Παναθηναϊκός – ΑΕΛ Καλλονής 1-0 (video+photos)

Παναθηναϊκός – ΑΕΛ Καλλονής 1-0 (video+photos)

Ο Παναθηναϊκός νίκησε 1-0 την Καλλονή με γκολ του Μάρκους Μπεργκ το οποίο... έλυσε τον γόρδιο δεσμό κι απέτρεψε τη γκέλα για το «τριφύλλι» - Αρκετή ένταση και νευρικό ματς στη Λεωφόρο

Αν και δυσκολεύτηκε πάρα πολύ, ο Παναθηναϊκός έδειξε χαρακτήρα και πήρε την έβδομη συνεχόμενη νίκη του στο πρωτάθλημα στη Λεωφόρο. Οι πράσινοι με το γκολ του Μπεργκ έφτασαν στους 40 βαθμούς, με τον Ολυμπιακό να έχει 45 και να δοκιμάζεται στην Κρήτη και την έδρα του ΟΦΗ, ενώ ο ΠΑΟΚ έχει φτάσει στους 46 μετά το τρίποντο που πήρε για το ματς με τη Νίκη Βόλου. Η ομάδα του Αναστασίου μπόρεσε να βρει τον... χώρο που χρειαζόταν, έτσι ώστε να σπάσει τη «γραμμή μαζινό» της Καλλονής του Βαγγέλη Βλάχου, σε ένα πολύ νευρικό ματς στη Λεωφόρο.

Ο Παναθηναϊκός... λυτρώθηκε από το γκολ του Μπεργκ, ο οποίος σε δυο περιπτώσεις είδε τον Γιάχο να του αρνείται πέναλτι σε ανατροπές από Τσαμπούρη, στο πρώτο ημίχρονο, και Πιπίνη, στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Σουηδός στράικερ πάντως κατάφερε να στείλει εν τέλει τη μπάλα στα δίχτυα του Χογκ, με τον κόσμο των πράσινων σε όλο το παιχνίδι να τα έχει με τον ρέφερι Γιάχο, ο οποίος είχε λάθη σε κάποια σφυρίγματα κι.. εξαγρίωσε περισσότερο την κερκίδα. Πάντως, η κατάσταση δεν ξέφυγε σε κανένα σημείο με τον Παναθηναϊκό να παίρνει ένα ακόμα πολύτιμο εντός έδρας τρίποντο.

1196993

Πως έπαιξαν

Με 4-3-2-1 παρέταξε τον Παναθηναϊκό ο Γιάννης Αναστασίου. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Στιλ, με τους Χουχούμη, Σίλντενφελντ, Ταυλαρίδη και Μπούρμπο από αριστερά προς τα δεξιά στην άμυνα. Ο Λαγός ήταν αμυντικό χαφ με τους Πράνιτς και Ζέκα σε ρόλο εσωτερικών μέσων μπροστά του. Ο Πέτριτς κινήθηκε σε ελεύθερο ρόλο πίσω από το επιθετικό δίδυμο των Κλωναρίδη και Μπεργκ.

Στον αντίποδα, ο Βαγγέλης Βλάχος επέλεξε ένα αρκετά αμυντικό 4-5-1 για την Καλλονή. Ο Χογκ ήταν κάτω από τα δοκάρια, με τους Πιπίνη, Αναστασιάδη, Αντέτζο και Τσαμπούρη από αριστερά προς τα δεξιά στην άμυνα. Οι Μαρσέλο και Καλτσάς ήταν στον άξονα της μεσαίας γραμμής με τους Μίνγκα και Μανούσο στα άκρα και τον Λεοζίνιο σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον Ανρί Καμαρά.

1197209

Ένταση αλλά... χωρίς γκολ

Ο Παναθηναϊκός ήταν αυτός που εξαρχής είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων στο ματς. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν μέσω της κατοχής και της κυκλοφορίας της μπάλας να απειλήσουν, όμως, δεν μπόρεσαν να βγάλουν το γρήγορο γκολ για να διώξουν το άγχος. Η Καλλονή με καλά οργανωμένη άμυνα και αρκετά δυνατό παιχνίδι, περιόρισε τα ατού του Παναθηναϊκού και έψαχνε τις κόντρες με Μανούσο, Λεοζίνιο και Καμαρά. Κι αν επιθετικά το παιχνίδι της ομάδας του Βλάχου δεν είχε αποτέλεσμα, ανασταλτικά πήγε περίφημα στη Λεωφόρο και δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα.

Ο Παναθηναϊκός φωνάζει για τη φάση του 13' όταν ο Τσαμπούρης τράβηξε καθαρά τον Μπεργκ μέσα σε την περιοχή αλλά ο Γιάχος είπε «παίζετε», ενώ αρκετή ένταση υπήρχε τόσο με το διαιτητή όσο και με τον πάγκο των φιλοξενούμενων. Μάλιστα, ο Ναβάρο ενώ έκανε προθέρμανση άνοιξε... διάλογο με οπαδούς στα μέσα του ημιχρόνου, με αποτέλεσμα μικρή διακοπή στο παιχνίδι. Σε κάθε περίπτωση, πέρα από δυο σουτ του Καμαρά η Καλλονή δεν είχε να δείξει κάτι περισσότερο, με τον Παναθηναϊκό να έχει καλές στιγμές με τα σουτ των Πράνιτς και Μπούρμπου που όμως είτε δεν βρήκαν στόχο, είτε τα απομάκρυνε ο Χογκ.

1197253

Τον... λύτρωσε ο Μπεργκ

Ο Παναθηναϊκός στο δεύτερο ημίχρονο μπήκε πάρα πολύ δυνατά στο ματς και... έβαλε στην περιοχή της την Καλλονή. Στο 46' η μπάλα πήγε στα δίχτυα του Χογκ από προσπάθεια του Πέτριτς, όμως ο Γιάχος ορθά ακύρωσε το γκολ καθώς η μπάλα είχε βρει το σώμα του εκτεθειμένου Μπεργκ. Στο 48' και πάλι ο Μπεργκ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, αλλά ήταν και πάλι οφσάιντ. Το ματς στη Λεωφόρο άναψε για τα καλά, ενώ στο 62' έγινε τρομερή φάση για τον Παναθηναϊκό. Ο Χουχούμης έκανε τη σέντρα ο Μπεργκ με προβολή έστειλε τη μπάλα πάνω στον Χογκ, στην επαναφορά από πλάγια θέση πλάσαρε ξανά πάνω στον Μαλτέζο γκολκίπερ και ο Καρέλης εξ επαφής με κεφαλιά αστόχησε!

Ο Αναστασίου ρίσκαρε όσο περισσότερο γινόταν αφού έριξε στο ματς Καρέλη, Ντίνα και Ατζαγκούν, με τον Παναθηναϊκό να πιέζει διαρκώς τους φιλοξενούμενους αλλά να μην βρίσκει χώρο και τρόπο να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα. Εν τέλει, η... πολιορκία έφερε αποτέλεσμα στο 78' με την επιμονή του Καρέλη από αριστερά να φέρνει γύρισμα στη μικρή περιοχή όπου Αναστασιάδης και Μαρσέλο μπερδεύτηκαν κι ο Μπεργκ ήταν εκεί για να νικήσει τον Χογκ και να προκαλέσει... έκρηξη στη Λεωφόρο! Το 1-0 παρέμεινε ως το φινάλε, με τους φιλοξενούμενους να ρισκάρουν αργά με την παρουσία των Αγρίτη και Τσίμο Ναβάρο τσο ματς, ενώ ο Παναθηναϊκός έχασε ευκαιρίες για περισσότερα τέρματα με Μπεργκ, Καρέλη και Πέτριτς.

Ο κορυφαίος του αγώνα

1197226

Αν και δεν είχε την απόδοση προηγούμενων αναμετρήσεων, ήταν εκεί για να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα. Τρεις φορές, με τη μία να μετράει και τις δυο ορθώς να καταλογίζονται ως οφσάιντ. Η ουσία παραμένει, ωστόσο, πως όσο ο Μπεργκ σκοράρει για τον Παναθηναϊκό, οι πράσινοι μπορούν να αισθάνονται καλύτερα...

Τα γκολ του αγώνα

{novavideos}nova/2014-2015/GOAL_PAO_KALLONI_240115.mp4{/novavideos}

 

Παναθηναϊκός (Γιάννης Αναστασίου): Στιλ, Μπούρμπος (73’ Ατζαγκούν), Ταυλαρίδης, Σίλντενφελντ, Χουχούμης, Λαγός, Ζέκα, Πράνιτς (52’ Ντίνας), Πέτρις, Κλωναρίδης (53’ Καρέλης), Μπεργκ.

ΑΕΛ Καλλονής (Βαγγέλης Βλάχος): Χογκ, Πιπίνης, Αντέγιο, Καμαρά (62’ Ναβάρο), Μανούσος, Λεοζίνιο, Αναστασιάδης, Άλβες (85’ Στεφάνοβιτς), Καλτσάς (81’ Αγρίτης), Τσαμπούρης, Μίνγκας.

Θυμηθείτε την εξέλιξη του αγώνα:

Παναθηναϊκός – ΑΕΛ Καλλονής 1-0 (video+photos)

{iframe}http://livechat.bbend.com/livebomb/54c3aaf7ba9d80d436f9f295?theme=onsports|600|700{/iframe}


ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Προπονήθηκαν Γκατσίνοβιτς, Στάνκοβιτς, πριν το ντέρμπι κορυφής στη Super League
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Προπονήθηκαν Γκατσίνοβιτς, Στάνκοβιτς, πριν το ντέρμπι κορυφής στη Super League
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: LIVE το Game 1 της σειράς των playoffs της Euroleague
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: LIVE το Game 1 της σειράς των playoffs της Euroleague
Παναθηναϊκός AKTOR: Ο Μάικ γύρισε σπίτι του…
Παναθηναϊκός AKTOR: Ο Μάικ γύρισε σπίτι του…
Ρομπίνιο: Συμπλήρωσε ένα μήνα στη φυλακή - Από την απομόνωση σε κελί 8 τ.μ.
Ρομπίνιο: Συμπλήρωσε ένα μήνα στη φυλακή - Από την απομόνωση σε κελί 8 τ.μ.
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved