ΠΑΟΚ: Οι… εθνικοί αρχηγοί

ΠΑΟΚ: Οι… εθνικοί αρχηγοί

Οι ιθύνοντες του «Δικεφάλου» παρουσιάζουν τους παίκτες που έχουν φορέσει τη φανέλα της ομάδας και το περιβραχιόνιο του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος

Με αφορμή την ανάδειξη του Δημήτρη Σαλπιγγίδη ως πρώτου αρχηγού της Εθνικής, αρχής γενομένης από το κυριακάτικο (7/9) ματς με τη Ρουμανία, ο ΠΑΟΚ παρουσιάζει τους παίκτες του που έχουν φορέσει κατά καιρούς το περιβραχιόνιο του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος.

Αναλυτικά αναφέρεται: «Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης αναδείχθηκε πρώτος αρχηγός της Εθνικής ομάδας και από την αναμέτρηση με την Ρουμανία θα είναι αυτός που θα φορά το περιβραχιόνιο όταν βρίσκεται στους πρώτους 11 του ομοσπονδιακού τεχνικού. Ο Σταύρος Σαράφης ήταν ο πρώτος ποδοσφαιριστής του Δικεφάλου που χρίστηκε αρχηγός της Εθνικής ομάδας τον Ιούλιο του 1969. Στη συνέχεια ακολούθησε ο Γιώργος Κούδας, ενώ μια από τις σημαντικότερες στιγμές ήταν στις 13 Δεκεμβρίου 1978, όταν στο ίδιο ματς υπήρξαν δύο ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ με το περιβραχιόνιο, αφού ξεκίνησε ο Γιώργος Κούδας και με την αποχώρηση του από το γήπεδο το έδωσε στον Κώστα Ιωσηφίδη.

Αναλυτικά η λίστα με τους παίκτες του ΠΑΟΚ που φόρεσαν το περιβραχιόνιο της Εθνικής:

ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΑΡΑΦΗΣ
Ο πρώτος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ που φόρεσε το περιβραχιόνιο του αρχηγού στην Εθνική. Στις 27 Ιούλιου του 1969 το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έδωσε φιλικό αγώνα με την Αυστραλία στην Μελβούρνη και ο “Καίσαρας” μπήκε στο γήπεδο πρώτος με το αναμνηστικό λαβαράκι της ομάδας στα χέρια σε μια αναμέτρηση υο το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα επικράτησε 2-0. Ο Σταύρος Σαράφης φόρεσε τέσσερις φορές το περιβραχιόνιο με τελευταία την ήττα της Ελλάδας 2-0 από την Πολωνία στην Βαρσοβία.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΔΑΣ
Πρώτη φορά μπήκε στο γήπεδο ως αρχηγός της Εθνικής ομάδας στις 23 Απριλίου 1977 στην Μόσχα σε αγώνα για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1978 με αντίπαλο την Σοβιετική Ένωση. Φόρεσε δέκα φορές το περιβραχιόνιο και ο κύκλος του έκλεισε πάλι με αντίπαλο την Σοβιετική Ένωση στην Αθήνα, αλλά σε φιλική αναμέτρηση που έγινε στις 10 Μαρτίου 1982 και η Ελλάδα ηττήθηκε με 2-0.

ΚΩΣΤΑΣ ΙΩΣΗΦΙΔΗΣ
Το 59’ της αναμέτρησης ανάμεσα στην Ελλάδα και την Ρουμανία στις 13 Δεκεμβρίου 1978 έχει ξεχωριστή σημασία για τον ίδιο, τον Γιώργο Κούδα και τον ΠΑΟΚ. Αυτή ήταν η μοναδική φορά στην ιστορία της Εθνικής ομάδας που μετά την αντικατάσταση του Γιώργου Κούδα που ήταν ο αρχηγός της ομάδας, το περιβραχιόνιο έμεινε σε ποδοσφαιριστή του Δικεφάλου. Εκείνη δεν ήταν η πρώτη φορά που πήρε το χρίσμα του αρχηγού ο Ιωσηφίδης, αφού περισσότερο από δύο χρόνια νωρίτερα είχε πάρει το πάλι το περιβραχιόνιο του αρχηγού στην αναμέτρηση Ελλάδα – Γιουγκοσλαβία 0-0 στις 16 Νοεμβρίου 1977 από τα χέρια του Γιώργου Δεληκάρη στο 62’. Συνολικά αγωνίστηκε πέντε φορές ως αρχηγός της γαλανόλευκης.

ΘΟΔΩΡΗΣ ΖΑΓΟΡΑΚΗΣ
Στην τελευταία του συμμετοχή ως ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ πριν φύγει για την Αγγλία και την Λέστερ πήρε το περιβραχιόνιο του αρχηγού ο Θοδωρής Ζαγοράκης. Στις 22 Ιανουαρίου 1997 ήταν το 60’της αναμέτρησης Ισραήλ – Ελλάδα 1-1 όταν ο Στράτος Αποστολάκης έφυγε από το γήπεδο και έδωσε το χρίσμα στον μέσο του ΠΑΟΚ. Στη συνέχεια καθιερώθηκε και με 73 φορές ως αρχηγός κατέχει το σχετικό ρεκόρ στην Εθνική ομάδα που δεν κατάφερε να το ξεπεράσει ο Γιώργος Καραγκούνης, ενώ στην 3η θέση βρίσκεται ο Νίκος Αναστόπουλος με 45.
Ως ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ μπήκε πάλι στο γήπεδο με το περιβραχιόνιο της Εθνικής ομάδας στις 17 Αυγούστου 2005 στην αναμέτρηση Βέλγιο – Ελλάδα 2-0 και μάλιστα όταν βγήκε το έδωσε στον Ζήση Βρύζα που ήταν τότε ποδοσφαιριστής της Φιορεντίνα. Ο νυν τεχνικός διευθυντής του ΠΑΟΚ φόρεσε έξι φορές το περιβραχιόνιο της Εθνικής ομάδας, αλλά ως ποδοσφαιριστής της Φιορεντίνα και της Θέλτα.

ΚΩΣΤΑΣ ΦΡΑΝΤΖΕΣΚΟΣ
Στις 16 Δεκεμβρίου 1999 και στην φιλική αναμέτρηση της Ελλάδα με την Μολδαβία 2-0 στην Λάρισα ο Κώστας Φραντζέσκος πήρε για πρώτη και τελευταία φορά το περιβραχιόνιο του αρχηγού και μάλιστα κατάφερε να το συνδυάσει με γκολ στο 64’ με σουτ στην κίνηση έπειτα από σέντρα του Άγγελου Μπασινά.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ
Σε φιλική αναμέτρηση με την Ρωσία στην Κρήτη στις 28 Φεβρουαρίου 2001 ο Γιώργος Γεωργιάδης μπήκε στο γήπεδο ως αρχηγός της Εθνικής ομάδας. Συνολικά φόρεσε πέντε φορές το περιβραχιόνιο ως ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, ενώ έχει ακόμη μια ως παίκτης του Ολυμπιακού.

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΣΟΥΡΑΝΗΣ
Ο Κώστας Κατσουράνης τον Ιανουάριο του 2013 ήρθε στον ΠΑΟΚ ως ένας από τους αρχηγούς της Εθνικής μαζί με τον Γιώργο Καραγκούνη. Συνολικά αγωνίστηκε σε 14 αναμετρήσεις ως ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ».



NBA: Συγκλονιστικός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, αλλά απελπιστικά μόνος - Σοκ για τους Σέλτικς
NBA: Συγκλονιστικός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, αλλά απελπιστικά μόνος - Σοκ για τους Σέλτικς
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Επανέρχεται η Γαλατασαράι για τον Ερικσεν
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Επανέρχεται η Γαλατασαράι για τον Ερικσεν
Πολωνία: Ενισχύει με στρατό τους Ολυμπιακούς Αγώνες
Πολωνία: Ενισχύει με στρατό τους Ολυμπιακούς Αγώνες
Ιβάνα Κνολ: Η πιο διάσημη οπαδός του Μουντιάλ «ζεσταίνεται» για το Euro 2024 (pics)
Ιβάνα Κνολ: Η πιο διάσημη οπαδός του Μουντιάλ «ζεσταίνεται» για το Euro 2024 (pics)
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved