ΠΑΟΚ: Το ελπιδοφόρο fair play της Κ15

ΠΑΟΚ: Το ελπιδοφόρο fair play της Κ15

Η ομάδα Κ15 του ΠΑΟΚ, βραβεύτηκε με το ιδιαίτερο και τιμητικό fairplay. Το περασμένο Απρίλιο στον Αγρίνιο, οι ομάδες Κ15, του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού, «μονομάχησαν» για τον τίτλο του πρωταθλητή.  Σε αυτό το παιχνίδι, ο πραγματικός νικητής, ήταν το ποδόσφαιρο.

Οι ηττημένοι του αγώνα, «πληγωμένοι» από την ήττα, έμεινα στο αγωνιστικό χώρο μην μπορώντας να ξεπεράσουν την ήττα. Οι νικητές, αντί να ασχοληθούν με τα πανηγύρια , για την νίκη έσπευσαν να παρηγορήσουν τους αντίπαλους. Ένα σκηνικό όμορφο και στα πλαίσια του αγνού αθλητισμού, κόντρα στις άθλιες συνθήκες που επικράτουσαν στις κερκίδες με άθλια υβριστικά συνθήματα, κόντρα σε 14χρονα παιδιά.

Οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού έδωσαν ένα ακόμα ισχυρότερο μήνυμα. Δίχως να παρασυρθούν από την ατμόσφαιρα επέδειξαν συμπεριφορά από την οποία θα έπρεπε να παραδειγματιστούν οι… ενήλικοι. Πόσο μάλλον μετά το τέλος του τελικού, όταν ο νικητής παρηγορούσε τον ηττημένο, όταν ο ηττημένος αγκάλιαζε για να συγχαρεί τον νικητή.

Ο Αλέκος Τασούλης προπονητής της 15 πέρυσι και της  Κ17, την τρέχουσα περίοδο, μίλησε για την βράβευση:  

«Ήταν ο καλύτερος τρόπος να απαντήσουν σε μια μερίδα οπαδών που έβριζε χυδαία 14χρονους ποδοσφαιριστές και να δώσουν ένα ηχηρό μήνυμα για το πως αντιλαμβάνονται και πως θέλουν να είναι το ποδόσφαιρο», δηλώνει ο Αλέξης Τασούλης ς. Ετσι ακριβώς μίλησε και στην τελετή των βραβείων ΠΣΑΠ (Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών) παραλαμβάνοντας το βραβείο Fair Play για την άψογη συμπεριφορά των παικτών του στον τελικό της Κ15 την περασμένη σεζόν, τον πρώτο στην ιστορία της Super League για την συγκεκριμένη κατηγορία. Φυσικά, δεν παρέλειψε να δώσει συγχαρητήρια στον Σύνδεσμο για την πρωτοβουλία του και την αναγνώριση της ποιότητας αυτών των παιδιών.

Ο  Τασούλης είναι σαφής, μεστός και αδιαπραγμάτευτος σε ό,τι αφορά την φιλοσοφία ζωής που οφείλει μέσα από το ποδόσφαιρο να διδάξει στους αθλητές που εκπαιδεύει.

 «Σ’ αυτές τις ηλικίες το αποτέλεσμα και τα τρόπαια είναι επιθυμητά, αλλά δεν είναι αυτοσκοπός. Αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι η εκπαίδευση των παιδιών, αγωνιστική και εξωαγωνιστική. Αυτό που θέλουμε στον ΠΑΟΚ εκτός από την παραγωγή άρτια καταρτισμένων ποδοσφαιριστών είναι να «μεγαλώσουμε» παιδιά χρήσιμα στην κοινωνία, σπουδαίους αυριανούς πολίτες. Γι’ αυτό αποτελεί σημαντικό για εμάς να γαλουχηθούν με τις αρχές και τις αξίες του «fair play» με σεβασμό σε συμπαίκτες, αντιπάλους, διαιτητές και φιλάθλους».

Και καταλήγει: «Φιλοδοξία μας είναι να αποτελούμε μια πρότυπη ποδοσφαιρική ελληνική σχολή με το δικό μας προσωπικό στυλ ποδοσφαίρου και φυσικά, χαρακτηριστικό μας να είναι η υποδειγματική συμπεριφορά των παικτών μας».

Οι ποδοσφαιριστές που αποτελουσαν την Κ15 την περασμένη σεζόν είναι οι Σιαμπάνης, Παπαθανασίου, Αλωπούδης, Δημητρίου, Αηδονίδης, Μίσκοβιτς, Νουκάρης, Κοντοθανάσης, Χατζηδίμπας, Μακούσης, Υφαντίδης, Μελετίδης, Τσέλα, Ευθυμιάδης, Ευθυμίου, Πανώρης, Πολύζος, Λαζαρίδης, Πεχλιβανίδης, Δημητρακόπουλος, Φιλιππίδης, Δραγάνης, Χατζηστραβός.



Αρχίζει καριέρα προπονητή ο Φαν Πέρσι
Αρχίζει καριέρα προπονητή ο Φαν Πέρσι
Ο Εμανουέλ Μακρόν έπαιξε σε ποδοσφαιρικό αγώνα υπό τις οδηγίες του Βενγκέρ και συμπαίκτη τον Καρεμπέ
Ο Εμανουέλ Μακρόν έπαιξε σε ποδοσφαιρικό αγώνα υπό τις οδηγίες του Βενγκέρ και συμπαίκτη τον Καρεμπέ
Premier League: Η τεχνητή νοημοσύνη της DANZ προβλέπει πρωταθλητή, υποβιβασμό και πρώτο σκόρερ
Premier League: Η τεχνητή νοημοσύνη της DANZ προβλέπει πρωταθλητή, υποβιβασμό και πρώτο σκόρερ
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Τα highlights της νίκης τίτλου των «κιτρινόμαυρων» κι οι δηλώσεις Αλμέιδα, Τερίμ
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Τα highlights της νίκης τίτλου των «κιτρινόμαυρων» κι οι δηλώσεις Αλμέιδα, Τερίμ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved