Μποροβήλος: «Πρέπει να συνεννοηθούμε»

Μποροβήλος: «Πρέπει να συνεννοηθούμε»

Ο νέος πρόεδρος τους SuperLeague, Γιώργος  Μποροβήλος, μίλησε στον NOVASPORT, για την επόμενη μέρα  του συνεταιρισμού, και τόνισε ότι χρειάζεται συναίνεση και στάθηκε στα οικονομικά ζητήματα. 

Αναλυτικά η συνέντευξη:

-τα προβλήματα του ελληνικού ποδοσφαίρου: «Ήμουν επτά συνεχή χρόνια αντιπρόεδρος της Σούπερ Λίγκας κι έλειψα μόνο το τελευταίο τρίμηνο. Τα προβλήματα του ποδοσφαίρου δεν είμαι ο μόνος που τα γνωρίζει. Όλοι τα ξέρουν. Το θέμα είναι να συνεννοηθούμε κάποια στιγμή, να υπάρξει συναίνεση, να έχουμε κοινές προτάσεις και στο βαθμό που μπορούμε να λύνουμε τα προβλήματα, ώστε το ποδόσφαιρο να μην είναι κάτι άλλο από αυτό που βλέπουμε στην προηγμένη ποδοσφαιρική Ευρώπη, με υγιή ανταγωνισμό. Είμαστε υποχρεωμένοι να αναβαθμίσουμε το ποδόσφαιρό μας, όχι εμείς που αναλάβαμε τώρα, αλλά όλοι μαζί».

-το πρόβλημα της βίας: «Πρέπει να δούμε το πρόβλημα της βίας, που είναι ένας καρκίνος για το ποδόσφαιρο, και να έχουμε ειλικρινή σχέση μεταξύ μας. Η βία είναι κατά βάση προϊόν από τις μεγάλες ομάδες που διαθέτουν στρατούς. Εγώ δέχομαι ότι πράγματι υπάρχει ευθύνη της ομάδας και να υπόκειται σε βαριές τιμωρίες. Όμως υπάρχει η ευθύνη του φυσικού προσώπου. Δεν μπορεί κάποιος που έσπασε τα πάντα σε ένα γήπεδο μετά να επαίρεται στην παρέα του, αλλά να μπαίνει μέσα. Πρέπει να υπάρξουν κανόνες, ώστε όποιος έχει παραβατική συμπεριφορά, είτε ομάδα είτε πρόσωπο, να έχει άμεση τιμωρία και όχι σε βάθος χρόνου. Όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο στην Ελλάδα, είτε δεν τιμωρείται καθόλου, είτε η δίκη κρατά χρόνια και στο τέλος αθωώνεται. Ο προηγούμενος νόμος είχε κάποια προβλήματα. Αν έχουμε τιμωρίες ουσιώδεις σε ομάδες και φυσικά πρόσωπα, θα έχουμε κάνει ένα βήμα για την καταστολή της βίας».

-το αν οι οργανωμένοι είναι στρατός των προέδρων ή οι πρόεδροι είναι υποχείρια των οργανωμένων: «Είναι σαν το ερώτημα αν η κότα έκανε το αβγό ή το αβγό την κότα. Το θέμα είναι πόσο μακριά θέλουμε να πάμε για να λύσουμε το πρόβλημα. Το πρώτο βήμα είναι οι μεγάλες ομάδες, που έχουν αυτούς τους στρατούς, να τεθούν απέναντί τους, να τους κόψουν κάθε προνόμιο και να δείξουν πως θα είναι αμείλικτοι και δεν θα τους κλείνουν το μάτι σε κάθε δύσκολη περίσταση. Πρέπει να ληφθούν μέτρα από τις ίδιες τις ομάδες πρωτίστως, αλλά με τη βοήθεια του κράτους».

-τα οικονομικά προβλήματα των ομάδων: «Η λίγκα πρέπει να κάνει σωστές προτάσεις όσον αφορά σοβαρά θέματα του ποδοσφαίρου. Ένα βήμα έγινε χθες, όπως για το πώς πρέπει να αδειοδοτείται κάθε ομάδα. Είπαμε να μας υποβάλει σχέδιο μια ξένη εταιρεία λαμβάνοντας υπόψη τα σημερινά δεδομένα της Ελλάδας, ώστε να γνωρίζει κάθε ομάδα σε βάθος τριετίας τι χρειάζεται για την αδειοδότηση. Έτσι θα έχουμε υγιή ανταγωνισμό και θα ξέρουν οι ομάδες την οικονομική τους κατάσταση. Πρέπει να έχουμε ασφαλιστικές και φορολογικές ενημερότητες, αλλά και η εγγυητική να υπάρχει είτε για όλους είτε για κανέναν. Πρέπει κάποια στιγμή όλες οι ομάδες να έχουν την ίδια αφετηρία. Όσο οι ομάδες δεν εξυγιαίνονται και ποντάρουν στη φανέλα, δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα».

-το αν έχει βάλει χρονικό όριο στο να πετύχει κάποια πράγματα: «Είναι δύσκολο να πει κανείς ότι θα κάνει κάποια πράγματα σε ένα τόσο δύσκολο περιβάλλον σαν κι αυτό. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι θα προσπαθήσω να έρθουν οι ομάδες στην ελάχιστη συνεννόηση για να καταλάβουν ότι το θέμα είναι το δάσος κι όχι το δέντρο. Δεν τρέφω αυταπάτες. Αν δεν μπορέσουμε να συνεννοηθούμε, ό,τι και να κάνουμε τα αποτελέσματα θα μας αποθαρρύνουν. Ο χειρότερος συμβιβασμός είναι καλύτερος από το μη συμβιβασμό. Προτιμούμε τη χειρότερη ειρήνη».Παναθηναϊκός-Αρμάνι Μιλάνο: Να διευρύνει το «πράσινο» σερί
Παναθηναϊκός-Αρμάνι Μιλάνο: Να διευρύνει το «πράσινο» σερί
NBA: Ελληνικό γλέντι με Αργυρό στο Fiserv Forum (video)
NBA: Ελληνικό γλέντι με Αργυρό στο Fiserv Forum (video)
NBA: Ελληνικό πάρτι με σούπερ Αντετοκούνμπο κόντρα στους Κινγκς οι Μπακς (video)
NBA: Ελληνικό πάρτι με σούπερ Αντετοκούνμπο κόντρα στους Κινγκς οι Μπακς (video)
Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (08/12)
Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (08/12)