμε να ονειρευόμαστε».

Για το θέμα των τερματοφυλάκων: «Ο Ρομπέρτο είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα για το τι εστί Ολυμπιακός, νιώθει καλά. Έχει βελτιωθεί αρκετά με τη δουλειά που κάνει. Ο Μέγιερι στόχος είναι να ανταμειφθεί, είμαστε σε συζητήσεις. Είναι και οι μικροί από πίσω, ο Γιαννιώτης και ο Χουτεσιώτης. Είμαστε τυχεροί που έχουμε τον Ρομπέρτο, μας τιμά που απασχολεί αρκετές ομάδες, αλλά είναι χαρούμενος στον Ολυμπιακό».

Για τις πολλές αλλαγές στο ρόστερ και το αν έχει κάνει ο ίδιος λάθη: «Όλοι κάνουμε λάθη! Μαθαίνουμε από αυτά. Ο προπονητής είναι ικανοποιημένος με το ρόστερ, ζήτησε 4-5 παίκτες. Να φέρουμε 3-4 πολύ καλούς παίκτες. Αλλά να διατηρήσουμε τη βάση της ομάδας».

Για το θέμα με τους Αμπιντάλ, Νέτο και Σαντάνα: «Θέλουμε να βρούμε έναν παίκτη που να ταιριάζει με τα "θέλω" του προπονητή. Θέλαμε δανεισμό με μικρότερο ρίσκο, όχι για τόσο μεγάλο διάστημα, αλλά μετά υπήρξε αλλαγή προπονητή, άρα αλλαγή πλάνου. Ο Αμπιντάλ ανακοίνωσε την απόφασή του και φάνηκε ότι ήταν σε αγαπημένη οικογένεια. Το έδειξε με την απόφασή του. Θέλαμε μία λύση με λιγότερο ρίσκο, ακολούθως επέστρεψε ο Μποτία, ενώ ο Σιόβας δείχνει χαρακτήρα και στο μέλλον θα είναι ο αρχηγός μας».

Για το τουρνουά της Αμερικής και αν θα συνεχιστεί κάτι ανάλογο: «Ήταν ένα καλό τουρνουά, πετύχαμε τη βελτίωση της εικόνας, είχαμε ευχές από πολλές ομάδες. Το όνομα Ολυμπιακού μπήκε και σε νέες αγορές, όπως η Ασία. Να σκέφτεστε θετικά για το σύλλογο. Εάν μας δοθεί η ευκαιρία θα το εξετάσουμε ξανά, για να είμαστε μέσα στις 25 κορυφαίες ομάδες. Πήγαμε καλά κι αυτό βοηθάει στο πρεστίζ του συλλόγου. Υπάρχουν συζητήσεις πάντως για να δούμε τι θα γίνει. Θα πάμε όπως πάντα στο Ζέεφελντ και θα εξετάσουμε προτάσεις για κάτι άλλο. Υπάρχουν και σπουδαία τουρνουά στην Ευρώπη».

Για το ποιους παίκτες προτιμάει από το ελληνικό πρωτάθλημα, τους ξένους ή τους Έλληνες: «Ξέρουν καλά την ελληνική πραγματικότητα, αλλά ο προπονητής είναι εκείνος που θα καταλήξει. Έχουμε παραδείγματα τον Ολαιτάν και τον Σάμαρη. Τη βασική απόφαση θα την πάρει ο Περέιρα. Είναι ακόμα πιο σπουδαίο να συμφωνούν οι δυο πλευρές, να υπάρχει αρμονική συνεργασία. Είναι πολύ σημαντικό, ο πάγκος του Ολυμπιακού είναι βαρύς, πολλοί θα ήθελαν να είναι. Ο Περέιρα ήρθε και τον βοήθησαν. Είμαστε ευχαριστημένοι με τη δουλειά που έχει κάνει, έδωσε αυτοπεποίθηση στους παίκτες. Θέλουμε να πορευτούμε μαζί. Στόχος μας τα ίδια στην Ελλάδα και ακόμα πιο ψηλά στην Ευρώπη. Δικός μου στόχος για τον προπονητή είναι να του προσφέρω βοήθεια για το ρόστερ και τους παίκτες».

Για τον εαυτό του: «Δεν έχω δουλέψει ως μάνατζερ από όταν ήρθα. Τα δίνω όλα για την ομάδα, τον πρόεδρο, τον κόσμο. Τέτοια δημοσιεύματα είναι προσβλητικά για το σύλλογο. Νιώθω τυχερός που είμαι μέλος του Ολυμπιακού. Θα θέσουμε νέους στόχους και νέες φιλοδοξίες. Δεν είχα και δεν έχω κακή σχέση με τον εκάστοτε προπονητή. Ευχαριστώ τον πρόεδρο, είμαι ευγνώμων. Εάν αντιληφθώ ότι η συνεργασία μου ζημιώνει Ολυμπιακό, θα κάνω πίσω. Ο πρόεδρος δεν κρύβεται και είναι πάντα μπροστά. Κι εμείς το ίδιο».



Ισπανία: Clasico από… χρυσάφι
Ισπανία: Clasico από… χρυσάφι
Oπαδός της Φενέρ διαλύει το σαλόνι του μετά τον αποκλεισμό από τον Ολυμπιακό
Oπαδός της Φενέρ διαλύει το σαλόνι του μετά τον αποκλεισμό από τον Ολυμπιακό
Έφτιαξε τζατζίκι η κυρία Μαξίμοβιτς!
Έφτιαξε τζατζίκι η κυρία Μαξίμοβιτς!
Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved