Κιάσσος: «Ο ΟΦΗ του Σα Πίντο αυτός που θέλει ο κόσμος»

Κιάσσος: «Ο ΟΦΗ του Σα Πίντο αυτός που θέλει ο κόσμος»

Ο άλλοτε αρχηγός του ΟΦΗ, Κώστας Κιάσσος, υποστήριξε πως ο Πορτογάλος τεχνικός έφτιαξε μια ομάδα που ήθελε να βλέπει ο κόσμος του.

«Νομίζω πως ο φετινός ΟΦΗ και ειδικά του δευτέρου γύρου με τον Σα Πίντο ήταν ο ΟΦΗ που ο καθένας ήθελε να βλέπει. Χάρις αυτόν άλλαξαν πολλά. Ο ΟΦΗ ήταν ομάδα προπονητή και φαινόταν πως αυτή η ομάδα δούλευε πολύ στην προπόνηση και αυτό βγήκε στο γήπεδο. Αν μείνει αυτός ο προπονητής στην ομάδα θα είναι πολύ καλό για τον ΟΦΗ και θα έχει συνέχεια νομίζω. Ο ΟΦΗ έκανε μια πορεία Ευρώπης στον δεύτερο γύρο και ήταν ομάδα ανταγωνιστική που έπαιρνε αυτό που ήθελε. Είχε σταθερότητα και δεν είχε μεγάλα σκαμπανεβάσματα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κώστας Κιάσσος στη συνέντευξη του στον ραδιοφωνικό σταθμό του Ηρακλείου «Athletic Radio».

Στη συνέχεια, ο έμπειρος άσος ανέφερε: «Υπάρχουν ομάδες που λες τυχαία βγαίνει αυτό ή έχει ποιότητα. Ο ΟΦΗ είχε ποιότητα αλλά έβαλε στην μηχανή του έναν προπονητή που δούλευε και πήρε έναν άνθρωπο που έφτιαξε τα γρανάζια. Καλό θα ήταν να μείνει αυτός ο προπονητής και θα πρέπει να κάνουν τα πάντα για να τον κρατήσουν. Το γήπεδο είναι καθρέπτης και αυτί βγήκε. Δεν ήταν κάτι δεδομένο, έκανε μεγάλη προσπάθεια αν αναλογιστείς κανείς που ήταν πριν το Σα Πίντο και που βρέθηκε. Με τον ερχομό του άλλαξαν πολλά».

Για το τι άλλαξε με τον Σα Πίντο, υποστήριξε: «Για να μην αδικήσω και τον προηγούμενο προπονητή είναι και θέμα τύχης. Ο ΟΦΗ έκανε φάσεις αλλά δεν έβαζε γκολ. Με τον Σα Πίντο είχε και την τύχη με το μέρος του. Είδα και τα παιχνίδια με τον Παύλο και ο ΟΦΗ έχανε πολλές ευκαιρίες. Είναι θέμα τύχης αλλά και ικανότητας. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο, τα είχε ο προπονητής που ήρθε μετά. Εγώ την ομάδα την έζησα σε όλα τα πρόσωπα της. Και παίζοντας μπαράζ για να μην πέσει και στην Β΄ και να τερματίζει στην 2η θέση. Η ομάδα ταλαιπωρήθηκε πολύ, το ποδόσφαιρο χρειάζεται σταθερότητα σε παίκτες και παράγοντες, δυστυχώς δεν υπάρχουν και οι καλύτεροι. Μπορώ να αδικώ και κάποιους όμως στην μάζα δεν είναι παράγοντες του ποδοσφαίρου. Ο ΟΦΗ έχτισε κάτι καλό φέτος και πιστεύω και θα με θυμηθείτε του χρόνου, θα πάει ακόμα καλύτερα».

Ενώ πρόσθεσε ακόμα πως: «Μπορεί όλη η διάρκεια στο ποδόσφαιρο να μου έχει δείξει αυτό από ένστικτο και εμπειρία. Ο ΟΦΗ πέρασε πολλά τα τελευταία 5 χρόνια και δεν γίνεται να πάει έτσι πάλι. Καλό θα είναι η διοίκηση να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη σε αυτό το θέμα, του προπονητή. Ο προπονητής είναι το κεφάλι του ψαριού και αν δεν μυρίζει άσχημα δεν μυρίζει ούτε και το ψάρι».

Για το τι σχέσεις διατηρεί με τον ΟΦΗ, απάντησε: «Εκτός από μια φόρα όλες οι άλλες φορές δεν ήταν δική μου επιθυμία να φύγω. Την τελευταία φορά παρακαλούσα να μείνω. Ψάχνω μαθαίνω τα πάντα για αυτή την ομάδα. Στεναχωριέμαι όταν χάνει και είμαι ΟΦΗ. Αυτή με ανέδειξε και ήθελα να κλείσω την καριέρα μου σε αυτή την ομάδα και το ξαναλέω. Νομίζω κιόλας ότι αυτή η ομάδα σου δίνει το δικαίωμα να την αγαπάς, όλα τα παιδιά που μένουν 1-2 χρόνια θέλουν να μείνουν ή και να ξαναγυρίσουν απ ότι διαβάζω».

Για το γιατί έφυγε από την Παναχαϊκή, είπε: «Αποχώρησα πριν ολοκληρωθεί η σεζόν. Έφυγα 2-3 παιχνίδια πριν τελειώσει το πρωτάθλημα και ο Νίκος λίγο πιο πριν. Η χρονιά ξεκίνησε λίγο περίεργα και έκλεισε άσχημα. Κάναμε καλή προετοιμασία και δυνατή και ήθελε χρόνο για να φορμαριστεί και το δείξαμε εν καιρό αυτό. Στον δεύτερο γύρο που κυνηγούσαμε ήταν πολύ αργά πλέον. Κάναμε καλά αποτελέσματα, παίξαμε καλά αλλά μετά το ματς με τον Παναιγιάλειο και την βαριά ήττα άλλαξαν πολλά πράγματα. Ήταν ένα παιχνίδια με ιδιαιτερότητες για την ομάδα και παρά την βαριά ήττα θα μπορούσαμε να μπούμε πλέι οφ. Παίξανε πολλά πράγματα ρόλο. Ο Νίκος αδικήθηκε πολύ και κατά την γνώμη μου έπρεπε να τελειώσει με αυτόν η σεζόν. Νομίζω πως και ο Καβακάς έπρεπε να πάρει περισσότερο χρόνο για να δείξει πράγματα. Έχει κάποιες ιδιαιτερότητες, το γνωρίζουμε όλοι. Οι άνθρωποι δεν αλλάζουν, έτσι όπως γεννηθήκαμε έτσι θα πεθάνουμε. Είναι στην κρίση του καθένα αν μπορεί να το αντιμετωπίσει. Ο καθένας ξέρει την ιδιαιτερότητες του, εγώ δεν τον κατακρίνω».

Τέλος, για το τι θα κάνει ο ίδιος στο εξής, σχολίασε: «Εγώ θα παίξω ακόμα ποδόσφαιρο και έχω σκοπό να παίξω μέχρι να αντέχει το σώμα μου. Ευγνωμονώ το Θεό που μου έχει δώσει δύναμη να είμαι δυνατός. Αντέχω ακόμα σε υψηλό επίπεδο και σε πολλές συμμετοχές σε μία σεζόν».



Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
Σπανούλης: "Είμαι περήφανος για τους παίκτες μου"
Σπανούλης: "Είμαι περήφανος για τους παίκτες μου"
Παναθηναϊκός AKTOR: “Καθάρισε” το Περιστέρι και “σφράγισε” την πρωτιά με το μυαλό στη Μακάμπι
Παναθηναϊκός AKTOR: “Καθάρισε” το Περιστέρι και “σφράγισε” την πρωτιά με το μυαλό στη Μακάμπι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved