Πουλινάκης: «Το πρόβλημα του ΟΦΗ είναι οι παράγοντες»

Πουλινάκης: «Το πρόβλημα του ΟΦΗ είναι οι παράγοντες»

Τα οικονομικά δεν αποτελούν τροχοπέδη για τους Κρητικούς, σύμφωνα με τον πρώην πρόεδρο της ομάδας που εστιάζει την προσοχή του στα πρόσωπα που διοικούν την ΠΑΕ

Το μεγαλύτερο πρόβλημα του ΟΦΗ δεν είναι το οικονομικό αλλά οι άνθρωποι που διοικούν την ομάδα, σύμφωνα με τον Μάνθο Πουλινάκη. Ο πρώην πρόεδρος των Κρητικών σε τηλεοπτική του συνέντευξη επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι τα χρέη που έχει η εταιρεία δεν είναι απαγορευτικά για όποιον θέλει να αναλάβει την ΠΑΕ και να επενδύσει.

«Επιτεύχθηκε ένας άθλος σε μια εταιρεία που έμπαινε 2-3 εκατομμύρια το χρόνο μέσα, τα λέω απλά λαϊκά για να καταλαβαίνει ο κόσμος, την πρώτη χρονιά να "ισοφαρίζει" και τη δεύτερη χρονιά να βγάζει κέρδος. Και ίσως την τρίτη χρονιά αν συνέχιζε να έβγαζε ακόμα μεγαλύτερο κέρδος. Και ρωτάω εγώ αυτή τη στιγμή, ποιος επενδυτής που θέλει αυτή τη στιγμή να έρθει στον ΟΦΗ να επενδύσει, θα έβλεπε μια ομάδα η οποία την περσινή σεζόν τερμάτισε έκτη, παραλίγο να πάει στον τελικό κυπέλλου, δεν μπήκε μέσα οικονομικά, βγάζει κέρδος την επόμενη και δεν θα ήθελε να επενδύσει;» ανέφερε μιλώντας στην «TV CRETA».

Όσο για τα χρέη που ανέρχονται στα 12 εκατ. ευρώ, τόνισε: «Τα χρέη σε λογιστικά είναι 12 εκατομμύρια ευρώ αλλά το πραγματικό χρέος είναι στα 9 με 9,5 εκατομμύρια. Μια εταιρεία ή κάποιος που θέλει να επενδύσει μπορεί να έρθει εδώ με 3 εκατομμύρια θα πει πόσα σου χρωστάω, τόσα θα πάρεις τόσα και είμαστε εντάξει».

Ερωτηθείς για το πόσα χρήματα χρειάζεται ο ΟΦΗ προκειμένου να συνεχίσει απρόσκοπτα το πρωτάθλημα, απάντησε: «Εξαρτάται από τα άτομα, τους παράγοντες που θα διοικήσουν. Το πρόβλημα του ΟΦΗ είναι θεωρώ παραγοντικό. Θα σας πω κάτι που δεν το έχω ξαναπεί. Πριν 1,5 χρόνο με πήρε ο κύριος Παντελής Μυριοκεφαλιτάκης τηλέφωνο, δεν είχαμε μιλήσει ποτέ πριν στο παρελθόν, του εξήγησα πόσο μόνος μπορεί να αισθάνομαι και τη βοήθεια θα ήθελα. Σας ξαναλέω ότι το πρόβλημα του ΟΦΗ είναι οι παράγοντες, δεν έχει παράγοντες ο ΟΦΗ, και του είχα κάνει την πρόταση να έρθει να με βοηθήσει. Ο άνθρωπος είχε δει την προσπάθεια και με πήρε να ανταλλάξουμε απόψεις. Ήμουνα έτοιμος να τον πείσω, μόλις φτάσαμε στο να έρθει να βοηθήσει μου είπε: "Σε παρακαλώ πολύ, θα σου κάνω κακό δεν έρχομαι". Όπως και εγώ το βίωσα, το πρόβλημα της ΠΑΕ ΟΦΗ είναι το ποιος θα βγει μπροστά, ποιος θα έχει το χρόνο, τις γνώσεις να τρέξει την ομάδα. Δεν είναι το οικονομικό το πρόβλημα».

Σχετικά με το αν το πρόβλημα της ομάδας είναι διοικητικό ή οικονομικό, υπογράμμισε: «Μα η διοίκηση θα βρει τις λύσεις. Δυόμιση χρόνια εμείς πως τις βρίσκαμε; Κάθε μέρα η ομάδα ήταν στο να μην παίξει, στο να έχει αφαίρεση βαθμών, στο να μην έχει ενημερότητα, στο πως θα πληρώσουμε το πετρέλαιο στο "Βαρδινογιάννειο", ήταν μια καθημερινότητα πλέον αυτό. Άρα λοιπόν όταν υπάρχουν οι σωστοί άνθρωποι, που έχουν και τις γνώσεις, γιατί ο ΟΦΗ δεν είναι μόνο μια εταιρεία, το ποδόσφαιρο έχει και άλλα πράγματα. Τα κέντρα αποφάσεων στην Αθήνα, το πώς θα προστατεύσεις την ομάδα».



Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved