Αμπιντάλ: «Τυχερός που είμαι ζωντανός»

Αμπιντάλ: «Τυχερός που είμαι ζωντανός»

Περήφανος και χαρούμενος που αποτελεί παράδειγμα «νίκης» κόντρα στο σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε εμφανίστηκε ο Ερίκ Αμπιντάλ.

Ο Γάλλος αμυντικός του Ολυμπιακού, μίλησε σε ραδιόφωνο της Ισπανίας για την περιπέτεια που πέρασε τα προηγούμενα χρόνια, τον βαθμό που επηρεάστηκε από τον θάνατο του Τίτο Βιλανόβα από την ίδια ασθένεια, αλλά και την δύναμη που πήρε από την οικογένειά του και το ποδόσφαιρο για να τα καταφέρει.

«Στο νοσοκομείο πέρασα δύσκολες στιγμές, αλλά ήμουν τυχερός να έχω γύρω μου καλούς ανθρώπους. Πρέπει να ακούς συνέχεια ό,τι σου λένε οι γιατροί και να γνωρίζεις ότι μια μέρα τα πράγματα μπορεί να πάνε καλά και κάποια άλλη άσχημα. Και φυσικά να πιστεύεις στο Θεό. Η ζωή έχει δυσκολίες για πολλούς ανθρώπους και είμαι περήφανος και χαρούμενος που αποτελώ ένα παράδειγμα που ξεπέρασε αυτό το σοβαρό πρόβλημα υγείας, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε τις οικογένειες που έχουν υποφέρει πολύ από αυτή την ασθένεια», ήταν τα πρώτα του λόγια.

Και πρόσθεσε: «Κάθε λεπτό έχει ξεχωριστή σημασία και νιώθω πλέον πως κάθε στιγμή είναι ένα δώρο για μένα. Είμαι ακόμη ζωντανός και σε αυτό τον κόσμο, κάτι που με χαροποιεί. Αυτό είναι το μήνυμα που θέλω να στείλω: πρέπει να νιώθεις κάθε μέρα τυχερός που είσαι ζωντανός. Ο καθένας στη θέση μου θα έδινε την ίδια μάχη. Η δύναμη που μας δίνει αυτό το σπορ είναι για να παλεύουμε ακόμη και στις δύσκολες στιγμές. Είναι απαραίτητο να μην τα παρατάμε, ακόμη κι αν υπάρχουν λίγες πιθανότητες. Το έκανα για την οικογένειά μου και το ποδόσφαιρο».

Ερωτηθείς για τον χαμό του Τίτο Βιλανόβα, υποστήριξε: «Στην Μπαρτσελόνα ήμασταν όλοι μια οικογένεια. Ο Τίτο Βιλανόβα ήταν ένας προπονητής που μου άρεσε πολύ. Θυμάμαι όταν είχε έρθει στο σπίτι μου και είχαμε συζητήσει για το ποδόσφαιρο και την ασθένεια αυτή. Με επηρέασε πολύ αυτό που του συνέβη. Όσο και να προσπαθήσεις, μερικές φορές δεν είναι αρκετό και τα πράγματα πάνε άσχημα στο τέλος. Θα τον θυμόμαστε πάντα σαν έναν πολύ καλό άνθρωπο και επαγγελματία».

Όσον αφορά στο ενδεχόμενο επιστροφής στην Μπαρτσελόνα, ξεκαθάρισε: «Είναι στο χέρι της Μπαρτσελόνα. Εγώ είμαι πάντα ανοιχτός. Η Βαρκελώνη είναι η πόλη μου και η Μπαρτσελόνα η ομάδα μου. Θα δούμε. Είχα μια σχετική πρόταση από τον Σάντρο Ροσέλ, αλλά θα δούμε. Και να μην επιστρέψω όμως, θα νιώθω πάντα τον ίδιο σεβασμό απέναντι σε αυτή την ομάδα».

Αναφορικά με τον Λιονέλ Μέσι, σχολίασε: «Δεν κέρδισε τυχαία τέσσερις φορές τη Χρυσή Μπάλα. Φυσικά δεν μπορεί σε κάθε αγώνα να παίζει στο 100%. Δέχεται πάντα μεγάλη πίεση, αλλά τώρα που ξεκουράστηκε και ηρέμησε μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο μπορεί να πετύχει πολλά».

Τέλος, ο Ερίκ Αμπιντάλ μίλησε και για την αναμέτρηση της Τρίτης (30/9) μεταξύ της Παρί Σεν Ζερμέν και της Μπαρτσελόνα στο Παρίσι: «Η Παρί είναι καλύτερη από πέρσι. Θα είναι ένας πολύ όμορφος αγώνας».



Τσέλσι: Η black list της διοίκησης - Στην έξοδο 11 παίκτες
Τσέλσι: Η black list της διοίκησης - Στην έξοδο 11 παίκτες
Στέφανος Τσιτσιπάς: Ήττα στο διπλό της Βαρκελώνης - Την Τετάρτη αντιμετωπίζει τον Όφνερ
Στέφανος Τσιτσιπάς: Ήττα στο διπλό της Βαρκελώνης - Την Τετάρτη αντιμετωπίζει τον Όφνερ
Παναθηναϊκός: «Συναντήθηκε με τον Αλαφούζο ο Τερίμ, συνεχίζει ακόμα κι αν χάσει τον τίτλο»
Παναθηναϊκός: «Συναντήθηκε με τον Αλαφούζο ο Τερίμ, συνεχίζει ακόμα κι αν χάσει τον τίτλο»
Λεβερκούζεν: Φεύγει ο Μπονιφάτσε - Κλείνει Μπέιερ
Λεβερκούζεν: Φεύγει ο Μπονιφάτσε - Κλείνει Μπέιερ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved