Παναγιωτούδης: «Να κατακτήσουμε κάποιον τίτλο»

Παναγιωτούδης: «Να κατακτήσουμε κάποιον τίτλο»

Στον ΠΑΟΚ επέστρεψε ο Κώστας Παναγιωτούδης μετά από έναν χρόνο στον Πανιώνιο ως δανεικός και είναι έτοιμος να διεκδικήσει μια θέση στα πλάνα της ομάδας.

Ο νεαρός μέσος μίλησε στους εκπροσώπους του Τύπου στην Ολλανδία για τις σκέψεις του ενόψει της νέας χρονιάς, το μέλλον του, αλλά και τους στόχους του ΠΑΟΚ.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Κώστα Παναγιωτούδη:

«Αυτό που πρέπει να πω αρχικά, είναι ένα ευχαριστώ στον Πανιώνιο για τις παραστάσεις που μου έδωσε. Είναι η δεύτερη προετοιμασία μου με τον ΠΑΟΚ, η πρώτη είχε πολύ πιο έμπειρους ποδοσφαιριστές, πλέον είμαστε πολλά παιδιά από τις ακαδημίες που δεν έχουμε εμπειρίες πολλές όμως μέσα από τη δουλειά μας πρέπει να επιτύχουμε τους στόχους. Είμαστε υποχρεωμένοι αρχικά να πείσουμε τον προπονητή πως πρέπει να μείνουμε εδώ», ανέφερε αρχικά.

Τι μπορείς να πεις για την εμπειρία του δανεισμού;

«Εγώ προσπάθησα να δώσω τον καλύτερο εαυτό μου και σίγουρα θεωρώ πως από εμπειρίες είμαι σε καλύτερο σημείο πλέον. Δεν ξέρω αν έμενα στον ΠΑΟΚ τι θα γινόταν, αλλά με τα αν πορίσματα δεν βγάζεις. Πλέον τα πράγματα είναι διαφορετικά. Άλλο να ζεις την πίεση της σωτηρίας και άλλο να παίζεις σε μία ομάδα που οι στόχοι είναι υψηλοί και είσαι καταδικασμένος να πρωταγωνιστείς. Στον Πανιώνιο έζησα και δύσκολες καταστάσεις, οικονομικά και οργανωτικά κυρίως, όμως εδώ η ομάδα μας προσφέρει τα πάντα άρα δεν πρέπει να χάσουμε τη συγκέντρωσή μας».

Υπάρχουν απαιτήσεις από τον προπονητή σας;

«Δεν πιστεύω πως είναι θέμα προπονητή. Το κλαμπ, ο ΠΑΟΚ είναι αυτός που έχει πολύ υψηλές απαιτήσεις. Οι υψηλοί στόχοι είναι δεδομένοι και εμείς οι νεαροί πρέπει να μάθουμε σωστά το παιχνίδι».

Ο κόσμος όμως βλέπει πως η ομάδα έχει χάσει πολλούς έμπειρους ποδοσφαιριστές.

«Σίγουρα αυτό είναι λογικό από την πλευρά του κόσμου. Και εμείς χρειαζόμαστε έμπειρους για να κατανοήσουμε το παιχνίδι το συντομότερο δυνατό και να κερδίζουμε».

Για τον ανταγωνισμό στη μεσαία γραμμή;

«Υπάρχει και εγώ δεν μπορώ να κάνω τίποτα άλλο από το να δουλεύω και να πείσω τον προπονητή μου πως έχω θέση στην ομάδα».

Πως σχολιάζεις το γεγονός πως είστε εδώ 15 παιδιά από την ακαδημία;

«Είναι σαφές πως εκεί γίνεται καλή δουλειά, πως είναι οργανωμένες και πως το κλαμπ έχει αποφασίσει να δίνει ευκαιρίες στα παιδιά του. Από την άλλη, αντιλαμβάνομαι και τον κόσμο που ανησυχεί γιατί είναι πολλοί οι βασικοί παίκτες που αποχώρησαν, αλλά θα πρέπει πρώτα να δει την ομάδα στα φιλικά και τα πρώτα επίσημα για να βγάλει συμπεράσματα. Εμείς θα προσπαθήσουμε να διώξουμε την ανησυχία».

Τελικά τι είσαι, 6άρι ή 8άρι;

«Σίγουρα εγώ προτιμώ να παίζω 8άρι γιατί αυτή πιστεύω πως είναι η θέση μου. Από εκεί και πέρα, δεν έχω καμία άρνηση να κάνω ότι μου ζητήσει ο προπονητής μου. Το έκανα πάντα και θα το κάνω πάντα».

Ποιος πιστεύεις πως θα έπρεπε να είναι ο στόχος του ΠΑΟΚ φέτος;

«Από τη στιγμή που δεν καταφέραμε να πάρουμε πέρυσι τίτλο η χρονιά ήταν αποτυχημένη. Αν φέτος πάρουμε, τότε θα είναι αλλιώς. Από εκεί και πέρα, σίγουρα θα είναι επιτυχία η έξοδος στο Τσάμπιονς Λιγκ».

Αν μπεις στο μυαλό του οπαδού ΠΑΟΚ θα ανησυχούσες από το γεγονός πώς στην ομάδα δεν έχουν γίνει ακόμη οι απαραίτητες μεταγραφές;

«Αν το δεις από την πλευρά του οπαδού, είναι ανησυχητικό το ότι η ομάδα δεν έχει ολοκληρωμένο ρόστερ. Αλλά από την άλλη είναι καλό να μην βγάζεις γρήγορα συμπεράσματα. Είμαστε στην αρχή της προετοιμασίας, δεν έχουμε παίξει φιλικά. Εμείς θα δουλέψουμε για να βγάλουμε την ομάδα ασπροπρόσωπη».

Επιστρέφοντας στον ΠΑΟΚ μετά από 1,5 χρόνο, διαπιστώνεις πώς έχουν αλλάξει κάποια πράγματα;  

«Η οργάνωση είναι σε υψηλό επίπεδο, υπάρχουν τα πάντα από την ομάδα για εμάς τους παίκτες και αυτό σημαίνει ότι αυτή την ασφάλεια εμείς που νιώθουμε πρέπει να την ανταποδώσουμε μέσα από τις εμφανίσεις και τις επιτυχίες μας».



Ολυμπιακός: Επική Marca! Έκανε δαφνοστεφανωμένο τον Μεντιλίμπαρ (pic)
Ολυμπιακός: Επική Marca! Έκανε δαφνοστεφανωμένο τον Μεντιλίμπαρ (pic)
Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε τον τελικό» (vid)
Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε τον τελικό» (vid)
Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved