Παναθηναϊκός: «Καρφιά» Αλαφούζου για ΕΠΟ!
SHARE

Παναθηναϊκός: «Καρφιά» Αλαφούζου για ΕΠΟ!

Ο Γιάννης Αλαφούζος στη συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε, παρουσιάζοντας τον Τάκη Φύσσα, εξαπέλυσε μύδρους κατά της ΕΠΟ και του προέδρου της Γιώργου Σαρρή και άφησε παράθυρο για μεταγραφες...

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμενόταν η συνέντευξη Τύπου του προέδρου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, με την παρουσίαση του Τάκη Φύσσα ως νέου διευθυντή ποδοσφαίρου του «τριφυλλιού» να περνάει σε δεύτερο πλάνο. Στην αίθουσα Τύπου της Λεωφόρου βρέθηκαν οι Γιάννης Αλαφούζος, Τάκης Φύσσας και Νίκος Νταμπίζας, ενώ το «παρών» έδωσε και η κ. Αθηνά Μπαλωμένου, νομική σύμβουλος της «Συμμαχίας» και της ΠΑΕ, όπως και ο Γενικός Διευθυντής, Αγησίλαος Τουμαζάτος. Αφού παρουσιάστηκε ο Τάκης Φύσσας κι εξηγήθηκε ο ρόλος του στον Παναθηναϊκό, ο Γιάννης Αλαφούζος προχώρησε στις καταγγελίες που είχε εξαγγείλει.

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός έκανε λόγω για παράνομες πράξεις από ΠΑΕ της Σούπερ Λίγκας, που δημιουργούν αθέμιτο ανταγωνισμό και αλλοιώνουν τα αποτελέσματα του πρωταθλήματος, ενώ εξαπέλυσε «κεραυνούς» σε βάρος της ΕΠΟ και του προέδρου της, Γιώργου Σαρρή. Ο Γιάννης Αλαφούζος εμφανίστηκε οργισμένος για το γεγονός ότι ομάδες χωρίς ενημερότητες και τα απαραίτητα έγγραφα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν μεταγραφές, ενώ χαρακτήρισε ως αστείο και ανάξιο σοβαρού σχολιασμού το γεγονός ότι ο νέος αρχιδιαιτητής, Χιού Ντάλας, δεν θα βρίσκεται στην Ελλάδα και θα βλέπει τα παιχνίδια από τη… Σκωτία.

Παράλληλα, σε ό,τι αφορά τις σχέσεις του με την ΕΠΟ και τον Γιώργο Σαρρή, ο Γιάννης Αλαφούζος δεν έκρυψε την έντονη δυσφορία του. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, η ομοσπονδία έχει επιτρέψει να έχουν λόγο στη διαιτησία άνθρωποι που διώκονται ποινικά, ενώ παράλληλα τόνισε πως είναι απαράδεκτο να έχει ο πρόεδρος της ΕΠΟ κινέζικο τηλέφωνο και να μην έχει παραιτηθεί. Ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού επανέλαβε τη φιλοσοφία του «τριφυλλιού» που βασίζεται στο ήθος και την έντιμη προσπάθεια, κάτι που επισήμανε και στις πρώτες του δηλώσεις ο Τάκης Φύσσας. Ο νέος διευθυντής ποδοσφαίρου του Παναθηναϊκού αναφέρθηκε στον ρόλο του και στη φιλοσοφία του, ταυτίζοντας τις απόψεις του με αυτές του Γιάννη Αλαφούζου.

Σε ό,τι αφορά τα μεταγραφικά ζητήματα της ομάδας, ο πρόεδρος της ΠΑΕ επεσήμανε τις δυσκολίες στις μεταγραφές, όπως τόνισε και στις δικές του τοποθετήσεις ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας, Νίκος Νταμπίζας. Επίσης, τα στελέχη του Παναθηναϊκού αναφέρθηκαν και στα υπόλοιπα ζητήματα που αφορούν την ομάδα, όπως τα έργα σε Λεωφόρο κι Απήλιον, ενώ προς το τέλος της συνέντευξης ο Γιάννης Αλαφούζος ανέφερε πως παρότι στόχος του Παναθηναϊκού θα έπρεπε πάντα να είναι το πρωτάθλημα, η ομάδα αγωνίζεται… με δεμένα χέρια στο πρωτάθλημα. Ωστόσο, τόνισε πως άπαντες στο «τριφύλλι» θα κάνουν τα πάντα για να νιώσουν τη δυναμική του όλοι οι αντίπαλοί του.

alafouzosfyssas1

«Αλλοιώνεται το πρωτάθλημα»

Η συνέντευξη Τύπου άρχισε με μια αρχική τοποθέτηση του Γιάννη Αλαφούζου, ο οποίος ανέφερε: «Θέλαμε να κάνουμε τη συνέντευξη για να επαναλάβουμε τη φιλοσοφία μας, να συστήσω τον Φύσσα», και στη συνέχεια πρόσθεσε: «Τώρα τελευταία βλέπουμε και μαθαίνουμε πράγματα, διότι διαπράττονται σοβαρές παρατυπίες και συμβαίνουν πράγματα που αλλοιώνουν το πρωτάθλημα».

Ο Γιάννης Αλαφούζος, ακολούθως παρουσίασε τον Τάκη Φύσσα λέγοντας: «Ας αρχίσουμε με τα θετικά. Ο κύριος Φύσσας ήρθε να ενισχύσει το ποδοσφαιρικό κομμάτι. Το γραφείο του είναι στην ΠΑΕ και ασχολείται με τη στρατηγική, τα ευρωπαϊκά θέματα και πως θα βελτιώσουμε τον Παναθηναϊκό. Είμαστε χαρούμενοι που έχουμε έναν τέτοιο αθλητή, ο οποίος από τη θητεία του στην Εθνική έχει προσβάσεις».

Ενώ επεσήμανε: «Ο Νίκος έχει τον τομέα των μεταγραφών, έκανε καλές επιλογές και θα χειρίζεται αυτό το κομμάτι. Ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε τις μεταγραφές του εδώ και καιρό. Η φιλοσοφία δεν είναι να αλλάζουμε την ομάδα κάθε χρόνο. Πέρυσι κάναμε 14 μεταγραφές γιατί κάναμε ανανέωση. Με ελάχιστες εξαιρέσεις, δεν μπορούμε να ανταγωνιστούμε τα ευρωπαϊκά κλαμπ. Πιστεύουμε ότι αν παίρνουμε ξένες μεταγραφές, θα έρχονται για λάθους λόγους. Σεβόμαστε τους ξένους αλλά πιστεύουμε ότι μέσα από τις ακαδημίες μας, γιατί τους δίνουμε ευκαιρίες, όπως ο Δώνης και έχουμε και άλλους, εξελίσσονται».

«Όλοι θα κριθούμε στην πράξη»

Ο Τάκης Φύσσας πήρε το λόγο, λέγοντας: «Ο πρόεδρος είπε ότι αναλαμβάνω διευθυντής ποδοσφαίρου. Υπήρχε στο οργανόγραμμα και η θέση ήταν κενή. Την αποδέχτηκα με χαρά και ικανοποίηση να επιστρέψω. Δεν πρέπει να σταθούμε πολύ στο τι κάνω εγώ, γιατί τα σημαντικά είναι στο γήπεδο. Ο καθένας έχει το ρόλο του, έχει ξεχωριστά καθήκοντα και όλοι δουλεύουμε για το καλό του Παναθηναϊκού. Η ομάδα έχει καλή οργάνωση και είμαι στο στάδιο της ενημέρωσης και της αξιολόγησης και έπειτα θα βγάλω τις δυνατότητες που έχω, ώστε να πάει καλά ο Παναθηναϊκός. Έχω κάνει κάποιες εισηγήσεις, έχω παραθέσει το πλάνο που μπορεί ο Παναθηναϊκός να βελτιωθεί. Δεν είναι της παρούσης, όλοι θα κριθούμε στην πράξη».

Για να προσθέσει πως: «Η προσπάθεια έχει αρχίσει από πέρυσι, αποπνέει υγεία, να στηριχτούμε στα νέα παιδιά. Στην Εθνική ζούσα στο ελληνικό στοιχείο και το ξαναζώ από τον Παναθηναϊκό. Ήρθα και εγώ να βάλω το λιθαράκι μου ώστε η ομάδα να προχωρήσει και να πάει ακόμα καλύτερα. Τα υπόλοιπα θα τα δούμε. Εύχομαι να μην εμφανίζομαι πολύ. Η φιλοσοφία υπάρχει και εγώ θα συνεισφέρω. Στο ήθος ο Παναθηναϊκός διαπρέπει και έχει άλλο επίπεδο. Όσο με βλέπετε, ουδέποτε έχω μπουκάρει και έχω δημιουργήσει προβλήματα. Η οικογένεια μου, μου έμαθε τρόπους. Με κόσμιο τρόπο εξέφρασα κάποια παράπονα. Αυτό ήταν αποδεκτό και από τους διαιτητές. Απλώς, με αξιοπρέπεια και παναθηναϊκό ήθος, εξέφρασα παράπονα, γιατί ήταν ολοφάνερα. Για να τελειώσει κι αυτό το θέμα».

«Να φέρουμε τον Παναθηναϊκό εκεί που του αξίζει»

Ο επόμενος που τοποθετήθηκε, ήταν ο Νίκος Νταμπίζας ο οποίος ανέφερε: «Δεν έχω πολλά να πω σήμερα. Ο πρόεδρος και ο Τάκης με κάλυψαν. Ως γενική τοποθέτηση θα πω ότι βιώνοντας την ομάδα, ο Παναθηναϊκό είναι ένα κλαμπ με τεράστιες ευθύνες και υπήρξαν κάποια κενά που με την έλευση του Τάκη θα καλυφθούν με τον καλύτερο τρόπο. Υπάρχει ακόμα ένα ποδοσφαιρικό μυαλό, με αρμοδιότητες και λόγους, γιατί συχνά πολλά μπορούν να παρερμηνευτούν».

Και πρόσθεσε χαρακτηριστικά: «Με τον Τάκη έχω εξαιρετική προσωπική σχέση και αυτό είναι εχέγγυο για να λειτουργήσουμε όλοι μαζί με γνώμονα το καλό του συλλόγου. Όταν ο πρόεδρος μου ανέφερε τις προθέσεις του, ήταν ειλικρινής και αυτό πρέπει να περάσει από σήμερα. Ο Παναθηναϊκός έχει τεράστιες απαιτήσεις και χρειάζεται μία κοινή κατεύθυνση και έναν κοινό στόχο. Πρέπει να φέρουμε τον Παναθηναϊκό εκεί που πραγματικά του αξίζει. Αυτή η κατεύθυνση που θα κινηθούμε όλοι».

Η πρώτη ερώτηση που έγινε από τους εκπροσώπους του Τύπου, αφορούσε τον Τάκη Φύσσα και το αν μπορεί με το ήθος να καταπολεμήσει όσα γίνονται στο ελληνικό ποδόσφαιρο. «Ο Παναθηναϊκός είχε πάντα ευρωπαϊκό επίπεδο. Είχε αυτά τα στοιχεία. Φυσικά χωράει. Τα δεδομένα στην Ελλάδα γίνονται είδος προς εξαφάνιση. Σύμφωνα με την πρώτη συνάντηση που είχαμε, με βρήκε σύμφωνο. Ο Παναθηναϊκός κινείται στα πλαίσια αυτά. Όλα τα παιδιά έκαναν βήματα προόδου. Η ομάδα αποπνέει υγεία. Να συνεχίσουμε έτσι και έχουμε πολλά πρότζεκτ να υλοποιήσουμε. Και εγώ θα βοηθήσω και όλα θα εξελιχθούν περισσότερο. Με ήθος θα τα καταφέρουμε. Γίνομαι αντιληπτός. Δεν θα συνεχίζουμε την κουβέντα. Δεν αλλάζει αυτό όποιον και αν έχουμε απέναντι. Αυτή είναι η φιλοσοφία της ομάδας», ήταν η απάντησή του, για να ακολουθήσουνε ερωτήσεις προς τον Γιάννη Αλαφούζο.

«Αστείο να έχει κινέζικο τηλέφωνο ο Σαρρής και να μην παρατείται»

Κύριε πρόεδρε, πιστεύετε ότι ο Ντάλλας θα αλλάξει πράγματα;

«Δεν θέλω να απαντήσω προς το παρόν. Τον έφερε η ΕΠΟ με όρους που δεν γνωρίζουμε. Οι διαιτησίες την Κυριακή ήταν κακές και δεν άλλαξε. Οι άνθρωποι που ήταν πέρυσι και ελέγχονται δικαστικά έχουν λόγο. Δεν το καταλαβαίνω. Άνθρωποι οι οποίοι έχουν θέματα με τη Δικαιοσύνη δεν μπορεί να έχουν λόγο. Μέχρι να ξεκαθαρίσει το θέμα πρέπει να απέχει».

Μπορεί ο κ. Ντάλλας να ελέγχει τους ορισμούς από τη Σκωτία;

«Είναι αστείο, το είπαμε».

Αρκεί ο Παναθηναϊκός να κάνει καταγγελίες ή να περιμένουμε κάτι περισσότερο;

«Έχουμε διαλέξει το δρόμο της μη συναλλαγής με το σύστημα. Είχαμε την ευκαιρία να συνδιαλλαγούμε και να πάρουμε ένα μερίδιο. Όχι το καλό. Επιλέξαμε να αποκαλύπτουμε ότι βλέπουμε και να μην τα αφήνουμε, μέσω των νομίμων οδών. Εγώ έχω διπλή ιδιότητα, λόγω του ΣΚΑΙ και προβάλλουμε ότι βλέπουμε. Είναι δυνατόν πρόεδρος της ΕΠΟ να έχει κινέζικο τηλέφωνο και να μιλάει μυστικά με άλλους παράγοντες. Που ακούστηκε; Να μην έχει παραιτηθεί;»

«Δεν έχω καλή σχέση με τον Σαρρή»

Σκοπεύετε να πάτε στην ΟΥΕΦΑ;

«Δεν ξέρω τι αρμοδιότητες έχει η ΟΥΕΦΑ με τόσα μέλη ομοσπονδίες. Η Δικαιοσύνη έχει αυτό το ρόλο. Αυτή τη στιγμή γνωρίζουμε ότι κάποιες ομάδες δεν έχουν πάρει άδεια από την ΕΕΑ και αυτή τη στιγμή τρεις ομάδες δεν έχουν πληρώσει φόρους, δεν έχουν ρυθμίσει φόρους. Όποια ομάδα σε οποιαδήποτε χώρα οφείλει να πηγαίνει την ασφαλιστική ενημερότητα για να βγουν τα δελτία.

Εμείς σε δύο χρόνια έχουμε πληρώσει 16 εκατομμύρια φόρους. Εάν πληρώναμε λιγότερους, θα μπορούσαμε να έχουμε μεγαλύτερα μπάτζετ. Αυτά τα πράγματα είναι παράνομα. Στην παρανομία συμμετέχει και η ΕΠΟ. Δεν είναι δυνατόν 15 ομάδες να πληρώνουν φόρους και κάποιες ομάδες να κάνουν μεταγραφές με μαύρα λεφτά. Κάποιες ομάδες ρυθμίζουν φόρους, σταματάνε να πληρώνουν και ξανά τα ίδια. Ως πότε πολιτεία και η Δικαιοσύνη να αποδέχονται αυτή την κατάσταση».

Έχετε μεταφέρει αυτά τα παράπονα στον κ. Σαρρή;

«Τον Σαρρή τον είχα επισκεφτεί θεσμικά στο γραφείο του, όταν υπήρχαν διαρροές ότι δεν θα παίρναμε άδεια. Πήγα στο γραφείο του, έκανε μία παράσταση για να πω ότι όλα αυτά δεν ίσχυαν. Από εκεί και πέρα, είχε συμφωνήσει ότι η διαιτησία είχε πρόβλημα και είχε πει ότι υα γίνουν αλλαγές. αλλά δεν άλλαξε τίποτα. Με τον Σαρρή δεν έχω καλή σχέση. Δεν θέλω να κατονομάσω πρόσωπα που συμμετέχουν στο κύκλωμα. Η ΕΠΟ είναι θεσμός και την αναφέρω».

Θέλω να ρωτήσω για τα οικονομικά, γιατί πέρυσι στο β' μέρος κάναμε εξαιρετική πορεία και το κάλυψε. Μπορείτε να μας κάνετε μία εκτίμηση της κατάστασης, κυρίως σε χρονικό ορίζοντα.

«Ο Παναθηναϊκός στέκεται στα πόδια του και τώρα. Τα συσσωρευμένα χρέη δεν φεύγουν σε μία σεζόν. Όσα περισσότερα βγάζουμε, τόσο γρηγορότερα θα ξεχρεώσουμε. Εάν έχουμε παραπάνω, θα ξεχρεώσουμε, εάν δεν έχουμε θα σφίξουμε το ζωνάρι μας. Δεν πιστεύω ότι εάν ξοδεύαμε 2-3 εκατομμύρια ευρώ παραπάνω θα άλλαζε κάτι. Δεν είμαστε το πρώτο παράδειγμα στην Ευρώπη. Αυτή είναι η οικονομική κατάσταση στον Παναθηναϊκό».

Μπορείτε να δώσετε συγκεκριμένα νούμερα;

«Οι ισολογισμοί μας δημοσιεύονται κάθε σεζόν. Εκεί μπορείτε να τους δείτε. Δεν θα δίνουμε στη δημοσιότητα τα οικονομικά μας. Είμαστε ρυθμισμένοι, συνεπείς με τις υποχρεώσεις. Ένα παλιό χρέος μας περιορίζει και δεν μπορούμε να φτιάξουμε το Απήλιο ή τη Λεωφόρο και πάμε πιο αργά».

Έχετε εικόνα για τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο και τη βοήθεια του;

«Εάν είχε βοηθήσει θα το γνωρίζατε, είναι άνθρωπος ο οποίος βρίσκεται εντός των media».

«Να αντιμετωπίζουμε και τους δορυφόρους»

Με τη Λεωφόρο τι γίνεται, έχετε επαφές με την Περιφέρεια;

«Με την Περιφέρεια τα πράγματα κυλούν ομαλά, ο εργολάβος που κάνει τα έργα θα πάρει απ ευθείας τα χρήματα. Δεν μπορώ να φανταστώ γιατί να προκύψει πρόβλημα. Όταν αναλάβει επίσημα τη διοίκηση η κυρία Δούρου, θα έχω μία συνάντηση μαζί της».

Ο Παναθηναϊκός θα κινηθεί για αντί-Μπεργκ;

«Έχουμε ολοκληρώσει τις μεταγραφές μας. Εάν όμως βρεθεί ένας ποδοσφαιριστής σε οποιαδήποτε θέση ο οποίος θα μας ανεβάσει επίπεδο, η διοίκηση θα ανταποκριθεί. Αυτή τη στιγμή δεν κοιτάζουμε ενεργά την αγορά. Είναι δυσάρεστο πως σε μία τόσο ακραία ποδοσφαιρική ενέργεια, ο διαιτητής σηκώθηκε και έφυγε δεν είδε καν πως είναι ο παίκτης. Φαντάζομαι πως εάν ο Μάρκους φορούσε άλλη φανέλα , θα είχε άλλη αντιμετώπιση».

Τι μπορεί να κάνει ο Παναθηναϊκός για να αλλάξει το σύστημα των βολεμένων ομάδων;

«Πολλές από τις ενέργειες των τελευταίων ομάδων είναι παράνομη. Έχει γίνει φοροαποφυγή, φοροκλοπή, πολύ σοβαρά αδικήματα. Από εκεί και πέρα, μας νοιάζει να μην αδικούμαστε. Εάν οι άλλοι θέλουν να ξεφεύγουν από τη νομιμότητα και από το ήθος, το ευ αγωνίζεσθαι, είναι δικό τους θέμα. Ο Παναθηναϊκός πρέπει να έχει μία τόσο καλή ομάδα ώστε να μην αντιμετωπίζουν τα δορυφορικά συστήματα. Δεν είναι όλες οι ομάδες το ίδιο. Οι περισσότερες τηρούν κάποιους κανόνες. Γιατί οι ομάδες οι οποίες είναι τακτοποιημένες να υποβιβαστούν αντί μιας άλλης που ενισχύεται παράνομα;»

Να πούμε τα ονόματα των ομάδων;

«Μπορείτε να ανατρέξετε στην ανακοίνωση της ΕΕΑ και να τις δείτε. Είναι τρεις ομάδες. Εμείς κάναμε έρευνα και ξέρουμε ότι οι τρεις ομάδες έχουν τεράστια θέματα φορολογικά».

alafouzosfyssas2

Νταμπίζας: «Ανοιχτό του Αμπέντ»

Ακολούθησαν κάποιες ερωτήσεις που αφορούσαν τα μεταγραφικά ζητήματα και έγιναν προς τον Νίκο Νταμπίζα. Ο τεχνικός διευθυντής του Παναθηναϊκού, υποστήριξε πως το θέμα του Αμπέντ παραμένει ανοιχτό, ενώ επανέλαβε τη θέση του Γιάννη Αλαφούζο πως οι μεταγραφές του «τριφυλλιού» έχουν ολοκληρωθεί.

Υπάρχει καμία πιθανότητα για τον Αμπέντ;

«Πάντα υπάρχει η προοπτική της επιστροφής. Ο Αμπέντ ήταν προτεραιότητα μας και δεν είναι κάτι που εξαρτάται από εμάς και ο κόσμος πρέπει να ξέρει ότι ο Παναθηναϊκός έκανε ότι μπορούσε για να κρατήσει τον παίκτη στην Αθήνα. Είναι ακόμα ανοιχτή και πρέπει να περιμένουμε ως το φινάλε».

Πέρυσι στο σχεδιασμό σας τα πήγατε εξαιρετικά, κατά γενική ομολογία. Φέτος έχετε την ίδια αίσθηση; Με βάση όσα έχετε δει στην ομάδα, πως ταιριάζει αυτό με την τοποθέτηση του προπονητή;

«Είναι νωρίς για συμπεράσματα. Πέρυσι είχαμε πει ότι θα κριθούμε από τα αποτελέσματα. Κινούμαστε με γνώμονα τις ανάγκες ,και έχουμε μία ευελιξία για να καλύψουμε τις ανάγκες της ομάδας. Η αποτυχία και η επιτυχία είναι κοντινά συμπεράσματα στην Ελλάδα. Είναι η αρχή της σεζόν και αυτό που έχω πει είναι ότι θα κριθούμε από τα αποτελέσματα. Η ομάδα έχει συγκεκριμένες ανάγκες, ο κ. Αλαφούζος έκανε μία γενικά περιγραφή. Εκεί λειτουργήσαμε και πάντα με βάση το πλάνο και τις αρχές που έχουμε. Υπήρχαν κάποιοι βασικοί πυλώνες και σε αυτό κινηθήκαμε. Όταν ανακατεύεις παραπάνω, δημιουργείς προβλήματα. Οι μεταγραφές δεν είναι αυτοσκοπός και δεν λύνουν προβλήματα;. Εάν θα είναι πετυχημένο ή όχι, τα αποτελέσματα θα το κρίνουν. Μετά από τρία ματς, δεν μπορούμε να το πούμε. Με τη Σταντάρ τα ματς ήταν κρίσιμα, υπήρχε απώλεια αλλά είναι νωρίς».

Αισθάνεστε μία ευθύνη για την αργοπορία;

«Αυτό που σας λέω είναι ότι είχαμε ένα συγκεκριμένο σχεδιασμό. Ο Παναθηναϊκός στηρίζεται στο σύνολο. Δεν ήταν οι ανάγκες της ομάδας ενός ποδοσφαιριστή που έκανε τα μαγικά. Η Ομάδα βασίζεται σε μία λειτουργία, υπήρχαν συγκεκριμένες ανάγκες. Το να φέρεις έναν ποδοσφαιριστή επιπέδου με τα οικονομικά δεδομένα μας, δεν είναι εφικτό. Θυμηθείτε τι συνέβη πέρυσι. Το είπα και στον πρόεδρο και θα ήταν εύκολο για μένα, να του πω ότι υπάρχει ένας ποδοσφαιριστής ο οποίος εάν τον φέρουμε θα κάνει τη διαφορά. Ο πρόεδρος θα τον έφερνε αλλά εγώ δεν θέλησα να το κάνω. Από τη στιγμή που δεν υπήρχαν τρανταχτές ελλείψεις έτσι επιλέξαμε να κινηθούμε. Έχουμε και άλλες προτεραιότητες, υπάρχουν χρήματα που επενδύονται στο προπονητικό κέντρο. Αυτό δεν είναι δικαιολογία εάν κάποιος έχει την αντίθετη άποψη. Η ομάδα έχει πολλές ανάγκες και όχι μόνο τις μεταγραφές».

Βρισκόμαστε στο τέλος των μεταγραφών. Τι πιθανότητες δίνετε για άλλη μία μεταγραφή και σε ποια θέση;

«Είναι δύσκολο να κάνουμε κάτι. Είναι το απρόοπτο του Μάρκους, υπάρχει ο Μπερίσα που ήρθε για ένα σκοπό αλλά μέχρι το τέλος της μεταγραφικής και αν θα υπάρξει κάποιος ο οποίος μας αρέσει, θα το δούμε. Πρέπει να καθίσουμε πιο ήρεμα να αξιολογήσουμε την κατάσταση. Δεν μπορούμε να πούμε ότι δεν υπάρχει κάτι το εξαιρετικό».

Παρέμβαση του Γιάννη Αλαφούζου: «Έχουμε τον Καρέλη και τον Κλωναρίδη, δύο εξαιρετικούς Έλληνες με μεγάλη βελτίωση, έχουμε τον Πέτριτς ο οποίος είχε ένα απρόοπτο και έχουμε ένα νέο παίκτη από τη Ρόμα, ο οποίος μπορεί να μας βγει»,

Για τον Μπαϊράμι ξέρουμε πότε θα είναι έτοιμος;

«Το σημαντικό είναι να μην έχει πισωγυρίσματα. Είναι κοντά στο να επανέλθει, προπονείται συνεχώς, είναι μία εξτρά λύση και θα δώσει ανάλογη βοήθεια. Είναι θέμα χρόνου να επιστρέψει και θα βοηθήσει άμεσα».

«Όχι στον αθέμιτο ανταγωνισμό»

Στη συνέχεια, ο Γιάννης Αλαφούζος ερωτήθηκε τόσο για τα έργα που γίνονται στο Κορωπί όσο και για το αν συνεχίζει να αισθάνεται η… τρόικα του Παναθηναϊκού. Παράλληλα, μίλησε και για τη συνύπαρξη με τον Ολυμπιακό στη διοίκηση της Σούπερ Λίγκας.

Έχουν προχωρήσει τα έργα στο Κορωπί;

«Χτίσαμε ένα νέο γυμναστήριο σύγχρονο, με νέα μηχανήματα και θα λειτουργήσει την Παρασκευή και είμαστε περήφανοι για αυτό. Χτίσαμε ένα νέο κτίριο 300 τ.μ. για γραφεία, έχουμε προγραμματίσει μία μεγάλη φύτευση στο Απήλιο ώστε να δημιουργήσουμε ένα φυσικό περιβάλλον για τους ποδοσφαιριστές μας. Θα καλλιεργήσουμε ακόμα και βιολογικά λαχανικά. Περιμένουμε να αρχίσουμε την κατασκευή ενός νέου ή δύο επιπλέον γηπέδων. Αυτά έχουν θέματα. Δυστυχώς. το κτίριο ήταν χωρίς; συντήρηση και έχουμε κάνει πολλές εργασίες».

Εξακολουθείτε να νιώθετε ως η τρόικα του Παναθηναϊκού ή νιώθετε κάπως καλύτερα;

«Όσον αφορά την τρόικα αναφερόμουν στην  ανάγκη να τεθεί σε νέα βάση τα οικονομικά. Αυτό έγινε και τελείωσε. Όσον αφορά την εξυγίανση του Παναθηναϊκού, συμβαδίζει με του ποδοσφαίρου γιατί δεν γίνονται να δημιουργούνται συνθήκες άδικου ανταγωνισμού».

Για τη Σούπερ Λιγκ, όπου υπάρχει μία συγκατοίκηση με τον Ολυμπιακό

«Επιλέξαμε να συμμετάσχουμε στη διοίκηση από το να απέχουμε. Ο χρόνος θα δείξει εάν κάναμε σωστά ή λάθος».

alafouzosfyssas3

«Ψηλά τον Παναθηναϊκό»

Στη συνέχεια, έγιναν ερωτήσεις στις οποίες απάντησαν τόσο ο Γιάννης Αλαφούζος όσο και ο Τάκης Φύσσας. Στο τέλος της συνέντευξης Τύπου, έγινε συζήτηση και για το θέμα του Γιώργου Καραγκούνη, με τον Νίκο Νταμπίζα να κάνει λόγω για λάθος εσωτερικό χειρισμό από πλευράς Παναθηναϊκού στο εν λόγω ζήτημα.

Έχετε στόχο να επανέρθει ο Παναθηναϊκός ως βασικός αιμοδότης της Εθνικής;

Τάκης Φύσσας: «Αυτό είναι ένα από τα θέματα που έχω δώσει στον πρόεδρο είναι ότι ο Παναθηναϊκός πρέπει να δίνει παίκτες στην Ελλάδα. Η Εθνική βρίσκεται σε ένα μεταβατικό στάδιο και φεύγουν παίκτες. Στην  επόμενη κλήση θεωρώ ότι πρέπει να βρίσκονται ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού, ήρθε η ώρα να αρχίσει να συμβαίνει ξανά. Εγώ έχω δέκα μέρες στην ΠΑΕ και αυτό που έβλεπα, γιατί πάντα τον παρακολουθώ τον Παναθηναϊκό, ξεχνάμε σε ποιο σημείο ήταν και ξεχνάμε με τις προσπάθειες του προέδρου και όλων των συνεργατών, έχουμε φτάσει να έχουμε ψηλά τον πήχη. Ψηλά τον θέλουμε και εμείς και ο κόσμος θέλει αποτελέσματα. Να μην ξεχνάμε ότι ο κόσμος αναγνωρίζει την προσπάθεια της ομάδας. Πέρυσι ήταν κάτι πρωτόγνωρο να χάνει η ομάδα και ο κόσμος να τη χειροκροτεί. Κανείς δεν θέλει να χάνει αλλά υπάρχει μία ωραία επαφή με τον κόσμο και πρέπει να το συνεχίσουμε με τις επιτυχίες της ομάδας».

Γιάννης Αλαφούζος: «Αυτό είναι επίτευγμα και του κόσμου. Πόσο έχει ανέβει το επίπεδο του κόσμου μας. Δυστυχώς έχουμε λίγους να μην στηρίζουν. Διότι αυτός είναι ο τρόπος στήριξης της ομάδας. Υπάρχει και η Συμμαχία, αλλά αυτή ακολουθεί όσους είναι στο γήπεδο. Αλλά όσοι μας ακολουθούν, το κάνουν ζεστά».

Πόσο ψηλά μπορεί να κοιτάξει ο Παναθηναϊκός;

Γιάννης Αλαφούζος: «Ο Παναθηναϊκός πρέπει να προσπαθεί να βγει πρώτος. Δεν εννοώ ότι οι συνθήκες είναι ώριμες. Το έχω ξαναπεί. Δεν είναι εύκολο. Στην Ελλάδα έχουμε το ένα χέρι πίσω από την πλάτη μας, αλλά θα κάνουμε ότι μπορούμε για να μας νιώσουν οι αντίπαλοι μας για τα καλά».

Τι κινήσεις γίνονται για να αυξηθούν τα έσοδα;

Γιάννης Αλαφούζος: «Ο κόσμος στηρίζει την ομάδα. Όλα τα άλλα εξαρτώνται από την ανταπόκριση του κόσμου. Υπάρχουν επαφές, έχουμε προχωρημένες επαφές με τη φανέλα. Οι εποχές είναι δύσκολες και αυτό επηρεάζει τις συζητήσεις. Το ξέρετε από τις δουλειές σας».

Τάκης Φύσσας: «Θα κάνω κάποιες κινήσεις, κάποιες ενέργειες ώστε να αναβαθμιστεί ο σύλλογος και να υπάρξουν κάποιες συνεργασίες και να βρούμε όφελος. Οπότε, καλύτερα πρώτα να κινηθούμε και μετά θα σας ενημερώσουμε για τα αποτελέσματα».

Ερώτηση για την υπόθεση Καραγκούνη;

Γιάννης Αλαφούζος: «Υπήρχαν δύο πιθανές καταλήξεις. Να γυρίσει και να μην γυρίσει. Ο Γιώργος δεν είναι εδώ. Οπότε δεν ολοκληρώθηκαν οι συζητήσεις που είχαμε. Ο Γιώργος είναι μεγάλος ποδοσφαιριστής για τον Παναθηναϊκό και για το ποδόσφαιρο».

Νίκος Νταμπίζας: Αρχίσαμε κάποιες επαφές, είχαμε τοποθετηθεί δημόσια, όταν σταμάτησαν οι επαφές. Ίσως ήταν ένα θέμα, αρχίσαμε μία προσπάθεια και δεν τη φέραμε σε πέρας. Ίσως στην εσωτερική λειτουργία δεν το πράξαμε σωστά. Συνεχίζουμε το δρόμο μας. Ο Γιώργος είναι μία μεγάλη οντότητα για το ποδόσφαιρο και τον Παναθηναϊκό αλλά συνεχίζουμε χωριστά.

Παναθηναϊκός: «Καρφιά» Αλαφούζου για ΕΠΟ!


Ζαλγκίρις: Ο Σίλερ «κάρφωσε» τον Ολυμπιακό για τις βολές!
Ζαλγκίρις: Ο Σίλερ «κάρφωσε» τον Ολυμπιακό για τις βολές!
Κρούσματα σήμερα: 509 νέα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ - 25 νεκροί σε 24 ώρες, στους 293 οι διασωληνωμένοι
Κρούσματα σήμερα: 509 νέα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ - 25 νεκροί σε 24 ώρες, στους 293 οι διασωληνωμένοι
Άρης: Αύριο κρίνεται του Ματίγια! (Photos)
Άρης: Αύριο κρίνεται του Ματίγια! (Photos)
Κρούσματα σήμερα: 509 νέα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ - 25 νεκροί σε 24 ώρες, στους 293 οι διασωληνωμένοι
Κρούσματα σήμερα: 509 νέα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ - 25 νεκροί σε 24 ώρες, στους 293 οι διασωληνωμένοι

Αποκάλυψη: «Κλείδωσε» η νέα παράταση του lockdown - Η απόφαση για τη μετακίνηση εκτός νομού

Αποκάλυψη: «Κλείδωσε» η νέα παράταση του lockdown - Η απόφαση για τη μετακίνηση εκτός νομού

Σχολεία: Αυτή είναι η πιθανότερη ημερομηνία επιστροφής των μαθητών σε Γυμνάσια, Λύκεια

Σχολεία: Αυτή είναι η πιθανότερη ημερομηνία επιστροφής των μαθητών σε Γυμνάσια, Λύκεια

Συντάξεις: Τι ισχύει για τα μεταβατικά όρια ηλικίας - Ποιοι βγαίνουν νωρίτερα στη σύνταξη

Συντάξεις: Τι ισχύει για τα μεταβατικά όρια ηλικίας - Ποιοι βγαίνουν νωρίτερα στη σύνταξη

Αγριότητα: Τούρκος έριξε βραστό νερό στη σύζυγό του επειδή τον ξύπνησε

Αγριότητα: Τούρκος έριξε βραστό νερό στη σύζυγό του επειδή τον ξύπνησε

Survivor Spoiler 21/1: «Βόμβα» - Έτσι βγήκε πρώτη και προκάλεσε χαμό η Ανθή Σαλαγκούδη

Survivor Spoiler 21/1: «Βόμβα» - Έτσι βγήκε πρώτη και προκάλεσε χαμό η Ανθή Σαλαγκούδη

Σάλος στη Ρόδο με το «δεν γ@@@ς κομμουνίστρια» από τον αντιπρόεδρο των ξενοδοχοϋπαλληλων

Σάλος στη Ρόδο με το «δεν γ@@@ς κομμουνίστρια» από τον αντιπρόεδρο των ξενοδοχοϋπαλληλων

Survivor: Οι «απαγορευμένες» φωτογραφίες της Έλενας Κρεμλίδου (pics+vid)

Survivor: Οι «απαγορευμένες» φωτογραφίες της Έλενας Κρεμλίδου (pics+vid)

Αυτό είναι το «κτήνος» του Μπάιντεν – Τα χαρακτηριστικά της προεδρικής λιμουζίνας (pics)

Αυτό είναι το «κτήνος» του Μπάιντεν – Τα χαρακτηριστικά της προεδρικής λιμουζίνας (pics)

Πέταξαν «θησαυρό» στα σκουπίδια - Τι είχαν μέσα τα σφραγισμένα κουτιά;

Πέταξαν «θησαυρό» στα σκουπίδια - Τι είχαν μέσα τα σφραγισμένα κουτιά;

Τακτική λήψη ασπιρίνης: Πόσο μειώνει τον κίνδυνο θανάτου από καρκίνο

Τακτική λήψη ασπιρίνης: Πόσο μειώνει τον κίνδυνο θανάτου από καρκίνο

Επίδομα 534 ευρώ: Πότε λήγει η προθεσμία για τις αναστολές Ιανουαρίου – Η πληρωμή των δικαιούχων

Επίδομα 534 ευρώ: Πότε λήγει η προθεσμία για τις αναστολές Ιανουαρίου – Η πληρωμή των δικαιούχων

Διαδηλώσεις - συγκεντρώσεις: Αυτό είναι το σχέδιο Χρυσοχοΐδη - Με αίαντες και φραγμούς

Διαδηλώσεις - συγκεντρώσεις: Αυτό είναι το σχέδιο Χρυσοχοΐδη - Με αίαντες και φραγμούς