Λαναρής: «Πρόταση από ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό για Μπεν»

Λαναρής: «Πρόταση από ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό για Μπεν»

Ενδιαφέρον για την απόκτηση του επιθετικού της Βέροιας έχουν εκφράσει οι «ερυθρόλευκοι» και ο «Δικέφαλος», σύμφωνα με τον γενικό αρχηγό της «βασίλισσας του Βορρά»

Στην… κούρσα της απόκτησης του Μπεν έχουν μπει ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός σύμφωνα με τον Γιώργο Λαναρή. Ο γενικός αρχηγός της Βέροιας επεσήμανε πως στόχος της «βασίλισσας του Βορρά» είναι η όσο το δυνατό πιο σύντομη εξασφάλιση της παραμονής, ενώ δεν δίστασε να κάνει λόγο ακόμη και για Ευρώπη.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Λαναρή στην εφημερίδα «Metrosport»:

Μπορούμε να δώσουμε το στίγμα της φιλοσοφίας της Βέροια για τη νέα χρονιά; «Αποφασίσαμε εδώ και 2-3 μήνες να ακολουθήσουμε ένα ισπανικό μοντέλο και να φέρουμε εδώ τον κ. Ερνάντεθ, ο οποίος επέλεξε τον κ. Γκρανέρο ως προπονητή και όλοι μαζί να κάνουμε ό,τι καλύτερο γίνεται για να χτιστεί μια καινούργια ομάδα από την αρχή. Στόχος μας είναι να κάνουμε μια καλύτερη ομάδα από τις προηγούμενες και να σώζεται όσο πιο γρήγορα γίνεται».

Υπό αυτό το πρίσμα πώς κρίνεις την περσινή χρονιά; Από τη στιγμή που σώθηκε η ομάδα είναι επιτυχημένη; «Ναι, αφού ήταν στόχος η παραμονή, βέβαια. Αυτό που θέλουμε όμως είναι να μη φτάνουμε στην τελευταία αγωνιστική για να σωθούμε. Και για αυτό όλοι έχουμε μερίδιο ευθύνης».

Καταλήξατε λοιπόν στο ισπανικό μοντέλο. Οι λόγοι που οδήγησαν σε αυτή την επιλογή; «Είναι το μοντέλο που πιστεύουμε. Όταν λέμε ισπανικό μοντέλο βέβαια δεν εννοούμε ότι όλοι οι παίκτες θα είναι Ισπανοί. Εννοούμε ότι εμπιστευτήκαμε τους κυρίους Ερνάντεθ και Γκρανέρο, που γνωρίζουν καλά την ισπανική αγορά και μαζί τους συζητάμε για τις επιλογές που έχουμε. Αλλά εξετάζουμε και ποδοσφαιριστές από άλλες χώρες. Έχουμε αποκτήσει ήδη τους Εσπάρθα, Γκινάρ και Βάσκεθ, αλλά έχουν εντοπιστεί κι άλλοι στόχοι εκτός Ισπανίας και βρισκόμαστε σε διαπραγματεύσεις. Εννοείται πως έχουμε στόχους και από την ελληνική αγορά. Παράλληλα, επειδή υπάρχει ταλέντο είπαμε φέτος να δώσουμε βαρύτητα και στα δικά μας παιδιά».

Αισθάνεσαι τη Βέροια σαν το ποδοσφαιρικό σου σπίτι; «Η Βέροια είναι το σπίτι μου και τις περισσότερες ώρες της ημέρας τις περνάω εδώ. Έθεσα ένα μεγάλο στοίχημα με τον εαυτό μου και θέλω να το κερδίσω. Είχα πει όταν βγαίναμε από τη Β' στην Α' ότι σε 5 χρόνια αυτή η ομάδα πρέπει να παίζει Ευρώπη. Έχω βάλει αυτό το "στοίχημα" και είναι όνειρο για όλους μας. Έχω τρία χρόνια ακόμη για να εκπληρωθεί. Αξίζει σε αυτόν τον πρόεδρο. Έχει δώσει πολλά χρήματα και το αξίζει να τη δει ψηλά».

Ο Αρβανιτίδης είναι τόσο «δύσκολος» όσο λένε; «Πρέπει να τον μάθεις καλά. Είναι ένας καλός επιχειρηματίας, αγαπάει το ποδόσφαιρο και είναι αρκετά εγωιστής. Μετά από τόσα χρόνια έχοντας άμεση επαφή μαζί του, τον γνώρισα καλύτερα και μπορώ να συνεννοούμαι. Δεν είναι δύσκολος άνθρωπος, απλά πρέπει να τον μάθεις».

Θέλει κι αυτός την Ευρώπη; «Εννοείται. Οι κατευθύνσεις ξεκινούν από τον μεγαλομέτοχο και όλοι μαζί προσπαθούμε να υλοποιήσουμε τους στόχους».

Ποδοσφαιρικά έχεις... απωθημένα; «Ναι, πολλά! Αν είχα το ώριμο μυαλό που έχω τώρα, θα είχα πετύχει πολλά περισσότερα. Δε φτάνει ποτέ το ταλέντο.Στο ποδόσφαιρο έκανα λάθη που ευτυχώς δεν έκανα στην προσωπική μου ζωή. Πιστεύω δε θα έφευγα από τη Βέροια. Αυτό μου έκανε κακό».

Για το αν έχει ενδιαφερθεί για τον Μπεν ο ΠΑΟΚ: «Ο ΠΑΟΚ ενδιαφέρεται για τον Μπεν και απ' όσο γνωρίζω έχει καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση. Είναι ένα θέμα που χειρίζεται ο κ. Αρβανιτίδης, τόσο αυτό όσο και τις πιθανές πωλήσεις των Καλτσά και Μπαργκάν».

Για τον Μπεν έχει ακουστεί ότι έχει προβάδισμα ο Ολυμπιακός. Ισχύει; «Αυτή τη στιγμή όσο γνωρίζω καμία ομάδα δεν έχει προβάδισμα. Ο Ολυμπιακός έχει πράγματι ενδιαφερθεί για τον παίκτη, έχει κάνει την πρότασή του, όπως προτάσεις υπάρχουν και από το εξωτερικό, από τη Λέστερ, από την Τουρκία, αλλά και από το Ντουμπάι. Πρέπει να συμφωνήσουμε εμείς, αλλά και ο παίκτης για να ολοκληρωθεί η μεταγραφή. Ακόμη δεν έχει κλείσει πουθενά. Είναι ένας πολύ καλός παίκτης, με πολλές προοπτικές και θεωρώ ότι μπορεί να παίξει σε πολύ υψηλό επίπεδο. Φυσικά θεωρώ ότι μπορεί να παίξει και στον ΠΑΟΚ, αλλά και στον Ολυμπιακό».

Για τους Καλτσά και Μπαργκάν τι ισχύει; Δεν υπολογίζονται; «Κανείς δεν είπε ποτέ ότι δεν υπολογίζονται. Είναι δύο πολύ καλοί παίκτες και κεφάλαια για τη Βέροια. Αποφασίστηκε όμως δεδομένου ότι λήγουν τα συμβόλαιά τους σε έναν χρόνο, ότι είναι συμφέρον για την ομάδα να πουληθούν και κινούμαστε σε αυτή την κατεύθυνση. Έτσι όπως είναι πλέον το ποδόσφαιρο, δεν μπορείς να αγνοήσεις τους νόμους της αγοράς. Έχουν ενδιαφερθεί αρκετές ομάδες και για τους δύο και πιστεύω ότι σύντομα θα ξεκαθαρίσουν οι υποθέσεις τους».

Υπάρχει ενδιαφέρον από την ΑΕΚ; «Αυτό που γνωρίζω είναι ότι η ΑΕΚ έχει ενδιαφερθεί παλαιότερα για τον Μπαργκάν».

Με τον Μαλονγκά τι γίνεται; Έκλεισε στη Βέροια; «Ναι, έχουμε συμφωνήσει μαζί του και τον περιμένουμε την Πέμπτη».

Πηγή φωτό: kerkidasport.gr



Παναθηναϊκός AKTOR: “Καθάρισε” το Περιστέρι και “σφράγισε” την πρωτιά με το μυαλό στη Μακάμπι
Παναθηναϊκός AKTOR: “Καθάρισε” το Περιστέρι και “σφράγισε” την πρωτιά με το μυαλό στη Μακάμπι
Ολυμπιακός: To ζεϊμπέκικο του Σωτήρη Αλεξανδρόπουλου (vid)
Ολυμπιακός: To ζεϊμπέκικο του Σωτήρη Αλεξανδρόπουλου (vid)
Τένις: Πρόκριση στα ημιτελικά της Βαρκελώνης για τον Τσιτσιπά
Τένις: Πρόκριση στα ημιτελικά της Βαρκελώνης για τον Τσιτσιπά
Παναθηναϊκός AKTOR: Αυτό είναι το ΟΑΚΑ, αυτός είναι ο κόσμος
Παναθηναϊκός AKTOR: Αυτό είναι το ΟΑΚΑ, αυτός είναι ο κόσμος
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved