Ρόλε: «Έχουμε βάλει πολύ ψηλά τον πήχη» (video)

Ρόλε: «Έχουμε βάλει πολύ ψηλά τον πήχη» (video)

Σε παίκτη-κλειδί για το παιχνίδι του Αστέρα Τρίπολης έχει εξελιχθεί ο Μάρτιν Ρόλε, ο οποίος έχει ψηλές προσδοκίες για την ελληνική ομάδα.

Ο 29χρονος Αργεντινός άσος μίλησε στο match program των Αρκάδων για το παιχνίδι του Σαββάτου με τον Παναιτωλικό, αλλά και τη φετινή ονειρική του σεζόν στην Τρίπολη.

Από την πρώτη στιγμή που ο Μάρτιν Ρόλε φόρεσε το Νο 10 στον Αστέρα, δικαιολόγησε με την αγωνιστική του παρουσία γιατί επέλεξε αυτή τη φανέλα και αυτόν τον αριθμό, καθώς πρόκειται για έναν σύγχρονο ποδοσφαιριστή που φτιάχνει το παιχνίδι της ομάδας με έναν μοναδικό και σίγουρα ξεχωριστό τρόπο.

Όπως αποκαλύπτει ο ίδιος, παρακολουθούσε την ανοδική πορεία του Αστέρα τα τελευταία χρόνια και θεωρεί πώς ο ερχομός του στην Ελλάδα είναι ιδιαίτερα θετικός για την ποδοσφαιρική του καριέρα.

Ο Ρόλε γεννήθηκε στις 2 Φεβρουαρίου 1985, έχει ύψος 1.66, ζυγίζει 66 κιλά και στον Αστέρα είναι σίγουρα «Το Δέκα το καλό».

Ο Ρόλε μάλιστα προέρχεται από μία γεμάτη χρονιά με τη φανέλα της Άρσεναλ Σαραντί (39 παιχνίδια με 4 γκολ), με την οποία αναδείχθηκε Κυπελλούχος Αργεντινής το 2013 και σίγουρα θέλει να αφήσει το στίγμα του στη χώρα μας με κάποια μεγάλη επιτυχία.

Σημαντική περίοδος στην καριέρα του Ρόλε ήταν η παρουσία με τη φανέλα της Ολίμπο, με την οποία κατέκτησε το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής την αγωνιστική περίοδο 2009-2010 και ήταν από στις κορυφαίους σκόρερ της ομάδας.

Εκείνη η σαιζόν ήταν που τον ανέδειξε για τις οργανωτικές, αλλά και τις εκτελεστικές του ικανότητες, καθώς οδήγησε την ομάδα του στην κορυφαία εθνική κατηγορία στην Αργεντινή. Ο Ρόλε αγωνίστηκε ακόμα στη Σαν Λορέντζο και στην CAI όπου ήταν συμπαίκτης για δύο χρόνια του παλιού μας γνώριμου από τη θητεία του στον Αστέρα, Σεμπάστιαν Μπαρτολίνι.

Πώς βλέπεις το παιχνίδι με τον Παναιτωλικό;

«Θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι ωστόσο τους γνωρίζουμε, διότι είχαμε αγωνιστεί και σε ένα φιλικό παιχνίδι προετοιμασίας, αλλά πιστεύω πώς σε αυτό το παιχνίδι θα πάρουμε τους τρεις βαθμούς της νίκης και θα ανέβουμε ψηλότερα στην βαθμολογία.

Βλέποντας τις πρώτες αγωνιστικές στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ,  μέχρι που πιστεύεις ότι μπορεί να φτάσει ο Αστέρας;

«Προσπαθούμε να βρούμε την ισορροπία μεταξύ των παιχνιδιών που δίνουμε σε τρεις διοργανώσεις παράλληλα, ωστόσο εμείς έχουμε βάλει πολύ ψηλά τον πήχη. Θέλουμε να φτάσουμε όσο ψηλότερα γίνεται σε όλες τις διοργανώσεις που συμμετέχουμε».

Σε λίγες ημέρες ο Αστέρας παίζει στο Λονδίνο με την Τότεναμ. Πώς περιμένετε αυτό το παιχνίδι;

«Θα είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι και θεωρώ πώς η Τότεναμ είναι η πιο δύσκολη ομάδα του ομίλου, όμως εμείς θα ταξιδέψουμε στο Λονδίνο με τις καλύτερες προσδοκίες στην προσπάθεια μας να μαζέψουμε και άλλους βαθμούς».

Από τα μέχρι τώρα παιχνίδια που έχεις αγωνιστεί, ποιο θεωρείς πώς ήταν το καλύτερο σου;

«Θεωρώ αρχικά, πώς η ομάδα μας έχει κάνει φέτος πολλά ωραία παιχνίδια στο EUROPA LEAGUE και αν θα διάλεγα ένα, αυτό θα ήταν με την Μάιντς. Όσον αφορά εμένα, πιστεύω πώς έχω κρατήσει ένα καλό αγωνιστικό επίπεδο σε όλα τα παιχνίδια, αλλά αν θα διάλεγα το καλύτερο παιχνίδι μου θα έλεγα πώς ήταν με το Λεβαδειακό, που πέτυχα δύο γκολ».

Ποια θεωρείς ως την καλύτερη στιγμή στην καριέρα σου;

«Τα γκολ που πέτυχα με την Ολίμπο μου έδωσαν άλλη ώθηση στο χώρο του ποδοσφαίρου, ενώ με την Άρσεναλ Σαραντί καταφέραμε να παίξουμε στο Κόπα Λιμπερταδόρες και να κατακτήσουμε το κύπελλο στην Αργεντινή, όμως εδώ στην Ελλάδα με τον Αστέρα εκπληρώνω το όνειρο μου και αγωνίζομαι σε μεγάλα Ευρωπαϊκά παιχνίδια».

Πόσο εύκολη ήταν η προσαρμογή σου στον Αστέρα με δεδομένο ότι για  πρώτη φορά έφυγες από την πατρίδα σου...

«Η αλήθεια είναι πώς έχοντας την οικογένεια μου, τη γυναίκα μου και τα παιδιά ήταν πολύ πιο εύκολο να προσαρμοστώ στα νέα δεδομένα.  Βοήθησε πολύ και η παρουσία αρκετών συμπατριωτών μου στον Αστέρα.  Όταν βγαίνεις για πρώτη φορά έξω από την πατρίδα σου και βρίσκεις άτομα που μιλάνε την ίδια γλώσσα και έχουν την ίδια κουλτούρα με σένα, τα πράγματα γίνονται πολύ πιο εύκολα».

Για να έρθεις στον Αστέρα ζήτησες τη γνώμη του Μπαρτολίνι και του Μπαράλες. Τι σου είπαν;

«Μου είπαν ότι ο Αστέρας είναι ένα πολύ σοβαρό και οργανωμένο κλαμπ, με πολύ υψηλούς στόχους και για την Τρίπολη πώς είναι μία ήρεμη πόλη που είναι ότι πρέπει για μένα και την οικογένειά μου».

Τι όνειρα έκανες πάνω στο ποδόσφαιρο;

«Όταν ξεκινάει κανείς το ποδόσφαιρο έχει πολλά όνειρα. Εγώ έχω κάνει πραγματικότητα αρκετά από αυτά. Στην Αργεντινή έπαιξα δύο φορές στο Κύπελλο Λιμπερταδόρες (που είναι αντίστοιχο του Champions League), κατέκτησα το Κύπελλο και ανέβηκα κατηγορία, ενώ με τον Αστέρα έπαιξα ήδη σε μεγάλα παιχνίδια του EUROPA LEAGUE. Για τη συνέχεια, θεωρώ πώς μπορούμε να γράψουμε ιστορία στον όμιλο και να πάμε πολύ καλά στις υποχρεώσεις μας στην Ελλάδα».

Θα ήθελα να περάσεις το δικό σου μήνυμα στους φίλους του Αστέρα...

«Θέλουμε να συνεχίσουν να στηρίζουν την ομάδα μας. Εμείς από την πλευρά μας θα δίνουμε το 100 % των δυνάμεών μας μέσα στο γήπεδο για να φτάσουμε όσο ψηλότερα γίνεται και στις τρεις διοργανώσεις που μετέχει ο Αστέρας».

Ρόλε: «Έχουμε βάλει πολύ ψηλά τον πήχη» (video)



ΝΒΑ: Το Κλίβελαντ προκρίθηκε στα ημιτελικά
ΝΒΑ: Το Κλίβελαντ προκρίθηκε στα ημιτελικά
Νέα άνοδος της θερμοκρασίας
Νέα άνοδος της θερμοκρασίας
Τζούντο: Ασημένιο η Ματζηρίδη
Τζούντο: Ασημένιο η Ματζηρίδη
Serie A: Ισοπαλία που δε βολεύει τη Ρόμα
Serie A: Ισοπαλία που δε βολεύει τη Ρόμα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved