Τσενάμο: «Ο Ατρόμητος χτυπάει πρώτη θέση»

Τσενάμο: «Ο Ατρόμητος χτυπάει πρώτη θέση»

Οι Περιστεριώτες μπορούν να νικήσουν και τους τρεις αντιπάλους τους στα πλέι οφ σύμφωνα με τον 34χρονο τερματοφύλακα

Μετρώντας αντίστροφα για το πρώτο ματς των πλέι οφ με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό στο Περιστέρι, ο Ατρόμητος μπορεί να κατακτήσει την πρώτη θέση του θεσμού και το εισιτήριο για το Champions League όπως τόνισε μεταξύ άλλων ο Λουίτζι Τσενάμο. Ο 34χρονος πορτιέρο τόνισε σε συνέντευξή του στη NOVΑ πως οι «πράσινοι» θα εμφανιστούν με ανεβασμένη ψυχολογία λόγω Κυπέλλου αλλά και κουρασμένοι παράλληλα.

Αναλυτικά η συνέντευξή του:

Φτάσαμε στην τελική ευθεία, έχετε πραγματοποιήσει πολύ σταθερή πορεία, πως περιμένεις το πρώτο ματς με τον Παναθηναϊκό που προσφάτως κατέκτησε εμφατικά το κύπελλο; «Συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό, δίκαια πήρε το κύπελλο αν κρίνουμε από την εμφάνιση των δύο ομάδων στον αγωνιστικό χώρο. Είναι ένα παιχνίδι πάρα πολύ σημαντικό γιατί δεν δίνει μόνο βαθμούς, δίνει και ψυχολογία. Είναι το πρώτο παιχνίδι, είναι στην έδρα μας, θέλουμε να το κερδίσουμε. Σεβόμαστε τον Παναθηναϊκό, αλλά είναι κι ένα παιχνίδι ψυχολογίας για να μπούμε καλά στα play off».

Ο Ατρόμητος είναι η μοναδική ομάδα που φέτος δεν έχει ηττηθεί από τον Παναθηναϊκό. Αποτελεί κίνητρο το να διευρύνετε αυτό το σερί; «Όχι, τα κίνητρά μας είναι μεγαλύτερα από το να συνεχίσουμε να μένουμε αήττητοι με τον Παναθηναϊκό. Εμείς χτυπάμε την πρώτη θέση, οπότε σε όλα τα παιχνίδια θα μπούμε για να κερδίσουμε ανεξαρτήτως αντιπάλου. Άλλωστε έχουμε δείξει ότι όλους τους αντιπάλους που συμμετέχουν σε αυτό το μίνι πρωτάθλημα μπορούμε να τους κερδίσουμε. Όλα τα αποτελέσματα είναι ανοιχτά, και οι τέσσερις ομάδες μπορούν να βγουν από πρώτες μέχρι τελευταίες, θα κριθούν όλα στις λεπτομέρειες. Οι αντίπαλοι είναι σχεδόν ισοδύναμοι».

Μιας και είσαι στην καίρια θέση του τερματοφύλακα, απέναντί σου θα βρεθεί ίσως ο καλύτερος επιθετικός του ελληνικού πρωταθλήματος, ο Μάρκους Μπεργκ, τον έχεις μελετήσει και ατομικά για το πως θα τον αντιμετωπίσεις; «Δεν χρειάζεται μελέτη, από την στιγμή που έχω παίξει ήδη δύο φορές απέναντί του τον γνωρίζω όπως τον γνωρίζουν πολύ καλά και τα στόπερ που έχω μπροστά μου οπότε δεν ανησυχώ ιδιαίτερα».

Που πιστεύεις ότι μπορεί να κριθεί ένα τέτοιο ματς; «Πιστεύω θα κριθεί στο πως θα εμφανιστούμε εμείς μετά από μια περίοδο δύο εβδομάδων χωρίς αγώνες. Θα είμαστε φρέσκοι, αλλά ίσως μπορεί να έχουμε μια μικρή έλλειψη ρυθμού. Ο Παναθηναϊκός πιστεύω ότι θα εμφανιστεί λίγο κουρασμένος και αυτό θα είναι ένα αβαντάζ για μας. Βέβαια θα έχει την ψυχολογία, γιατί όταν κατακτάς το κύπελλο έχεις μια ανεβασμένη ψυχολογία αλλά υπάρχει κι η κόπωση στην μέση».

Πέρσι χωρίς βαθμό ο Ατρόμητος έφτασε μια ανάσα από το Champions League. Φέτος με δύο βαθμούς σας κάνει να βλέπετε με μεγαλύτερη αισιοδοξία το μίνι πρωτάθλημα; «Όχι δεν είναι έτσι. Αυτοί οι δύο βαθμοί θεωρώ ότι είναι αμελητέα ποσότητα, είναι απλά οι λεπτομέρειες και θα βοηθήσουν μόνο αν οι ομάδες εμφανιστούν ισοδύναμες. Πιστεύω ότι αν δεν δείξουμε καλό πρόσωπο ούτε οι δύο βαθμοί θα μας βοηθήσουν. Ή το αντίθετο, πέρσι ο Ατρόμητος έδειξε πολύ καλό πρόσωπο και παρά τους μηδέν βαθμούς έκανε πολύ καλή πορεία».

Πως γίνεται να μπαίνεις σε αυτό το μίνι πρωτάθλημα και να σκέφτεσαι τον εαυτό σου στο Champions League; «Είναι τεράστιο κίνητρο ασφαλώς. Το Champions League είναι η κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Κάποιοι ποδοσφαιριστές μας έχουν αγωνιστεί στο παρελθόν, σίγουρα και για μας είναι ένα κίνητρο και αν δεν μπορέσουμε να μπούμε στα play off του Champions Laegue είναι ένα κίνητρο να καταφέρουμε να πλασαριστούμε καλά στην βαθμολογία ώστε να μπούμε στα play off του Europa League, ώστε να προσπαθήσουμε να μπούμε στους ομίλους. Αυτό είναι και το καλύτερο σενάριο για την ομάδα, να μπει σε ομίλους».



Γυναικεία βογγητά «πάγωσαν» τον Λούκα Ντόνσιτς (vid)
Γυναικεία βογγητά «πάγωσαν» τον Λούκα Ντόνσιτς (vid)
Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
Άρσεναλ: Ανανέωσε για ένα χρόνο ο Ζορζίνιο
Άρσεναλ: Ανανέωσε για ένα χρόνο ο Ζορζίνιο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved