Χογκ: «Η Καλλονή είναι ομάδα με ταυτότητα»

Χογκ: «Η Καλλονή είναι ομάδα με ταυτότητα»

Ο τερματοφύλακας της Καλλονής αναφέρθηκε στους ισχυρούς δεσμούς που υπάρχουν μεταξύ των ποδοσφαιριστών της ομάδας του και στον χαρακτήρα που έχει δείξει αυτή στο πρωτάθλημα.

Ο διεθνής τερματοφύλακας της Καλλονής Άντριου Χογκ μίλησε στο KALLONI MATCHDAY με την Skoda Ξάνθη για την φετινή του παρουσία και την πορεία της ομάδας της Λέσβου, και αποκάλυψε το πιο τρελό ποδοσφαιρικό του όνειρο.

Αναλυτικά όσα είπε:

Πώς βλέπεις την πορεία της Καλλονής έως σήμερα;

«Η Καλλονή μπορεί να είναι ένα σχετικά νέο σύνολο, είναι όμως μια ομάδα με ταυτότητα και με ισχυρούς δεσμούς μεταξύ των παικτών. Και αυτό έχει φανεί στην πορεία μας μέχρι τώρα. Οι στόχοι της ομάδας μας δεν έχουν αλλάξει, είναι η παραμονή μας στην κατηγορία και οι παίκτες δίνουμε το μέγιστο των δυνάμεών μας για να το πετύχουμε όσο το δυνατόν νωρίτερα. Προσωπικά, είμαι πολύ αισιόδοξος πως θα τα καταφέρουμε».

Ποιο πιστεύεις πως είναι το πιο δυνατό σημείο της ομάδας;

«Πιστεύω πως είναι η άμυνά μας. Μέχρι και αυτό το σημείο της σεζόν έχουμε καταφέρει να διατηρήσουμε μια αξιόπιστη αμυντική γραμμή και τα αποτελέσματα το αποδεικνύουν έμπρακτα».

Ποια η σχέση σου με την διοίκηση της ομάδας;

«Πολύ καλή! Τόσο η διοίκηση όσο και το τεχνικό επιτελείο εργάζονται συνεχώς για την ομάδα, είναι ανοιχτοί άνθρωποι και πραγματικά χαίρεσαι να δουλεύεις μαζί τους. Επιπλέον, κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να ενισχύουν την ομάδα με ποιοτικούς παίκτες. Η καλή ατμόσφαιρα που υπάρχει στα αποδυτήρια της ομάδας οφείλεται σε μεγάλο βαθμό και στην διοίκηση της ομάδας».

Πίσω από έναν καλό τερματοφύλακα υπάρχει ένας καλός προπονητής, λένε. Τι είναι για σένα ο Παναγιώτης Νάσης;

«Ο Παναγιώτης είναι πάνω απ' όλα ένας πολύ καλός φίλος. Και στους δυο μας αρέσει η σκληρή δουλειά και αναγνωρίζω πως έχω μάθει πολλά πράγματα δίπλα του». 

Ποιο παιχνίδι σου θυμάσαι περισσότερο με την φανέλα της Καλλονής;

«Νομίζω πως ένα από τα καλύτερά μου παιχνίδια ήταν εκείνο στη Νέα Σμύρνη, με αντίπαλο τον Πανιώνιο. Νικήσαμε με 0-2 και είχα καταφέρει να βοηθήσω αρκετά την ομάδα ώστε να πάρουμε αυτό το θετικό αποτέλεσμα».

Κορυφαίος τερματοφύλακας για σένα;

«Αυτή τη στιγμή κορυφαίος τερματοφύλακας στον κόσμο είναι ο Μάνουελ Νόιερ, της Μπάγερν και της εθνικής Γερμανίας. Νομίζω ότι έχει φέρει επανάσταση στον ρόλο του τερματοφύλακα, με τον τρόπο που αγωνίζεται είναι σαν να διαθέτει η ομάδα του έναν έξτρα παίκτη στο γήπεδο».

Στο πρόσφατο ματς με την εθνική σου ομάδα (Μάλτα) κόντρα στην Ιταλία έπαιξες αντίπαλος με τον Τζίτζι Μπουφόν. Μιλήσατε;

«Ναι, με πλησίασε εκείνος μάλιστα και μιλήσαμε πριν και μετά τον αγώνα. Είναι ένας σπουδαίος τερματοφύλακας με πολλά χρόνια παρουσίας στην πρώτη γραμμή».

Οι φετινές σου εμφανίσεις έχουν κερδίσει πολύ θετικά σχόλια. Πώς σε κάνει να αισθάνεσαι αυτό;

«Στην πραγματικότητα, με κάνει να νιώθω πιο ταπεινός, κι αυτό με ωθεί να προσπαθώ ακόμη περισσότερο».

Πώς προετοιμάζεσαι για έναν αγώνα;

«Η μέρα του αγώνα είναι πάντα μια δύσκολη ημέρα, μια μέρα πνευματικής πρόκλησης. Μαζί με τους συμπαίκτες μου προσπαθούμε να είμαστε όσο το δυνατόν ήρεμοι και συγκεντρωμένοι στον στόχο μας, που δεν είναι άλλος από ένα θετικό αποτέλεσμα για την Καλλονή».

Ποιο είναι το πιο τρελό ποδοσφαιρικό σου όνειρο;

«Θα ήθελα πολύ να αγωνιστώ σε μια μεγάλη, διεθνή διοργάνωση με τη φανέλα της εθνικής μου ομάδας. Ξέρω βέβαια πως είναι σχεδόν ακατόρθωτο για τη Μάλτα να προκριθεί σε κάποιο τουρνουά, όμως θα ήθελα πολύ να το ζήσω κάποια στιγμή».

Ως πού φτάνουν οι ποδοσφαιρικές σου φιλοδοξίες;

«Όπως όλοι οι ποδοσφαιριστές, θέλω κάποια να αγωνιστώ σε ένα από τα κορυφαία πρωταθλήματα του κόσμου. Όμως είμαι πραγματιστής, τώρα βρίσκομαι στην Καλλονή, είμαι πολύ ευχαριστημένος με την ομάδα μου, και κοιτάζω να προχωράω βήμα-βήμα».

Μια από τις αγαπημένες σου ασχολίες στον ελεύθερο χρόνο σου είναι το διάβασμα. Τι προτιμάς να διαβάζεις;

«Μου αρέσει να διαβάζω αυτοβιογραφίες προσωπικοτήτων από τον χώρο του αθλητισμού. Αυτή την εποχή διαβάζω την βιογραφία του αμερικανού τερματοφύλακα Τιμ Χάουαρντ».

Με την σύντροφό σου Σαμπρίνα φέρατε πρόσφατα στον κόσμο την κόρη σας, Άλις. Πόσο σημαντικό είναι για έναν ποδοσφαιριστή μια ισορροπημένη οικογενειακή ζωή και πώς το βιώνεις εσύ;

«Μια ισορροπημένη οικογενειακή ζωή είναι κάτι εξαιρετικά σημαντικό για οποιονδήποτε αθλητή. Έχω την τύχη να έχω την οικογένειά μου μαζί μου στη Μυτιλήνη, μπορώ να περνάω πολύ χρόνο μαζί τους, οπότε δεν θα μπορούσα να ζητήσω για κάτι περισσότερο απ' αυτό».



Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Κοκκαλάνης εξασφάλισε την πρόκριση για το Παρίσι!
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Κοκκαλάνης εξασφάλισε την πρόκριση για το Παρίσι!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved