Παναθηναϊκός: «Έχουν οριοθετηθεί κάποια πράγματα»

Παναθηναϊκός: «Έχουν οριοθετηθεί κάποια πράγματα»

Ο Τάκης Φύσσας παρουσίασε κι επίσημα τον Λεωνίδα Βόκολο ως τεχνικό διευθυντή του Παναθηναϊκού και οι δύο άνδρες μίλησαν για το πλάνο του «τριφυλλιού».

Μετά την παρουσίαση των νέων μεταγραφικών αποκτημάτων, τον λόγο πήρε τόσο ο Διευθυντής ποδοσφαίρου των «πράσινων» όσο και ο τεχνικός διευθυντής.

Αναλυτικά τα όσα είπαν με πρώτο τον Τάκη Φύσσα:

Για τον μεταγραφικό σχεδιασμό ενόψει της νέας σεζόν: «Μην ξεχνάμε ότι έχουμε πάρει τον Νίκο Καλτσά. Τον παρακολουθούσαμε από τότε που ήταν στην εθνική ομάδα τον παρακολουθούσαμε. Είμαστε ευτυχισμένοι από τον τρόπο που αποδέχτηκε την πρότασή μας και το πάθος που έδειξε για να φορέσει τη φανέλα της ομάδας. Ο Παναθηναϊκός είναι μία ομάδα που πρέπει να είναι κάποιος περήφανος να παίζει. Και οι παίκτες θα πρέπει να το δείχνουν στο γήπεδο και όχι στα λόγια. Είμαστε μία ομάδα κι αυτό πρέπει να το βλέπουν και οι παίκτες. Είναι πάρα πολύ σημαντικό. Ήμασταν από την άλλη πλευρά και είναι πολύ σημαντικό να βλέπουν ότι είμαστε ένα με αυτούς, αν και υπάρχουν διακριτοί ρόλοι. Είμαστε όλοι μαζί. Έχει γίνει συζήτηση με τον Γκαλίτσιο ενώ έχουμε κλείσει τον Καλτσά. Δεν περιμένουμε κανέναν παίκτη. Τον εκτιμούμε, αλλά υπάρχουν κι άλλες επιλογές. Κοιτάμε να κάνουμε τις καλύτερες επιλογές, να μην κάνουμε κινήσεις με ρίσκο. Θα πάρουμε το μικρότερο ρίσκο για να είναι κατάλληλες για την ομάδα οι επόμενες κινήσεις».

Για τον αριθμό των μεταγραφών: «Κινούμαστε ανάλογα με τον καιρό και την εποχή. Αυτή η ομάδα έχει πολύ καλούς ποδοσφαιριστές και νέους Έλληνες οι οποίοι θα είναι στελέχη της εθνικής ομάδας σύντομα. Έχουν μπει οι βάσεις με την προσπάθεια του προέδρου, του προπονητή και του Νίκου Νταμπίζα. Εμείς ερχόμαστε να συμπληρώσουμε το παζλ. Υπάρχει ποιότητα, θέληση και δίψα. Πρέπει να συμπληρώσουμε αυτό που λείπει στην ομάδα. Τα παιδιά δεν έχουν 5-6 πρωταθλήματα για να καταλάβουν τι εστί ελληνικό πρωτάθλημα. Θα πάρουμε παίκτες με προσωπικότητα για να συμπληρώνουν τα θέλω τα δικά μας, όλου του τιμ».

Για το αν υπάρχει ανάλογη περίπτωση Καλτσά κι αν θα κοιτάξει ο Παναθηναϊκός την αγορά της Λατινικής Αμερικής: «Τυχαίως είχαμε μόνο Έλληνες παίκτες. Δεν υπάρχουν τόσες επιλογές τον Γενάρη, το καλοκαίρι είναι περισσότερες. Στόχος είναι να μπορέσουμε να ξεκινήσει η προετοιμασία και να έχουν έρθει οι μεταγραφές. Σίγουρα μπορεί να έρθουν και παίκτες και πιο μετά. Θέλουμε να μην έρθουν παίκτες στο τέλος Αυγούστου. Θέλουμε να είναι έτοιμη η ομάδα να είναι στον πρώτο στόχο που θα έχει, τα προκριματικά ή η φάση των ομίλων, μακάρι, και να είναι έτοιμη».

Για το αν υπάρχουν ειλημμένες αποφάσεις για ποδοσφαιριστές που θα φύγουν: «Το γενικό πρόσταγμα από τον πρόεδρο είναι να πάμε πολύ δυναμικά στις μεταγραφές. Είναι η τρίτη χρονιά και θα πρέπει να δείξει ο Παναθηναϊκός τα κότσια του. Ελπίζω να μείνει η θέληση μέχρι το τέλος. Σίγουρα θα παίξουν ρόλο οι κινήσεις που θα κάνουμε για να κερδίσουμε από τα συμβόλαια. Έχουμε μιλήσει στα παιδιά. Η ομάδα δουλεύει πάρα πολύ καλά. Είναι επίτευγμα του προπονητή μας. Παίζουμε ορθολογικό ποδόσφαιρο. Οι παίκτες μπαίνουν για να παίξουν. Το πάθος και το πώς πρέπει να βγάζεις κάποια πράγματα στο γήπεδο. Το πάθος δεν μαθαίνεται σε ένα σεμινάριο. Προσπαθούμε να τους το επιστήσουμε συνέχεια. Είχαμε δει ότι η άμυνά μας είχε θέμα κι αυτό έχει βελτιωθεί σημαντικά. Η ομάδα δεν είναι ότι δεν δέχεται μόνο γκολ, δεν τρώμε αιφνιδιασμούς από κόρνερ δικά μας, δεν απειλούμαστε τόσο στα στημένα. Δουλεύουμε συνέχεια, τα λέμε τα επισημαίνουμε και προσπαθούμε και με τα δικά μας λάθη να μαθαίνουμε και να βελτιωνόμαστε».

Για το προπονητικό κέντρο κι αν θα αλλάξει μορφή: «Αν έρθεις τώρα, θα δεις μία διαφορετική εικόνα που υπάρχει βελτίωση. Πραγματικά έχει αρχίσει να θυμίζει προπονητικό κέντρο ανάλογο της αξίας του Παναθηναϊκού. Με τον ερχομό του Λεωνίδα που έχει ειδικότητα σε αυτό το κομμάτι, 100% θα σας πει ο Λεωνίδας, έχουμε βελτιώσει ήδη κάποια πράγματα».

Για το αν ο Παναθηναϊκός θα κινηθεί γρήγορα ή θα περιμένει για να αποκτήσει κάποιον παίκτη σε καλύτερη τιμή: «Ήμουν και πριν ξεκάθαρος σε αυτό. Υπάρχουν περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που μπορεί να έρθουν τον Αύγουστο. Ελπίζουμε ότι οι απαραίτητοι παίκτες θα έρθουν νωρίτερα. Θα πρέπει να δούμε τους στόχους μας. Ποιοι είναι εφικτό να έρθουν και ποιοι μας καλύπτουν. Όταν γίνει αυτή η ανάλυση θα είμαστε πανέτοιμοι. Να καταστήσουμε σαφές ποιοι είναι οι στόχοι, να κάνουμε το scoutingγια να προχωρήσουμε ή όχι σε διαπραγματεύσεις. Αυτός είναι ο στόχος. Μπορεί να υπάρξουν ποδοσφαιριστές που θα περιμένουμε. Δεν λέμε ότι δεν έχουμε μπάτζετ. Αλλά αν είχαμε απεριόριστο μπάτζετ ίσως είχαμε κλείσει ήδη ποδοσφαιριστές. Δεν θέλουμε να ξεφύγουμε από την εποχή και τα οικονομικά όρια αλλά δεν κρυβόμαστε πίσω από αυτό. Προσπαθούμε για το καλύτερο».

Για το αν θα υπάρξουν πωλήσεις: «Ο κύριος Αλαφούζος δεν θέλει να πωληθεί κανένας παίκτης είναι πολύ δεμένος με τα παιδιά αλλά είναι πολύ έξυπνος άνθρωπος. Είμαστε  ανοικτοί σε όλες τις προτάσεις. Κανείς δεν βγαίνει στο σφυρί, δεν ξεπουλάμε κανέναν. Έχει γίνει τρομερή δουλειά και είναι αξιολογότατοι όλοι. Θα κρίνουμε και ανάλογα θα αποφασίσουμε. Προχωράμε και κρίνονται όλοι. Δεν υπάρχουν μαύρες λίστες. Θα καταλάβουν τι εστί Παναθηναϊκός και κρινόμαστε για να φαίνεται ότι αξίζουμε να είμαστε σε αυτόν τον τεράστιο σύλλογο. Ξέρουμε τι σημαίνει Παναθηναϊκός. Πρέπει να υπάρχει αυτή η τρέλα και το πάθος και να προσπαθούμε πάντα για το καλύτερο και περιμένουμε τα αποτελέσματα για να κριθούμε κι εμείς και όλοι. Το κομμάτι με τα συμβόλαια δεν είναι απλό. Ήθελαν οι παίκτες να είναι στην ομάδα. Ο μόνος που δεν πωλείται είναι ο Μπεργκ. Ήταν δύσκολη περίοδος για εμάς, αλλά ολοκληρώθηκε επιτυχώς».

Για τον Σέρχιο Μαρκαριάν: «Θεωρώ ότι είναι ιδανικός για την δύσκολη κατάσταση αυτή κι εύχομαι να τον αφήσουν να κάνει τη δουλειά του. Είχε έρθει και στον Παναθηναϊκό σε δύσκολη κατάσταση».

Βόκολος: «Όσο το δυνατόν ψηλότερα ο Παναθηναϊκός»

«Θα ξεκινήσω με μία μικρή εισαγωγή μιας και είναι η πρώτη επίσημη συνάντησή μας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κύριο Αλαφούζο και το ΔΣ του Παναθηναϊκό για την επιλογή τους. Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ. Ένα στοιχείο και κομμάτι που με χαρακτηρίζει είναι η δουλειά. Έχω μάθει να μιλάω μέσα από την δουλειά μου και να μην λέω πολλά λόγια έξω από αυτό. Ένα άλλο στοιχείο είναι ότι πολύ μεγάλα πράγματα και επιτυχίες σημειώνονται από την συλλογικότητα και όχι την ατομικότητα. Πολλοί άνθρωποι μαζί μπορούν να πετύχουν πολλά πράγματα. Είμαι πολύ χαρούμενος που έχω ανθρώπους κοντά μου. Το κομμάτι της συνεργασίας είναι πολύ αυξημένο. Ο καθένας από το πόστο του δουλεύει για το καλό του Παναθηναϊκού. Όλοι μαζί δουλεύουμε για τον τεράστιο σύλλογο που λέγεται Παναθηναϊκός. Και το γνωρίζουμε και ως ποδοσφαιριστές. Στόχος είναι να φτάσει όσο το δυνατόν ψηλότερα ο Παναθηναϊκός. Σε συνεργασία με τον κύριο Φύσσα, τον κύριο Σαραβάκο, τον κύριο Αναστασίου και τον πρόεδρο μας, βάλαμε κάποιες προτεραιότητες. Έχουν γίνει επτά αναπροσαρμογές στα συμβόλαια μαζί με τον Δώνη για να δημιουργήσουμε έναν κορμό για να επενδύσουμε στα επόμενα χρόνια. Όλοι είχαμε διαπιστώσει αδυναμία στην άμυνα. Γίνανε κάποιες διορθωτικές κινήσεις για να βελτιώσουμε το κομμάτι αυτό. Προστέθηκαν οι Σωτήρης Νίνης και Χάρης Μαυρίας για να δώσουν στοιχεία που έλειπαν από την ομάδα. Κι εγώ και ο Τάκης γνωρίζουμε καλά το κομμάτι των Ακαδημιών, είναι στη φιλοσοφία μας και θέλουμε να βοηθήσουμε την ακαδημία μας. Είναι ήδη πολύ καλή και θέλουμε να την βοηθήσουμε για να παράγει ακόμα περισσότερους ποδοσφαιριστές μιας και είναι στο γενικότερο πλάνο. Η δουλειά δεν σταματάει. Έχει οριοθετηθεί ένα πλάνο εδώ και δύο χρόνια που το πλάνο λέει ότι την τρίτη χρονιά η ομάδα θα είναι ακόμα πιο ανταγωνιστική και ο στόχος όλων μας είναι να γίνουν όσο νωρίτερα οι κινήσεις το καλοκαίρι για να παρουσιαστούμε όσο πιο έτοιμοι τη νέα χρονιά, χωρίς να αφήνουμε την σεζόν αυτή. Το πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο και δεν έχει κριθεί τίποτα απολύτως. Στόχος του χρόνου να μπούμε πιο δυνατοί κι  ενισχυμένοι».

Για τον μεταγραφικό σχεδιασμό ενόψει της νέας σεζόν: «Έχουν γίνει ήδη κάποιες συζητήσεις με τον προπονητή μας. Ήδη έχουν οριοθετηθεί κάποια πράγματα. Επειδή μιλάμε για μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού δεν μπορούμε να πούμε ακριβώς τι θέλουμε. Έχουμε κάνει ένα πλάνο. Στην πορεία προκύπτουν πράγματα κι επειδή όλοι μας εδώ έχουμε στην πλάτη μας είναι πάρα πολύ μεγάλο σύλλογο, θα πρέπει να προσέχουμε τι λέμε προς τα έξω».

Για το συμβόλαιο του Πέτριτς και του Σίλντενφελντ: «Ο Σίλντενφελντ με την προσθήκη του Ταυλαρίδη νομίζω ότι αλληλοσυμπληρώθηκαν και βοήθησε τον Γκόρντον να αλλάξει την εικόνα του και να είναι πολύ καλύτερος από ό,τι ήταν. Το ίδιο ισχύει και για τον Μλάντεν που δείχνει πολύ καλή εικόνα και είμαστε χαρούμενοι γι’ αυτό. Περιμένω την τελική εισήγηση του κυρίου Αναστασίου για να προχωρήσουμε σε συζητήσεις».

Για τον Μπαϊράμι: «Είναι ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού και έχει πάρει μία άδεια λόγω προβλήματος στη μέση. Μας ζήτησε άδεια για να πάει στο εξωτερικό να τον δει ένας γιατρός. Δεν υπάρχει κάτι άλλο».

Για τον αριθμό των μεταγραφών: «Δεν θα μπορούσα να σου πω αριθμό. Όλοι κρινόμαστε μέχρι το καλοκαίρι και το διάστημα είναι αρκετά μεγάλο. Για εμάς είναι πολύ σημαντικό και επειδή πρόσφατα συζητήθηκε αυτό, ο Παναθηναϊκός από τη φύση του έχει πίεση και πρέπει οι ποδοσφαιριστές να αντέξουν την πίεση. Σε αυτή την κατεύθυνση θα γίνουν οι μεταγραφές. Δεν μπορώ να πω συγκεκριμένο αριθμό».

Για το αν υπάρχει ανάλογη περίπτωση Καλτσά κι αν θα κοιτάξει ο Παναθηναϊκός την αγορά της Λατινικής Αμερικής: «Δεν υπάρχει κάποιος άλλος κλεισμένος αυτή τη στιγμή που μιλάμε. Για την αγορά της Λατινικής Αμερικής ο Παναθηναϊκός ψάχνει τους παίκτες που θέλει. Από πού θα είναι δεν το εξετάζουμε και κινούμαστε γενικώς στις αγορές για να βρούμε τους παίκτες που θέλουμε».

Για το αν υπάρχουν ειλημμένες αποφάσεις για ποδοσφαιριστές που θα φύγουν: «Όχι δεν υπάρχει. Όλοι κρίνονται σε κάθε παιχνίδι και σε κάθε προπόνηση απ’ όλους μας και βασικά από τον προπονητή μας. Σίγουρα θα υπάρχει μπάτζετ. Θα έρθουμε σε συζήτηση για το μπάτζετ. Είναι λίγο νωρίς. Οριστικοποίηση ακόμα δεν υπάρχει, αλλά αυτό θα έχει άμεση συνάρτηση με κάποια συμβόλαια και κάποιους ποδοσφαιριστές. Δεν είναι τόσο απλό. Έχουμε τη σύμφωνη γνώμη του προέδρου και του οικονομικού μας διευθυντή».

Για το προπονητικό κέντρο κι αν θα αλλάξει μορφή: «Είναι μία από τις προτεραιότητές μας. Έχουμε συζητήσει και με τον κύριο Σαμαρά. Εμείς από την πλευρά μας ήδη βοηθάμε να υπάρχουν παροχές που δεν υπήρχαν. Κάποια θέματα έχουν αναφερθεί όσον αφορά τις εγκαταστάσεις. Επίσης είναι και το θέμα του γηπέδου που δεν έχει να κάνει με το αν θα το οργανώσουμε ή όχι. Ο πρόεδρός μας κάνει μεγάλη προσπάθεια προς την κατεύθυνση αυτή. Έχουμε κάνει βήματα προέδρου στην ακαδημία όπως το databaseπου έχει ξεκινήσει για όλες τις ομάδες. Έχει μπει ένας προγραμματισμός και είναι σημαντικό κομμάτι. Όπως την προσθήκη ποιοτικών παιδιών και όχι η μάζα. Ούτως ώστε να βοηθήσουν στην παραγωγή των ταλέντων».

Για τις επεκτάσεις συμβολαίων: «Είμαστε ικανοποιημένοι από κάποιους παίκτες και θα περιμένουμε».

Για τον Σέρχιο Μαρκαριάν: «Είμαστε πολύ τυχεροί γιατί έχουμε συνεργαστεί μαζί του. Του ευχόμαστε καλή επιτυχία. Είναι άνθρωπος που ειδικά στο κομμάτι της ψυχολογίας και ειδικά στις εθνικές ομάδες που είναι εκλέκτορας και διαχειριστής, άρα θα πρέπει να δουλέψει πολύ στο κομμάτι αυτό, ιδιαίτερα στη συγκεκριμένη στιγμή που η εθνική ομάδα περνάει κρίση. Του ευχόμαστε καλή επιτυχία μέσα από την καρδιά μας».

Για τη θέση του δεξιού μπακ κι αν υπολογίζεται ο Νίκος Μαρινάκης: «Είναι ο μοναδικός που παρέμεινε χωρίς να σημαίνει ότι τα άλλα παιδιά δεν αξίζουν. Περιμένουμε από τον Νίκο να είναι κοντά στην ομάδα και να βοηθήσει για τη θέση. Όσον αφορά τη συγκεκριμένη θέση, γενικώς κοιτάμε τις γραμμές, την άμυνα, το κέντρο και την επίθεση. Μπαίνουμε περισσότερο σε συλλογική τοποθέτηση. Σαφώς κοιτάμε και τις θέσεις, αλλά δεν θα ήθελα ποτέ να αναφέρω κάποια συγκεκριμένη θέση. Έχω μάθει πάνω απ’ όλα να σέβομαι και να εκτιμώ τους ποδοσφαιριστές. Δεν θα ήθελα να αφήσω υπονοούμενα για κανέναν».  



Παπαβασίλης: «Μπορούμε τον τίτλο, θέλουμε να γράψουμε ιστορία στο ΣΕΦ»
Παπαβασίλης: «Μπορούμε τον τίτλο, θέλουμε να γράψουμε ιστορία στο ΣΕΦ»
Παίκτης της χρονιάς στη Bundesliga ο Βιρτς
Παίκτης της χρονιάς στη Bundesliga ο Βιρτς
Serie A: «Κλείδωσε» και μαθηματικά την παραμονή της η Βερόνα
Serie A: «Κλείδωσε» και μαθηματικά την παραμονή της η Βερόνα
Basket League, Άρης – Προμηθέας 89-85: «Ζωντανός» στην παράταση και Game 3!
Basket League, Άρης – Προμηθέας 89-85: «Ζωντανός» στην παράταση και Game 3!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved