Διεθνοποίηση, «σκιές» και... ικανοποίηση για Καλογερόπουλο!

Διεθνοποίηση, «σκιές» και... ικανοποίηση για Καλογερόπουλο!

Πρόσωπο των τελευταίων ωρών έχει γίνει ο διαιτητής του ντέρμπι Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός, Χάραλαμπος Καλογερόπουλος, ο οποίος έγινε διεθνής πριν τον αγώνα της Κυριακής ενώ άφησε ικανοποιημένο τον νέο πρόεδρο της ΚΕΔ.

Αρκετή συζήτηση έφερε το μεγάλο ντέρμπι Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός, κυρίως γύρω από τη διαιτησία του Χαράλαμπου Καλογερόπουλου. Ο Αθηναίος ρέφερι έκανε αρκετά λάθη, άφησε πολλά παράπονα στην πλευρά των «πράσινων» και ελέγχεται για την απόδοσή του. Ο Παναθηναϊκός διαμαρτύρεται για πολλές από τις αποφάσεις του, με τα τηλεοπτικά βίντεο αλλά και τη real time εικόνα να δικαιώνουν το «τριφύλλι» για όσα υποστηρίζει. Την ίδια ώρα, έγινε γνωστό μέσω της τηλεοπτικής εκπομπής «ΔΙΚΗ» στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ» πως ο Αθηναίος ρέφερι έγινε διεθνής μια ημέρα πριν κληθεί να διαιτητεύσει στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Εκεί όπου δεν είχε καθόλου καλή απόδοση, κάνοντας αρκετά λάθη. Κραυγαλέο ήταν αυτό της φάσης του 92’ όταν ανέκοψε επίθεση του Παναθηναϊκού για χέρι του Πέτριτς το οποίο δεν έγινε ποτέ. Παράλληλα, αποκαλύφθηκε πως δεν έχει αναγράψει ποτέ κροτίδα που έσκασε στην μικρή περιοχή του τερματοφύλακα του «τριφυλλιού», του Στιλ, στο 69’ της αναμέτρησης. Αντί να διακόψει τον αγώνα, ως όφειλε, και να υπάρξουν κι οι ανάλογες κυρώσεις για τον Ολυμπιακό, ο ρέφερι Καλογερόπουλος έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι σαν να μην έτρεχε τίποτα. Σημειώνεται ότι για ρίψη πάσης φύσεως αντικειμένου, ιδίως όταν πρόκειται για φωτοβολίδες και κροτίδες, ο κανονισμός κάνει λόγο για αποκλεισμό έδρας ως και δύο αγωνιστικών, όπως και για βαρύ χρηματικό πρόστιμο. Όλα αυτά, μια ημέρα μετά την «προαγωγή» του σε διεθνή διαιτητή από ΚΕΔ και ΕΠΟ.

Σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν, ο Χαράλαμπος Καλογερόπουλος προτάθηκε να γίνει διεθνής από την ΚΕΔ, με τις απαραίτητες επιστολές προς την ΕΠΟ, από το Σάββατο (25/10). Οι «σκιές», πέρα από την τραγική του απόδοση στο ντέρμπι, ήρθαν από δημοσίευμα της ιστοσελίδας «soccerplus», η οποία αναφέρει ότι ο ρέφερι από την Αθήνα έγινε… παράτυπα διεθνής! Αυτό γιατί, σύμφωνα με όσα αναφέρει το δημοσίευμα, δεν τηρήθηκαν όλες οι διαδικασίες που έπρεπε να για να γίνει διεθνής ο κ. Καλογερόπουλος.

Όπως υποστηρίζει η εν λόγω ιστοσελίδα, θα έπρεπε να συγκληθεί το ΔΣ της ΕΠΟ για να αποφασίσει αν θα αποδεχθεί τις προτάσεις της ΚΕΔ για τους πίνακες των διεθνών διαιτητών, κάτι που δεν έγινε. Αντ’ αυτού, αποφασίστηκε να συγκληθεί η Εκτελεστική Γραμματεία της ομοσπονδίας, ένα όργανο που βάσει κανονισμού διαιτησίας είναι αναρμόδιο να πάρει τέτοια απόφαση για τους πίνακες των διεθνών διαιτητών. Παράλληλα, όμως, οι αποφάσεις που παίρνει η Εκτελεστική Γραμματεία είναι δεσμευτικές για το ΔΣ της ΕΠΟ, κάτι που σημαίνει πως από τη στιγμή που αποφάσισε να χρίσει διεθνή τον Καλογερόπουλο, και να ήθελε το διοικητικό συμβούλιο της ομοσπονδίας να αναιρέσει τον ορισμό, δεν είχε τη δυνατότητα!

Την ίδια ώρα, ωστόσο, υπάρχουν δημοσιεύματα άλλων ιστοσελίδων που θέλουν τον Χιού Ντάλας να είναι ικανοποιημένος από τη διαιτησία του Χαράλαμπου Καλογερόπουλου στο ντέρμπι. Ο Σκοτσέζος αρχιδιαιτητής έδωσε το «παρών» στο ντέρμπι του Φαλήρου και φέρεται να μην έχει παρατηρήσει λάθη στη διαιτησία του κ. Καλογερόπουλου, ωστόσο, αναφέρεται πως θα δει σε βίντεο κάποιες φάσεις για να έχει πλήρη εικόνα όταν επιστρέψει στην Ελλάδα στις 13 Νοεμβρίου! Ίδια θέση με τον Ντάλας, φέρεται να έχει και ο παρατηρητής διαιτησίας, κ. Νταμπώσης, ο οποίος ζήτησε να δει ξανά στο βίντεο μόνο τη φάση του 92’ με τον Πέτριτς, αλλά και το πέναλτι του Ολυμπιακού για το αν έπρεπε να αποβληθεί ο Στιλ…



Η ΠΑΕ Βόλος κατήγγειλε τηλεφώνημα Θοδωρή Καρυπίδη σε παίκτη της
Η ΠΑΕ Βόλος κατήγγειλε τηλεφώνημα Θοδωρή Καρυπίδη σε παίκτη της
Η Ελλάδα αποχαιρετά την Ολυμπιακή Φλόγα - Το πρόγραμμα της τελετής παράδοσης
Η Ελλάδα αποχαιρετά την Ολυμπιακή Φλόγα - Το πρόγραμμα της τελετής παράδοσης
Μπάσκετ Γυναικών: Εύκολα πήγε τη σειρά σε πέμπτο ματς ο Παναθηναϊκός
Μπάσκετ Γυναικών: Εύκολα πήγε τη σειρά σε πέμπτο ματς ο Παναθηναϊκός
Αργεντινή: Ο Τέβες πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο
Αργεντινή: Ο Τέβες πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved