Ολυμπιακός: Κατά του ρατσισμού Αμπιντάλ και Ισά (photos)

Ολυμπιακός: Κατά του ρατσισμού Αμπιντάλ και Ισά (photos)

Το «παρών» στο «Διεθνές Συνέδριο κατά του ρατσισμού στο ελληνικό ποδόσφαιρο», έδωσαν την Τετάρτη (15/10) οι Ερίκ Αμπιντάλ και Πιέρ Ισά, εκπροσωπώντας τον Ολυμπιακό στη «μάχη» κατά της μάστιγας του ρατσισμού.

Ο Γάλλος αμυντικός, μαζί με τον Αθλητικό Διευθυντή των «ερυθρόλευκων», βρέθηκαν στην «Τεχνόπολις» στο Γκάζι και μίλησαν με εξαιρετικά λόγια για την πρόθεση των Πειραιωτών να βοηθήσει στη «μάχη» κατά την διακρίσεων και του σεβασμού προς όλους.

Στην αρχική του τοποθέτηση, ο έμπειρος άσος των Πρωταθλητών Ελλάδας, ανέφερε: «Καλημέρα σε όλους σας. Είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι ανάμεσά σας. Είμαι εδώ για να συνηγορήσω και να στηρίξω την προσπάθεια την οποία κάνει η UEFA και η FARE κατά των διακρίσεων. Οι διακρίσεις μέσα στα σπορ είναι κάτι που τα επηρεάζει πάρα πολύ. Και είναι μία λεπτομέρεια σημαντική, μία λεπτομέρεια που πρέπει να προσέχουμε πάντα.

AbidalMesa

Πριν καν είμαστε άνθρωποι του αθλητισμού, είμαστε πρώτα άνθρωποι, ελεύθεροι και ίσοι, ο καθένας με την προσωπικότητά του και δεν πρέπει να επιλέγουμε χρώμα ή φυλή. Πρέπει να σεβόμαστε τον άνθρωπο δίπλα μας, να σεβόμαστε την καταγωγή του, την κουλτούρα του και να τα μοιραζόμαστε».

Και συνέχισε: «Γι’ αυτό τον λόγο πρέπει εμείς, μέσω του αθλητισμού, να μαχόμαστε διαρκώς, ειρηνικά, προς αυτή την κατεύθυνση. Πρέπει να κατανοούμε ότι αυτή η μίξη, αυτή η «εμπλοκή» στο τερέν, μεταξύ ανθρώπων διαφόρων χρωμάτων και φυλών, είναι πλεονέκτημα και όχι μειονέκτημα. Είναι κάτι που πρέπει να έχει ισχύ και εκτός γηπέδου.

Καταλήγοντας, θέλω να πω ότι είμαι περήφανος που είμαι παίκτης, που συμμετέχω σε αυτές τις δράσεις. Περήφανος που με σέβονται και σέβομαι τους ανθρώπους γύρω μου. Περήφανος που είμαι μέλος ενός συλλόγου, του Ολυμπιακού, ο οποίος συμμετέχει ενεργά στη μάχη κατά των διακρίσεων και του ρατσισμού και κάνει τα πάντα προς αυτή την κατεύθυνση. Σας ευχαριστώ».

Ακολούθως, ο Ερίκ Αμπιντάλ μίλησε και στην κάμερα του επίσημου καναλιού των «ερυθρόλευκων», σχολιάζοντας: «Είναι σημαντικό να συμμετέχουμε σε αυτές τις δράσεις, να πούμε όχι στις διακρίσεις, όχι στον ρατσισμό. πρέπει να προσπαθήσουμε να έχουμε όλοι καλή νοοτροπία, να παραμείνουμε όλοι ίσοι, σε όλο τον κόσμο. Να μη διαλέγουμε χρώματα, να μη διαλέγουμε θρησκείες. Το σημαντικό είναι να μάθουμε και να αποφασίζουμε να σεβόμαστε όλο τον κόσμο, μέσα στο γήπεδο, αλλά και έξω από αυτό και να μαχόμαστε διαρκώς τον ρατσισμό. Όχι στις διακρίσεις, όχι στον ρατσισμό»!

OlympiakosIssaMesa

Από την πλευρά του, ο Πιέρ Ισά, υποστήριξε: «Ήταν μία σπουδαία ημέρα, μία μεγάλη ευκαιρία να βρεθούμε σήμερα εδώ και να εκφράσουμε τη συμπαράστασή μας στη μάχη κατά των διακρίσεων και του ρατσισμού. Ευελπιστούμε ότι με αφοσίωση, μέσα από το ποδόσφαιρο και τον αθλητισμό εν γένει, μπορούμε να πολεμήσουμε όλα αυτά τα συμπτώματα, όπου υπάρχουν.

Προέρχομαι από μία χώρα, τη Νότιο Αφρική, η οποία άδραξε την ευκαιρία και δίνει τη μάχη της κατά των διακρίσεων. Θέλω να πιστεύω ότι μπορούμε να κάνουμε το ίδιο τόσο εντός όσο και εκτός γηπέδου. Να σταματήσουμε τις διακρίσεις, να σταματήσουμε τον ρατσισμό».



Η Μαρίνα Σάττι τραγουδά για πρώτη φορά live το «Ζάρι»
Η Μαρίνα Σάττι τραγουδά για πρώτη φορά live το «Ζάρι»
Λανσάρει το δικό του νερό ο Κριστιάνο Ρονάλντο
Λανσάρει το δικό του νερό ο Κριστιάνο Ρονάλντο
Conference League: Τα εισιτήρια του τελικού στην OPAP Arena - Πόσα θα πάρουν οι φιναλίστ
Conference League: Τα εισιτήρια του τελικού στην OPAP Arena - Πόσα θα πάρουν οι φιναλίστ
Το ντέρμπι Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ με αμέτρητες αγορές σε super αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Το ντέρμπι Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ με αμέτρητες αγορές σε super αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved