Παναθηναϊκός: «Γυρίσαμε στην οικογένειά μας»

Παναθηναϊκός: «Γυρίσαμε στην οικογένειά μας»

Ο Παναθηναϊκός παρουσίασε στην αίθουσα Τύπου της Λεωφόρου τα νέα του μεταγραφικά αποκτήματα, με τους Σωτήρη Νίνη, Χάρη Μαυρία και Στάθη Ταυλαρίδη να δηλώνουν χαρούμενοι που παίζουν στους «πράσινους»

Οι Νίνης και Μαυρίας έκαναν λόγο για επιστροφή στην οικογένειά τους, ενώ ο Ταυλαρίδης ήταν επίσης πολύ χαρούμενος που αγωνίζεται στο «τριφύλλι».

Τον λόγο πήρε αρχικά ο Τάκης Φύσσας ο οποίος επισήμανε: 

«Από την πλευρά μου σαν διευθυντής ποδοσφαίρου θα ήθελα να καλωσορίσω τον Λεωνίδα Βόκολο ως τεχνικό διευθυντή. Ήρθαμε να παρουσιάσουμε τις τρεις μεταγραφές. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που τα τρία παιδιά ήρθαν στον Παναθηναϊκό. Η προσθήκη του Λεωνίδα στην ομάδα είναι χρήσιμη και σημαντική. Φαίνεται η προσφορά του από την πρώτη ομάδα. Λειτουργούμε ως ομάδα από τον πρόεδρο μέχρι τον προπονητή. Αυτή είναι η εξέλιξη και στόχος μας είναι οι επιτυχίες. Στόχος μας είναι ο Παναθηναϊκός και τίποτα άλλο. Καλύτερα να δώσω τον λόγο στους πρωταγωνιστές».

Αναλυτικά τα όσα είπαν τα χειμερινά μεταγραφικά αποκτήματα του Παναθηναϊκού με πρώτο τον Χάρη Μαυρία:

«Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που γυρίζω στην οικογένειά μου. Στον Παναθηναϊκό βρίσκομαι από μικρό παιδί μου έχει μάθει πολλά σαν παίκτη και ως άνθρωπο. Ευχαριστώ όλους που μου δίνουν την ευκαιρία να κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ. Αυτό που έχω καταλάβει είναι ότι γίνεται πολύ σοβαρή δουλειά. Τα πράγματα έχουν αλλάξει στον Παναθηναϊκό και φαίνεται με την εικόνα εντός γηπέδου».

Για το αν ήταν έτοιμος να πάει σε άλλη ομάδα: «Είχα αρκετό καιρό να παίξω. Υπήρχαν προτάσεις από κάποιες ομάδες, αλλά εγώ επέλεξα τον Παναθηναϊκό που ξέρω που έρχομαι».

Για το διάστημα στη Σάντερλαντ: «Όταν έφυγα από την ομάδα από εδώ. Ήμουν επιλογή του Πάολο Ντι Κάνιο. Όταν πήγα έπαιξα 4 παιχνίδια. Ο προπονητής έφυγε, ήρθε ο Γκας Πογιέτ. Ο προπονητής με έβαλε στο Κύπελλο γιατί δούλευα πολύ. Είναι πολλοί λόγοι που δεν έπαιξα. Δεν μπορώ να πω ότι φταίει ο προπονητής ή εγώ. Υπάρχουν πολλοί λόγοι».

Για τις αλλαγές στον Παναθηναϊκό που υπάρχουν στην επιστροφή του: «Μου αρέσει η πολύ καλή δουλειά με τους νέους παίκτες, αλλά και ότι οι έμπειροι παίκτες βοηθούν τα νέα παιδιά και έχει δέσει και είναι οικογένεια. Δεν είναι ξεχωριστά οι νέοι από τους έμπειρους. Είναι όλοι μαζί».

Για τι θα πρέπει να περιμένουμε αγωνιστικά: «Αυτό που μπορώ να πω με σιγουριά είναι ότι θα κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ. Όπου και να βρισκόμουν, θα έκανα πράγματα για να βελτιώσω τα μειονεκτήματά μου και να γίνομαι καλύτερα. Πιστεύω μέσα από τη δουλειά θα γίνω καλύτερος και θα φανεί στο μέλλον».

Για το αν βλέπει τον Παναθηναϊκό ως ομάδα για να πάρει παιχνίδια ή ήρθε για να μείνει: «Είμαι για έξι μήνες στην ομάδα. Είμαι στην ομάδα για να βοηθήσω και να βοηθηθώ. Από το καλοκαίρι και μετά θα βοηθηθώ».

Νίνης: «Γυρίσαμε στην οικογένειά μας»

«Καταρχήν από την μεριά μου και την μεριά του Χάρη, γυρίσαμε στην ομάδα που βγήκαμε. Γυρίσαμε στην οικογένειά μας. Σε ένα πολύ οικείο περιβάλλον. Με ανθρώπους που μας ξέρουν και μας αγαπάνε. Είναι σημαντικό να νιώθει ζεστασιά ένας ποδοσφαιριστής για να βλέπει το μέλλον αισιόδοξα. Το μέλλον το βλέπω πολύ αισιόδοξα από τη δουλειά που γίνεται και τους ανθρώπους της ομάδας. Προχωράμε και είμαστε χαρούμενοι εδώ».

Για την επιστροφή του στον Παναθηναϊκό και την δίψα που έχει: «Πάντα είχα το κίνητρο. Το θέμα είναι οι συνθήκες που συναντάς σε μία ομάδα. Πρέπει να έχεις τους κατάλληλους ανθρώπους και περιβάλλον για να βγάλεις αυτό που αξίζεις και πρέπει να βγάλεις. Το είχα και θα το έχω και στο μέλλον».

Για το αν είναι στο χέρι του να γίνει ο παίκτης που όλοι περίμεναν: «Ο κόσμος λέει και γράφονται πάρα πολλά, το θέμα είναι τι λέει ο προπονητής. Πάντα δούλευα, αυτό κάποιες φορές βγαίνει στο γήπεδο. Είναι και θέμα πόσο καλά σε διαχειρίζεται η ομάδα. Πάντα δουλεύω, θέλω να βοηθάω την ομάδα και μέσα από αυτό να φανώ κι εγώ».

Για τους πολλούς παίκτες από την Ακαδημία: «Σίγουρα υπάρχουν πολλά νέα παιδιά στον Παναθηναϊκό. Γενικά οι ομάδες εμπιστεύονται τους νεαρούς καθώς τα οικονομικά δεν είναι τόσο καλά. Οπότε πρέπει οι ομάδες να στηριχτούν σε νέους που δεν παίρνουν τόσα πολλά χρήματα. Και η Εθνική χρειάζεται παίκτες, άρα όσο περισσότερες εμπειρίες τόσο καλύτερα».

Για τα λάθη που πιστεύει ότι έκανε στο παρελθόν: «Λάθος επιλογές κάνουν όλοι. Δεν ήταν λάθος που έφυγαν από τον Παναθηναϊκό. Πήγα σε καλύτερο πρωτάθλημα από το ελληνικό. Ότι δεν μου βγήκε αυτή η επιλογή δεν σημαίνει ότι δεν θα το ξαναέκανα στο παρελθόν. Θα το σκεφτόμουν διαφορετικά πλέον. Ίσως να έκανα διαφορετικές επιλογές αλλά όχι ότι δεν θα ξαναπήγαινα στο εξωτερικό».

Για την επόμενη μέρα στον Παναθηναϊκό: «Οι φιλοδοξίες μου είναι σίγουρα ίδιες με αυτές που ήταν πάντα. Αν πηγαίνει καλά η ομάδα θα είμαι κι εγώ χαρούμενος. Φιλοδοξίες είναι να κατακτήσουμε τους στόχους που έχουμε».

Για το κλίμα στον Παναθηναϊκό και τα νέα παιδιά που έχει: «Νομίζω ότι η δουλειά που γίνεται στην ομάδα αποδείχτηκε και πέρσι. Κανένας δεν πίστευε στην ομάδα και κατέκτησε το Κύπελλο παίζοντας πολύ καλά. Έχουν μπει κάποιες βάσεις με προσθήκες νέων παιδιών. Το πιο σημαντικό είναι να γίνονται νέα βήματα και σταθερά. Πλέον οι ποδοσφαιριστές είναι μικροί και οι ξένοι έμπειροι, μας βοηθούν πολύ και εμάς και τους πιο μικρούς. Η ομάδα δεν έχει σχέση με το 2012. Οι περισσότεροι στην ομάδα είναι χωρίς πολλές εμπειρίες από τους πιτσιρικάδες, με αυτούς που έχει η ομάδα τους έμπειρους, βοηθάει».

Για το αν του ταιριάζει η θέση του εσωτερικού μέσου ή του δεκαριού: «Το που θα παίζω εξαρτάται από τον προπονητή. Οι θέσεις που μου αρέσουν  ξέρει ο προπονητής ποιες είναι. Μου αρέσει να παίζω μέσα, να βοηθάω τον επιθετικό δίνοντας ασίστ. Αυτό είναι λίγο σχετικό. Είναι απόφαση του προπονητή που θα παίζω».

Ταυλαρίδης: «Χαρούμενος που ήρθα σε τεράστιο σύλλογο»

«Ξέρετε ότι δεν μου αρέσουν τα πολλά λόγια. Θέλω να μιλάω στο γήπεδο. Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι σε αυτόν τον τεράστιο σύλλογο. Θέλω να ευχαριστήσω τους κυρίους Αναστασίου, Φύσσα και Βόκολο. Δύο φορές βρέθηκα κοντά στον Παναθηναϊκό. Το 2010 με ήθελε ο κύριος Νιόπλιας, αλλά έλεγαν ότι δεν θα κάνει γκελ στον κόσμο, τελικά δεν ήρθε το «Hammer» που όλοι περίμεναν, αλλά ήρθα εγώ. Πέρσι με ήθελε ο κύριος Αναστασίου, αλλά δεν ήρθα για συγκεκριμένο λόγο και δεν έφταιγε ο Ατρόμητος. Μόλις μου έγινε η πρόταση τα Χριστούγεννα ήμουν προβληματισμένος, καθώς προερχόμουν από τραυματισμό. Επειδή ο Παναθηναϊκός είναι τεράστιος σύλλογος γιατί δεν ήξερα αν θα αντεπεξέλθω στις απαιτήσεις. Από τη στιγμή που πήρα την απόφαση να έρθω δεν υπήρχε πισωγύρισμα. Ο κύριος Αναστασίου με έχει βοηθήσει με τη μέθοδό του να είμαι αυτός που θέλω μέσα στο γήπεδο».

Για το συναίσθημά του όταν υπέγραψε: «Πάνω απ’ όλα είμαστε επαγγελματίες. Αν πω ότι ήμουν ο Παναθηναϊκός θα ήταν πιο επιεικής ο κόσμος μαζί μου; Σίγουρα όχι. Ένιωσα χαρούμενος που θα παίξω στον Παναθηναϊκό. Ο κόσμος μας είναι σκληρός αλλά δίκαιος. Όποιος παλεύει και τιμάει τη φανέλα ανταμείβεται με το χειροκρότημα».

Για το δίδυμο με τον Σίλντενφελντ: «Το πιο σημαντικό για μένα ήταν ότι με αγκάλιασε όλη η οικογένεια του Παναθηναϊκού. Και ο κύριος Βόκολος και ο κύριος Φύσσας μου έδειχναν πόσο πιστεύουν σε μένα. Και το τεχνικό τιμ και όλη η ομάδα με αγκάλιασε. Επειδή είμαι συναισθηματικός άνθρωπος κι επηρεάζομαι πάρα πολύ σε αυτό το κομμάτι, έδειξα στο γήπεδο αυτά που βλέπετε».

Για το projectτου Παναθηναϊκού και αν είναι έτοιμος για πρωτάθλημα ο Παναθηναϊκός: «Τα πράγματα είναι δύσκολα. Θα κάνουμε την προσπάθειά μας. Στην Ελλάδα είμαστε, μην κρυβόμαστε. Θα τα δώσουμε όλα και στο τέλος θα κάνουμε ταμείο. Όσο για το πρότζεκτ έχουμε πολλούς νεαρούς παίκτες, αυτοί οι παίκτες αποκτούν εμπειρίες παιχνίδι με παιχνίδι, αν όχι φέτος, του χρόνου με την απόκτηση έμπειρων ποδοσφαιριστών, ταλέντο υπάρχει. Θα καταφέρουμε να πετύχουμε τους στόχους μας ως ομάδα».

Για το αν περίμενε τόσο άμεση προσαρμογή: «Απάντησα σε αυτό. Σας είπα. Είδα πόσο πολύ με ήθελαν στον Παναθηναϊκό. Πίστευα ότι από τη στιγμή που θα με αγκάλιαζαν από την αρχή θα μπορούσα να δώσω το 100% των δυνατοτήτων μου. Είχα ένα άγχος για τον κόσμο, αλλά ο κόσμος είναι δίκαιος».

Για πόσα χρόνια ακόμα θα παίζει: «Δεν ξέρω. Σίγουρα υπάρχει μεγάλη δίψα από μένα. Το νιώθω σε καθημερινή φάση. Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι στο «Καλαφάτειο» και προπονούμαι. Πάθος υπάρχει. Από εκεί και πέρα δεν ξέρω μέρα με την μέρα για πόσα χρόνια θα παίζω. Έχω υπογράψει για ενάμιση χρόνο, θα δούμε».

Για το πώς μπορούν να αντιδράσουν οι ποδοσφαιριστές για να αλλάξει η κατάσταση στο ελληνικό πρωτάθλημα: «Δεν είναι δικιά μας δουλειά, είναι δουλειά άλλων. Είμαστε κομπάρσοι εμείς οι ποδοσφαιριστές και όχι οι πρωταγωνιστές».

Θυμηθείτε όσα συνέβησαν στην παρουσίαση στην αίθουσα Τύπου της Λεωφόρου:

  • Αθλητικά νέα
  • Ειδήσεις
Μπαρτσελόνα: «Κλείνει» Αλάμπα!
Μπαρτσελόνα: «Κλείνει» Αλάμπα!
Επέστρεψε ο «χρυσός» Πετρούνιας (photos)
Επέστρεψε ο «χρυσός» Πετρούνιας (photos)
Παναθηναϊκός Superfoods: Αυτοί σφυρίζουν με Ερυθρό Αστέρα (photo)
Παναθηναϊκός Superfoods: Αυτοί σφυρίζουν με Ερυθρό Αστέρα (photo)
Survivor 2: Ο Τανιμανίδης καλωσόρισε 6 νέους παίκτες στο ριάλιτι - Πώς αντέδρασαν οι δύο ομάδες;
Survivor 2: Ο Τανιμανίδης καλωσόρισε 6 νέους παίκτες στο ριάλιτι - Πώς αντέδρασαν οι δύο ομάδες;
Φαρμακείο Νοσοκομείου Γ. Γεννηματάς: Ένα στολίδι για τη δημόσια υγεία
Φαρμακείο Νοσοκομείου Γ. Γεννηματάς: Ένα στολίδι για τη δημόσια υγεία
Η σφαγή του Αφρίν: Αίμα, θάνατος και φρίκη μετά την άλωση της κουρδικής πόλης από τους Τούρκους
Η σφαγή του Αφρίν: Αίμα, θάνατος και φρίκη μετά την άλωση της κουρδικής πόλης από τους Τούρκους
Δήλεσι - Ανατριχιαστικές αποκαλύψεις για τις δύο αδερφές: Είχαν κάνει απόπειρα αυτοκτονίας
Δήλεσι - Ανατριχιαστικές αποκαλύψεις για τις δύο αδερφές: Είχαν κάνει απόπειρα αυτοκτονίας
Θρίλερ με την άγρια δολοφονία 19χρονου στο Μαρούσι – Η κατάθεση «φωτιά» της φίλης του
Θρίλερ με την άγρια δολοφονία 19χρονου στο Μαρούσι – Η κατάθεση «φωτιά» της φίλης του

Παναθηναϊκός: «Γυρίσαμε στην οικογένειά μας»

{iframe}http://livechat.bbend.com/livebomb/54dc976760b0248179cf619f?theme=onsports|600|700{/iframe}

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης