Ζαγοράκης: «Αναπόσπαστο κομμάτι της πορείας μου ο ΠΑΟΚ»

Ζαγοράκης: «Αναπόσπαστο κομμάτι της πορείας μου ο ΠΑΟΚ»

Η θητεία του στον «Δικέφαλο» τόσο ως παίκτης όσο και ως παράγοντας είναι από τις επιλογές που έχουν διαμορφώσει τον χαρακτήρα του, επεσήμανε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ

Στο γεγονός πως ο ΠΑΟΚ αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής του αναφέρθηκε μεταξύ άλλων σε συνέντευξή του ο Θοδωρής Ζαγοράκης. Επίσης, ο ευρωβουλευτής της ΝΔ μίλησε και για την αντιμετώπιση της βίας και της χρήσης αναβολικών στον χώρο του αθλητιμού.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στο «BHMAgazino»:

Για τη ζωή στις Βρυξέλλες και το γεγονός ότι ως αθλητής δεν άντεχε πολύ εκτός Ελλάδας: «Η αλήθεια είναι ότι τις καθημερινές στις Βρυξέλλες μπορεί να μην προλάβεις καν να δεις τι καιρό κάνει. Ως αθλητής, πάντοτε έκανα τη δουλειά μου όσο καλύτερα μπορούσα. Φυσικά, όταν υπήρχαν οι κατάλληλες προϋποθέσεις, η επιστροφή μου στην Ελλάδα ήταν η πρώτη μου προτεραιότητα».

Για το αν τον ενδιαφέρει η κάθοδος στις εθνικές εκλογές: «Όχι. Ξεκάθαρα όχι».

Για την ανάγκη της εκμάθησης ξένων γλωσσών και το αν αναθεώρησε δήλωση του 1999 διότι δεν ήθελε να μάθετε αγγλικά: «Εδώ και χρόνια... Η γνώση ξένων γλωσσών ανοίγει επιπλέον ορίζοντες».

Για την αμφισβήτηση στη χρησιμότητα ενός αθλητή στην πολιτική: «Γιατί; Δεν υπάρχουν αθλητές στην κοινωνία; Η πολιτική είναι ή θα έπρεπε vα είναι μικρογραφία της κοινωνίας. Όλοι πρέπει να εκπροσωπηθούν και όλοι μπορούν να εκπροσωπήσουν. Οι πολίτες είναι οι μοναδικοί κριτές».

Για το αν μετάνιωσε που ανέλαβε την προεδρία του ΠΑΟΚ: «Η πορεία της ζωής μου και οι επιλογές μου έχουν διαμορφώσει τον χαρακτήρα μου μέχρι και σήμερα. Ο ΠΑΟΚ είναι αναπόσπαστο κομμάτι αυτής της πορείας».

Για το αν μπορεί να αντιμετωπιστεί η βία στα ελληνικά γήπεδα: «Μπορεί και πρέπει. Η βία δεν σκοτώνει μόνο τον αθλητισμό και τις ομάδες, αλλά στιγματίζει και τους ίδιους τους ανθρώπους που την προκαλούν. Τα παιδιά μας πρέπει από πολύ μικρή ηλικία να μάθουν όχι μόνο πώς να αθλούνται, αλλά και πώς να είναι σωστοί φίλαθλοι. Ασφαλώς και το παιχνίδι δεν είναι χαμένο».

Για την πρόταση Μπουτάρη για τη δημιουργία μίας μόνο επαγγελματικής ομάδας σε κάθε άθλημα στη Θεσσαλονίκη: «Κάθε ομάδα έχει την ιστορία της. Βρίσκω την πρόταση λίγο αυθαίρετη».

Για το αν, με βάση την εμπειρία του, πρέπει να φοβούνται ή να σέβονται έναν αρχηγό: «Υπάρχουν στιγμές που χρειάζονται και τα δύο».

Για το που φυλάει το μετάλλιο του Euro 2004: «Θα μου επιτρέψετε να μη σας απαντήσω. Αυτό που μπορώ να πω είναι πως το μετάλλιο αυτό αποτελεί για εμένα έμπνευση και σύμβολο. Έμπνευση για τους επόμενους στόχους και σύμβολο για το τι μπορεί να φέρει η ομαδική προσπάθεια σε συνδυασμό με την ελληνική ψυχή».

Για το αν υπάρχει λύση για τη μάστιγα των αναβολικών: «Βεβαίως! Εδώ σημαντικό ρόλο παίζει η ενημέρωση, όχι μόνο των αθλητών. αλλά και καν οικογενειών με μικρά παιδιά που μπαίνουν στον πρωταθλητισμό. Έχω ήδη καταθέσει σχετική ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή».

Για το γεγονός ότι το πρόσωπό του απασχολεί τα λάιφ στάιλ έντυπα, παρότι είναι χαμηλού προφίλ: «Σίγουρα δεν είναι κάτι ευχάριστο για εμένα και ποτέ δεν ήταν επιδίωξη μου. Με ενοχλεί το ψέμα».

Για την τελευταία φορά που έβαλε ποδοσφαιρικά παπούτσια: «Σήμερα».



Έφτιαξε τζατζίκι η κυρία Μαξίμοβιτς!
Έφτιαξε τζατζίκι η κυρία Μαξίμοβιτς!
Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved