Μιχαλάκης: «Μεγαλώνω την Καλλονή, όπως τα παιδιά μου»

Μιχαλάκης: «Μεγαλώνω την Καλλονή, όπως τα παιδιά μου»

Στόχος του ιδιοκτήτη των Λέσβιων είναι να μπει ομάδα σταδιακά στο γκρουπ των μεγάλων και να μην παλεύει για τη σωτηρία κάθε σεζόν

Την αγάπη του για την Καλλονή εξέφρασε ο Νίκος Μιχαλάκης επισημαίνοντας πως μεγαλώνει την ομάδα όπως τα παιδιά του, ενώ φρόντισε να επισημάνει πως μακροπρόθεσμος στόχος του είναι να ανέβει επίπεδο ο σύλλογος ώστε να μην παλεύει για τη σωτηρία κάθε χρόνο.

Αναλυτικά η συνέντευξή του στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος»:

Καμαρώνετε για την ομάδα σας που σπάει όλα τα ρεκόρ; Διαθέτει, αναλογικά, την καλύτερη άμυνα στην Ευρώπη! «Δεν με συγκινούν ιδιαίτερα τα περί καλύτερης άμυνας ή εννέα διαφορετικών σκόρερ. Με συγκινεί η σωστή δουλειά που γίνεται. Ο κ. Ματζουράκης κάνει αυτό που ξέρει καλά. Το καλοκαίρι, πριν πάμε στην Ιταλία για προετοιμασία, τον ρώτησα αν θα μας ωφελήσει. Μου είπε ναι, πήγαμε και παίξαμε με μεγάλες ομάδες. Αυτό μας βοήθησε πάρα πολύ».

Ποια είναι η σχέση σας με τον Γιάννη Ματζουράκη; Είναι ένα "κεφάλαιο" για την ΑΕΛΚ; «Η σχέση μου με τον Γιάννη είναι ανθρώπινη. Μαθαίνω κι εγώ πολλά πράγματα και τον εκτιμώ. Είναι μια παρακαταθήκη. Σωστός επαγγελματίας και σοβαρός κύριος, μόνο καλά μπορείς να τα πηγαίνεις μαζί του. Είναι αδικημένος, ως τεχνικός. Έχει προσφέρει πολλά στο ποδόσφαιρο και δεν έχει εισπράξει ανάλογα. Η ΑΕΛΚ τού επιστρέφει όσα του χρωστά το ποδόσφαιρο. Δεν είναι μόνο προπονητής, είναι και φίλος μου».

Πέρυσι τον στηρίξατε στα πολύ δύσκολα, όπως η ήττα 7-0 απ’ τον Πλατανιά. Δεν αλλάζετε εύκολα προπονητές, έτσι; «Αν δείτε το παρελθόν μου, θα διαπιστώσετε ότι ποτέ δεν έκανα κάτι διαφορετικό. Τον στήριξα στα δύσκολα και θα τον στηρίζω. Δεν θέλω να αλλάζω τους συνεργάτες μου σαν τα πουκάμισα. Πέρυσι, όταν χάσαμε 7-0 απ’ τον Πλατανιά, ήξερα ότι ήταν στενοχωρημένος όπως εγώ και τον πήρα τηλέφωνο. Μου είπε "έλα πρόεδρε, με ξέχασες, καιρό έχουμε να τα πούμε" και του απάντησα "είχα συνηθίσει να τρώμε πεντάρες. Τώρα που φάγαμε επτά σε πήρα να δω τι κάνεις"! Γελάσαμε και συνεχίσαμε μαζί! Όταν συνεργαζόμασταν στη Football League και έφυγε απ’ την ομάδα, τού είχα πει: "αν ανέβουμε στη Σούπερ Λίγκα, θα σε πάρω"».

Ποια είναι τα όνειρα και ποιοι οι επόμενοι στόχοι της Καλλονής; «Βραχυπρόθεσμα, θέλουμε να εξασφαλίσουμε την παραμονή το συντομότερο. Μακροπρόθεσμα, στόχος είναι η ΑΕΛΚ να αποκτήσει αξία, δυναμική και σταθερή παρουσία στη Σούπερ Λίγκα. Να μπούμε στο γκρουπ των καλών ομάδων και να μην παλεύουμε κάθε χρόνο για τη σωτηρία».

Το κλίμα σε κάθε εντός έδρας ματς είναι γιορτινό. Τι σας λένε όταν σας συναντούν στο δρόμο; «Ο κόσμος αναγνωρίζει την προσφορά μας. Στο γήπεδο έρχονται ηλικιωμένοι, παιδιά, γυναίκες, οικογένειες. Θέλουμε να διαφυλάξουμε αυτό το κλίμα, να μείνει για πάντα. Δεν μου αρέσουν οι ασχήμιες».

Σε αντίθεση με άλλους μεγαλομετόχους, δεν σας αρέσουν τα φώτα της δημοσιότητας… «Είναι στάση ζωής. Έτσι είναι ο χαρακτήρας μου. Κρατάω χαμηλούς τόνους και κάνω πολλή δουλειά».

Πόσο ενεργά ασχολείστε με την Καλλονή; «Ασχολούμαι καθημερινά, πάρα πολλές ώρες. Βέβαια, η μεγαλύτερη επιτυχία είναι να έχεις και σωστούς συνεργάτες. Τρεις άνθρωποι τρέχουμε την ομάδα. Εκτός από εμένα, είναι ο αντιπρόεδρος κ. Παπαδόπουλος και ο γενικός διευθυντής, κ. Καρτάλης. Όταν ανέλαβα την ΑΕΛΚ ήμουν ακόμη καπετάνιος και ταξίδευα. Τις αποφάσεις τις έπαιρνα έπειτα από δικές τους εισηγήσεις. Η "αυλή" μου είναι πολύ σωστή».

Κρίνοντας από τη γενικότερη δραστηριότητά σας, είστε άνθρωπος που έχει όραμα συνολικά για το λεσβιακό ποδόσφαιρο και την τοπική κοινωνία… «Όποιο σωματείο έχει ανάγκη, προσπαθούμε να το βοηθήσουμε ανιδιοτελώς. Συνεχίζουμε ακόμη να το πράττουμε, όσο μπορούμε. Πλέον, έχει μεγαλώσει και έχει απλωθεί η Καλλονή. Επιτελεί μεγάλο κοινωνικό έργο. Είμαστε δίπλα σε ανθρώπους με προβλήματα που έχουν ανάγκη, πέρα απ’ το ποδόσφαιρο. Το μότο μας είναι "Καλλονή στο ποδόσφαιρο, Καλλονή και στην κοινωνία"».

Το θέμα του γηπέδου σας ταλαιπώρησε πολύ. Σας μένει πικρία; «Η αλήθεια είναι ότι τράβηξε πολύ. Υπάρχει μεγάλη πικρία για παράγοντες του λεσβιακού ποδοσφαίρου και ανθρώπους που διοικούν τον Δήμο. Υπάρχει ένας… ωχαδερφισμός. Συναντήσαμε πολλά προβλήματα, αλλά λέμε τέλος καλό όλα καλά. Βέβαια, πρέπει να ολοκληρωθεί και η εξέδρα των φιλοξενούμενων, αφού μέχρι τώρα δεν μπορούμε να φιλοξενήσουμε οπαδούς άλλων ομάδων».

Έχετε στο μυαλό σας τη δημιουργία προπονητικού κέντρου; «Θέλουμε να κάνουμε ορισμένα πράγματα στο μέλλον και ψαχνόμαστε για την κατασκευή προπονητικού. Δεν μπορεί να σταθεί μια ομάδα χωρίς δικά της γήπεδα».

Τι εικόνα έχετε σχηματίσει για το ελληνικό ποδόσφαιρο; Σας αγγίζει η μόνιμη κόντρα των "μεγάλων" για τη διαιτησία και όλα τα υπόλοιπα; «Το ποδόσφαιρο θέλει πολλή δουλειά και καλή διάθεση. Χρειάζεται ανθρώπους με όραμα. Μου αρέσει, προκαλεί συγκινήσεις, αρκεί να μην έχεις άλλα πράγματα στο πίσω μέρος του μυαλού σου. Προσωπικά, στέκομαι αποκλειστικά στο αγωνιστικό σκέλος. Η ΠΑΕ δεν βγάζει ανακοινώσεις για τη διαιτησία. Χάνουμε τον μπούσουλα όταν ασχολούμαστε με αυτό. Ήμουν αρνητικός στην έλευση ξένου αρχιδιαιτητή, είχα πει "δεν θέλουμε νέους Όθωνες". Έχει αδικηθεί και η ομάδα μου, αλλά σιχαίνομαι να κυνηγάω τους ρέφερι. Κάνουν λάθος οι "μεγάλοι". Οι άνθρωποι του ποδοσφαίρου πρέπει να αγαπήσουν περισσότερο το ίδιο το ποδόσφαιρο».

Το δικό σας μέλλον στο ποδόσφαιρο ποιο είναι; «Ποτέ δεν ξέρεις. Θα ήθελα να μείνω πολλά χρόνια στην Καλλονή. Αυτή η ομάδα είναι η μεγάλη μου αγάπη, τη μεγαλώνω όπως τα παιδιά μου».



ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 77-69: Έμεινε από ενέργεια και η Μπάρτσα έκανε το 1-1
Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 77-69: Έμεινε από ενέργεια και η Μπάρτσα έκανε το 1-1
Λίβερπουλ: Συμφωνία με Σλοτ, αυτός ο αντικαταστάτης του Κλοπ
Λίβερπουλ: Συμφωνία με Σλοτ, αυτός ο αντικαταστάτης του Κλοπ
Euroleague: Ισοφάρισε η Μονακό τη Φενέρμπαχτσε μετά από ντέρμπι
Euroleague: Ισοφάρισε η Μονακό τη Φενέρμπαχτσε μετά από ντέρμπι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved