Φυτανίδης: «Περισσότερη ηρεμία με Νιόπλια»

Φυτανίδης: «Περισσότερη ηρεμία με Νιόπλια»

Η αλλαγή προπονητή στον Ατρόμητο έκανε πιο επιθετική την ομάδα, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο άσος των Περιστεριωτών

Η έλευση του Νίκου Νιόπλια στον πάγκο του Ατρόμητου έφερε μεγαλύτερη ηρεμία στις τάξεις της ομάδας και την έκανε πιο επιθετική όπως τόνισε μεταξύ άλλων ο Σωκράτης Φυτανίδης, επιβεβαιώνοντας όσα λέγονται για την καλή εικόνα που έχουν σχηματίσει άπαντες για τον έμπειρο τεχνικό. Επίσης, ο αμυντικός των Περιστεριωτών χαρακτήρισε «τελικό» την εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Αστέρα Τρίπολης το Σάββατο (7/3).

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Αρκαδία 93.8»:

Ήταν ωραία τα χρόνια στην Τρίπολη; «Πέρασα 3,5 όμορφα χρόνια στην Τρίπολη, ήταν πολύ σημαντικά για εμένα και με χαρά βλέπω τον Αστέρα να προχωρά σε κάθε επίπεδο».

Πως θα χαρακτήριζες τον αγώνα του Σαββάτου; «Είναι ένα παιχνίδι τελικός. Ένα παιχνίδι σημαντικό και για τις δύο ομάδες. Για τον  Ατρόμητο είναι ιδιαίτερο παιχνίδι καθώς πρέπει να συνεχίσουμε να έχουμε ελπίδες για τα πλέι οφ. Βάση προγράμματος και ο Αστέρας έχει τις δυσκολίες του καθώς έχει να παίξει με τους τρεις μεγάλους, με την Ξάνθη και με εμάς μέσα στα εννιά παιχνίδια που απομένουν. Πρέπει να κοιτάξουμε την ομάδα μας, έχουμε ένα καλό σύνολο, δουλεύουμε καθημερινά και αν και βρισκόμαστε προς το τέλος του πρωταθλήματος, έχουμε φιλοδοξίες, σε μία χρονιά με αρκετά σκαμπανεβάσματα, να μπορούμε να μπούμε στα πλέι οφ, πράγμα που είναι και στους στόχους μας».

Σε περίπτωση που μπει ο Ατρόμητος βλέπεις στην πεντάδα Αστέρα ή Παναιτωλικό; «Μιλάμε βάση προγράμματος, όμως ο Αστέρας έχει βάθος στο ρόστερ του και ξέρει να παίρνει αποτελέσματα και από τους μεγάλους. Από την άλλη, ο Παναιτωλικός έχει καλή παρουσία, είναι η έκπληξη του πρωταθλήματος, έχει δυνατή έδρα και έχει σταθερή πορεία. Εμείς είμαστε η ομάδα που έχει σκαμπανεβάσματα, παίξαμε καλά στα δύο τελευταία ματς και πρέπει να συνεχίσουμε έτσι».

Τι άλλαξε με την πρόσληψη του Νίκου Νιόπλια; «Έχουμε περισσότερη ηρεμία, παίζουμε περισσότερο επιθετικά, προσεγγίζουμε διαφορετικά το κάθε παιχνίδι και θεωρώ πως το στυλ που έχουμε τώρα ταιριάζει περισσότερο στην ομάδα. Όλα όμως θα φανούν στον αγωνιστικό χώρο και στα εννιά παιχνίδια που απομένουν».

Πιστεύεις πως ο Αστέρας έχει βρει ξανά τον ρυθμό του; «Είναι πολύ δύσκολο για μία ομάδα να ανταπεξέλθει σε πολλά συνεχόμενα και δύσκολα παιχνίδια. Παρότι ο Αστέρας έχει βάθος στο ρόστερ και ποιότητα, έκανε μία νορμάλ κοιλιά και χρειάζεται πλέον η σωστή διαχείριση. Είναι πειθαρχημένη ομάδα, έχει πλάνο στο παιχνίδια της, διαθέτει ποιοτικούς ποδοσφαιριστές και τα τελευταία χρόνια η απόδοσή της αποδεικνύει τα βήματα προς τα εμπρός που κάνει. Γνωρίζω την ομάδα, ξέρω τα όνειρα των ιδιοκτητών και για εμένα δεν αποτελεί έκπληξη η πορεία του Αστέρα».

Θεωρείς σωστή την απόφαση για άδειες κερκίδες; «Καταρχήν είναι άσχημο να βιώνουμε τέτοια επεισόδια. Δεν ξέρω αν βοηθά αυτή η απόφαση και δεν είμαι ο ειδικός για να λύσω το πρόβλημα. Θεωρώ όμως πως τα παιχνίδια χωρίς κόσμο σε γήπεδα που ποτέ δεν έγιναν επεισόδια δεν κάτι το σωστό, δεν βοηθάει και προκαλεί προβλήματα σε ομάδες που περιμένουν έσοδα από τα εισιτήρια. Και τώρα κόβονται έσοδα από ομάδες που περιμένουν να κόψουν εισιτήρια. Η οικονομική δυνατότητα πολλών ομάδων είναι μικρή και η μη προσέλευση κόσμου είναι πλήγμα».

Πώς κυλά η προετοιμασία για τον Ατρόμητο; «Προετοιμαζόμαστε για το παιχνίδι με τον Αστέρα όσο καλύτερα μπορούμε, ευελπιστούμε σε νίκη για να έχουμε τη δυνατότητα να πλησιάσουμε στην πεντάδα με τελικό σκοπό την είσοδο στα πλέι οφ».



Αρχίζει καριέρα προπονητή ο Φαν Πέρσι
Αρχίζει καριέρα προπονητή ο Φαν Πέρσι
Ο Εμανουέλ Μακρόν έπαιξε σε ποδοσφαιρικό αγώνα υπό τις οδηγίες του Βενγκέρ και συμπαίκτη τον Καρεμπέ
Ο Εμανουέλ Μακρόν έπαιξε σε ποδοσφαιρικό αγώνα υπό τις οδηγίες του Βενγκέρ και συμπαίκτη τον Καρεμπέ
Premier League: Η τεχνητή νοημοσύνη της DANZ προβλέπει πρωταθλητή, υποβιβασμό και πρώτο σκόρερ
Premier League: Η τεχνητή νοημοσύνη της DANZ προβλέπει πρωταθλητή, υποβιβασμό και πρώτο σκόρερ
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Τα highlights της νίκης τίτλου των «κιτρινόμαυρων» κι οι δηλώσεις Αλμέιδα, Τερίμ
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Τα highlights της νίκης τίτλου των «κιτρινόμαυρων» κι οι δηλώσεις Αλμέιδα, Τερίμ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved