Πάτσης: «Βρισκόμαστε στη μέση μίας απίστευτης εξυγίανσης»

Πάτσης: «Βρισκόμαστε στη μέση μίας απίστευτης εξυγίανσης»

Ο πρόεδρος και μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ, Ανδρέας Πατσης,  Νίκη Βόλου δήλωσε απογοητευμένος από επιθέσεις κατά του προσώπου του αλλά δυνατός και έτοιμος να φτάσει ως το τέλος επιτυγχάνοντας τους στόχους της ομάδας.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Ανδρέας Πάτσης, στον Blue Star fm 105.1 και στην εκπομπή "Γκολ στο 90'" :

«Έχουμε πάθει βέρτιγκο πια. Κοντεύουμε να χάσουμε τον προσανατολισμό μας. Είναι γεγονός πως για τρίτη φορά μέσα στη διαδρομή στη Νίκη Βόλου αιφνιδιάζομαι δυσάρεστα. Ίσως αυτή τη φορά είναι και η πιο απογοητευτική περίοδος που βιώνω, σε μία εξομολόγηση εκ βαθέων γιατί ποτέ ως τώρα δεν έχω κρύψει τα λόγια μου.

Η πρώτη ήταν όταν ήρθα όπου στο «Π. Μαγουλάς» με πιάνανε και μου λέγανε, Πρόεδρε ανέβασέ τη και θα δεις... Φωτογραφίες από το 2006... Μετά ανεβήκαμε στη Β' τα ίδια και τώρα που είμαστε στην Α' το μόνο που μας έμεινε είναι το ανάθεμα, την εσωστρέφεια και την επιστροφή και γω δεν ξέρω που.

Και λες ανεβάσαμε την ομάδα στη Σούπερ Λιγκ πραγματοποιώντας ένα μικρό θαύμα, για μένα μεγάλο θαύμα. Βρισκόμαστε μεσούσης μίας απίστευτης εξυγίανσης. Να φανταστείτε πως ακόμα πληρώνουμε υποχρεώσεις από το παρελθόν. Δηλαδή, σήμερα (χθες) μου ήρθε να πληρώσω ένα εστιατόριο από την Κατερίνη από το 2007, ένας ποδοσφαιριστής Γιαλίδης, Γιαλαρίδης..., έχω χάσει το λογαριασμό. Ένας Αμπολιαστής που ήταν και οργανωμένος απειλεί με κατασχέσεις. Παρ' όλο τον κυκεώνα των προβλημάτων που αντιμετωπίσαμε και συνεχίζουμε να αντιμετωπίζουμε , είμαστε εδώ. Η ομάδα βρίσκεται σε μία περίοδο εξυγίανσης. Είμαστε συνεπείς σε όλες μας τις υποχρεώσεις, πληρώνουμε τα πάντα.

Το μεγάλο στοίχημα για την ομάδα είναι ότι πρέπει να υποστηριχθεί ώστε παραμείνει στην κατηγορία και κάποια στιγμή σε βάθος χρόνου, να εξυγιανθεί. Εμείς δεν ανησυχούμε για ενημερότητες όπως τόσοι άλλοι...

Κάνουμε μεγάλη προσπάθεια γιατί ξέρουμε πως η επόμενη μέρα θα είναι αποφράδα ημέρα. Εγώ λέει ο άλλος έχει συνηθίσει στο τοπικό. Ε, μάλλον γι' αυτό δεν τον βλέπουμε στη Σούπερ Λιγκ. Αν η λαϊκή απαίτηση είναι η ομάδα να πάει στη Γ' Εθνική, τότε να το πούμε και να το ξεκαθαρίσουμε. Εγώ το είπα με τους οργανωμένους μία φορά: Τι μου λέτε ρε! Να την πάμε στη Γ' Εθνική. Ανεβήκαμε, κάναμε την πλάκα μας, να την πάμε στη Γ' Εθνική τώρα και επιτόπου...

Βέβαια κανείς δεν υφίσταται καμία ταλαιπωρία. Ο μόνος που ταλαιπωρούμαι όπως φαίνεται είμαι εγώ ο ίδιος. Δεν είναι μόνο ότι βάζω χρήματα σ' αυτή την ομάδα, είναι και ο χρόνος που αφιερώνω, ο οποίος είναι πάρα πολύς. Εγώ βιώνω την καθημερινότητα αυτής της ομάδας και τα καθημερινά της προβλήματα.

Από την άλλη έχεις να αντιμετωπίσεις ένα κλίμα που ζητάει και τα ρέστα. Γιατί δεν έχεις ομάδα τρένο; Γιατί δεν κερδίζεις όποιον βρίσκεις μπροστά σου; Καμία λογική, καμία σύνεση, καμία υπομονή, καμία στήριξη. Είναι μία θλιβερή και απογοητευτική εικόνα. Θα μπορούσα να πω και αχάριστη. Πρώτη φορά έχω επηρεαστεί από αυτό το κλίμα.

Μου είναι αδύνατο να ψυχολογήσω τον φίλαθλο της Νίκης. Πρώτη φορά το αντιμετωπίζω αυτό και έχω αντιμετωπίσει πολλά και σοβαρότερα θέματα στη ζωή μου. Εκεί που σε λέγανε η «Νίκη η κομμώτρια» και περιγελάγανε, ξαφνικά τους αφήνεις όλους πίσω βγαίνεις πρωταθλητής και τι κάνεις; Τα βάζεις με τον ίδιο τον Πρόεδρο! Αυτό είναι αψυχολόγητο.

Η «συνταγή» για επιτύχει η ομάδα

«Για να πετύχει τους στόχους της η φετινή ομάδα πρέπει εγώ να κάνω τη δική μου δουλειά, ο κόουτς, οι παίκτες και οι φίλαθλοι τη δική τους. Φανταστείτε να πω εγώ το ανάποδο: αν θέλετε να παίξει η ομάδα μπάλα, ελάτε στο γήπεδο. Ο κόσμος τι λέει τώρα: αν θέλεις να έρθω στο γήπεδο παίξε μπάλα. Έτσι δεν βρίσκεται άκρη.

Σκοπός είναι ο καθένας να κάνει τη δουλειά του ώστε να υπάρξει ένας κοινός παρανομαστής. Κοινός παρανομαστής είναι το καλό της ομάδας. Εσύ ως φίλαθλη κοινωνία στηρίζεις αυτό που υποτίθεται αγαπάς και εγώ αγωνίζομαι για να παρουσιάσω το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα με έναν κοινό στόχο. Εάν ο καθένας βάλει προϋπόθεση τον άλλο, δεν πάμε πουθενά.

Εκτός αν η αγάπη προς την ομάδα έχει πρώτα να κάνει με το αποτέλεσμα. Έβλεπα την ημέρα που κερδίσαμε τον Πανθρακικό στην τηλεόραση τα στιγμιότυπα του αγώνα. Μόλις έδειξε το γκολ που πετύχαμε, η κάμερα πήγε στο πέταλο. Στεναχωρήθηκα εγώ. Ήταν αστεία εικόνα. Βέβαια, κάποια στιγμή πρέπει να είμαστε και ρεαλιστές. Να συνειδητοποιήσουμε πως αυτή είναι η πραγματικότητα».

Για τυχόν λάθη στο σχεδιασμό της φετινής ομάδας

«Και πέρσι έκανα λάθη και πρόπερσι. Έχω κάνει λάθη, αν ήξερα εκ των προτέρων ότι θα ήταν λάθη, δεν θα τα έκανα. Το να κάνεις τον προφήτη δεν λέει τίποτα. Όταν βλέπεις ότι κάτι δεν σου βγαίνει, κάνεις και τις ανάλογες κινήσεις».

Για μεταγραφική ενίσχυση

«Ούτε καν με απασχολεί η μεταγραφική σεζόν του Ιανουαρίου αυτή την στιγμή. Θα αξιολογήσω μία κατάσταση, βλέπω, κρίνω και αποφασίζω. Ο Ιανουάριος είναι πολύ μακριά για μένα».

«Εγώ ποτέ δεν έκανα τον Δον Κιχώτη»

«Η Νίκη είναι ένα δημιούργημά μου, πως είναι δυνατόν να μην το στηρίξω; Αλλά όλα έχουν ένα όριο. Δεν μπορεί να δέχομαι μομφές προς το πρόσωπό μου από τον οποιονδήποτε γιατί δεν κέρδισα τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Και βγαίνει το παλικαράκι που δεν μπορεί να ξεχωρίσει δύο γαϊδουριών άχυρα... να μας την πει και από πάνω. Είναι αχαριστία. Αν δεν έχεις την ηθική συμπαράσταση... Εγώ ποτέ δεν έκανα τον Δον Κιχώτη στη ζωή μου. Η πορεία μου στο ποδόσφαιρο κρίνεται από όλους επιτυχημένη. Εγώ δεν είμαι παράγοντας του ποδοσφαίρου, δεν ζω από το ποδόσφαιρο».

«Πρέπει να αποφασίσουμε όλοι μας τι θέλουμε»

«Πρέπει να αποφασίσουμε όλοι τι θέλουμε. Δεν είναι ο Πάτσης απέναντι στους άλλους. Ή είμαστε όλοι μαζί μπροστά σε ένα όραμα και θα το πάμε ως το τέλος με αίμα ή θα το αφήσουμε εκεί».

Για την αναβολή της Γενικής Συνέλευσης και τον ορισμό μίας νέας

«Ανέβαλα μία Γενική Συνέλευση γιατί συγκράτησα με τον τρόπο αυτό τον εαυτό μου. Θα ήμουν πάρα πολύ καυστικός και ανατρεπτικός. Συγκράτησα τον εαυτό μου. Θίχτηκα προσωπικά ο ίδιος από κάποια πράγματα. Ούτε οσφιοκάμπτης είμαι, ούτε παρακαλάω κανέναν! Εγώ δεν έτρεξα να παρακαλέσω και να συναντήσω κανέναν... Άλλοι το έκαναν αυτό, εδώ γύρω σας είναι. Εγώ έχω αρχές και τα άλλα από αρχ... Άλλοι Νικιώτες κάνουν συναντήσεις δεξιά και αριστερά. Άλλοι Νικιώτες κάνουν συναντήσεις με αυτούς που στο γήπεδο τους βρίζουν. Για μένα ποιος μπορεί να το πει αυτό το πράγμα; Εγώ δεν έχω κανένα γήπεδο. Αν ήμουν στυγνός επαγγελματίας, όλα θα ήταν καλά. Όμως εγώ δεν προσκυνώ κανέναν. Άλλοι κάνουν συναντήσεις και άλλους κατηγορούν πως σχεδιάζουν συγχωνεύσεις».

Για την πρόταση αγοράς μετοχών

«Μόλις ανέβηκε η ομάδα, μέλη του τότε ΔΣ ήθελαν με 20.000 και 30.000 ευρώ να πάρουν το 40% της ΠΑΕ κι επειδή δεν τους έκανα την χάρη, με κατηγόρησαν πως είμαι "συγκεντρωτικός" ... Ποιος είναι όμως στην Λάρισα τώρα;

Μήπως παίχθηκαν κάποια σενάρια σε ανύποπτο χρόνο κι επειδή δεν τους έκανα τα κέφια γίνονται όλα αυτά;

Οι πολλές απόψεις βοηθάνε. Αλλά να μην περάσουμε στην άλλη όχθη... Όλες αυτές οι κακοπροαίρετες κριτικές, κάνουν κακό σ' αυτό που αγαπάς.

Ακόμα αναρωτιούνται - όχι οι δικοί μας - οι ξένοι, πως ανέβηκε αυτή η ομάδα στην Α' Εθνική, πως τα κατάφερε με όλα αυτά τα προβλήματα».

Τα πάντα είναι υπό έλεγχο

«Τα πάντα είναι υπό έλεγχο και συνεχίζουμε. Εμένα δεν με τρομάζουν οι δυσκολίες. Εγώ είμαι ή ταν ή επί τας. Άλλο να πεις πως σ' αυτή τη μάχη δεν πάω γιατί δεν γουστάρω να πάω και άλλο ότι δεν θα μπω στη φωτιά προσπαθώντας να περάσω απέναντι. Είμαστε μία οικογένεια και το παιδί δεν μπορεί να διαχωριστεί από τον πατέρα. Κάνε την κριτική σου αλλά και την αυτοκριτική σου. Εσύ τι έχεις κάνει για την ομάδα; Όταν προβληματίζεσαι και κάνεις την αυτοκριτική σου κάτι θετικό παράγεις στο τέλος της ημέρας».



Τελικός Conference League, Ολυμπιακός - Φιορεντίνα: Από Cosmote TV και MEGA η μετάδοση
Τελικός Conference League, Ολυμπιακός - Φιορεντίνα: Από Cosmote TV και MEGA η μετάδοση
Final-4 Euroleague: Προγνωστικά, Ειδικά στοιχήματα
Final-4 Euroleague: Προγνωστικά, Ειδικά στοιχήματα
Παναθηναϊκός: Συνάντηση Αλαφούζου με Τερίμ - «Το διαζύγιο είναι πολύ κοντά»
Παναθηναϊκός: Συνάντηση Αλαφούζου με Τερίμ - «Το διαζύγιο είναι πολύ κοντά»
Χάντμπολ: Ζήτησε wild card η Ομοσπονδία για την Εθνική
Χάντμπολ: Ζήτησε wild card η Ομοσπονδία για την Εθνική
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved