Ολυμπιακός: Η πρόταση στον Αμπιντάλ

Ολυμπιακός: Η πρόταση στον Αμπιντάλ

Ο Ερίκ Αμπιντάλ αποφάσισε να αποσυρθεί από την ενεργό δράση με τον Ολυμπιακό να αποτελεί τον τελευταίο του… σταθμό. Μάλιστα, ο Γάλλος αποκάλυψε την πρόταση των «ερυθρόλευκων» για τη μελλοντική τους συνεργασία.

Αναμφίβολα η απόφαση του παλαίμαχου, πλέον, ποδοσφαιριστή να «κρεμάσει» τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια μόνο… απαρατήρητη δεν θα μπορούσε να περάσει, όπως απαρατήρητη δεν πέρασε και η πλούσια καριέρα του, με πολλούς τίτλους και πολλές έντονες, θετικές αλλά και… λίγες αρνητικές στιγμές.

Το απόγευμα του Σαββάτου (20/12), ο Ερίκ Αμπιντάλ αγωνίστηκε για τελευταία φορά με τη φανέλα των Πειραιωτών απέναντι στην ΑΕΛ Καλλονής. Πλέον… απολαμβάνει την οικογένειά του και έχει την ευκαιρία να μείνει… μακριά από την ρουτίνα των προπονήσεων. Ωστόσο, η απόφασή του έχει… προκαλέσει το έντονο ενδιαφέρον των Μέσω του εξωτερικού. Η τελευταία του… επαφή έγινε με τον γαλλικό ραδιοφωνικό σταθμό «RMC Sport», όπου αποκάλυψε τα σχέδιά του για το μέλλον και την πρόταση του Ολυμπιακού.

Όπως τόνισε, η απόφασή του να σταματήσει το ποδόσφαιρο δεν έγινε ελέω… πρότασης από την Μπαρτσελόνα, ενώ αναφέρθηκε και στο τελευταίο του διάστημα στους Πειραιώτες, όπου αν και είχε ανακοινώσει στους ιθύνοντες της ομάδας τη θέλησή του να αποχωρήσει, σεβάστηκε τον Βαγγέλη Μαρινάκη και τον Ολυμπιακό και συνέχισε να δουλεύει.

Συγκεκριμένα, ο Γάλλος άσος, μίλησε για:

Την απόφασή του να αποχωρήσει από την ενεργό δράση: «Εδώ και περίπου ενάμιση μήνα. Γιατί δεν ένιωθα την ίδια αποφασιστικότητα και επιθυμία που είχα πάντα κατά τη διάρκειας της καριέρας μου. Όμως, συνέχισα την προσπάθεια σεβόμενος τόσο την ομάδα, όσο και τον πρόεδρό της, καθώς θα πρέπει πάντα να κάνεις τη δουλειά σου όσο το δυνατόν καλύτερα. Αλλά, ξεκαθαρίζω πως έμεινα όλο αυτό τον καιρό με τη θέλησή μου».

Τα πλάνα του για την επόμενη… μέρα: «Πρώτα θα ξεκουραστώ και θα αφοσιωθώ στην οικογένειά μου. Σωματική ξεκούραση, αλλά και πνευματική, καθώς όπως ξέρετε στο ποδόσφαιρο υπάρχει πολύ στρες».

Τα σχέδιά του μετά την ξεκούρασή του: «Για να είμαι ειλικρινής, αφού πάντα σας λέω την αλήθεια, δεν σταμάτησα την καριέρα μου για να πάω στην Μπαρτσελόνα. Σταμάτησα γιατί ένιωσα πως είχε έρθει η στιγμή. Είμαι πολύ χαρούμενος που έχω πρόταση από την Μπαρτσελόνα. Αλλά, έχω επίσης προτάσεις από τον Ολυμπιακό και την UEFA. Όμως, έχω και το ίδρυμά μου, όπου πρέπει και εκεί να αφιερώσω χρόνο και να κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ».

Το αν θα ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο: «Ναι και ειδικά θα προσπαθήσω να μεταδώσω τις εμπειρίες μου στα νέα παιδιά. Αυτό μου έχει προτείνει η Μπαρτσελόνα, ενώ ο Ολυμπιακός μου έχει προτείνει να συνεργαστούμε σε θέματα ανάπτυξης και οργάνωσης».

Τους παίκτες που θαυμάζει: «Αναφορικά με το θέαμα στον αγωνιστικό χώρο, σίγουρα είναι ο «Ρόνι» (σ.σ. Ροναλντίνιο). Για την κομψότητα, ο Ζιντάν και τον άνθρωπο που καταρρίπτει το ένα ρεκόρ, πίσω από το άλλο, ο Μέσι».

Τον προπονητή που τον ενέπνευσε: «Ο Κλοντ Πιέλ με εντυπωσίασε για το μυαλό του. Ήταν ο άνθρωπος που μου επέτρεψε να ζήσω το παιδικό μου όνειρο. Αλλά θα πω και τον Πεπ Γκουαρντιόλα, γιατί παραμένει ψηλά στο ποδόσφαιρο. Είναι πολύ έξυπνος».

Την απόφαση του Ριμπερί να μην αγωνίζεται με την Εθνική Γαλλίας: «Δεν είμαι εδώ για να δώσω συμβουλές στον Φρανκ. Κάθε παίκτης παίρνει τις αποφάσεις του. Η δική του ήταν να μην συνεχίσει στην εθνική. Είναι δύσκολο να το δεχθούμε, αλλά μόνο αυτός γνωρίζει για ποιο λόγο δεν θέλει».



Ισπανία: Πλήγμα με τον Ίσκο να χάνει το Euro
Ισπανία: Πλήγμα με τον Ίσκο να χάνει το Euro
Άρης – ΠΑΟΚ: Τιμωρία από UEFA για τον «Δικέφαλο», πριν το ντέρμπι τίτλου στη Super League
Άρης – ΠΑΟΚ: Τιμωρία από UEFA για τον «Δικέφαλο», πριν το ντέρμπι τίτλου στη Super League
Γκουαρντιόλα: «Η μοίρα στα χέρια μας»
Γκουαρντιόλα: «Η μοίρα στα χέρια μας»
Euro 2024: Έτσι θα πάνε στα τελικά Γαλλία, Γερμανία, Ολλανδία
Euro 2024: Έτσι θα πάνε στα τελικά Γαλλία, Γερμανία, Ολλανδία
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved