Κίτσιου: «Να δείξουμε ότι αντέχουμε» (video)

Κίτσιου: «Να δείξουμε ότι αντέχουμε» (video)

Να βελτιωθεί κι άλλο ο ΠΑΟΚ στη συνέχεια θέλει ο Στέλιος Κίτσιου, ο οποίος παραδέχεται ότι η μεγάλη διακοπή είναι παράξενη για ους παίκτες.

Ο νεαρός μπακ του «Δικεφάλου του Βορρά» μίλησε στη media day της ομάδας για τη νέα φιλοσοφία μέσα στο γήπεδο, τα συνεχόμενα εντός έδρας ματς και πολλά άλλα.

«Είναι λίγο παράξενα τα πράγματα με τόσο μεγάλη διακοπή, αλλά εμείς μέσα στην ομάδα, το μόνο που σκεφτόμαστε είναι να δουλέψουμε και να γίνουμε καλύτεροι. Κρατάμε τ' αυτιά μας 'κλειστά' σε όσα γίνονται εκτός ομάδας και συνεχίζουμε να δουλεύουμε μέσα στο γήπεδο. Θέλουμε να εμφανιστούμε έτοιμοι όταν αρχίσουν τα παιχνίδια», ανέφερε αρχικά ο Κίτσιου.

- Αλλάζει κάτι η αλλαγή της σειράς των αγώνων;

«Όχι, δε νομίζω ότι αλλάζει κάτι για μας. Είναι το ίδιο πράγματα είτε παίξουμε τώρα είτε παίξουμε τον Δεκέμβριο».

- Εχετε μπει στη διαδικασία να δείτε αν είναι πιο δύσκολο το πρόγραμμα με τις αλλαγές που έγιναν;

«Η ομάδα θα δουλέψει για να είναι έτοιμη για όλα τα ματς. Το πρόγραμμα ήταν ούτως ή άλλως δύσκολο γιατί υπάρχουν πολλά και σημαντικά παιχνίδια. Οταν έρθει η ώρα για τον αγώνα με τον Ολυμπιακό θα είμαστε πάλι έτοιμοι».

- Ο ΠΑΟΚ θα πήγαινε να παίξει τώρα ως πρωτοπόρος στο «Γ. Καραϊσκάκης» και με τον Ολυμπιακό πίσω του τρεις βαθμούς. Θα μπορέσει η ομάδα να κρατηθεί πρώτη στη βαθμολογία για δύο μήνες για να πάει και το Δεκέμβριο ως πρωτοπόρα στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό;

«Αυτό είναι στο χέρι μας! Αν εμείς δείξουμε το καλό μας πρόσωπο μέσα στο γήπεδο και συνεχίσουμε να παίρνουμε παντού θετικά αποτελέσματα τότε μπορούμε να παραμείνουμε πρώτοι. Είμαστε ήδη στην κορυφή της βαθμολογίας και στο χέρι μας είναι να κρατηθούμε εκεί μέχρι το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό κι όχι μόνο.».

- Στο πρόγραμμα ακολουθούν τέσσερα - σερί - ματς στην Τούμπα, δύο για το πρωτάθλημα κι από ένα για Κύπελλο και Ευρώπη. Είναι πλεονέκτημα για τον ΠΑΟΚ ότι θα δώσει τέσσερα σημαντικά παιχνίδια στην έδρα του;

«Μέσα στην Τούμπα είμαστε πάντα καλύτεροι. Είναι ένα από τα πολύ 'δυνατά' μας σημεία. Πιστεύω ότι θα είμαστε σε καλή κατάσταση σε αυτά τα ματς και θα κερδίσουμε και τα τέσσερα παιχνίδια στην έδρα μας».

-Υπάρχει κόσμος που ακόμη αμφισβητεί τον ΠΑΟΚ παρ' ότι είναι πρώτος στην Ελλάδα. Κάποιοι λένε ότι δεν θα αντέξει, άλλοι ότι δεν φτάνει το ρόστερ. Είναι ευκαιρία μετά τη διακοπή να αποδείξετε το αντίθετο;

«Ναι, είναι στο χέρι μας να αποδείξουμε ότι αντέχουμε. Εχουμε αρκετά συνεχόμενα παιχνίδια και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη και μόνον εμείς οι παίκτες, μπορούμε να αποδείξουμε ότι αξίζει ο ΠΑΟΚ να βρίσκεται στην πρώτη θέση της βαθμολογίας».

- Στα πιο πολλά παιχνίδια ο ΠΑΟΚ ήταν φέτος εντυπωσιακός. Στη Γαλλία έχασε όμως 'καθαρά'. Ποιο ήταν το πιο μεγάλο μάθημα που πήρατε απέναντι στην Γκενγκάμπ;

«Σίγουρα δεν ήμασταν το φαβορί σε αυτό το ματς. Αλλά ο τίτλος του φαβορί δε μ' αρέσει. Δεν ήμασταν αυτοί που πρέπει και δε δουλέψαμε μέσα στο ματς όπως θα έπρεπε. Ισως μας έλειπε κι η συγκέντρωση. Πιστεύω ότι σε τέτοια παιχνίδια στο μέλλον θα είμαστε πιο έτοιμοι και πιο σοβαροί για να τ' αντιμετωπίσουμε πιο σωστά».

- Γιατί δε δουλέψατε όπως θα έπρεπε;

«Δε δουλέψαμε σωστά μέσα στο γήπεδο, στον συγκεκριμένο αγώνα. Κι έτσι δε δείξαμε το καλό πρόσωπο που δείχνουμε στα άλλα παιχνίδια».

-Η Γκινγκάμπ ήταν η πρώτη ομάδα που έπαιξε τον ΠΑΟΚ όπως παίζει αυτός τους αντιπάλους του. Μήπως σας μπλόκαρε κι αυτό;

«Η Γκινγκάμπ όντως έτρεξε και πίεσε πολύ. Είναι μια αθλητική ομάδα, αλλά αν εμείς ήμασταν αυτοί που πρέπει και κάναμε το δικό μας παιχνίδι δε θα είχαμε πρόβλημα. Δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι και το 'πληρώσαμε'».

- Αυτή η ήττα σας βάζει σε μπελάδες και για την πρόκριση;

«Αν δε χάναμε θα είχαμε τέσσερις ή έξι βαθμούς κι η Γκενγκάμπ θα έμενε πολύ πίσω. Ο,τι έγινε, έγινε και τώρα πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά».

- Από το καλοκαίρι στην προετοιμασία πολλοί παίκτες έλεγαν ότι ο φετινός ΠΑΟΚ θα είναι καλύτερος από τον περσινό. Θεωρείς ότι ισχύει αυτό έχοντας μπει πλέον στη σεζόν;

«Εμείς και πέρυσι και φέτος θέλουμε ο ΠΑΟΚ να είναι ψηλά. Πέρυσι τα πράγματα δεν πήγαν όπως τα θέλαμε. Φέτος δουλεύουμε κάπως διαφορετικά. Ο κάθε προπονητής έχει τη δική του φιλοσοφία. Μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα πάμε πολύ καλά. Στο χέρι μας είναι να συνεχίσουμε να έχουμε αυτήν την πορεία και θα δούμε που θα φτάσουμε.».

- Τι κάνει τη διαφορά σε σχέση με πέρυσι; Ο τρόπος που δουλεύετε;

«Νομίζω ότι η διαφορά είναι στον τρόπο που δουλεύουμε μέσα στο παιχνίδι. Αυτό έχει να κάνει με τη διαφορετική φιλοσοφία του κάθε προπονητή. Αυτό φαίνεται σε κάθε παιχνίδι».

- Ο ΠΑΟΚ δεν έχει παιχνίδια που μπορεί να χαλαρώσει. Μπορείτε ν' αντέξετε σ’ αυτούς τους ρυθμούς και στο πρωτάθλημα και στο Κύπελλο και στην Ευρώπη; Δίνετε κάποια προτεραιότητα;

«Νομίζω ότι όλα τα παιδιά στην ομάδα σκεφτόμαστε και θέλουμε να φτάσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται σε όλες τις διοργανώσεις. Από τη δουλειά που θα κάνουμε θα φανεί που μπορούμε να φτάσουμε σε κάθε στόχο. Ολοι θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό σε όλα τα παιχνίδια και πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά φέτος».

-Φέτος δεν ακούστηκε πολλές φορές ότι ο ΠΑΟΚ πηγαίνει για πρωτάθλημα. Ισως ο πρώτος που το έκανε να ήταν ο Δημήτρης Παπαδόπουλος. Η δική σου αίσθηση για τους στόχους της ομάδας ποιά είναι;

«Ολοι συμφωνούμε μ' αυτό που είπε ο Δημήτρης, απλά νομίζω ότι προτιμότερο είναι να μιλάμε μέσα στο γήπεδο με τη δουλειά μας για να πηγαίνουμε καθημερινά όσο καλύτερα γίνεται. Αν αξίζουμε πραγματικά αυτό το πράγμα, το πρωτάθλημα, τότε θα το κατακτήσουμε».

- Ο ανταγωνισμός φέτος είναι μεγαλύτερος από πέρυσι για τη θέση του δεξιού μπακ;

«Οταν υπάρχει ανταγωνισμός είναι καλό. Ετσι βελτιώνεσαι συνέχεια περισσότερο για να κερδίσεις μια θέση στην ενδεκάδα. Δεν έχει σημασία αν φέτος υπάρχει μεγαλύτερος ανταγωνισμός από πέρυσι, αλλά το σίγουρο είναι ότι ο υγιής ανταγωνισμός κάνει καλό στην ομάδα».

- Ο Σκόνδρας έχει κάνει πολύ καλά ματς φέτος ως δεξί μπακ πετυχαίνοντας - μάλιστα - την πρώτη του παρουσία στην Εθνική. Σκέφτεσαι ότι κι εσύ μπορείς να πετύχεις κάτι ανάλογο;

«Η Εθνική Ανδρών είναι στόχος για κάθε παίκτη. Κατ’ αρχάς είμαι χαρούμενος που κλήθηκε στην Εθνική ο Γιάννης κι αυτό δείχνει ότι όποιος προσπαθεί και δουλεύει στο τέλος παίρνει αυτό που αξίζει. Μέσα από τη δουλειά και τις προπονήσεις προσπαθώ να γίνομαι καλύτερος και γιατί όχι κάποια μέρα να κληθώ κι εγώ στην Εθνική».

- Πέρυσι ήσουν ο παίκτης . αποκάλυψη. Είναι κάτι που σου δημιουργεί κάποιο βάρος φέτος;

«Δε με φοβίζει ούτε μ' αγχώνει αυτό. Ισα - ίσα. Το ότι ο κόσμος έχει απαιτήσεις μου δίνει επιπλέον κίνητρα να γίνω ακόμη καλύτερος. Θέλω κάθε χρόνο να παρουσιάζω έναν καλύτερο εαυτό και να βελτιώνω πράγματα στα οποία είχα προβλήματα».

Κίτσιου: «Να δείξουμε ότι αντέχουμε» (video)



Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved